Jazmino galima pamėginti klausti pas Olivija (žr. Rojaus sodų forumą, pačioj puslapio apačioj - Skelbimų temoje)
QUOTE(rokoko @ 2008 09 23, 23:18)
* taip buvo žiemą
** lapuočių frakcija, kai vietoj tradeskantės pavasarį perkelsiu dantytąją bordalapę gaurę, šalia kairėj kita gaurė ir už jos bordo heihera:
Šiaip toks būtų visuotinis vaizdas , neseniai tai buvo iiilgas smailaus trikampis augalynas. Dabar skaldytų akmenų tako padalintas [dėl būsimo ''centrinio įėjimo''] i dvi dalis. Taigi liko gabaliukas trikampiukas , galvos skausmas. man būtinai ten reikia mini raugeriškio Admiration, o MB trūks plyš [B][/B]reikalauja palikti bergeniją[B].
** lapuočių frakcija, kai vietoj tradeskantės pavasarį perkelsiu dantytąją bordalapę gaurę, šalia kairėj kita gaurė ir už jos bordo heihera:
Šiaip toks būtų visuotinis vaizdas , neseniai tai buvo iiilgas smailaus trikampis augalynas. Dabar skaldytų akmenų tako padalintas [dėl būsimo ''centrinio įėjimo''] i dvi dalis. Taigi liko gabaliukas trikampiukas , galvos skausmas. man būtinai ten reikia mini raugeriškio Admiration, o MB trūks plyš [B][/B]reikalauja palikti bergeniją[B].
* "zieminis vaizdelis" su sliauzianciaja silinge prie kadagio atrodo gyvesnis, tai nzn . Del jukos pasilieku prie savo nuomones - po ja joks augalas netinka (bet raut nebutina ), ziurek pati, ar neprieisi kada tokios isvados... O uolaskele atrodo visai nieko, gali neblogai ziuretis uolaskeles ir vaisginos kaimynyste (geriau nei perkunropiu).
O kas tas baltas (sviesus) kupstas pries didyji siloka?
zioplas daiktas, nuotrauka istryniau!
** TB pritariu 100% - kas gali but graziau uz bergenija , jei nori ta raugerski sodink siek tiek i sona uz jos, jis gi ne viszalis, tai bergenija siek tiek pridengs, o ir lapeliu apvalumas turetu tikti (teoriniai pamastymai). Kasiopeja siule bergenija vietoj tradeskantes ikisti, o as galvoju, jei jau vienam kraste butu didzialapes gaures, tai kitam bergenija, kaip lapine, irgi turetu tikti, o ypac su tais zemesniais kelmais, gaila, kad nori juos is ten iskelti.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 24, 10:50)
Fantastiškai atrodo, ypač tas naujas intarpukas su akmenais
ir man pirma mintis tokia buvo - labai skoningai padaryta . Siaip tai skirta sobieskai, bet cituoju kasiopeja , kad rasyt maziau reiketu. Bet va mano akim prie eglaites perdaug visokios smulkmes, sakyciau toks augalas vertas palikt kaip akcentas - vienas (begonijos netrukdo).
Sveikos,
Ar priimsite naujokę?
Truputėlį paskaitinėjau ir labai patiko jūsų temelė
Aš irgi užsidegusi pati savo rankomis alpinariumą susikurti. Kol kas viskas tik žemės sukasimo stadijoje
rokoko, tavo nuotraukytėse pamačiau man labai reikalingų akmenų. Labai norėčiau kaip tavo dydžio ir truputį didesnių. nes dabar būsimo alpinariumo vietoje riogso didelis akmuo - tai norėčiau daugiau jų.
Kur jų galima gauti? Bandžiau skelbimuose ieškotis. Pavyko vienam statybininkui pasiskambinti - tai jis turėjo labai daug (dabar nepamenu kiek). Sakė už 400 Lt parduotų. Bet kad man tiek nereikia O mažiau jam neapsimoka pardavinėti, nori visus iš karto.
Žodžiu - turiu galvaskaudį dėl akmenų
Ar priimsite naujokę?
Aš irgi užsidegusi pati savo rankomis alpinariumą susikurti. Kol kas viskas tik žemės sukasimo stadijoje
rokoko, tavo nuotraukytėse pamačiau man labai reikalingų akmenų. Labai norėčiau kaip tavo dydžio ir truputį didesnių. nes dabar būsimo alpinariumo vietoje riogso didelis akmuo - tai norėčiau daugiau jų.
