Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

QUOTE(vi_ @ 2009 01 04, 01:39)
Užuojauta dėl pablogėjimo. Neįsivaizduoju, kaip tu atkenti tokius beatvanginius skausmus kelias dienas... Aš ištempdavau 6-8 val., ir praradusi viltį, jog kada nors pataps geriau, kviesdavausi greitukę. Inete skaičiau, jog skaudant kasą jokie vaistai nepadeda (o tramadolis? ar kas nors į veną?), o kiek geriau patampa tik atsigulus ant nugaros ir sulenkus kojas (tikrai?). O ką jie per MR bandys įžiūrėti? Nesakė?

Ir dar klausimėlis... Įdėjai valgomų/nevalgomų daiktų sąrašėlį iš atmintinės, kurią įduoda išrašant iš VGPUL. Jis skirtas būtent kasininkėm? Nes tulžininkių atmintinėje sviesto paros norma, berods, tik 1 šaukštelis.

Dėkui, na bet vakar ir šiandien jau jaučiuosi geriau- kapstausi po truputuką biggrin.gif Na, kas liečia skausmą- visada buvau labai kantri. Beto tas nenoras vėl mėnesius gulėti ligoninėse verčia kažkaip iškęsti wink.gif
Tiesa, kad jokie vaistai, parduodami vaistinėse be recepto nemalšina didžiulio kasos skausmo. Tramadolis padeda sumažinti skausmą, nors dažnai jo nepanaikina,tik prislopina. Tačiau tramadolio nenusipirks betkas ir betkada, gydytojai jo irgi nelabai nori išrašinėti, ir manau man "nuskilo",kad santariškėse parašė rekomendaciją tramadoliui(esant ūmiaim skausmui). O dėl veninių vaistų net nežinau, turbūt irgi tik išimties atveju juos išrašinėja, nes tikrai ne kiekvienoje šeimoje yra žmogus mokantis pataikyti į veną. Na bent jau pas mane tikrai nėra smile.gif O kol su skausmu dašliaužtum iki poliklinikos,kad suleistų....doctor.gif Oj... blink.gif

O tas sąrašiukas parašyta kad kasininkėm skirtas smile.gif Galbūt tulžininkėm ir mažiau leidžiama sviestuko... essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 04 sausio 2009 - 13:57
QUOTE(Jammin1 @ 2009 01 04, 14:54)
Dėkui, na bet vakar ir šiandien jau jaučiuosi geriau- kapstausi po truputuką biggrin.gif Na, kas liečia skausmą- visada buvau labai kantri. Beto tas nenoras vėl mėnesius gulėti ligoninėse verčia kažkaip iškęsti wink.gif
Tiesa, kad jokie vaistai, parduodami vaistinėse be recepto nemalšina didžiulio kasos skausmo. Tramadolis padeda sumažinti skausmą, nors dažnai jo nepanaikina,tik prislopina. Tačiau tramadolio nenusipirks betkas ir betkada, gydytojai jo irgi nelabai nori išrašinėti, ir manau man "nuskilo",kad santariškėse parašė rekomendaciją tramadoliui(esant ūmiaim skausmui). O dėl veninių vaistų net nežinau, turbūt irgi tik išimties atveju juos išrašinėja, nes tikrai ne kiekvienoje šeimoje yra žmogus mokantis pataikyti į veną. Na bent jau pas mane tikrai nėra smile.gif O kol su skausmu dašliaužtum iki poliklinikos,kad suleistų....doctor.gif  Oj... blink.gif

O tas sąrašiukas parašyta kad kasininkėm skirtas smile.gif Galbūt tulžininkėm ir mažiau leidžiama sviestuko... essen.gif

Su sviestuku jums labiau pasisekė - 1 šaukštelis man tai tik vienas kasnelis, kai valgau kiaušinį... smile.gif

Tų sausmelių visokių būna... Jų neišmatuosi. Pagal manąją skalę didieji skausmeliai tai tokie, prie kurių niekaip neužmigsi ir nepabūsi vienoje pozoje ilgiau nei 2-5 min. Manoji tulžiapūslė į kvartetą paimdavo 12-pirštę, skrandį ir kasą. Ant sienos nuo šito nelipdavau, bet po 6 val. mane apimdavo neviltis... Nežinau, kiek esu kantri, bet greitukę per 7-8 metus kviečiau 3 sykius, iš jų 2 sykius gavau kokteilį į veną. 2 sykius tai padėjo, o kai nepadėjo, pasilikau VGPUL, kur ir pasipjoviau.
Gyvenime teko patirti ir didesnių bei ilgesnių sausmelių, pvz., sukeltų stuburo išvaržos. Dėl skausmo kelias dienas į parą tekdavo miegoti 1-2 valandas, žinant jog jokie vaistai nepadės, o jei skausmai savaime nepraeis, toliau padės tik operacija. Gal... Kaip tik šiuo metu apturiu 2-ąją gyvenime tokių skausmų ataką ir dėkoju Dievui, jog yra daugiau nei 2 pozos, kaip kad buvo pirmą kartą, kuriose gali kaip nors gyventi...

