Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

QUOTE(Jammin1 @ 2008 09 19, 18:53)
Sveikos mamos ir ne mamos. Visur per paieska ieskojau temeles apie kasos uzdegima,bet niekaip neradau. Butu idomu suzinoti ar turite kas problemu su kasa, kaip gydotes,ka valgot, ar turejot komplikaciju/operaciju?

Man 23 metai, beveik pries pusmeti susirgau umiu kasos uzdegimu. atsitiko tai staiga, visiskai netiketai. atsiduriau reanimacijoje, veliau menesi gulejau chirurginiam skyriuje ir veliau buvau perkelta i terapijos skyriu. Niekada nepiknaudziavau alkoholiu, tik daznokai nesveikai maitindavausi. Dabar iprocius pakeiciau, taciau gyvenu su baisiais skausmais ir dviem 5x5 cm cistom pilve... Siuo metu laukiu magnetinio rezonanso tyrimu (deja,juos atliks tik kitu metu pradzioje,nes eiles baisios) ir nerimauju del galimos operacijos... (prisiskaiciau,kad gyvybei kyla didelis pavojus)

Busiu dekinga uz bet kokia info, idomu koks jusu gyvenimo budas, ar liga "netrukdo" gyventi smile.gif

QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 09 23, 18:15)
Per daug prisiskaitei  cool.gif Jei kas domina konkrečiau, prašau į AŽ  mirksiukas.gif

Sveikos merginos! 4u.gif
Jus tikros saunuoles, kad laikotes grieztos dietos thumbup.gif Tikrai si liga labai klastinga ir pavojinga verysad.gif Ypac sunkios umines formos, o ypac moterims verysad.gif
Nenoreciau gasdinti, bet sakau tai tik tam, kad neatsipalaiduotumete, nes liga tikrai pavojinga.
O kaip jums reikalai su cukrumi kraujyje? Ar nera problemu?
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Tai kad ta dieta pagrindinis mūsų vaistas verysad.gif kaip gi jos nesilaikyti.
Vovere74 laikyk ne špygas,o kumščius.Špyga laikysi špyga ir gausi lotuliukas.gif taip mano močiutė sakydavo ax.gif
Valgau aš kas tris valandas,o jei reiktų turbūt ir į kavinę nusineščiau savo maisto man dzin ką kas pagalvotų svarbu gera savijauta.Dabar skausmų man nebūna pfu pfu pfu blink.gif kad neprisikalbėčiau.
Cukraus kiekį tikrinausi vieną kart buvo peržemas,o kitą dieną pakartojau tai normos ribose buvo g.gif
Jukka,o čia cukrų sekti dėl galimo diabeto reikia?
Atsakyti
QUOTE(Adrutė @ 2008 11 22, 17:37)
Labutis 4u.gif

Tai kad ta dieta pagrindinis mūsų vaistas verysad.gif kaip gi jos nesilaikyti.
Vovere74 laikyk ne špygas,o kumščius.Špyga laikysi špyga ir gausi lotuliukas.gif taip mano močiutė sakydavo ax.gif
Valgau aš kas tris valandas,o jei reiktų turbūt ir į kavinę nusineščiau savo maisto man dzin ką kas pagalvotų svarbu gera savijauta.Dabar skausmų man nebūna pfu pfu pfu blink.gif kad neprisikalbėčiau.
Cukraus kiekį tikrinausi vieną kart buvo peržemas,o kitą dieną pakartojau tai normos ribose buvo g.gif
Jukka,o čia cukrų sekti dėl galimo diabeto reikia?

Na siaip manau retkarciais reiketu patikrinti ta cukru, nes kasa atsako uz insulino gamyba. Bet jeigu kasa nelabai pazeista, tai turbut jau ir problemu su cukrumi neturetu buti smile.gif
Cia jau tiems kas reanimacijoje guli problemu buna su gliukoze (ir tai ne visiems), tiems kam buvo padaryta kasos operacija irgi gali buti su insulino gamyba problemu. O jums turetu buti viskas thumbup.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Na aš čia manau lengviausia kasininkė esu ax.gif blush2.gif Nekrozių pas mane nebėr,skausmai liovėsi ir tyrimai kol kas ok.gif (tikiuosi taip ir bus ateityje smile.gif )
Laiks nuo laiko paseksiu amilazę,cukraus kiekį,laikysiuos dietos ir manau tokių baisių skausmų nepatirsiu daugiau.To ir linkiu visom kitom kasininkėm smile.gif

Jukka,o tu turbūt medikė esi? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrutė: 23 lapkričio 2008 - 16:43
na va, aš apsivalgiau šiandien vėl netinkamai.......... priviriau bulvių košės tokios skystos, niamniamniam thumbup.gif o pasirodo be reikalo taip džiaugiausi, nes dabar taip sunku, taip negera man verysad.gif vadinasi man netinka niekas, kur yra nors lašas šviežio pieno doh.gif o jau galvojau, kad virintas tikrai nepakenks unsure.gif ir vėl sužinojau, kas man dar netinka cool.gif
Atsakyti
[quote=Deisi,2008 11 23, 18:43]
na va, aš apsivalgiau šiandien vėl netinkamai.......... priviriau bulvių košės tokios skystos, niamniamniam thumbup.gif o pasirodo be reikalo taip džiaugiausi, nes dabar taip sunku, taip negera man verysad.gif vadinasi man netinka niekas, kur yra nors lašas šviežio pieno doh.gif o jau galvojau, kad virintas tikrai nepakenks unsure.gif ir vėl sužinojau, kas man dar netinka .

