Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 11, 15:56)
Aciu vi_  4u.gif
Vakar buvau Iki kalvariju gatvej, tai neradau tu dziuveseliu, bet gal tik tuo metu nebuvo smile.gif Ieskosiu kitose,bandysim ta sveikuoliska maisto skoni  lotuliukas.gif
As vis pagalvoju apie garu puoda,bet kad niekaip neprisiruosiu jo nusipirkti  blush2.gif  Gal Kaledu senelio paprasyti reiks  tongue.gif  O siaip man puikiai tinka ir patinka troskintas maistas, tad pastaruoju metu nebejauciu tokios dideles butinybes tam garu puodui,kaip is pradziu,tik susirgus smile.gif Matyt todel ir atidelioju  ax.gif

Kalvarijų IKI per maža tokiam reikalui. Maniškėj IKI, čia Žvėryne, jų tikrai yra, nes šiandien dar porą pakelių nusipirkau. Tik juos perdėjo į kitą vietą - prie skrebučių. Anksčiau tokių džiūvėsių, tik RIVA kompanijos, buvo 2 rūšių - vieni prėski, kiti pasaldinti, skaityk šventiniai, be to, jie buvo 1 Lt pigesni, nors mano manymu, geresni. Matyt, sugalvojo pakeisdami kompaniją pabranginti.

Kas dėl garų puodo, tai lašiša man skaniausia būtent garinta. Brokoliai irgi labai gardūs gaunasi. Dar nebandžiau, bet jame galima pasigaminti storąjį omletą, koks tik ligoninėje būna. Vien dėl jo verta ligoninėje pagulėti. smile.gif O troškinta, tai kaip? Vis vien kokios grietinės reikia pridurti, o riebalų juk negalima. Druskos ir prieskonių irgi nevalia vartoti. Tai nejau grynam vandenyje troškini? Garpuodis gerai yra būtent tuo, jog daržovės ir be druskos skanios gaunasi.

P.S. Jei prašysi Kalėdų senio dovanų, tai pašnibždėk kodą Tefal VS4001... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 12 11, 21:07)
Kalvarijų IKI per maža tokiam reikalui. Maniškėj IKI, čia Žvėryne, jų tikrai yra, nes šiandien dar porą pakelių nusipirkau. Tik juos perdėjo į kitą vietą - prie skrebučių. Anksčiau tokių džiūvėsių, tik RIVA kompanijos, buvo 2 rūšių - vieni prėski, kiti pasaldinti, skaityk šventiniai, be to, jie buvo 1 Lt pigesni, nors mano manymu, geresni. Matyt, sugalvojo pakeisdami kompaniją pabranginti.

Kas dėl garų puodo, tai lašiša man skaniausia būtent garinta. Brokoliai irgi labai gardūs gaunasi. Dar nebandžiau, bet jame galima pasigaminti storąjį omletą, koks tik ligoninėje būna. Vien dėl jo verta ligoninėje pagulėti. smile.gif O troškinta, tai kaip? Vis vien kokios grietinės reikia pridurti, o riebalų juk negalima. Druskos ir prieskonių irgi nevalia vartoti. Tai nejau grynam vandenyje troškini? Garpuodis gerai yra būtent tuo, jog daržovės ir be druskos skanios gaunasi.

P.S. Jei prašysi Kalėdų senio dovanų, tai pašnibždėk kodą Tefal VS4001... smile.gif

Na as lasisos nevalgau. Nevalgau visos zuvies,nes po pirmojo kasos uzdegimo pradejau nebetoleruoti zuvies visiskai blink.gif Gaila,nes kartais noretusi geros lasisos ar upetakio gabalelio bigsmile.gif
Man ligonininis omletas kazkodel baisiai nepatiko(gal todel kad nesudytas,be jokiu prieskoniu ir kt.buvo), jau sakiau ko ko,bet tokio omleto nenoreciau daugiau valgyti biggrin.gif O darzoves troskinu vandenyje, tik valgant isidedu 12% grietines ir tai nedaug, dar verdant i darzoves siek tiek prieskoniu imetu (truputi nusizengiu blush2.gif ),jei dar kartu su kokia vistiena troskinu-isvis labai skaniai gaunasi thumbup.gif Man toks maistukas tinka ir patinka wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 11 gruodžio 2008 - 21:24
sveikos, kasininkės 4u.gif
druska, man irgi per kitokio pobūdžio operaciją per bambą vedė kamerą, nes filmavo operaciją, su lempute, bet bamba po šiai dienai nemaloni likusi schmoll.gif bet kad ten pūlinys iškiltų blink.gif
aš per savo sveiką mitybą per 2 mėn numečiau 8 kg lašiakų thumbup.gif bet kaip tas dalykas užvedė - dabar jau laaaaaabai smagu pasidarė būti kasininke, kai svarstyklės rodo ne triženklį, o dviženklį skaičių thumbup.gif
dabar pradėjau galvoti, ką reikės daryti per šventes, kai ant stalų bus grybukai ir silkutė????????????? reikės iškart turbūt užsisakyti chirurginiame vietą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2008 12 12, 17:51)
sveikos, kasininkės 4u.gif
druska, man irgi per kitokio pobūdžio operaciją per bambą vedė kamerą, nes filmavo operaciją, su lempute, bet bamba po šiai dienai nemaloni likusi  schmoll.gif  bet kad ten pūlinys iškiltų  blink.gif
aš per savo sveiką mitybą per 2 mėn numečiau 8 kg lašiakų  thumbup.gif bet kaip tas dalykas užvedė - dabar jau laaaaaabai smagu pasidarė būti kasininke, kai svarstyklės rodo ne triženklį, o dviženklį skaičių thumbup.gif
dabar pradėjau galvoti, ką reikės daryti per šventes, kai ant stalų bus grybukai ir silkutė????????????? reikės iškart turbūt užsisakyti chirurginiame vietą  unsure.gif

