Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

Smagu kad tau viskas gerai biggrin.gif
Tai ir man sakė,kad nuo mažiausio kiekio alkoholio gali viskas atsinaujinti schmoll.gif nenoriu daugiau to košmaro.Dar pasidomėsiu geriau kokias žolių arbatas galima gerti prie ku
Atsakyti
Tai jau tikrai neleisiu tam košmarui pasikartoti... schmoll.gif
Šiaip tarp tų populiariųjų Jadvygos arbatų, yra arbata ir kasos uždegimu sergantiems smile.gif Gal reiks pamėginti rolleyes.gif
Atsakyti
laba dienelė,
rašausi į šitą būrelį verysad.gif ir nepykit, kad su liūdesiu baisiniu - labai bijau unsure.gif nuo ryto tupiu prie kompo ir nieko paguodžiančio nerandu... prie visų ligų man dar šitos ir betrūko. o dar viena namuose esu, tai visai nekas man... einu kur nors nusiraminsiu, nes per daug jums čia bus negatyvizmo unsure.gif
Atsakyti
Sveikute, Deisi 4u.gif
Smagu, kad prisijungei prie musu, tik zinoma gaila, kad dar vienas zmogus kencia nuo sios ligos..
O tu buk optimistiskene, juk kaikurie gyvena su sia liga labai normalu gyvenima smile.gif
Kiek laiko sergi?
Atsakyti
supanikavau aš visiškai...
pirmuosius simptomus aš jau senokai jutau, bet negi gydytoją įtikinsi, kad man problema yra būtent tame organe, kai jis gilinasi į kitą... tai vat šią savaitę man patvirtino diagnozę galutinai ir išanalizavo mano kortelę, kad aš su tokia bėda jau nuo 2005 m kankinuosi... lėtinis paūmėjo...
blogiausia, kad aš sergu kitomis ligomis, kurios reikalauja gydymo - artritas, psoriazė, osteochondrozė...
kvailiausia, kad aš tai juk jutau, kad man su kasa kažkas darosi, nes: blogai pasijusdavau nuo šokolado, nuo gazuoto gėrimo, nuo rūkyto, kepto, aštraus maisto, nepriėmė ir šviežaus pieno, burnoje jutau keistus skonius, pilvo pūtimas, juosimas skausmingas, kažkokie keisti silpnumo priepuoliai iki nugriuvimo bet kur... o gydytojai sakė, kad mano nervų sistema nusilpusi verysad.gif žiauru, nes paskutiniu metu, gal kokį mėnesį gyvenau "ant" cigarečių, kavos ir keptų bulvių su rūgpieniu... jeigu būčiau tikra, kad man su kasa negerai, tai jau būčiau geriau gryną vandenį gėrusi, negu vartojusi tai, kas yra namuose, ko nereikia pirkti už pinigus... dar gerai, kad iš senų gerų laikų turiu visą didžiulį komplektą "bauerio" visokių puodų, troškintuvų , garintuvų ir kitokių biesų, kurių niekad gyvenime taip ir nenaudojau....
oj, kaip išsiliejau truputėlį ax.gif
o dabar eisiu prei konkrečių dalykų:
* kokius džiuvėsius valgote - mane neramina tai, kad jie saldūs, man jų nesinori valgyti...
** kokias arbatas geriausia gerti?
*** ar tai yra normalu, kad man šleikštulį kelia saldumas?