Kur jų galima gauti? Bandžiau skelbimuose ieškotis. Pavyko vienam statybininkui pasiskambinti - tai jis turėjo labai daug (dabar nepamenu kiek). Sakė už 400 Lt parduotų. Bet kad man tiek nereikia O mažiau jam neapsimoka pardavinėti, nori visus iš karto.
QUOTE(sobieska @ 2008 09 24, 11:43)
o dabar patapo kampeliu-ilsekimes ramybeje ( reikia kazkam gi sauksta deguto i statine medaus imaisyti )....nemeluosiu-pirma mintis pamacius tokia ir buvo,gal del to stacio akmeno...............ai gali pavaryt ant manes-siandien diena ir taip sudina buvo.....ne ,geriau tariames kada ir uz kiek padetai man akmeninius reikalus sutvarkyt-puse metu stenu stenu,klausineju derinu-o skaldos ir akmenuku ,ten kur reikia -kaip ner taip ner.............................
QUOTE(Vilyte @ 2008 09 24, 20:37)
Sveikos,
Ar priimsite naujokę?
Ar priimsite naujokę?
sveika, manau rokoko nesupyks jei atsakysiu. as irgi tokia pat naujoke sitoj temoj, bet jau si ta zinau. as irgi savaitgali bandysiu alpinariuma daryt. o akmenu kiek girdejau galima zvyro karjeruose isigyti
kazkada sake uz tona 100 litu prase.. pati irgi vaziuosiu.. jei dar kas zino koki saltini- parasykit, man irgi aktualu... apart lauku kur gali rast
QUOTE(adra @ 2008 09 24, 11:00)
sveikutes senokai buvau beuzsukusi. nespejunet permesti visko kiek jus cia grozybiu prideje .maciau reklama kad kaune seniuose bus si savaitgali muge
aš taip pat girdėjau, kad šį savaitgalį ir Megoj bus Sodinukų mugė...
Laba vakara,
atradau šią temelę ir jau kelinta diena tik skaitau ir kopijuoju patarimus
Pati vis bandau atsiskleisti šioje srityje, bet sodyboj tiek ploto (36 arai), kad kai sukišau sekmadienį nusipirktus medelius ir augaliukus niekas nepasikeitė - jų reikia daugybės Kaip aš pavydžiu toms, kurios turi nedidelį lopinėlį žemės ir puoselėja jį kaip tik išmano...
Na, bet po truputį gal po keletos metelių ir pas mane bus gražu. Kol kas tik pora metelių praėjo nuo tada, kai pradėjau gilintis į šią sritį. Ir pradžioje buvau visur sklype prikaišiojus tik svogūninių gėių. Dabar po truputį pirkinėju parodose ir mugėse daugiamečius augaliukus.
Tiesa, norėčiau paklausti, kur galima būtų rasti Knofofiją ir kaip įsigyti spanguolių Pavasarį parodoje pirkau vieną krūmelį iš tokio dieduko, tai jos pas mane neprigijo... Ar galėtumėt pagelbėti naujokei?
Papildyta:
QUOTE(ita2 @ 2008 09 24, 21:27)
sveika, manau rokoko nesupyks jei atsakysiu. as irgi tokia pat naujoke sitoj temoj, bet jau si ta zinau. as irgi savaitgali bandysiu alpinariuma daryt. o akmenu kiek girdejau galima zvyro karjeruose isigyti
kazkada sake uz tona 100 litu prase.. pati irgi vaziuosiu.. jei dar kas zino koki saltini- parasykit, man irgi aktualu... apart lauku kur gali rast
o aš tik iš laukų ir renkuosi, nes aplink sklypą iš trijų pusių vien laukai...
QUOTE(dista @ 2008 09 24, 21:32)
Kaip aš pavydžiu toms, kurios turi nedidelį lopinėlį žemės ir puoselėja jį kaip tik išmano...
o kaip tau pavydi tos su mazu ploteliu ,nes noru daug-o galimybes.......
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 09 24, 14:31)
Aciu "Jei labai norim, tai reikia, tigi mes galim, jei reikia..."
Savaitgaliai visi MANO- jau kai atitrukstu nuo vaiko, tai kaip ciucius paleistas nuo grandinės neriu žemėn...