Labas vakarelis 4u.gif
As jau irgi galvoju , kaip cia bus per Kucias, kai visi skanaus gardziu patiekalu smile.gif Bent as stengsiuosi atsispirti pagundai ir nieko , ko negalima nevalgyti smile.gif Jau i ligonine daugiau nenoriu nieku gyvu schmoll.gif
O kas liecia svori, tai smagu buna iki tam tikros ribos smile.gif Nes siuo metu jau pradedu nerimauti,kad darausi per liesa-numeciau 27kg nuo ligos pradzios doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Cha, del svorio tai mums gerai, thumbup.gif as ir jau numeciau 14 kg. Kaip smagu, niekada nebuciau tiek numetus schmoll.gif Ir komplimentai neblogi tongue.gif . Nors vienas faktas puikus.

Noriu Deisi paklausti, kaip maitinaisi po tulzies operacijos? Labai jau laikeisi dietos, ar ne? Man net keista, del kasos, jos beveik visai nebejauciu ir po operacijos sake, kad ji visai graziai atrodo, net nebematyti tos 30 proc. nekrozes. Tai nors viena zinia gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 11, 22:24)
Man ligonininis omletas kazkodel baisiai nepatiko(gal todel kad nesudytas,be jokiu prieskoniu ir kt.buvo), jau sakiau ko ko,bet tokio omleto nenoreciau daugiau valgyti  biggrin.gif  O darzoves troskinu vandenyje, tik valgant isidedu 12% grietines ir tai nedaug, dar verdant i darzoves siek tiek prieskoniu imetu (truputi nusizengiu  blush2.gif ),jei dar kartu su kokia vistiena troskinu-isvis labai skaniai gaunasi  thumbup.gif  Man toks maistukas tinka ir patinka wink.gif

Na, tai tu ištvirkauiji... smile.gif Šiaip jau iki visų šitų reikalų aš buvau gurmanė. Ir ja likau, bet dabar galvoju, jog mes, žmonės, per daug sureikšminam ėdimo (sorry) procesą. Gryna nesąmonė yra 5-6 valandas plušėti ties valgio gaminimu, o po to per 15-30 min. viską sukišti pilvan. Gyvenime yra žymiai įdomesnių dalykų. O druska ir prieskoniai - tai tik skonio stiprikliai, kurie mus skatina jau net ne valgyti, o ėsti. Liga suteikia mums šansą pergalvoti savo gyvenimo vertybes. Ir ačiū jai už tai. Be to, figūra patampa gražesnė. smile.gif

QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 12, 17:51)
As jau irgi galvoju , kaip cia bus per Kucias, kai visi skanaus gardziu patiekalu smile.gif Bent as stengsiuosi atsispirti pagundai ir nieko , ko negalima nevalgyti smile.gif Jau i ligonine daugiau nenoriu nieku gyvu

Prieš porą metų pavalgius Kūčias, ankstyvą Kalėdų rytą atsidūriau VGPUL. Po kelių dienų su palatos kolege kasininke susiskaičiavom, kiek jau mes esame nei valgiusios, nei gėrusios. Jai tai buvo 11 diena, man - 6. Na, pas mane bent iš nosies nekyšojo zondas... Tokios gavosi Kalėdos, o ir N.Metai ne geresni.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 12 gruodžio 2008 - 21:43
QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 12, 18:56)
O kas liecia svori, tai smagu buna iki tam tikros ribos smile.gif Nes siuo metu jau pradedu nerimauti,kad darausi per liesa-numeciau 27kg nuo ligos pradzios  doh.gif  mirksiukas.gif

o per kiek laiko čia tau taip pavyko? bigsmile.gif
QUOTE(druska37 @ 2008 12 12, 20:20)

