Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

QUOTE(vi_ @ 2008 12 07, 20:37)
Man cistų nešalino. Dėl akmenų tulžiapūslėje atsidūriau su greituke pas Gaidamonį. Jis man išsyk sukėlė pasitikėjimą, tad sutikau tirtis ir operuotis. Betiriant atrado krūvelę kitų ligų, tarp jų, mažytes cistas kepenyse ir nemažas (berods 8 cm) prie inksto bei darželį miomų. Miomas ir tulžiapūslę patvarkė vienu ypu, o dėl cistų veido išraiška parodė, jog tai nėra gėris, bet per daug negąsdino ir liepė stebėti ar neaugs. Į 2-3 cm cistukes kepenyse išvis ranka numojo. O aš išėjus iš ligoninės numojau ir į visas likusias... smile.gif

Inete skaičiau, kaip šalina cistas. Ištraukia skystį, prileidžia kažkokio tirpalo, po to ištraukia tą tirpalą, kad cistos sienelės suliptų ir daugiau neleistų kauptis skysčiui. Kol visa tai vyksta, žmogus yra primigdomas, tad skausmų nejaučia. Rizika yra tokia, kad cistos skystis gali išsilieti. Atviros ar laparoskopinės operacijos metu jie mato, ką daro, ir toks pavojus neturėtų būti didelis. Bet neįsivaizduoju, ką jie gali matyti, kai tvarkosi per skrandžio sienelę. Et, geriau jau nežinoti jų virtuvės... Tik manau, jog tau jie šitai būtų tikrai padarę, jei nematytų kitos išeities, t.y. pamatė, kad situacija ir šiaip yra gerėjanti - vienos cistos neauga, o kita mažėja.

Vi_, labai aciu uz informacija, buvo idomu suzinoti kaip ten kas daroma ax.gif Pati apie savo liga prisiskaicius labai daug, o vat apie cistas kazkaip ir nepasidomejau blush2.gif Dabar bent jau zinosiu,kad nera taip jau ir baisu jas salinti ax.gif
Jei gulejai pas Gaidamoni,tai greiciausiai ir auksines seseles turejai? mirksiukas.gif Visos 2-ojo chirurginio seseles thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(druska37 @ 2008 12 07, 19:59)
Sveikos  4u.gif

Na va, jau ispjove man ta nelemta tulzi ir as jau namie.... bigsmile.gif
Gal jau daugiau problemu nebekels, nes akmenu neber, o jie kaip gintariukai tongue.gif , gal karolius pasidaryti biggrin.gif

Visoms linkiu stiprybes, laikykites, manau, artejanciu sventciu nuotaika jums pades sustipreti  newyear.gif

Sveika sugrizusi 4u.gif Sveikinu atsikraciusi bent vienos bedeles thumbup.gif
Kaip jautiesi po operacijos? mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis visom 4u.gif

Retai čia besilankau ir naujienų matau užderėjo.Druska37 laikykis 4u.gif linkiu kad kaip ir man viskas būtų ok.gif
Jammin o tau stiprybės kovoje su tom nelemtom cistom,nepasiduok ir viskas bus gerai.
Man antras mėnuo kaip tyrimai geri,skausmai bei pykinimai nekankina jaučiuosi thumbup.gif to ir linkiu visom kasininkėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 08, 14:10)
Jei gulejai pas Gaidamoni,tai greiciausiai ir auksines seseles turejai?  mirksiukas.gif  Visos 2-ojo chirurginio seseles  thumbup.gif

Koks gydytojas, tokios ir seselės. smile.gif Po pasibuvojimo II chirurginiam mūsų ligoninės ir jų personalas man pasirodė ne tokie beviltiški, kaip apie juos dauguma šneka. Iki to galvojau, jog jei ten pakliūsiu, tai arba negyvai papjaus, arba užmirš papjauti. smile.gif