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 24, 15:25)
Neabizai!!! kokie kebabai????? kibinai!
nuostabus kampelis ypac tas puslankis akmenuku .
tik tuos baltus kiausinius nuimk su tuo apvaliu akmeniu , o tai issiris bjaurusis anciukas [sakau taip, nes pas mus si pasaka ''ant bangos'' ]
nuostabus kampelis ypac tas puslankis akmenuku .
tik tuos baltus kiausinius nuimk su tuo apvaliu akmeniu , o tai issiris bjaurusis anciukas [sakau taip, nes pas mus si pasaka ''ant bangos'' ]
Oi, pšeprašem taigis pradekim is naujo. Jau turiu dvi priezastis del ko reikia atvaziuoti i Trakus kibinu pavalgyt, viena is ju - pasiimti augalo, kai pabandysi padauginti is sakutes. Spėk, kas yra virs naglumo
....ir vistiek bergenijas palik
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 24, 15:25)
Buvau kaimuky, tai vaiksciojau ratais, is vienos puses is kitos - akmenukai ir man uzkliuvo.Raportuoju-ju jau nebėra
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 09 24, 18:15)
*
** TB pritariu 100% - kas gali but graziau uz bergenija , jei nori ta raugerski sodink siek tiek i sona uz jos, jis gi ne viszalis, tai bergenija siek tiek pridengs, o ir lapeliu apvalumas turetu tikti (teoriniai pamastymai).
** TB pritariu 100% - kas gali but graziau uz bergenija , jei nori ta raugerski sodink siek tiek i sona uz jos, jis gi ne viszalis, tai bergenija siek tiek pridengs, o ir lapeliu apvalumas turetu tikti (teoriniai pamastymai).
Rokoko, ka tai galetu reiksti, daryk isvadas
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 09 24, 18:15)
ir man pirma mintis tokia buvo - labai skoningai padaryta
Dėkavoju, kad skyrei dėmesio
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 24, 21:15)
o dabar patapo kampeliu-ilsekimes ramybeje ( reikia kazkam gi sauksta deguto i statine medaus imaisyti )....nemeluosiu-pirma mintis pamacius tokia ir buvo,gal del to stacio akmeno...............ai gali pavaryt ant manes-siandien diena ir taip sudina buvo.....ne ,geriau tariames kada ir uz kiek padetai man akmeninius reikalus sutvarkyt-puse metu stenu stenu,klausineju derinu-o skaldos ir akmenuku ,ten kur reikia -kaip ner taip ner.............................
cia jau darosi kaip ir privalumas - ne kiekvienas turi pas save kapeli su supynėmis Pavydi rupužiokas akmenų, tai ir varai, ania
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 24, 20:15)
o dabar patapo kampeliu-ilsekimes ramybeje
bepigu tau, rozamunda, aplinka tvarkytis, turint sitokia fantazija...
smagumėlis čia pas jumi ir grožių viso prirodėt
o mano mažius truputuką mums gazo davė, sugalvojo pasirguliuoti, tai pas mane šiokia tokia stagnacija
bet aš atsigriebsiu, pažadu. Jaunikaitis jau taisosi, tai kap trauksiu rankas iš kišenių, kaip pulsiu galąsti į sodžiaus žemę
tiesa, ne visiškai apsileidau, dar šiek tiek pasikapstinėjau prie baseinėlio.
rokoko, žinai, ar tik nebus taip, kad pamažu "perku" tavo mintį dėl lapijos tame rajone flioksai iš ten jau paliuosuoti, žiognagė perkelta į priešakį, rasakilos ištekliai pajudinti į antrą planą, nuleista link vandens vilnotosios notros juosta. Ale ir žiedukų dar turėsiu, žiūrėsiu kurie ten kaip prigis ir kaip žiūrėsis, o tada bus antras vystymosi etapas.
o mano mažius truputuką mums gazo davė, sugalvojo pasirguliuoti, tai pas mane šiokia tokia stagnacija
bet aš atsigriebsiu, pažadu. Jaunikaitis jau taisosi, tai kap trauksiu rankas iš kišenių, kaip pulsiu galąsti į sodžiaus žemę
tiesa, ne visiškai apsileidau, dar šiek tiek pasikapstinėjau prie baseinėlio.
rokoko, žinai, ar tik nebus taip, kad pamažu "perku" tavo mintį dėl lapijos tame rajone flioksai iš ten jau paliuosuoti, žiognagė perkelta į priešakį, rasakilos ištekliai pajudinti į antrą planą, nuleista link vandens vilnotosios notros juosta. Ale ir žiedukų dar turėsiu, žiūrėsiu kurie ten kaip prigis ir kaip žiūrėsis, o tada bus antras vystymosi etapas.
