Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 33

Labai svelni ''kritika'' buvo del mano spygliuociu sodelio .
pasakysiu savo vidiniu balsu ph34r.gif :

Jei as pirmakart pamatyciau ta foto, tai pirma mintis butu: jokio stiliaus, jokio naturalumo, visiskas dirbtinumas. Sakal makal, mirgu marga. Uzsipirko augaliuku, ir svarbiausia buvo visus sutalpint. ''Alia grozybe'' dekora kurpe.

Dabar bent jau taip panasiai atrodo - persiskas kilimas. Paziuresim, kai suzels.

Kas del derinimo su aplinka - tai tas smotas tik saltuoju sezonu ir anksti pavasari isipaiso i kiema. Kai nera gausios lapijos - dideliu vaismedziu, poros sienu vynuogiu, vaiskrumiu [t.y. vasariniu dziungliu] - o karaliauja islinde ivairiaspalviai spygliuociai.
Siuo metu, kaip Sobieska sako, -''sasas'' .
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 24, 22:17)
lotuliukas.gif  Pavydi rupužiokas akmenų, tai ir varai, ania mirksiukas.gif

nu pavydziu, nu ir ka-argi as ne tikra lietuve? tongue.gif ...O jei apie reikala,tai kur man,kokiuos laukuos ieskoti dolomito lakstu didesniu takeliui?
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 25, 01:01)

Jei as pirmakart pamatyciau ta foto, tai pirma mintis butu: jokio stiliaus, jokio naturalumo, visiskas dirbtinumas. Sakal makal, mirgu marga. Uzsipirko augaliuku, ir svarbiausia buvo visus sutalpint. ''Alia grozybe'' dekora kurpe.
Siuo metu, kaip Sobieska sako, -''sasas'' .

kokia saviplaka...ar cia link kaledu sielovada uzsiiminejame? mirksiukas.gif
Dar karta klausiu-ar galiu nupurkst chemikalais augalus ar jau saukstai po pietu g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 09 24, 22:26)
bepigu tau, rozamunda, aplinka tvarkytis, turint sitokia fantazija...  lotuliukas.gif

mirksiukas.gif papasakosiu gal ne visai i tema-pasistaciau as kieme pergole vijokliams lipti-tokia medine su nisomis sonuose-kaimynai kraipe galvas,nesuprato mano subtilaus grozio supratimo-kol pati paaiskinau-pries jus dangaus vartai,nisos-griekams ispazinti,rinkliavas -prasom i laisku dezute...
Komentarai baiges-taip ir nezinau-ar jumora suprato,ar visai nurase blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Rozamunda, nelabai spėju sekti temą apie visas jūsų augaliukų bėdas (ir džiaugsmus.. ax.gif ), neskaičiau dėl ko juos reikėtų purkšti, bet dėl purškimo laiko nuraminsiu - jei lauke virš +15C - visi chemikalai (fungicidai, insekticidai) veiks puikiai.
Anksti pavasarį ir vėlai rudenį (žemoms temperatūroms ir smile.gif plikoms šakoms) yra kitos cheminės priemonės, pvz. karbamidas..
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2008 09 24, 21:32)
aš taip pat girdėjau, kad šį savaitgalį ir Megoj bus Sodinukų mugė...
Laba vakara,
atradau šią temelę ir jau kelinta diena tik skaitau ir kopijuoju patarimus  doh.gif
Pati vis bandau atsiskleisti šioje srityje, bet sodyboj tiek ploto (36 arai), kad kai sukišau sekmadienį nusipirktus medelius ir augaliukus niekas nepasikeitė  blink.gif  - jų reikia daugybės  wacko.gif Kaip aš pavydžiu toms, kurios turi nedidelį lopinėlį žemės ir puoselėja jį kaip tik išmano...
Na, bet po truputį gal po keletos metelių ir pas mane bus gražu. Kol kas tik pora metelių praėjo nuo tada, kai pradėjau gilintis į šią sritį. Ir pradžioje buvau visur sklype prikaišiojus tik svogūninių gėių. Dabar po truputį pirkinėju parodose ir mugėse daugiamečius augaliukus.
Tiesa, norėčiau paklausti, kur galima būtų rasti Knofofiją ir kaip įsigyti spanguolių  blush2.gif Pavasarį parodoje pirkau vieną krūmelį iš tokio dieduko, tai jos pas mane neprigijo... Ar galėtumėt pagelbėti naujokei?
Papildyta:

o aš tik iš laukų ir renkuosi, nes aplink sklypą iš trijų pusių vien laukai...  ax.gif

