Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 24, 18:15)
Jazmino galima pamėginti klausti pas Olivija (žr. Rojaus sodų forumą, pačioj puslapio apačioj - Skelbimų temoje)  4u.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 25, 22:57)
tą pasišiaušusį nori?  g.gif Žiūrėjau, žiūrėjau ir neįžiūrėjau, kurioj ten vietoj pas jį šakelė ( tikra  biggrin.gif ). Rinkčiausi dauginimą dabar, pavasarį didesnė rizika, kad neišleis šaknelių. ( nuo tiesioginės saulės užslėpta vieta, viršutinis sluoksnis - smulkus žvyriukas, pakreipiant 45 laipsniu į šiaurę, dirbtinis "rūkas" ir pasidaugins)

Nu va, patvirtinai kad galima dauginti ir siuo metu, o tuo labiau , kad ir oras dar palankus, per menesiuka spes isisaknyti, tik butinai reikia pridengti, dregmes duoti. Tujas buvau pakisusi po obelim, kad negautu tiesioginiu saules spin|duliu ir dar lapu ant selofano sluoksniuka uzmeciau
unsure.gif Panasu i tai, kad kam dabar skirti postai, apleido antra diena SM. Idomu, kas Rokoko atsitiko g.gif Cia kalba eina apie tuja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 26 rugsėjo 2008 - 07:04
QUOTE(sobieska @ 2008 09 26, 08:02)
Nu va, patvirtinai kad galima dauginti ir siuo metu, o tuo labiau , kad ir oras dar palankus, per menesiuka spes isisaknyti, tik butinai reikia pridengti, dregmes duoti. Tujas buvau pakisusi po obelim, kad negautu tiesioginiu saules spin|duliu ir dar lapu ant selofano sluoksniuka uzmeciau
unsure.gif Panasu i tai, kad kam dabar skirti postai, apleido antra diena SM.  Cia kalba eina apie tuja