Ir vel muge As atsilaikysiu, joj nesilankysiu. Nai na nai, tikrai nesilankysiu, pinigeliu sutaupysiu.
QUOTE(vida777 @ 2008 09 24, 17:15)
* "zieminis vaizdelis" su sliauzianciaja silinge prie kadagio atrodo gyvesnis,
**O kas tas baltas (sviesus) kupstas pries didyji siloka?
*** TB pritariu 100% - kas gali but graziau uz bergenija :i ta raugerski
o ir lapeliu apvalumas turetu tikti (teoriniai pamastymai).
jei jau vienam kraste butu didzialapes gaures, tai kitam bergenija,
**O kas tas baltas (sviesus) kupstas pries didyji siloka?
*** TB pritariu 100% - kas gali but graziau uz bergenija :i ta raugerski
o ir lapeliu apvalumas turetu tikti (teoriniai pamastymai).
jei jau vienam kraste butu didzialapes gaures, tai kitam bergenija,
*Vida777, ten citrininis ciobrelis [sliauzianti silinge pas mus ne viszale, ji aplink amzinatilsi Gracilis nana toje ziemos foto]. Stai koks nuostabus tas ciobras ryskiai geltonas per ziema po rudens salnu, ir toliau taip lieka prie to zvynuoto kadagio.
**Ten tokios pat formos, kaip ir bordo klasikinis, silokas [tik viena saka kol kas, kitos saknijasi verandoj] jo lapija baltai/zalia, o ziedai labai blyskiai roziniai, atrodo kaip balti - Jolaxus ciucius pagreitino mano eile prie jo [tiksliau, ir taip pirma stovejau ]
***Argumentai tavo man patiko tikrai svarstysiu
[matai mane vilioja raugeriskio admiration lapeliu apvado ir glazutes pilkumo sąšauka - irgi teoriškai ]
QUOTE(Vilyte @ 2008 09 24, 19:37)
Ar priimsite naujokę?
rokoko, tavo nuotraukytėse pamačiau man labai reikalingų akmenų.
Kur jų galima gauti?
rokoko, tavo nuotraukytėse pamačiau man labai reikalingų akmenų.
Kur jų galima gauti?
zinoma
pas mane mazai akmenu. tuos kelis is ''salia lauko'' su karuciu atitempem.
QUOTE(dista @ 2008 09 24, 20:32)
atradau šią temelę ir jau kelinta diena tik skaitau ir kopijuoju patarimus
kai sukišau sekmadienį nusipirktus medelius ir augaliukus niekas nepasikeitė
Tiesa, norėčiau paklausti, kur galima būtų rasti Knofofiją ir kaip įsigyti spanguolių
kai sukišau sekmadienį nusipirktus medelius ir augaliukus niekas nepasikeitė
Tiesa, norėčiau paklausti, kur galima būtų rasti Knofofiją ir kaip įsigyti spanguolių
Jooo, prireiks nemazos papkeles patarimams
Medeliai tai auga pasikeis vaizdelis, palauk penketa meteliu bent
Knifofija su savo lobiais - Kursenuose. Ir visose didziosiose parodose bei mugese visoje LT.
QUOTE(sobieska @ 2008 09 24, 21:17)
turiu dvi priezastis del ko reikia atvaziuoti i Trakus kibinu pavalgyt, viena is ju - pasiimti augalo, kai pabandysi padauginti is sakutes.
Tik pasakyk, kaip tai padaryt padauginti is sakutes. nukerpi, ikisi i zeme , ir viskas??? kur laikyt - siltnamy, verandoj?
Kas zinot - kaip padaugint sita tuja ?
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 24, 21:27)
uoj!.. super! viska isivaizduoju.
Turiu tau taškuotosios šilingės Aleksander [nuorodoj rozinis pavidalas pavasari] - ja t.p. sodina prie vandens telkiniu, labai ilgai zydi. Ipaisytum . Dar ir to bordo bijuno atskelciau
Sveikatytes