KAip jums pavydziu. pas mus yra laukai is vienos puses, bet ten bobele salai kelio gyvena, tai tik pabandyk koja iklet iskart ir lekia klausti"a ka cia veiki"_ biggrin.gif Su mielu noru eiciau i laukus, bet bijau but uzpjudyta kolukieciu sunimis:)
Papildyta:
QUOTE(ita2 @ 2008 09 25, 08:22)
KAip  jums pavydziu. pas mus yra laukai is vienos puses, bet ten bobele salai kelio gyvena,  tai tik pabandyk koja iklet iskart ir lekia klausti"a ka cia veiki"_ biggrin.gif Su mielu noru eiciau i laukus,  bet bijau but uzpjudyta kolukieciu sunimis:)

ir dar, SOOOS merginos. na mestelkite kuri ideja ka i mano plotus auginti, vakar ikeliau nuotraukytes.. Dvesia mano keli augaleliai, bijau nusigrybauti tai dar nesodinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilyte @ 2008 09 24, 17:37)
rokoko, tavo nuotraukytėse pamačiau man labai reikalingų akmenų. Labai norėčiau kaip tavo dydžio ir truputį didesnių. nes dabar būsimo alpinariumo vietoje riogso didelis akmuo - tai norėčiau daugiau jų.
Kur jų galima gauti? Bandžiau skelbimuose ieškotis. Pavyko vienam statybininkui pasiskambinti - tai jis turėjo labai daug (dabar nepamenu kiek). Sakė už 400 Lt parduotų. Bet kad man tiek nereikia  g.gif  schmoll.gif  O mažiau jam neapsimoka pardavinėti, nori visus iš karto.

Žodžiu - turiu galvaskaudį dėl akmenų  blink.gif  biggrin.gif

kokį desietką akmenukų galiu perleisti mainais į augalus, jeigu patys iš Sudervės pasiimsit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 24, 22:01)
Labai svelni ''kritika'' buvo del mano spygliuociu sodelio .

Sakyčiau, labai nepergyvenk bigsmile.gif Tavo plotai nėra dideli, todėl gėlynas "iš smulkių detalių" žiūrisi visai laiku ir vietoj. O stilius tavo visam sodely toks pats, todėl šitas gabaliukas irgi iš konteksto neiškrenta. Va pas mano kaimyne pomidorai gėlyne auga. Kažkas minėjo, kad užsienio žurnaluose tai paskutinis mados klyksmas, bet pas ją natūraliai taip gavosi, kad neturi šiltnamio, tai šiaip sukaišiojo tarp gėlių. Atsipūtusi moteriškė, vyresnio amžiaus, bet jokių stereotipų lotuliukas.gif Žodžiu, originalumas nėr blogai, jeigu jis tau pačiai gyventi netrukdo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ita2 @ 2008 09 25, 05:24)
ir dar, SOOOS merginos. na mestelkite kuri ideja ka i mano plotus auginti, vakar ikeliau nuotraukytes.. Dvesia mano keli augaleliai, bijau nusigrybauti tai dar nesodinu 4u.gif