Bulves su pienu skiestos ir dar tikriausiai sviesto idejai, todel ir sutriko virskinimas. Cia tikriausia ne kasa kalta, o .. kad nera tulzies pusles. Is tulzies pusles tulzis po truputi lasa i dvylikapirste zarna ir virskina riebalus. Pas tave sis procesas nevyksta, todel maiste reikia, kad butu kuo maziau riebalu. Po visu valgymu butinai reikia gerti daug arbatu !!!!!!!!!!! Man nevirskina pieno, nera kazkokio fermento skrandyje, bet jei netycia su maistu jo gaunu, tai mane labai gelbeja Kreonas. Negerai naudoti ir ryziu trapucius, juk ten ivairiu priedu prideta, geriau naturaliai virtus ryzius ir kitas koses, riestainius, dziuveselius Ir zinoma - viskas is puodo ir su neastriais prieskoniais. Sekmes.. ax.gif
Atsakyti
mergaitės, gal kuri jammin kontaktus turit, ar ką unsure.gif nuo penktadienio vakaro nesirodo, man neramu unsure.gif
atsiprašau, kad kišuosi blush2.gif bet parašė, kad silpna, ir dingo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrutė @ 2008 11 23, 17:42)
Labutis 4u.gif

Na aš čia manau lengviausia kasininkė esu ax.gif  blush2.gif Nekrozių pas mane nebėr,skausmai liovėsi ir tyrimai kol kas  ok.gif (tikiuosi taip ir bus ateityje smile.gif  )
Laiks nuo laiko paseksiu amilazę,cukraus kiekį,laikysiuos dietos ir manau tokių baisių skausmų nepatirsiu daugiau.To ir linkiu visom kitom kasininkėm smile.gif

Jukka,o tu turbūt medikė esi? mirksiukas.gif

Esu smile.gif Bet mes dirbame su labai sunkiais kasininkais blush2.gif
Atsakyti
Va ir turiu tyrimo atsakymą. Alfa amilazė 29.7 Rašo, kad norma 28-100
Tai mano kap ir norma atrodo, ar ne? Kas žino ką reiškia kai ant ribos į žemąją pusę?
Atsakyti
[quote=samanele45,2008 11 23, 19:05]
[quote=Deisi,2008 11 23, 18:43]
Bulves su pienu skiestos ir dar tikriausiai sviesto idejai, todel ir sutriko virskinimas. Cia tikriausia ne kasa kalta, o .. kad nera tulzies pusles. Is tulzies pusles tulzis po truputi lasa i dvylikapirste zarna ir virskina riebalus. Pas tave sis procesas nevyksta, todel maiste reikia, kad butu kuo maziau riebalu. Po visu valgymu butinai reikia gerti daug arbatu !!!!!!!!!!! Man nevirskina pieno, nera kazkokio fermento skrandyje, bet jei netycia su maistu jo gaunu, tai mane labai gelbeja Kreonas. Negerai naudoti ir ryziu trapucius, juk ten ivairiu priedu prideta, geriau naturaliai virtus ryzius ir kitas koses, riestainius, dziuveselius Ir zinoma - viskas is puodo ir su neastriais prieskoniais. Sekmes.. ax.gif
[/quote]
tai kad lyg turiu tulžį unsure.gif

bet šiaip tai labai ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kaip laikotes? 4u.gif

As ir jau baigiu priprasti prie tokio maistelio. Darbe su termosiukais baigiu priprasti mirksiukas.gif Gasdino mane gydytojai su ta nekrozine kasele, bet kazkaip ji gereja. Nebejauciu beveik nieko. Po truputi ijungiu vis kitus produktus- nereaguoja.

O jogurtus jus valgote su priedais ar be ju? KAIP su fermentiniu suriu ar negalima kasininkems? Kazkodel jo labai pasiilgau.... tongue.gif

Na kita savaite padarys tulzies operacija pradesiu ir as daugiau valgyti clap.gif

Iki laikykites mirksiukas.gif
Atsakyti
tai kaip čia suprasti - ar visos pasveikot visiškai, ar susirgot visškai, kad čia nebesirodot? g.gif
Atsakyti