Tinkamiausias laikas dauginti sumedėjusius augalus - birželio pab.-liepos pradžia, tinkamiausia šaknyjimuisi dirvos temperatūra - +18-22C. Dauginam pusiau sumedėjusiais ūgliais (tokie geriausiai šaknyjasi).
Rudenį nupjauti ir įkišti į dirvą šaknydintis ūgliai iki gegužės mėn. išbus lyg "padėti į drėgną vėsią vietą " cool.gif (tas pars būtų juos padėti į vėsų rūsį ar šaldytuvą..) - laikysis, bet nevegetuos. Ir dar šiuo atveju iškyla pavojus, kad įšalas išdžiovins viršutinį dirvos sluoksnį ir mūsų "šaknydinamus" auginukus. O jei ir palanki būtų žiema (kaip kelios paskutiniosios), vis vien šaknytis pradėtų tik pavasarį. (Na, gali būti retų išimčių - sugalvojo ir išleido šaknis rudenį cool.gif - bet tai išimtys, o ne taisyklė).
O per mėnesį, labai palankiomis sąlygomis, įsišaknyja (taip pavadinčiau ) mums įprastos tujų, puskiparisių, kai kurių kadagių rūšys ar net veislės (tikriausiai žinote, kad ir nuo veislės priklauso šaknydinimo sėkmė mirksiukas.gif ). Jeigu kalbėt konkrečiai apie vakarinės tujos siūlišką formą (jeigu ten tuja, kaip jūs sakote, o ne puskiparisis, nes iš nuotraukos nelabai atskiriu ax.gif ) - tai šita forma šaknydinasi pakankamai sunkiai. Puskiparisiai - lengviau smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 25, 17:52)
tai važiuojam toliau:
1. jei teisingai suprantu, tai planelyje pažymėta medinė tarasa "žiūri" į daržo pusę. Vadinasi būtų protinga pagalvoti ar tiek daržo ateityje užteks, ir jei taip, tai gal verta nuspręsti kaip daržiuką bent simboliškai atitverti kokiais augalėliais, kad vasarojant terasoj nereikėtų inventorizuoti akimis morkų, svogūnų ir kt. derliaus biggrin.gif tai nebūtinai turi būti medeliai, juk tikrai daržas metams bėgant gali "judėti", tai pats tas būtų kokia daugiamečių augalų (gėlių) eilutė. Tarkim daugiamečių astrų, aukštaūgių šilokų, astilbės, žodžiu tokių, kas vasaros metu suformuotų simbolinę tvorelę.
2. terasa ko gero savaime taps traukos centru, ten vyks pasisėdėjimai ir pan. Vadinasi prie jos prašosi įkurdinamas kažkoks gėlynėlis, kuris leistų savimi grožėtis. Nebūtinai didžiulė "kliomba", tegul ir tavo mėgstamų rožių būrelis, o gal koks spygliuočių derinukas. kartu gal reikia pagalvoti, kad ko gero terasoje norėsit šašlykiuką perkąsti, taigi, kur statysit šašlykinę? ant medinės terasos lyg ir nesaugu, vistik ugnis, dar riebalų lašai ir pan. Gal kažkur tame rajone išgrįsti aikštelę kad ir iš akmenų, nebūtinai kaip rakštį vienišą,. galima šlieti prie to paties gėlyno. o gal ten dar vandens kokį telkinuką sugalvosi? Tiesiog iš principo ten prieš akis reikia kažko gražaus, dekoratyvaus, o ne agurkų lysvės smile.gif
3. o kur vaikai žais? ar bus kokios sūpynės, smėlynė ar pan. gerai būtų, kad tokie dalykai nebūtų kažkur paslėpti nuo akių, juk reikia kontroliuoti atžalas, kad nekrėstų išdaigų nulindę į tamsų kampą mirksiukas.gif
tai tiek ant greičio akį užmetus. Užeis ant seilės mažu dar ką papaistysiu ax.gif
tai va apie ką jie ten niurnėjo nosis sukišę lotuliukas.gif
Papildyta:
tiesa, ita2, dar pastebėjau, kad tvoros pamatas labai aukštas ir "šviečia". Ar jau svarstėt kaip jį maskuosit? kažkokio sprendimo reikėtų ir čia g.gif gal kokios gebenės, kad liptų per tą pamatėlį, o  ant tvoros jos galima ir neleisti. Gyvatvorė čia jau turėtų gana aukšta būti, galų gale tvora daili ir gerai saugo nuo svetimų akių, kam ją slėpti, tad gyvatvorės aš čia nesiryžčiau sodinti... g.gif
žodžiu čia reikia pastrateguoti g.gif

labas rytas. Ups kiek klausimu biggrin.gif .Aciu! del supyniu. taip mes apie jas galvojame ir jau beveik uzsisakinesime tuoj, tik kazkaip buvo mintis jas deti priekineje sklypo dalyje kairiajame kampe . Nes matosi pro virtuves langa ir galesiu ganyti vaika . ar butu cia i tema? palei ta vieline tvora, paskui koki augaleli ten dar sukomponuociau..user posted image
Del saslykines- tikrai esi teisi nes jau dabar nervina kai reikai ant zeliancios zoles statyti ir suku galva krkur ta " blyneli" saslykinei ikisti. dabar terasos kampe yra makalyne- tipo prikista bele ko kazkas zydi tame tarpe ir bazilikai biggrin.gif tarp geliu..va cia biski matosi
user posted image

as irgi galvojau kazka apie akmenis sulietus su rozyneliu! drinks_cheers.gif tik formos neissvaizduoju. jei terasa grieztai kvadratine ar i tema visokie apvalus gelyneliai ar irgi turi buti kampai kazkokie? va ko nezinau ir bijau nusigrybauti... ir dar klausimas- o ka daryt va sitioj"kliomboj" man kazkaip sukasi mintis apie ale alpinariuma tiksliau kazkokiu zemaugiu su akmenukais? ka manot?user posted image ir dar- kur man kist rododendrus du kuriuos jau turiu? del pamato gale- aplamai neturiu supratimo ka ten daryti, plius kad jis tiesiia pries terasa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ita2: 26 rugsėjo 2008 - 08:37
QUOTE(sobieska @ 2008 09 25, 18:18)
g.gif  o vat tinkline tvora tai as maskuociau, jei jau neaklinai, tai dalinai. Koks gali buti privatumas, kai kaimynams tavo kiemas kaip ant delno.
Beje, o kaip ziurite i skiepytus migdolo medzius. Man tai jie siuolaikisko statymo  erdveje priduoda tokio isskirtinumo, tokio didingumo ypac kai pradeda zydet. ax.gif

