Sveikos mamos ir ne mamos. Visur per paieska ieskojau temeles apie kasos uzdegima,bet niekaip neradau. Butu idomu suzinoti ar turite kas problemu su kasa, kaip gydotes,ka valgot, ar turejot komplikaciju/operaciju?
Man 23 metai, beveik pries pusmeti susirgau umiu kasos uzdegimu. atsitiko tai staiga, visiskai netiketai. atsiduriau reanimacijoje, veliau menesi gulejau chirurginiam skyriuje ir veliau buvau perkelta i terapijos skyriu. Niekada nepiknaudziavau alkoholiu, tik daznokai nesveikai maitindavausi. Dabar iprocius pakeiciau, taciau gyvenu su baisiais skausmais ir dviem 5x5 cm cistom pilve... Siuo metu laukiu magnetinio rezonanso tyrimu (deja,juos atliks tik kitu metu pradzioje,nes eiles baisios) ir nerimauju del galimos operacijos... (prisiskaiciau,kad gyvybei kyla didelis pavojus)
Busiu dekinga uz bet kokia info, idomu koks jusu gyvenimo budas, ar liga "netrukdo" gyventi
Ką tik ir aš grįžau iš ligoninės po kasos uždegimo.Tikrai ne kokia ligelė,geriau kelis vaikus pagimdyt negu kęsti tokį skausmą koks buvo.
O tu griežtos dietos pastoviai laikaisi?Aš valgyt kas 1-2val turiu nes jei rečiau ir daugiau pavalgau skaudėt pradeda ir pykint.Kiek laiko po ligoninės praėjo laiko kol atsigavai?Įdomu kiek nedarbingumo priklauso prie šios ligos?
Stprybės tau,nebijok viskas bus ok.Įveiksim mes tą ligą
O tu griežtos dietos pastoviai laikaisi?Aš valgyt kas 1-2val turiu nes jei rečiau ir daugiau pavalgau skaudėt pradeda ir pykint.Kiek laiko po ligoninės praėjo laiko kol atsigavai?Įdomu kiek nedarbingumo priklauso prie šios ligos?
QUOTE(Jammin1 @ 2008 09 19, 18:53)
prisiskaiciau,kad gyvybei kyla didelis pavojus
Per daug prisiskaitei Jei kas domina konkrečiau, prašau į AŽ
QUOTE(Adrutė @ 2008 09 23, 18:07)
Ką tik ir aš grįžau iš ligoninės po kasos uždegimo.Tikrai ne kokia ligelė,geriau kelis vaikus pagimdyt negu kęsti tokį skausmą koks buvo.
Na , as tai iki siol neatsigaunu, va ir dabar turiu nedarbingumo lapeli. Zinoma, jau zymiai geriau jauciuosi,negu ligonineje, bet skausmai vistiek kartais uzeina nepakeliami...
Po ligonines namie praleidau apie pusantro menesio, siaip su sia liga manau iki triju menesiu galima namie buti,jei blogai jautiesi.
as dietu laikausi ir valgau po labai mazai ir dazniau. siaip organizmas pradejo nebetoleruoti daugybes maisto produktu.. ciut kas -is karto jauti , kaip skrandyje issiskiria tos zalios sultys,o tada jau lauk skausmu...
o kaip "pasigavai" kasos uzdegima?
P.S. vienas pliusas sioje ligoje yra- ismoksti sveikai maitintis ir svoris vis krenta,krenta as jau 19 kg numeciau be jokiu didesniu pastangu o turejau toki pilvuka pries tai
Man kasos uždegimas gavosi kaip komplikacija po akmens šalinimo iš kepenų latako.Šiandien eisiu pas šeimos gydytoja įdomu ką patars gero.
Jo svoris tai ir man krenta per dvi savaites keturis kg numečiau jei taip toliau tai visai man bus prastai
O del mitybos tai gal ir gerai priprasim sveikai maitintis
Aš ruošiuosi nusipirkti garpuodį gal įvairesnio maisto galėsiu pasigamint,nes tos košės jau pabodo.
Jo svoris tai ir man krenta per dvi savaites keturis kg numečiau jei taip toliau tai visai man bus prastai
O del mitybos tai gal ir gerai priprasim sveikai maitintis
Aš ruošiuosi nusipirkti garpuodį gal įvairesnio maisto galėsiu pasigamint,nes tos košės jau pabodo.
o as kosiu visai nevalgau, nepakenciu as ju valgau ivairius troskinius,sriubytes,jogurtukus. apie garpuodi as jau irgi pagalvojau, reikes gal isigyti
o mane domina ar galima kava gerti(ne ta sintetine)? nes as su kiek gydytoju kalbejau,tai visi peciais paguzcioja... siaip organizmas lyg ir toleruoja nestipria ir su trupuciu liesiausios grietineles kazkaip be kavos gyventi negaliu
o mane domina ar galima kava gerti(ne ta sintetine)? nes as su kiek gydytoju kalbejau,tai visi peciais paguzcioja... siaip organizmas lyg ir toleruoja nestipria ir su trupuciu liesiausios grietineles kazkaip be kavos gyventi negaliu
Apie kavą tai nieko nesu girdėjus ,bet aš be jos apseinu daba geriu daug arbatų ir man užtenka.
