QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 07, 19:29)
Taip, pavarde is G raides
Tik 2-ame chirurginiame gulejau. Man irgi ketino jas istraukti per skrandi. Esme tame,kad tos cistos man sukelia gana ziaurius skausmus,as ju atsikratyti noriu siaubingai
man jos irgi spaudzia skrandi ir t.t. Na,bet manau jau butu isoperave,jei butu mate,kad tai yra butina. Jei jos man nesukeltu jokiu skausmu,tai man jos kaip ir netrukdytu
P.S.Gydytojai tikrai labai puikus ten
O kokiu budu tau salino cistas? ar skausminga procedura? Ar didele rizika?
Man cistų nešalino. Dėl akmenų tulžiapūslėje atsidūriau su greituke pas Gaidamonį. Jis man išsyk sukėlė pasitikėjimą, tad sutikau tirtis ir operuotis. Betiriant atrado krūvelę kitų ligų, tarp jų, mažytes cistas kepenyse ir nemažas (berods 8 cm) prie inksto bei darželį miomų. Miomas ir tulžiapūslę patvarkė vienu ypu, o dėl cistų veido išraiška parodė, jog tai nėra gėris, bet per daug negąsdino ir liepė stebėti ar neaugs. Į 2-3 cm cistukes kepenyse išvis ranka numojo. O aš išėjus iš ligoninės numojau ir į visas likusias...
Inete skaičiau, kaip šalina cistas. Ištraukia skystį, prileidžia kažkokio tirpalo, po to ištraukia tą tirpalą, kad cistos sienelės suliptų ir daugiau neleistų kauptis skysčiui. Kol visa tai vyksta, žmogus yra primigdomas, tad skausmų nejaučia. Rizika yra tokia, kad cistos skystis gali išsilieti. Atviros ar laparoskopinės operacijos metu jie mato, ką daro, ir toks pavojus neturėtų būti didelis. Bet neįsivaizduoju, ką jie gali matyti, kai tvarkosi per skrandžio sienelę. Et, geriau jau nežinoti jų virtuvės... Tik manau, jog tau jie šitai būtų tikrai padarę, jei nematytų kitos išeities, t.y. pamatė, kad situacija ir šiaip yra gerėjanti - vienos cistos neauga, o kita mažėja.