Kas dėl pankreatito, tai kai paskaitai, labai baisiai viskas atrodo, bet kiek esu sutikusi šią bėdą turinčių žmonių, to baisumo kaip ir nesimato. Ilgai delsiau su tulžiapūslės operacija, tad kaselė mano irgi kiek nuvargusi. Pasireiškia neprognozuojamais vidurių paleidimais, tad nežinai, kada pakliūsi į nuotykį su nebūtinai laiminga pabaiga. smile.gif

O tu irgi su tulžiapūslės akmenlige prisižaidei?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 12 08, 20:52)
Koks gydytojas, tokios ir seselės. smile.gif Po pasibuvojimo II chirurginiam mūsų ligoninės ir jų personalas man pasirodė ne tokie beviltiški, kaip apie juos dauguma šneka. Iki to galvojau, jog jei ten pakliūsiu, tai arba negyvai papjaus, arba užmirš papjauti. smile.gif

Kas dėl pankreatito, tai kai paskaitai, labai baisiai viskas atrodo, bet kiek esu sutikusi šią bėdą turinčių žmonių, to baisumo kaip ir nesimato. Ilgai delsiau su tulžiapūslės operacija, tad kaselė mano irgi kiek nuvargusi. Pasireiškia neprognozuojamais vidurių paleidimais, tad nežinai, kada pakliūsi į nuotykį su nebūtinai laiminga pabaiga. smile.gif

O tu irgi su tulžiapūslės akmenlige prisižaidei?

Nea, man ji tarsi is niekur atsirado doh.gif Gal kad nelabai sveikai maitinausi,plius kartais vakareliai su draugais... O gal kaip gydytojai sako,gali buti genai kalti... Nezinau net smile.gif
Na,o pankreatitas nebutu ir man toks jau baisus ,jei ne tos cistos ir skausmai smile.gif Dietos besilaikant gyventi galima kuo puikiausiai thumbup.gif O kaip tu, dietu laikaisi? Ir ar skirtingos dietos nuo tulziapusles ir kasos uzdegimo, ar panasios? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Adrutė @ 2008 12 08, 20:45)
Labutis visom 4u.gif

Retai čia besilankau ir naujienų matau užderėjo.Druska37 laikykis 4u.gif linkiu kad kaip ir man viskas būtų ok.gif
Jammin o tau stiprybės kovoje su tom nelemtom cistom,nepasiduok ir viskas bus gerai.
Man antras mėnuo kaip tyrimai geri,skausmai bei pykinimai nekankina jaučiuosi thumbup.gif to ir linkiu visom kasininkėm 4u.gif

Aciu, Adrute 4u.gif As irgi tikiu , kad viskas susitvarkys anksciau ar veliau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 08 gruodžio 2008 - 20:16
Sveikos,

Gulinėju namuose, savijauta nebloga, tik persirisant kazkaip bamba man keistai atrodo. Jau labai isdraskyta, ir siek tiek skauda, nezinau, kokia ten lempa kiso, bet tikriausiai nemenka g.gif

Gal susitvarkys po biski tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 08, 21:16)
Nea, man ji tarsi is niekur atsirado  doh.gif  Gal kad nelabai sveikai maitinausi,plius kartais vakareliai su draugais... O gal kaip gydytojai sako,gali buti genai kalti... Nezinau net smile.gif
Na,o pankreatitas nebutu ir man toks jau baisus ,jei ne tos cistos ir skausmai smile.gif Dietos besilaikant gyventi galima kuo puikiausiai  thumbup.gif  O kaip tu, dietu laikaisi? Ir ar skirtingos dietos nuo tulziapusles ir kasos uzdegimo, ar panasios? smile.gif