Rašau tai norėdama paguosti tas, kurioms skauda.

Atsakyti
Taaaaip... Ziuriu ir tu prisikamavus labai nemazai doh.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 01 04, 23:30)
Taaaaip... Ziuriu ir tu prisikamavus labai nemazai  doh.gif
4u.gif

Manau, jog pankreatito skausmeliai „smagesni“... Neabejoju, jog jų man teks vėliau ar anksčiau paragauti...

Priešaky laukia bemiegė naktelė. Gerai, kad turiu morčiavotą katytę, tad turėsiu gyvą draugelę savo nemigai. smile.gif Kartais naktyje besigalinėdama su skausmu suvokiu, koks vienišas šiame pasaulyje yra žmogus...

Atsakyti
Laikykis 4u.gif Taip parasei, kad net liudna pasidare verysad.gif
Kaip naktele prabego?
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 01 05, 13:51)
Kaip naktele prabego?

Neblogai, palyginus... Miegoti mažai teko, bet ne tiek dėl stuburo, kiek dėl aukščiau minėtos dainininkės. smile.gif Dainavimo stiliumi labai primena Mirej Matjė... smile.gif Pameni tokią?
Atsakyti
hm, nelabai blush2.gif Na gerai, kad bent ne del stuburo nemiegojai thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Na va, siandien ir man beveik bemiege naktis buvo, susuko mane skausmai...
O siandien dar reikalu nemazai turejau, ryte vos atsikeliau- ir miego norejau , ir jauciausi blogai.. Maktelejau vaistuku nuo skausmo ir pasidariau kavos. Nors kavos gerti nerekomenduojama, bet galvojau, kad blogiau nebebus smile.gif Na ir dabar jauciuosi gan zmoniskai bigsmile.gif Nei ka skauda, nei kava pakenke ax.gif Tik baisiai nusalau kojas, taip baisiai, kad grizus namo ir pakistus jas po drungnu vandeniu vos nesuspiegiau doh.gif Dabar galvoju, gal gali taip buti kad nuo visu tu kasos uzdegimu sutriko kraujo apytaka g.gif Na niekada anksciau taip nesusaldavau schmoll.gif
Beja, siandien uzlipau ant svarstykliu- ziuriu is viso jau netekau 30 kilogramu blink.gif Idomu, ar nustos kada tas svoris krist.. Nes jau kaimynai klausineja kas man negerai doh.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
jetus, kaip šaltaaaaaaaaaaaaaa blink.gif įtariu, kad mums dar šalta ir nuo kasos problemų, nes aš visą gyvenimą vaikščiodavau su tokia permatoma striukyte, nes labai nemėgstu prakaituoti ir vaikščioti apsimuturiavus. o dabar jau nebežinau ir kiek ko rengtis, nes ištisai šalta doh.gif jau namuose tai vos ne rūrą ant krosnelės padėjusi tupiu unsure.gif ir niekaip sušilti negaliu - o ypač kojos...... naktį pasijutau, kad net gelia nuo šalčio, tai puoliau kaitinti visaip, bet kol judu tol šilta, o tik atsisėdu, tai ir pradeda kojos šalti.......
o gal čia senatvė taip ateina unsure.gif
Atsakyti
Tai vat ir as pastebejau, kad man pasidare pastoviai salta, tikriausiai cia mums kasininkem ligos "dovaneles" biggrin.gif
Atsakyti
as tai ir bijau salcio ,kiek bekurenu,mano kojos kaip ledas g.gif

jau atsirado salciui alergi8ja,tik pajuntu kad salta,tuoj pradeda nieztet ir tinsta,anksciau taip nebuvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2009 01 06, 15:29)
sveikutės  4u.gif
jetus, kaip šaltaaaaaaaaaaaaaa  blink.gif  įtariu, kad mums dar šalta ir nuo kasos problemų, ...

Esi teisi. Sutrikus kasos veiklai, kraujo plazmoje sumažėja tam tikro baltymo, kuris savo ruožtu yra atsakingas už organizmo "pašildymą", t.y. energijos išskyrimą. Kitą vertus, gi lauke ir namie išties nešilta. smile.gif

Atsakyti