Bandyk ne su grietinėle,o liesu pienu,manau neturėtų pakenkti
Darysiu ir aš ryt troškinį iš jautienos ir daržovių žiūrėsiu kaip mano organizmas sureaguos.
O iš kur tu esi?Ir kokioj ligoninėj buvai?
Bandyk ne su grietinėle,o liesu pienu,manau neturėtų pakenkti
Darysiu ir aš ryt troškinį iš jautienos ir daržovių žiūrėsiu kaip mano organizmas sureaguos.
O iš kur tu esi?Ir kokioj ligoninėj buvai?
as is Vilniaus, gulejau greitosios pagalbos ligoninej,lazdynuose
visgi manau reiks pradet man kava be jokiu pieno produktu vartoti
o kur tu gulejusi?
visgi manau reiks pradet man kava be jokiu pieno produktu vartoti
o kur tu gulejusi?
Aš gulėjau KMUK.Na va buvau pas šeimistę tai kai pasakiau kad dar po valgio skaudena kairį šoną tai liepė kelias dienas dar pabadauti tik džiuvėsiai ir arbatos o taip norėjau rytoj troškinio paragauti
Gal pradžioj negerai ''gryną'' kavą,skiesta gal švelnesnė bet čia tik mano pamąstymai .Iš tikrųjų neradau kur normaliai būtų aprašyta kokius produktus galima kokių ne t.y.dietos po pankreatito aprašymo.Labai jau skurdžią informaciją gavau ligoninėj tai dabar ir" grybauju" pati.
Gal pradžioj negerai ''gryną'' kavą,skiesta gal švelnesnė bet čia tik mano pamąstymai .Iš tikrųjų neradau kur normaliai būtų aprašyta kokius produktus galima kokių ne t.y.dietos po pankreatito aprašymo.Labai jau skurdžią informaciją gavau ligoninėj tai dabar ir" grybauju" pati.
Aha, is tiesu ir as informacijos isejusi is ligonines apie maitinimasi beveik neturejau dietologe,kuri ligonineje turejo man viska paaiskint apie mityba-atostogavo. tai gavau tik nurodymus nevalgyti rukyto,kepto,astraus,sunkiai virskinamo maisto,naudoti kuo maziau prieskoniu,negerti gazuotu ir alkoholiniu gerimu. ir viskas,daugiau jokios info... o begant laikui atradau,kad man labai netinka zuvis, jos suvalgius po keliu valandu prasideda ziaurus skausmai,pakyla temp,pykina. zodziu atsisakiau ir zuvytes,maisto pasirinkimas dar sumazejo
O man beveik visada skauda desini sona ir pacia kasa, infiltratas per puse metu nesumazejo nei kiek
o man vat idomu pasidare, ar visiem po sios ligos ima ziauriai garsiai pilvas "urgzti",gurguliuoti, ar man vienai ca taip?
O man beveik visada skauda desini sona ir pacia kasa, infiltratas per puse metu nesumazejo nei kiek
o man vat idomu pasidare, ar visiem po sios ligos ima ziauriai garsiai pilvas "urgzti",gurguliuoti, ar man vienai ca taip?
Labas rytas
Panašiai ir man apibūdino mitybą,bet man kuo toliau tuo neaiškiau daros
O kokią žuvį bandei?Tipo neriebę galima(menkę,jūros lydeką,ešerį),bet labai jau pas mus menkas pasirinkimas tos žuvies bent pas mus Kaune.
Man pilvas tai negurgia tik po valgio labai išsipučia tada vaikštau kaip balionėlis
O kaip tu jau kavinaisi šiandien? Aš kavą pakeičiau žalia arbata su ženčeniu ir man visai
Panašiai ir man apibūdino mitybą,bet man kuo toliau tuo neaiškiau daros
O kokią žuvį bandei?Tipo neriebę galima(menkę,jūros lydeką,ešerį),bet labai jau pas mus menkas pasirinkimas tos žuvies bent pas mus Kaune.
Man pilvas tai negurgia tik po valgio labai išsipučia tada vaikštau kaip balionėlis
O kaip tu jau kavinaisi šiandien? Aš kavą pakeičiau žalia arbata su ženčeniu ir man visai