QUOTE(ita2 @ 2008 09 26, 09:34)
1.Del saslykines- tikrai esi teisi nes jau dabar nervina kai reikai ant zeliancios zoles statyti ir
suku galva krkur ta " blyneli" saslykinei ikisti.
...
2.as irgi galvojau kazka apie akmenis sulietus su rozyneliu!
tik formos neissvaizduoju.
jei terasa grieztai kvadratine ar i tema visokie apvalus gelyneliai ar irgi turi buti kampai kazkokie?
...
3.ir dar klausimas- o ka daryt va sitioj"kliomboj" man kazkaip sukasi mintis apie ale alpinariuma tiksliau kazkokiu zemaugiu su akmenukais? ka manot
...
4. ir dar- kur man kist rododendrus du kuriuos jau turiu? del pamato gale- aplamai neturiu supratimo ka ten daryti, plius kad jis tiesiia pries terasa...
1. šašlykinei vietos ieškok visai greta terasos, žodžiu kažkur netoli, kad nereikėtų "į laukus išeiti" šašlykų kepti, bet kartu ir ne per arti namo, kad vėjui pasisukus ugnies į langus ar sieną neblokštų
2. dėl formų gal ir yra teorijų, čia lankosi merginų, kurios geriau įvaldę tas teorijas, tačiau aš tai nesukčiau sau dėl to galvos - daryčiau taip, kad man būtų gražu
netgi sakyčiau kokia lenkta linija kaip tik turėtų sušvelninti visur kitur vyraujantį kampuotumą
3. manau, kad čia tikrai žemaūgiai ar kokia šliaužiantys kiliminiai augalai tikrai turėtų gražiai įsikomponuoti. Kad ir šliaužiantis kadagys vienas kitas, akmenukai keli
o dėl šviesos, tai čia gi ne šiaurinė pusė, jei iki vidurdienio saulės gauna, tai tikrai daug augalų neskurs
4. dauguma rododendrų yra pavėsio augalai, taigi nesodink jų saulėkaitoje. Juos dažniausiai rekomenduoja šiaurės, šiaurės-rytų, šioaurės-vakarų pusei. ir nepamiršk, kad jiems reikia rūgščios durpės, bei kokia plėvele iškloti duobės kraštus, kad neišsiplautų durpės rūgštumas į aplinkinį paprastą gruntą. Apie rododendrus yra daug info internete - pasiskaitinėk, pasidomėk,nes kitaip grožio sunkiai sulauksi
QUOTE(ita2 @ 2008 09 26, 10:12)
aciu sobieska
o kaip jie atrodo tie migdolo medziai? auksti - ar zemi? ir dabar ta tinkline tvora- tai kairej ten eis palei ja vaismedziai, tai uo man ja dar apsodinti? o desineje nzn net...
patarimas kaip ieškotis info apie augalus, ypač vaizdinės medžiagos:
1. google susivedi lietuvišką pavadinimą
2. tarp rezultatų randi lotynišką ir jį nusikopijuoji
3. pasirenki viršutinėje google meniu juostoje punktą "vaizdai" ir ten įkopijuoji lotynišką pavadinimą
3. jei pavadinimas teisingas, tai gauni galybę vaizdelių, iš kurių gali įsivaizduoti kaip tave dominantis augalas atrodo