Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

Trude, nueik pas savo apylinkės gydytoją,paprašyk siuntimo pas echoskopuotoją. Kažkaip kai pasakei,kad dar ir kartumas būna, kad skausmai buvo tokie, kad teko net į ligoninę važiuoti, labai primena kasos uždegimą blink.gif Būtų ramiau pačiai , jei išsitirtum dar katrelį, gal aną kartą blogai pažiūrėjo(visko juk būna)... g.gif
Na net nežinau ką čia tau daugiau ir patarti... g.gif
Atsakyti
vajei merginos tokios jaunas o tokios ligos sad.gif aš turėjau akmenlige,tulžies labai bijojau kad į kasos uždegimą nesikomplikuotu (dažnas kartas taip būna) bet lig ir nieko, pasiskaičiau čia pas jus pašarinau google taip baisu pasidarė unsure.gif bet visus rašo kad pirmiausia priežastis alkoholis bet kaip supratau viena jūsų nei alkoholio gere nei ką o va kaip atsitiko.. ar prieš tai jautėt kažkokius simptomus? skaudėjo pilva, viduriavimas? g.gif: ar tyrimai kokie nors parodo artėjančia nelaime? kraujo eho? g.gif: bendra savijauta ?..

Jammin1 atrodo tu vien nuo netinkamo maisto susirgai? g.gif: ką tokio valgei kad taip turėjai susirgt? sad.gif
blin pirma karta ligu sau ieškau blink.gif ale kažko pradėjau lb bijot šitos ligos , nes leidžiu paskutiniu metu sau daugiau pavalgyt unsure.gif sakės paranoja kažkokia biggrin.gif jau atrodo ir pilvą skaudėt pradėjo nu krc doh.gif reikėjo gi man taip "pasidomėt" doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 07 spalio 2008 - 13:53
Oi, nekalbėk taip, Lera 4u.gif
Na, man tai tikrai ne nuo alkoholio turėjo prasidėti, nes aš nemėgėja. Įtaria kasos latakų patologiją.
Aš prieš tai ligos visiškai neįtariau, niekada kasos neskaudėjo, bet tyrimų jokių prieš tai kažkaip neteko darytis, nes buvau sveika. Tiesa, vienas požymis būdavo-kartais rytais jausdavau kartumą, šiek tiek,labai nežymiai pykindavo nuo tų tulžies ar kasos išskiriamų,žalių sulčių lens.gif
Žodžiu viskas prasidėjo taip: buvo viena diena prieš mano gimtadienį, su draugu nusprendėme važiuoti pas draugę ir jos vyrą į sodą. Sugalvojom, kad išsikepsim dešrelių ant grotelių. Pakeliui nupikau butelaitį tekilos ir nuvažiavom. Žodžiu pavalgėm mes tų dešrelių su daržovėmis, keturiese išgėrėm tą tekilos buteliuką su citrina ir druskyte, ir nuėjom miegoti. Žodžiu ryte atsibudau nuo siaubingo pykinimo,nespėjau net iki wc dabėgti blush2.gif
Nesupratau nuo ko gali mane taip žiauriai pykinti, juk nebuvom nei girti, tą butelį gėrėm labai ilgą laiką, tai net poveikis nepasijautė... Jaučiausi klaikiai blogai, todėl paprašiau draugo parvežti mane namo.Pakeliui bevažiuojant mašinoj užėjo skausmai, kurie po truputį vis stiprėjo ir stiprėjo. Kol atvažiavom iki namų, man jau buvo visai nekas... Grįžau, iškart čiupau tabletes nuo skausmo, iškart išgėriau dvi ir atsiguliau. Vėl pradėjo pykinti, o skausmai tik stiprėjo ir stiprėjo... Po kokių 15min. aš jau nebegalėjau kentėti ir pradėjau rėkti , kad tuoj tikrai mirsiu. Tada mama nedelsdama iškvietė greitąją. Taip ir atsidūriau reanimacijoj... doh.gif
Atsakyti
Jammin1 vajei brangioji.... console.gif kiek tu iškentėjai.. tavęs neoperavo?
aš tai jokiom progom negeriu visai , bet vistiek kažkaip baisu doh.gif:
man buvo toks nutikimas kad , mano sunus ar virusą pagavo ar apsinuodijo taip niekas ir nesuprato kas buvo žodžių veme , jis, pagulde mus į ligonine , aš bea bejo su juo , tai va trečia diena ryte atsikeliau kažka te suvalgiau , paskui atneše pietus suvalgiau sriuba atrodo raugintu kopūstu g.gif: kažka ten dar tada atvare mb atvėže atrodo keptos vištos, kažkaip vakare jausmas buvo lig stovi skrandis .. man p[anašus jausmas buna ir kai skrandis tuščias tai aš tas sūrėlį surijau , veliau kažkaip keistai jaučiausi bet nieko neskaudėjo nieko net nepykino tiesiog keistas jausmas kažkos tai įkaliau smektos , ir nuvariau miegot nakti pabundu nuo pykinimo baisinio per visa koridorių bėgte į tuliką , vemiau tokia eiles tvarką kokia valgiau , siuba skystai , vištą, košes pavidalu , veliau smekta ir sūrelį, bet vemiant ir pro kitus galus viskas bėgo labai atsiprašau už smulkmenas , tiesiog man pirma karta taip buvo tada grįžau į palata išgėriau vandiens ir užmigau , ryte pabudau lig niekur nieko , taip ir nesupratau kas čia būvo doh.gif ar užsikrėčiau nuo vaiko ar kas, kai grįžom namo varėm pas savo daktare ir aš jai papasakojau ji kažka ten pasake gal kasa kažko nesusidorojo po tu žodžių daugiau nieko negirdėjau ką ji sakė , nes bijau bedu su kasą , bet ji čia taiop tarp kitko pasakė lig nieko čia tokio unsure.gif tai va dabar radus ta skirelį ir paskaičius jau taikau sau visus simptomus ( nors jokių nėra schmoll.gif ) atrodo unsure.gif nebent iš įsigalvojimo dabar pilva raižo doh.gif žodžių gėda man labai prieš jus dėl savo paranojos bet kaip ir kas kaip ne Jus ir jūsų patirtis man padės? smile.gif
Atsakyti
Na manęs nusprendė neoperuoti ,kai gulėjau ligoninėj, bet dabar jau sprendžiasi tas klausimas. Laukiu magnetinio rezonanso tyrimo ir tada paaiškės ar turiu kasos latakų patologiją. Šiaip dabar turiu dvi cistas, tai gastroenterologė sakė,kad jos gali supūliuoti ir dar visokio velnio ten gali su jomis pasidaryti, tai patarė operuotis g.gif
Žiūrėsim, kaip ten bus smile.gif
O tas staigus vėmimas, dar viduriavimas su kasos uždegimu irgi būna. Aš ligoninėj virš mėnesio gulėjau, tris savaites nieko nevalgiau, išskyrus kartais sultinį(kurį po pusvalandžio vistiek išvemdavau), į maistą žiūrėti nesinorėjo, nes nuolatos pykino... Viduriavau irgi apie tris/keturias savaites...
O tau toks vėmimo/viduriavimo atvejis tik kartą pasitaikė? Vėliau viskas gerai buvo?
Na, aš tikrai tikiuosi, kad neturėsi tokių bėdų kaip mes doh.gif O kokią priežastį nustatė, kai nuvykai į priėmimo skyrių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 07 spalio 2008 - 15:12
QUOTE(Jammin1 @ 2008 10 07, 14:05)
Trude, nueik pas savo apylinkės gydytoją,paprašyk siuntimo pas echoskopuotoją. Kažkaip kai pasakei,kad dar ir kartumas būna, kad skausmai buvo tokie, kad teko net į ligoninę važiuoti, labai primena kasos uždegimą  blink.gif  Būtų ramiau pačiai , jei išsitirtum dar katrelį, gal aną kartą blogai pažiūrėjo(visko juk būna)...  g.gif
Na net nežinau ką čia tau daugiau ir patarti...  g.gif

Teks nueit, nes nelabai ramu darosi verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Jammin1 @ 2008 10 07, 15:09)
Oi, nekalbėk taip, Lera  4u.gif
Na, man tai tikrai ne nuo alkoholio turėjo prasidėti, nes aš nemėgėja. Įtaria kasos latakų patologiją.

O aš nemažai vaistukų esu gėrusi nuo nugaros skausmų ir dar visokio bieso, nuo pat mažens ligašius buvau verysad.gif tai galėjo ir nuo to paūmėti verysad.gif O dabar tai tikrai nuo vaistų, tų nelemtų antibiotikų doh.gif
O viduriavimas pas mene tai dažnas, tiksliau patys viduriai labai laisvi, bet man nustatė dirglios žarnos sindromą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 07 spalio 2008 - 15:18
O gal dėl to dirglios žarnos sindromo tau ir pilvelį paraižo?
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2008 10 07, 16:44)
O gal dėl to dirglios žarnos sindromo tau ir pilvelį paraižo?