aciu sobieska 4u.gif o kaip jie atrodo tie migdolo medziai? auksti - ar zemi? ir dabar ta tinkline tvora- tai kairej ten eis palei ja vaismedziai, tai uo man ja dar apsodinti? o desineje nzn net...
Atsakyti
[quote=ita2,2008 09 25, 16:33]
[quote=jolaxus,2008 09 25, 12:42]
doh.gif
nepastebėjau sodo užuomazgų tavo kieme. Jei galvojat sodinti vieną kitą vaismedį ar vaiskrūmį, tai dabar būtų ypatingai palankus metas tai padaryti thumbup.gif o vėliau jau ir kitą augmeniją galėsi "pririšinėti" prie sodelio mirksiukas.gif
Jolaxus, ale ir izvalgumas. vakar pasodinom kairiam kampe 2obelis 2 tresnes 1 vysnia, visas palie sonine tvora . paciam gale prie tvoros galines ir sonines kampo jei iziuresit nuotraukose yra darzas-tikslaiu jo imitaciaj su 4 lysvemis, tai vat us jo eileje palei sklypo krastine ir susodinome vaismedzius. O ka kur toliau "risti" biggrin.gif smegeneles nebeveikia. sodelis va palei sita tvora vieline user posted image
[/quote]
Labas rytas,
gal galit pasakyti kaip vadinasi šitos gėlės pagal takelį blush2.gif Buvau gavusi daigelių ,labai patiko,norėčiau ir kitiems metams nusipirkt pati blush2.gif
Atsakyti
Sveikos gėlininkės, jau rudenėlis, daig rudeniškų darbų ir rūpesčių. Turiu klausymėlį. Esu pasisodinusi Liatrių, žydi labai garžiai, tik va nežinau ar jas rudenį reikia iškasti, ar palikti gėlyne žiemoti. Ačiū g.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitaliux 31 @ 2008 09 26, 10:21)
Labas rytas,
gal galit pasakyti kaip vadinasi šitos gėlės pagal takelį blush2.gif Buvau gavusi daigelių ,labai patiko,norėčiau ir kitiems metams nusipirkt pati  blush2.gif

labas. mama jas vadina dekoratyviniu tabaku o kaip jos realiai vadinas nzn. -gavau is mamos:)pasodino kad tik molyna uzstoti:) zydi sauleta diena graziai. atseit veinmetes bet dabar girdejau gumbus reikai iskasti ir perziema palaikyt kaip jurgina tai kitais metais atsiet krumas dvigubas buna.. nezinau kiek cia tiesos...
Papildyta:
QUOTE(Vitaliux 31 @ 2008 09 26, 10:21)
Labas rytas,
gal galit pasakyti kaip vadinasi šitos gėlės pagal takelį blush2.gif Buvau gavusi daigelių ,labai patiko,norėčiau ir kitiems metams nusipirkt pati  blush2.gif

ir dar- siiap tai ta gele dabar nerealiais eklas beria pavasari galesi pasiset prisirinkusi... dabar vos speju sluoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2008 09 26, 09:34)

1.Del saslykines- tikrai esi teisi nes jau dabar nervina  kai reikai ant zeliancios zoles statyti ir  suku galva krkur ta " blyneli" saslykinei ikisti
...
2.as irgi galvojau kazka apie akmenis  sulietus su rozyneliu! drinks_cheers.gif  tik formos neissvaizduoju. jei terasa grieztai kvadratine ar i tema visokie apvalus gelyneliai ar irgi turi buti kampai kazkokie?
...
3.ir dar klausimas- o ka daryt va sitioj"kliomboj" man kazkaip sukasi mintis apie ale alpinariuma  tiksliau kazkokiu zemaugiu  su akmenukais? ka manot
...
4. ir dar- kur man kist rododendrus du kuriuos jau turiu? del pamato gale- aplamai neturiu supratimo  ka ten daryti, plius kad jis tiesiia pries terasa...

