QUOTE(vi_ @ 2008 12 07, 20:37)
Man cistų nešalino. Dėl akmenų tulžiapūslėje atsidūriau su greituke pas Gaidamonį. Jis man išsyk sukėlė pasitikėjimą, tad sutikau tirtis ir operuotis. Betiriant atrado krūvelę kitų ligų, tarp jų, mažytes cistas kepenyse ir nemažas (berods 8 cm) prie inksto bei darželį miomų. Miomas ir tulžiapūslę patvarkė vienu ypu, o dėl cistų veido išraiška parodė, jog tai nėra gėris, bet per daug negąsdino ir liepė stebėti ar neaugs. Į 2-3 cm cistukes kepenyse išvis ranka numojo. O aš išėjus iš ligoninės numojau ir į visas likusias...
Inete skaičiau, kaip šalina cistas. Ištraukia skystį, prileidžia kažkokio tirpalo, po to ištraukia tą tirpalą, kad cistos sienelės suliptų ir daugiau neleistų kauptis skysčiui. Kol visa tai vyksta, žmogus yra primigdomas, tad skausmų nejaučia. Rizika yra tokia, kad cistos skystis gali išsilieti. Atviros ar laparoskopinės operacijos metu jie mato, ką daro, ir toks pavojus neturėtų būti didelis. Bet neįsivaizduoju, ką jie gali matyti, kai tvarkosi per skrandžio sienelę. Et, geriau jau nežinoti jų virtuvės... Tik manau, jog tau jie šitai būtų tikrai padarę, jei nematytų kitos išeities, t.y. pamatė, kad situacija ir šiaip yra gerėjanti - vienos cistos neauga, o kita mažėja.
Inete skaičiau, kaip šalina cistas. Ištraukia skystį, prileidžia kažkokio tirpalo, po to ištraukia tą tirpalą, kad cistos sienelės suliptų ir daugiau neleistų kauptis skysčiui. Kol visa tai vyksta, žmogus yra primigdomas, tad skausmų nejaučia. Rizika yra tokia, kad cistos skystis gali išsilieti. Atviros ar laparoskopinės operacijos metu jie mato, ką daro, ir toks pavojus neturėtų būti didelis. Bet neįsivaizduoju, ką jie gali matyti, kai tvarkosi per skrandžio sienelę. Et, geriau jau nežinoti jų virtuvės... Tik manau, jog tau jie šitai būtų tikrai padarę, jei nematytų kitos išeities, t.y. pamatė, kad situacija ir šiaip yra gerėjanti - vienos cistos neauga, o kita mažėja.
Vi_, labai aciu uz informacija, buvo idomu suzinoti kaip ten kas daroma Pati apie savo liga prisiskaicius labai daug, o vat apie cistas kazkaip ir nepasidomejau Dabar bent jau zinosiu,kad nera taip jau ir baisu jas salinti
Jei gulejai pas Gaidamoni,tai greiciausiai ir auksines seseles turejai? Visos 2-ojo chirurginio seseles
Papildyta:
QUOTE(druska37 @ 2008 12 07, 19:59)
Sveikos
Na va, jau ispjove man ta nelemta tulzi ir as jau namie....
Gal jau daugiau problemu nebekels, nes akmenu neber, o jie kaip gintariukai , gal karolius pasidaryti
Visoms linkiu stiprybes, laikykites, manau, artejanciu sventciu nuotaika jums pades sustipreti
Na va, jau ispjove man ta nelemta tulzi ir as jau namie....
Gal jau daugiau problemu nebekels, nes akmenu neber, o jie kaip gintariukai , gal karolius pasidaryti
Visoms linkiu stiprybes, laikykites, manau, artejanciu sventciu nuotaika jums pades sustipreti
Sveika sugrizusi Sveikinu atsikraciusi bent vienos bedeles
Kaip jautiesi po operacijos?