Kaip man yra paporinęs mums pažįstamas daktaras G, moterys dažniausiai turi tulžiapūslės problemų, o vyrai – kasos (dėl gėrimo). Bet kad pribaigti kasą, gerti reikia kožną dieną ir daug. Iš kur tos cistos ne visada aišku, bet jos dažniausiai glaustosi prie pasiligojusio organo. Jei problemas, ir nemažas, kelia tik cistos, reikia su jomis dorotis. Bet kodėl šiuo atveju nepasismagino II chirurginis, man sunku suprasti. Aš būčiau juos ištardžius kas ir kaip. Nors, aišku, nuo tų chirurgų, jei tik yra mažiausia galimybė, norisi bėgti kuo toliau, o ne peilio prašytis. smile.gif

Kas link dietos, nežinau kuo galėtų skirtis kasininkių dieta nuo tulžininkių. Nejau tau neįdavė dietinės atmintinės? Aš dietos laikausi ne itin griežtos. Yra dalykų, kurių jau nevalgau ir net nenoriu: visko, kas kepta keptuvėje, riebaus, duonos/bulkų/sumuštinių, miltinių gaminių, išskyrus, džiūvėsius, saldybių/sūrybių/aštrybių, kiaulienos. Šiokiadieniais maitinuosi itin kukliai, o savaitgalį kiek pagriešiju. Beje, kaip džiūvėsių gerbėjai, noriu parekomenduoti prancūziškus džiūvėsius, kuries būna tik IKI. Tai tokios per pus perpjautas ir sudžiovintas prėskos bandelės. Suvalgai 2 puseles, pamirkytas becukrėje balintoje arbatoje, ir noras valgyti ilgam atšoka. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 12 08, 22:46)
Kaip man yra paporinęs mums pažįstamas daktaras G, moterys dažniausiai turi tulžiapūslės problemų, o vyrai – kasos (dėl gėrimo). Bet kad pribaigti kasą, gerti reikia kožną dieną ir daug. Iš kur tos cistos ne visada aišku, bet jos dažniausiai glaustosi prie pasiligojusio organo. Jei problemas, ir nemažas, kelia tik cistos, reikia su jomis dorotis. Bet kodėl šiuo atveju nepasismagino II chirurginis, man sunku suprasti. Aš būčiau juos ištardžius kas ir kaip. Nors, aišku, nuo tų chirurgų, jei tik yra mažiausia galimybė, norisi bėgti kuo toliau, o ne peilio prašytis. smile.gif

Kas link dietos, nežinau kuo galėtų skirtis kasininkių dieta nuo tulžininkių. Nejau tau neįdavė dietinės atmintinės? Aš dietos laikausi ne itin griežtos. Yra dalykų, kurių jau nevalgau ir net nenoriu: visko, kas kepta keptuvėje, riebaus, duonos/bulkų/sumuštinių, miltinių gaminių, išskyrus, džiūvėsius, saldybių/sūrybių/aštrybių, kiaulienos. Šiokiadieniais maitinuosi itin kukliai, o savaitgalį kiek pagriešiju. Beje, kaip džiūvėsių gerbėjai, noriu parekomenduoti prancūziškus džiūvėsius, kuries būna tik IKI. Tai tokios per pus perpjautas ir sudžiovintas prėskos bandelės. Suvalgai 2 puseles, pamirkytas becukrėje balintoje arbatoje, ir noras valgyti ilgam atšoka. smile.gif

Bandziau as juos patardyti, tik daktaras G nelabai kalbus man buvo, paaiskino labai trumpai ir greitai... Daugiau info gavau is rezidento,bet irgi ne viska iki galo. Atrodo stengiausi snekint, bet... Ai...
Dieta gavau tik iseidama is ligonines sikart, kai gulejau pirma karta man buvo pasakyta trumpai-nevalgyk kepto ir riebaus maisto ir negerk gazuotu bei alkoholiniu gerimu.Ir viskas.Sake,kad dietologe atostogauja,tai tipo nebuvo kam papasakoti zmoniskai blink.gif
Deka ligonines as irgi labai pamegau dziuveselius ir butinai reiks isbandyti IKI, gal bus dar skanesni drinks_cheers.gif
Atsakyti
Oi ir aš patapau džiuvėsių mėgėja mirksiukas.gif Vi gal gali konkrečiau parašyti kokios spalvos įpokavimas ir prie ko jie būna padėti g.gif ,Labai retai būnu IKI parduotuvėse tai galiu ir nerast ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 09, 14:45)
Deka ligonines as irgi labai pamegau dziuveselius ir butinai reiks isbandyti IKI, gal bus dar skanesni