1. šašlykinei vietos ieškok visai greta terasos, žodžiu kažkur netoli, kad nereikėtų "į laukus išeiti" šašlykų kepti, bet kartu ir ne per arti namo, kad vėjui pasisukus ugnies į langus ar sieną neblokštų
2. dėl formų gal ir yra teorijų, čia lankosi merginų, kurios geriau įvaldę tas teorijas, tačiau aš tai nesukčiau sau dėl to galvos - daryčiau taip, kad man būtų gražu mirksiukas.gif netgi sakyčiau kokia lenkta linija kaip tik turėtų sušvelninti visur kitur vyraujantį kampuotumą ax.gif
3. manau, kad čia tikrai žemaūgiai ar kokia šliaužiantys kiliminiai augalai tikrai turėtų gražiai įsikomponuoti. Kad ir šliaužiantis kadagys vienas kitas, akmenukai keli rolleyes.gif o dėl šviesos, tai čia gi ne šiaurinė pusė, jei iki vidurdienio saulės gauna, tai tikrai daug augalų neskurs rolleyes.gif
4. dauguma rododendrų yra pavėsio augalai, taigi nesodink jų saulėkaitoje. Juos dažniausiai rekomenduoja šiaurės, šiaurės-rytų, šioaurės-vakarų pusei. ir nepamiršk, kad jiems reikia rūgščios durpės, bei kokia plėvele iškloti duobės kraštus, kad neišsiplautų durpės rūgštumas į aplinkinį paprastą gruntą. Apie rododendrus yra daug info internete - pasiskaitinėk, pasidomėk,nes kitaip grožio sunkiai sulauksi mirksiukas.gif
QUOTE(ita2 @ 2008 09 26, 10:12)
aciu sobieska  4u.gif  o kaip jie atrodo tie migdolo medziai? auksti - ar zemi? ir dabar ta  tinkline tvora- tai kairej ten eis palei ja vaismedziai, tai uo man ja dar apsodinti? o desineje nzn net...

patarimas kaip ieškotis info apie augalus, ypač vaizdinės medžiagos:
1. google susivedi lietuvišką pavadinimą
2. tarp rezultatų randi lotynišką ir jį nusikopijuoji
3. pasirenki viršutinėje google meniu juostoje punktą "vaizdai" ir ten įkopijuoji lotynišką pavadinimą
3. jei pavadinimas teisingas, tai gauni galybę vaizdelių, iš kurių gali įsivaizduoti kaip tave dominantis augalas atrodo thumbup.gif
Atsakyti
ita2, tik nesupyk, nes as draugiskai. Buk gera - nedarkyk temos didelemis foto. Labai nesmagu paskui skaityti. Aciu 4u.gif

Atsakyti
tiesa, o to aukšto pamato tik ta galinė siena, ar ir daugiau yra?
man pora variantų šauna į galvą:
1.pasodinti žemaūgių krūmelių tokią mini gyvatvorę, kuri tik iki tvoros ir augtų. trkim japoninišų lanksvų eilutę, tik ji lapus meta, tai žiemai nebūtų vaizdelio g.gif gal kokie burbuliukai spygliuotukai gražiai ir žiemą ir vasarą atrodytų unsure.gif
2. jau minėjau anksčiau, užleisti gebenem ji kabinasi pati į tinką, o ant tvoros jau prikirpti ir nebeleisti lipti. rolleyes.gif kažkada senose temose Knifofija buvo labai gražią foto įdėjusi su gebene - pamatas apžėlęs, o aukštyn paleista augti tik per mūrinius stulpelius, tai žiūrint iš tolo atrodo kaip širdies kardiograma: brūkšniukas - "dantukas" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 09 26, 11:57)
ita2, tik nesupyk, nes as draugiskai. Buk gera - nedarkyk temos didelemis foto. Labai nesmagu paskui skaityti. Aciu  4u.gif

blink.gif o mano nuotraukos ar ne perdideles, nes noriu dar idet kartu su klausimuku ax.gif
Atsakyti