gal labai neįkyrėsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2008 10 09, 13:09)
supanikavau aš visiškai...
pirmuosius simptomus aš jau senokai jutau, bet negi gydytoją įtikinsi, kad man problema yra būtent tame organe, kai jis gilinasi į kitą... tai vat šią savaitę man patvirtino diagnozę galutinai ir išanalizavo mano kortelę, kad aš su tokia bėda jau nuo 2005 m kankinuosi... lėtinis paūmėjo...
blogiausia, kad aš sergu kitomis ligomis, kurios reikalauja gydymo - artritas, psoriazė, osteochondrozė...
kvailiausia, kad aš tai juk jutau, kad man su kasa kažkas darosi, nes: blogai pasijusdavau nuo šokolado, nuo gazuoto gėrimo, nuo rūkyto, kepto, aštraus maisto, nepriėmė ir šviežaus pieno, burnoje jutau keistus skonius, pilvo pūtimas, juosimas skausmingas, kažkokie keisti silpnumo priepuoliai iki nugriuvimo bet kur... o gydytojai sakė, kad mano nervų sistema nusilpusi  verysad.gif žiauru, nes paskutiniu metu, gal kokį mėnesį gyvenau "ant" cigarečių, kavos ir keptų bulvių su rūgpieniu... jeigu būčiau tikra, kad man su kasa negerai, tai jau būčiau geriau gryną vandenį gėrusi, negu vartojusi tai, kas yra namuose, ko nereikia pirkti už pinigus... dar gerai, kad iš senų gerų laikų turiu visą didžiulį komplektą "bauerio" visokių puodų, troškintuvų , garintuvų ir kitokių biesų, kurių niekad gyvenime taip ir nenaudojau....
oj, kaip išsiliejau truputėlį  ax.gif 
o dabar eisiu prei konkrečių dalykų:
* kokius džiuvėsius valgote - mane neramina tai, kad jie saldūs, man jų nesinori valgyti...
** kokias arbatas geriausia gerti?
*** ar tai yra normalu, kad man šleikštulį kelia saldumas?

gal labai neįkyrėsiu  rolleyes.gif

Žinoma neįkyrėsi, kiekvienam įdomu kuo daugiau sužinoti smile.gif
Visų pirma aš pasakysiu, kad esu giliai pasibaisėjusi tave aptarnaujančiais medikais,- tris metus su tikrų tikriausiais pankreatito simptomais vaikštai ir negalėjo jo diagnozuoti? Kažkoks siaubas... blink.gif
Labai negerai, kad nežinodama tikrosios negalavimų priežasties, pati sau kenkei valgydama netinkamą maistą verysad.gif Tai greičiausiai dar pablogino situaciją...

Na o džiūvėsėlių tai aš nevalgau kažkaip, tai nelabai galiu ką pasakyti smile.gif
Aš ligai paūmėjus ir atsiradus pykinimui ar šleikštuliui geriu mėtų arba ramūnėlių arbatas, man jos skanios ir gydytojai sakė,kad gerai jas gerti thumbup.gif
O šiaip,kai jaučiuosi neblogai, geriu įprastas arbatas, dažniausiai stengiuosi rinktis kuo natūralesnes, pasilepinti skanesnėmis smile.gif Va neseniai atradau liptono arbatėlę skardinėse, yra įvairių skonių, be konservantų ir jokių E-... Nežinau ar ji kitiem tiktų ir patiktų, bet man asmeniškai baisiai skanu thumbup.gif
O kas liečia šleikštulį, kurį sukelia saldumas- visko gali būti, aš saldumynų niekada nevalgau, kai prasčiau jaučiuosi, man jų nesinori. O šiaip šokolado negalima schmoll.gif Rinkitės saldumynus atsargiai smile.gif
Atsakyti
tai vat, baisu, kai gydytojai pražiūri pirminius simptomus... o dabar už galvų susiėmę - kodėl tokie blogi tyrimai, kas čia atsitiko, kuo apsinuodijai, ką daryti, nuo ko pradėti dabar...... ech....
na ką, turbūt draugausiu su šita temele intensyviai unsure.gif
susikaupusi pamačiau ir keletą pozityvių dalykų - labai lengva atsisakyti dalykų, kurie aplamai su mano ligomis turėjo jau seniai būti pamiršti - išmečiau iškart cigaretes, net ir skaniausiais alkoholiniais gėrimais manęs jau nesuvilios ir teks atsiprašyti "bauerio" puodų, susigrąžinti juos iš palėpės ir draugauti... o ir visai šeimynai bus daaaaaaug sveikiau, kai pati laikysiuosi ribų smile.gif