QUOTE(Adrutė @ 2008 12 09, 20:17)
Oi ir aš patapau džiuvėsių mėgėja mirksiukas.gif Vi gal gali konkrečiau parašyti kokios spalvos įpokavimas ir prie ko jie būna padėti g.gif ,Labai retai būnu IKI parduotuvėse tai galiu ir nerast ax.gif

Jie tokiam stačiakampiam (maždaug 20x20 cm) kartoniniam rudos spalvos įpakavime, su perpjautų bandelių ir javų varpų paveikslėliu bei užrašu Petits Pains Grilles, o kompanijos pavadinimas EPI d'OR. Gyvena skyriuje prie duoniukų, corny batonėlių, visokių ten skrudintų duonelių, etc. ir kainuoja virš 4 Lt. Pagaminti lyg ir iš stambiai maltų javų, o gal selenų primaišyti, pamiršti pasūdyti/pasaldinti, na, žodžiu, tokie sveikuoliški-sveikuoliški, kokių daug nesuvalgysi. smile.gif Kad bus skaniau, nepažadu, bet tikrasis sveikatos skonis, matyt, toks ir yra, kaip kad šių džiūvėsių. smile.gif Beje, Maximos dietinio maisto skyrelyje būna panašus suomiškas variantas, tik popierinėje pakuotėje. Bet suomiai persistengė su beskonybe, tad valgant jų džiūvėsius išvis prarandi valgymo džiaugsmą ir ilgam atmuši apetitą. Nors, kai pagalvoji, tas gal nėra blogai, nes podraug jau nebesinori ir to, ko negalima.

Skanaus... essen.gif

P.S. Dar rekomenduoju užsiveisti namie garų puodą. Ot dietiškas daiktas! good.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 09 gruodžio 2008 - 22:50
:aciuks:Vi už informaciją ryt eisiu ieškot džiūvėsių.O garų puodą įsigyjau po ligos ir daba sau maistą gaminu jame thumbup.gif Nors kartais jau kai tyrimai tvarkoj sugriešinu blush2.gif ir suvalgau ir kitokio maisto ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrutė: 10 gruodžio 2008 - 18:15
Aciu vi_ 4u.gif
Vakar buvau Iki kalvariju gatvej, tai neradau tu dziuveseliu, bet gal tik tuo metu nebuvo smile.gif Ieskosiu kitose,bandysim ta sveikuoliska maisto skoni lotuliukas.gif
As vis pagalvoju apie garu puoda,bet kad niekaip neprisiruosiu jo nusipirkti blush2.gif Gal Kaledu senelio paprasyti reiks tongue.gif O siaip man puikiai tinka ir patinka troskintas maistas, tad pastaruoju metu nebejauciu tokios dideles butinybes tam garu puodui,kaip is pradziu,tik susirgus smile.gif Matyt todel ir atidelioju ax.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif

Labai smagus pokalbiai apie maista tongue.gif . Dabar mums aktualiausia. O as dziuvesius pasidarau pati ir visai nieko thumbup.gif . Nors kai nera laiko, tai taip patys geriausi yra Iki dziuvesiai.

Su ligelemis man ir nesiseka. Jau galvojau, kad viskas praeiti, bet se tau ir pulinys prie ipjautos bambos issoko. Gydytojas sako, pasitaiko viena iš 10....Tai dar viena skausma kenciu. doh.gif .

Na, laikykites, iki
Atsakyti