Noriu Deisi paklausti, kaip maitinaisi po tulzies operacijos? Labai jau laikeisi dietos, ar ne? Man net keista, del kasos, jos beveik visai nebejauciu ir po operacijos sake, kad ji visai graziai atrodo, net nebematyti tos 30 proc. nekrozes. Tai nors viena zinia gera  thumbup.gif

man neoperavo tulžies mirksiukas.gif o dietos laikausi dėl kasos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2008 12 13, 19:23)
o per kiek laiko čia tau taip pavyko?  bigsmile.gif

Nuo balandzio 20dienos iki dabar mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 14 gruodžio 2008 - 15:19
QUOTE(vi_ @ 2008 12 12, 22:21)
Na, tai tu ištvirkauiji... smile.gif Šiaip jau iki visų šitų reikalų aš buvau gurmanė. Ir ja likau, bet dabar galvoju, jog mes, žmonės, per daug sureikšminam ėdimo (sorry) procesą. Gryna nesąmonė yra 5-6 valandas plušėti ties valgio gaminimu, o po to per 15-30 min. viską sukišti pilvan. Gyvenime yra žymiai įdomesnių dalykų. O druska ir prieskoniai - tai tik skonio stiprikliai, kurie mus skatina jau net ne valgyti, o ėsti. Liga suteikia mums šansą pergalvoti savo gyvenimo vertybes. Ir ačiū jai už tai. Be to, figūra patampa gražesnė. smile.gif
Prieš porą metų pavalgius Kūčias, ankstyvą Kalėdų rytą atsidūriau VGPUL. Po kelių dienų su palatos kolege kasininke susiskaičiavom, kiek jau mes esame nei valgiusios, nei gėrusios. Jai tai buvo 11 diena, man - 6. Na, pas mane bent iš nosies nekyšojo zondas... Tokios gavosi Kalėdos, o ir N.Metai ne geresni.

Na mano atveju net prieskoniai neprivercia manes "esti", nes valgau tikrai labai nedaug wink.gif
Atsakyti
šiandien kažkaip susimasčiau aš apie maistą su preiskoniais g.gif mano atveju gaunasi taip, kad aš maistą tokį čystą, be jokių preidų tai galiu bliūdais valgyti, o vat jeigu yra įdėta preiskonių kažkokių, pagrdų, tai aš suvalgau kokį šaukštą du ir vsio thumbup.gif pas mane dabar gaunasi toks nusistatymas organizme matyt, kad preiskoniai yra "blogai", tai ir net apetitas prapuola, jeigu randu kokių skonių jūrą maiste.... tai vat žmogau ir galvok dabar - kuris "ištvirkavimas" turi mažiau nuodėmės - šaukštas su preiskoniais ar prausbliūdis be preiskonių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2008 12 14, 18:33)
šiandien kažkaip susimasčiau aš apie maistą su preiskoniais  g.gif  mano atveju gaunasi taip, kad aš maistą tokį čystą, be jokių preidų tai galiu bliūdais valgyti, o vat jeigu yra įdėta preiskonių kažkokių, pagrdų, tai aš suvalgau kokį šaukštą du ir vsio  thumbup.gif  pas mane dabar gaunasi toks nusistatymas organizme matyt, kad preiskoniai yra "blogai", tai ir net apetitas prapuola, jeigu randu kokių skonių jūrą maiste....  tai vat žmogau ir galvok dabar - kuris "ištvirkavimas" turi mažiau nuodėmės - šaukštas su preiskoniais ar prausbliūdis be preiskonių  g.gif

Va su tais prieskoniais ir man panasiai gaunasi- be ju suvalgai dvigubai,nei su jais smile.gif O kaip zinia, persivalgymas mums-kasininkems irgi labai negerai mirksiukas.gif O man prieskoniai dar ir toks dalykelis,be kurio gyvent negaliu blush2.gif Deduosi, zinoma, su saiku,nedaug, bet skonis uztat visada buna thumbup.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
kaip laikotės, kaip sveikatos? ką valgote? mirksiukas.gif
aš žinokit atradau nuostabią košę, tik nežinau, ar yra tokios pirkti, nes ją gauna mano sesuo kaip socialiai remiama iš intervencinių maisto produktų. tai yra trijų grūdų košė, tokia permalta, kaip būna tokios smulkios kruopytės, bet nėra parašyta iš kokių grūdų. bet jau škanumėliššššššššššššš.......... valgau atsipūtusi ant pliko vandenuko virtą ir net druskos nereikia thumbup.gif man ten kažkaip jaučiasi lyg ir žirnių būtų g.gif reikės paieškoti kur nors aprašymų, gal kokių pakuočių rasiu kur atveža tuos produktus, tai tadum jau tiksliau papasakosiu, kokią nuostabią košę valgau mirksiukas.gif
Atsakyti