Sakyčiau, gal pačiai reikia pirma bendrąviziją turėti ir bent minimalų planelį, kur kokios zonos bus g.gif o augaliukus gali ir laikinai kur nors įsodinti, nepatiks perkelsi, juk ne troba mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos merginos,apsalus as nuo siu temu-pastoviai skaitau-jus super thumbup.gif ...o dabar noreciau savo trigrasi ikisti-man irgi labai patinka kaip darzas lyg netycia susilieja su gelem...a
as viena kampa darzo uzsejau medetkom,uz ju kyso rabarbaro lapai,is kitos puses kampas kardeliu-kaip visi suzydejo-gavos super vaizdelis salia poru....o paciam gale,kad uzstotu mano komposto kruva vasara karaliavo paparciai,o dabar zydi kanos...nu nzn,as "kaifuoju" nuo tokio darzo,o ne nuo to tradiciskai kvadratisko ir be improvizacijos ...ir tos darzoves visai kitaip ziurisi,o kitais metais rudeniui dar astru uzsesiu....
atsiprasau jei ne i tema as cia ax.gif
p.s.o del akmenu tai pasiguosiu tik-mano rajonuose ne su ziburiu nerasi akmenu laukuose-visi senai surinkti ir sutemti i namus.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(umede @ 2008 09 25, 06:31)
sveikos merginos,apsalus as nuo siu temu-pastoviai skaitau-jus super  thumbup.gif ...o dabar noreciau savo trigrasi ikisti-man irgi labai patinka kaip darzas lyg netycia susilieja su gelem...a
as viena kampa darzo uzsejau medetkom,uz ju kyso rabarbaro lapai,is kitos puses kampas kardeliu-kaip visi suzydejo-gavos super vaizdelis salia poru....o paciam gale,kad uzstotu mano komposto kruva vasara karaliavo paparciai,o dabar zydi kanos...nu nzn,as "kaifuoju" nuo tokio darzo,o ne nuo to tradiciskai kvadratisko ir  be improvizacijos ...ir tos darzoves visai kitaip ziurisi,o kitais metais rudeniui dar astru uzsesiu....
atsiprasau jei ne i tema as cia  ax.gif

Turėtų būti labai gražu... biggrin.gif o jeigu dar nuotraukų būtų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 25, 08:48)
kokį desietką akmenukų galiu perleisti mainais į augalus, jeigu patys iš Sudervės pasiimsit  4u.gif
Papildyta:
Sakyčiau, labai nepergyvenk  bigsmile.gif  Tavo plotai nėra dideli, todėl gėlynas "iš smulkių detalių" žiūrisi visai laiku ir vietoj. O stilius tavo visam sodely toks pats, todėl šitas gabaliukas irgi iš konteksto neiškrenta. Va pas mano kaimyne pomidorai gėlyne auga. Kažkas minėjo, kad užsienio žurnaluose tai paskutinis mados klyksmas, bet pas ją natūraliai taip gavosi, kad neturi šiltnamio, tai šiaip sukaišiojo tarp gėlių. Atsipūtusi moteriškė, vyresnio amžiaus, bet jokių stereotipų  lotuliukas.gif  Žodžiu, originalumas nėr blogai, jeigu jis tau pačiai gyventi netrukdo  mirksiukas.gif
Papildyta:
Sakyčiau, gal pačiai reikia pirma bendrąviziją turėti ir bent minimalų planelį, kur kokios zonos bus  g.gif o augaliukus gali ir laikinai kur nors įsodinti, nepatiks perkelsi, juk ne troba  mirksiukas.gif

turiu ta plana bet kazkodel negaliu ikelt i SM nes ten pdf formatas.. arba nemoku blink.gif ka daryyyyt, pasakytu Radzis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2008 09 25, 07:06)
turiu ta plana bet kazkodel negaliu ikelt i SM nes ten  pdf formatas.. arba nemoku blink.gif ka daryyyyt, pasakytu Radzis biggrin.gif

pamegink ideti i public,fotki.com, o tada forume - nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 25, 08:01)
O jei apie reikala,tai kur man,kokiuos laukuos ieskoti dolomito lakstu didesniu takeliui?