Papildyta:
o tiesa - ką iš pieno produktų galima valgyti? ką valgote pvz kai einat į darbą? žodžiu - koks jūsų dienos valgiaraštis? nes aš dabar tik arbatą be cukraus geriu unsure.gif
Atsakyti
Na šiaip valgau tikrai gana įvairų maistą smile.gif Iš pradžių galvojau ką čia valgyti, jei kepto negalima, rūkyto negalima, riebaus negalima, aštraus negalima, daržovių irgi ne visų galima... g.gif Bet dabar atradau labai daug ir įvairaus maisto, kurio ankščiau arba nemėgdavau, arba tiesiog nevalgydavau bigsmile.gif
Labai pamėgau troškintą arba virtą vištieną thumbup.gif
Na ryte aš dažniausiai suvalgau jogurtuką/arba tokį desrtuką(monte atrodo vadinasi), atsigeriu arbatos.Poto nuvažiavus į darbą einu pavalgyti kokios sriubytės,troškinuko, grįžusi vėl įsimetu tarkim vištytės virtos su ryžiais, vėliau suvalgau kokį jogurtuką ir viskas smile.gif Tarp valgymų įsimetu kokią vynuogę, obuoliuką, ar dar kokį vaisių smile.gif
Na, paskutiniu metu turiu nedarbingumo lapelį, tai kurkas lengviau valgyti po mažai ir dažniau smile.gif Pati pasigaminu, tai kas man tinka ir patinka smile.gif
Su pieno produktų vartojimu žinau, kad kiekvienam skirtingai yra. Vieniem toleruoja organizmas, kitų ne. Aš drąsiai geriu actimelą, kefyrą, valgau jogurtus, į kavytę įsipilu grietinėlės. Varškės nemėgstu, tai ir nebandžiau niekada, o patį pieną nelabai toleruoju smile.gif Tiesa, nerealiai mėgstu pelėsinį sūrį, tai dažnai jo irgi įsimetu tarp valgymų smile.gif
Papildyta:
O šiaip įdomu pačiai, reiks pasekti ką valgau, kad galėčiau pasidalinti su jumis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 09 spalio 2008 - 13:27
nava, susirinkau iš visokių puslapių info apie maisto produktus, tai dabar jau belieka viską savo kailiu išbandyti ir atsirinkti, kas man tiks, o kas ne unsure.gif bet šią savaitę tai dar turbūt bus tik arbata ir džiovintas batonas...
va - niekur neradau jokių užuominių apie duoną, batonus, visokius kitokius miltinius kepinius - kokius galima, o kokių ne? g.gif kas žinote, kas bandėte?
Atsakyti
Em, skaičiau, kad negerai valgyti baltą ir juodą duoną. Balta man tinka, vartoju ją, nors ir nedažnai, o juodos nemėgstu ir dėl skrandžio bėdų privengiu ax.gif
Šiaip mažai ką apie miltinius kepinius galiu pasakyti, nes nelabai aš juos vartoju g.gif
Atsakyti
laba dienelė 4u.gif
o kodėl čia mūsų tiek nedaug dalyvauja - va, koks klausimas man iškilo per naktį... negi mes tik kelios tokią "laimę" turim? g.gif
Atsakyti
Labutis merginos 4u.gif
Malonu kad prisijungiai Deisi wub.gif
Bandysiu atsakyti į tavo klausimus ax.gif džiuvėsius aš valgau arbatinius kur Maximoj po 1,99lt man jie tiko.Saldumynų vengiu nebent šaukštelį medaus su naturaliu jogurtu suvalgau blush2.gif
Arbatą geriu dažniausiai žalią,bet manau tinka ir ramunėlės,mėtos.Dabar žadu pirkti Jadvygos arbatą Nr.8.
Iš pieno produktų naudoju tik jogurtą,kurį pati pasigaminu,verduosi košes(avižinių dr,grikių)ant vandens,garinuosi vištiena,jautiena nelabai tiko,kepuosi omletą,vengiu prieskonių,vaisius valgau luptus be odelių.
Pagal daktarės duotą lankstinuką dėl duonos tai rekomenduoja vakarykščio kepimo baltą,juoda be priedų,o vengti mielinių kepinių,šviežios duonos,rupaus malimo miltų,su skaldytais grūdais.
Kaip teks maitintis darbe nežinau,nes tik nuo pirmadienio eisiu į darbą po nedarbingumo g.gif
Tiesa dar valgiau garinta lydeka lyg irgi nieko tiko.
P.S Deisi o avatare tavo vaikučiai?Tokie fainuoliai wub.gif
Papildyta:
Mes jau trys thumbup.gif Manau sulauksim ir dar prisijungiančių,tikiuosi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrutė: 10 spalio 2008 - 11:27