Sobieska, išsisaugojau visus patarimus [srauniaus, dahlia+++, vidos777 nuorodą - ačiū joms ] dėl dauginimo šakelėmis.
Apie šitą augalą kalbame.
Kadangi jo reikia tau , tai darom taip: tu darysi.
Siūlau išbandyt visus metodus - rudenį ir pavasarį. Turėsi laiko - atlėk artimiausiu metu, nupjausim tau tą šakelę. Pavasarį, jei neįvyks išimtis [pasak Dahlios], pjausim kitą šakelę. Tik visas ceremonijas tu atlik, ok?
Žėk dar nusipirkt gausi gatavą mičiūrinių bandymų metu
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 25, 11:42)
gražuolytė ta šilingė o ji taip pat gana agresyviai plečiasi požeminiais ūgliais?
Taip. Pavasarį įkišau du sitebelius. dabar, perkeldama, pamačiau, kas manes laukia - tai sumažinau per pusę, vis tiek liko pakankamai. Bet kokiu atveju esu laiminga augindama ją tikrai gražus augalas.[gal galima po žeme ją ribot? ]
QUOTE(ita2 @ 2008 09 25, 07:24)
ir dar, SOOOS merginos. na mestelkite kuri ideja ka i mano plotus auginti,
kaip jie atrodo tie migdolo medziai?
del pamato gale- aplamai neturiu supratimo ka ten daryti, plius kad jis tiesiia pries terasa...
inkline tvora- tai kairej ten eis palei ja vaismedziai, tai uo man ja dar apsodinti? o desineje nzn net...
kaip jie atrodo tie migdolo medziai?
del pamato gale- aplamai neturiu supratimo ka ten daryti, plius kad jis tiesiia pries terasa...
inkline tvora- tai kairej ten eis palei ja vaismedziai, tai uo man ja dar apsodinti? o desineje nzn net...
Aš norėjau anksčiau kažką sakyt, bet jaučiausi nekompetetinga
Dabar po šiokių tokių kalbų savo trigrašį/pamąstymus:
Pirmiausia pritariu ap/diplomantei dėl geometrinių/minimalistinių formų idėjos, ypač, jei ir stogas tavo namo plokščias arba su mažu nuolydžiu.
Dar gal ne į temą pasakysiu, bet žinot, tas atsitverimas lietuvių akilinom tvorom . Aš už ''atvirą visuomenę'' plačiąja prasme [neišsiplėsiu, gal kas supratot mano užuominą ]. kitas reikalas, kad tvora atlieka savo funkciją- pvz nuo keturkojų, betgi nebūtinas aklinumas.
Ita2 - nepriimk asmeniškai
Skaičiau apie skandinavų berods butus - tai juokiausi, kai jiem dzin, kad didžiuliai miegamojo langai tiesiai į viešą laiptinę Čia, aišku, priešingas nukrypimas.
Dėl tavo tinklinės tvoros - siūlau standartinį varianta su dekor. krūmais. Jų didelė įvairovė ir formų, ir lapijos spalva, ir žydėjimo laiku, nebūtinai i griežtą eilę sodint. Čia ne kartą apie tai kalbėta. [aš ne specė, bet pamenu lanksvas, sedulas ir tt.] Krūmai greit auga, šiltuoju sezonu, kai veiksmas kieme intensyvus - bus jauki ''minkšta'' lapija [ne griežta spygliuočių eilė], o žiemą vis tiek kieme nesėdi, tai plikos šakos suminkštins tinklo vazdą, ir tuo pačiu vėl išryškės sklypo geometrija.
Migdolai pasakiškai žydi
Dėl alpinariumo - nereikia jo pas tave, mano nuomone. Tiksliau, apsiželdink kitaip.
Dėl pamato[jei neželdinsi pačios tvoros]. Siūlau neseniai aptartąjį visžalį krūmiuką [dvi jo rūšys]. Štai tau kratinukas nesenų pokalbių:
SKĖSTAŠAKIS SAUSMEDIS (Lonicera pileata).
Lonicera nitida - Blizgusis sausmedis.
is lapeliu panasus i buksmedi.
Dahlia+++:
Auga jis pas mane jau gal virš 10 metų. Ir jeigu iki šiol auga, tai spręskite pačios apie jo galimybes . Netgi sakyčiau, kad tai vienas iš nereikliausių augalų.. Na, po ypač šaltos žiemos tekdavo ūglių viršūnėles patrumpint, o ir tie visžaliai lapeliai šiek tiek pavasarį nubyrėdavo, bet vėl puikiausiai sužaliuodavo iš pažąstinių pumpurų.
KARPYMAS
Skėstašakis sausmedis pasiduoda formavimui ištisus metus . Jis toks nereiklus, kad ... viską mums atleidžia .
Pagrinde apkarpau pavasarį, kai po žiemos jau matosi ką pašalinti reikėtų. Apie gegužės mėn. trumpinu naujus beaugančius ūglius - kad nesiplėstų kur nereikia (tada ir tankėt pradeda, negalėdamas į aukštį ar plotį augti ). O vasaros vidury, kai ūgliai jau baigia augti, galima dar kartą apkarpyti kas mums nepatinka.
Na, bet skėstašakio sausmedžio gyvatvorė bus labai žema (iki 0,5 m geriausiu atveju) ir labai intensyviai jai šonus reiks drožti - labai jau noriai šitas saumedis į šonus eina..