Galvojau,galvojau mastau.gif ir priejau isvados : kaip zinia dovanu karalius seniai mire, taip, jeigu vaiksciotum po laukus, tikrai vienokio dydzio ar kitokio rastum, taciau tai uztruktu tikrai ilgai (kiek as rinkau akmenis tai gal kokius tik 6 radau dolomitinius)vadinasi tai atmesta, kas belieka - ogi griebti pinigine ir varyt i senius, ten tai tikrai rasi.Viena mergina neperseniausiai pateike savo samata, tai kiek zinau jai tie akmenys visai nebrangiai isejo. Pamegink mirksiukas.gif Nu kokia as protinga, pati stebiuosi didis.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ita2 @ 2008 09 25, 08:24)

Zymiai butu lengviau, jei tu mesteltum bent uzuomina kas tau arciau prie sirdies, nes musu visu skoniai oi kaip skiriasi smile.gif Pvz as esu spygliuociu akmenu salininke, Rokoko daugiau tokiu lapiniu sluoteliniu ir visokiausiu -iniu, bei vienmeciu, Jolaxus - universali biggrin.gif , dar yra ir labai didelio gamtos naturalumo faniu - laukine pieva su laukinem gelem ir.t.t
Papildyta:
QUOTE(umede @ 2008 09 25, 09:31)
p.s.o del akmenu tai pasiguosiu tik-mano rajonuose ne su ziburiu nerasi akmenu laukuose-visi senai surinkti ir sutemti i namus.... verysad.gif

Dabar ne tik tavo, bet ir visur sunku ju gauti, gi tokie pinigai vaiksto doh.gif Jeigu pamatysit kur kruvele sumesta gale lauko, tai siukstu-neimkit, nes didele tikimybe, kad su sakem busit atbaidyti lotuliukas.gif (zinau ka sakau, nes teko is sono stebeti). Va as tai jau seniai stebiu viena kruva, nu nemazeja ji ir kas svarbiausia - kruva supilta gale lauko prie MANO misko, tai manau as pilna teise turiu kelis pasisavinti uz ju ale saugojima. Mano teritorijoje, vadinasi mano biggrin.gif Savaitgali vaziuosiu su priekabike ale sausuoliu, bet nepazadu kad su jais butent grysiu, isikertat ka turejau omeny
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 25, 00:24)
silokas [tik viena saka kol kas, kitos saknijasi verandoj] jo lapija baltai/zalia, o ziedai labai blyskiai roziniai, atrodo kaip balti

Toki nusipirkau mugej, kaip jis tiksliai vadinasi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 25, 00:24)
rolleyes.gif uoj!.. super! viska isivaizduoju.
Turiu tau taškuotosios šilingės Aleksander [nuorodoj rozinis pavidalas pavasari] - ja t.p. sodina prie vandens telkiniu, labai ilgai zydi. Ipaisytum wub.gif . Dar ir to bordo bijuno atskelciau  mirksiukas.gif
Sveikatytes 4u.gif

gražuolytė ta šilingė wub.gif o ji taip pat gana agresyviai plečiasi požeminiais ūgliais? Galvoju, jei pasirašyčiau tai kiek vietos reikėtų skirti ir kur jos rasti rolleyes.gif turiu paprastą taškuotąją, tai jai bestijai vietos daug reikia, kaip duoda ūglius į šalis doh.gif

QUOTE(ita2 @ 2008 09 25, 08:24)

nepastebėjau sodo užuomazgų tavo kieme. Jei galvojat sodinti vieną kitą vaismedį ar vaiskrūmį, tai dabar būtų ypatingai palankus metas tai padaryti thumbup.gif o vėliau jau ir kitą augmeniją galėsi "pririšinėti" prie sodelio mirksiukas.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 09 25, 11:43)
... Pvz as esu spygliuociu akmenu salininke, Rokoko daugiau tokiu lapiniu sluoteliniu ir visokiausiu -iniu, bei vienmeciu, Jolaxus - universali biggrin.gif  , dar yra ir labai didelio gamtos naturalumo faniu - laukine pieva su laukinem gelem ir.t.t

kokia įžvalga dėl mūsų interesų thumbup.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 09 25, 12:05)
Toki nusipirkau mugej, kaip jis tiksliai vadinasi?  ax.gif

tai Sedum "Frosty morn", atrodo kalbate apie tą, kur rokoko nučiupo iš manęs, kai ciuckis išlaužė. ax.gif
Atsakyti