čia ne manęs klausi bet mano atveju:
tikriausiai dėl to nes va paskaičiau kažkodėl sau čia taikyt pradėjau ir susinervinau to pasekme pilvą raiže doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Jammin1 @ 2008 10 07, 16:10)
O tau toks vėmimo/viduriavimo atvejis tik kartą pasitaikė? Vėliau viskas gerai buvo?
Na, aš tikrai tikiuosi, kad neturėsi tokių bėdų kaip mes  doh.gif  O kokią priežastį nustatė, kai nuvykai į priėmimo skyrių?

jo vienas tik tada kai su mažium ligoninei gulėjau , bet jokių skausmu niekur nebuvo g.gif schmoll.gif tik va tas vienkartinis apsivemimas pro visus galus atsiprašant doh.gif manau arba čia nerviškai ( dėl vaiko lb pergyvenau, sustreikavo skrandis ) arba tiesiog nuo jo užsikrėčiau, kita diena nieko tik pora kartu viduriavau bet pagerus smekta viskas nurimo unsure.gif čia jau beveik metai praėjo , o aš va vis pagalvoju kas gi ten galėjo buti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 07 spalio 2008 - 15:58
Na, kad būtų ramiau , pasitikrink smile.gif Linkiu ir tikiuso, kad tavo nuogastavimai nepasitvirtintų 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, Adrute 4u.gif
Na, ka gydytojas sake? Gal vel kokius tyrimukus kartojai? Kaip sveikatele?
Atsakyti
Labas rytas tiksliau dieną 4u.gif

Oi kiek prirašėt per dieną smile.gif Aš taip pat patariu merginom pasitikrinti kraują tiksliau pankreatinę amilazę ir echoskopiją pasidaryti mirksiukas.gif
Na alkoholio aš taip pat nevartoju ir maitinausi reguliariai,mažom porcijom,o vis tiek gavosi ūmus kasos uždegimas.Per tą periodą kaip amilazė buvo virš 4000 skaudėjo ne tik kairį šoną,bet ir dešinį ir apie skrandį ,ir į nugarą ėjo skausmas toks vaizdas,kad pjautų kas su peiliu.Jokie nuskausminamieji nepadėjo tik Tramadolis trumpam (valandai)padėdavo.Pykino, pilvą pūtė,vemti nevėmiau.
Dabar jei kas nepatinka iš maisto organizmui pamaudžia kairį šoną,o pykina tai po kekvieno valgio verysad.gif Bet daktarė sakė kad taip bus ilgesnį laiką,reik labai maistą prisižiūrėt.Nors aš tikrai valgau be jokių riebalų vengiu neleistinų produktų,bet vis vien streikuoja mano organizmas doh.gif
Pirmadienį einu į darbą matysiu kaip čia man seksis pakeitus aplinką g.gif
Jammin pasiskaičiau apie homeopatinius vaistus tai prie kasos uždegimo rekomenduoja lašus Galstena.Bet man įtartina,nes juose yra 43%alkoholio,o mum jo
nono.gif .Bandysiu aš vėliau gal po kokio mėnesio jei nepagerės nueiti pas gydytoją homeopatę,pati eksperimentuoti nenoriu.
Nuo pykinimo negeriu reiks pabandyt gal padės.Ačiū už patarimą oro_buckis.gif
O kaip tu laikais?Kada daraisi MR?
Atsakyti
Šiandien jaučiuosi gerai, tik galvą kažko truputį skauda, tikriausiai neišsimiegojau smile.gif Bet šiaip thumbup.gif
Hmmm, tikrai keista, kad pankreatitui gydyti gali būti skiriami vaistai , kurių sudėtyje alkoholis blink.gif
Na aš nerizikuosiu bandyti schmoll.gif , kažkada gydytojas mane dėl visa ko įspėjo, kad net nuo labai mažo alkoholio kiekio gali vėl žiauriai pablogėti...
Magnetinis rezonansas man paskirtas sausio 17 dieną, dar laabai ilgai laukti smile.gif
Bet kita vertus gal ir gerai, nes šiuo metu pas mane dar baisiai didelis infiltratas, o gydytojas sakė, kad per tokio dydžio infiltratą gali nesimatyti patologijos, net jei ji ir yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 08 spalio 2008 - 11:32