Įkraunama...
Įkraunama...

Ginekologai ir nevaisingumo specialistai

JustaZ, bliamba užjaučiu...Ir kaip gi be Diufastono.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 07 27, 10:36)
Sveikutes, stai ir baigesi mano katino dienos, prasidejo darbai. Noriu pataisyti savo nuomone apie gerbiama D.Visockiene is Vaisingumo klinikos. Tai stai, esu dabar po inseminacijos 10 diena su didziausiu pilvu, kuri dar priedo skauda, kad net atsisesti sunku. Vakar mano ginekologe, kai pamate, kas pas mane pilve dedasi, vos nenugriuvo - pilvas pilnas didziuliu cistu, kurios, kaip ji sake, gali bet kada susprogti, o tada - vidinis kraujavimas, operacijos ir t.t. Pasirodo gerbiama D.Visockiene mane priskatino Serophenu, dar prikimso estrogeno, bet visiskai pamirso po inseminacijos skirti progesterona (Dufastona), kuris padetu pastojimui ir sumazintu cistas. Aciu, gerb.D.Visockienei. Nezinau, ar as dar pas ja pasirodysiu.

Džiaukis, kad operuotis napasiūlė...
Labai rizikinga eiti pas papratsus ginekologus po stimuliacijos, nes nesunykusius foliukus vadina cistomis ir kai kurie operuoti grąsosi.
Aišku, kad nepaskirtas progestoronas, tai jau tikėtina, kad klaida. Bet tokia jau rizika, reikia pačiai save kaip kiaušinį saugoti, nes jokių mažinančių priemonių nelabai ir yra reikia daug gerti ir daug sisioti. ligoninėj, išgerdavau (ir išpildavau tongue.gif ) po 5 litrus. Dabar jau tik po 3 įveikiu.
Reikia riboti vaginalinį echoskopą - ar iškart perspėti kokia problema, neturėti lytinių santykių, netupinėti, nekiloti ir visaip kitaip saugoti pilvuką.
Esant nėštumui, kiaušidės mažėja labai pamažu - tad gal į gerą?
Atsakyti
Zinai, kai skaitydavau jusu mintis apie tai, kad po stimuliacijos pilvas didelis ir kietas budavo, nesuprasdavau, kodel. Nes man pilvas issipute ir pradejo skaudeti praejus gerokai laiko po inseminacijos (gal 3-5 dienos).
Geriu as nemazai, bet ir i tualeta lakstau dazniau negu iprastai.
Jau minejau, kad pabandzius myletis vos is proto neissikrausciau kaip po to skaudejo.
Ir dar apie pacia inseminacija. Pamacius mano vyro sperma D.Visockiene su biologe isvis nenorejo daryti inseminacijos, kadangi ten pas ji normaliu formu buvo gal tik keli - labai mazas procentas. Gal, as svarstau, todel ir neliepe vartoti Dufastono, kad nemate jokiu sansu pastoti? Bet kaip tada sumazinti estrogeno poveiki ir tuos priaugusius folikulus?


Labai aciu, kad palaikote. As taip svajoju tureti maza klecka 2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JustaZ: 27 liepos 2004 - 16:29
[QUOTE]Justa Z, o tu nebandei skambinti gydytojai (Visockienei). Man tai buvo konsultacijos telefonu kuo puikiausiai suteikiamos (mano gydytoja Usonienė), o kai jau prigasdindavau gydytoją tai ir ateiti liepdavo, o kai nelabai gerai paliko atostogų metu, tai ir į Klaipėdos filialą vizitas buvo suorganizuotas.

O progesteroną tai pradėjau naudoti gal po trijų dienų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anelija: 27 liepos 2004 - 17:16
Norejau jai paskambinti, bet niekaip neprisiruosiau, matyt, reikalas dar nepribrendo. Bet ka as jai pasakysiu, kad kita gydytoja dave leistis progesterono ampules? Dar viena smulkmena - nelabai as tikiu, kad mums pasiseke? (baisiai bloga vyro sperma)
Atsakyti
Nenoriu kištis, tik man keista pasirodė, kad iš kart pas kelis gydytojus vaikštai, geriau vienu arba kitu pasitikėti, nes paskui gali tiek pripainioti.
O skambini ne kai reiklas pribręsta, o kai blogai jautiesi, ar kai turi klausimų. Nežinau bent jau man visada buvo atsakyta, buvau nuraminta.
Atsakyti
Na nepatinka man ta Visockiene ir jos bendravimo manieros, zinoma, man tas turetu visiskai nerupeti, tik jos profesionalumas. Bet kazkaip ne prie sirdies man bendravimas su ja. Paskambini - beveik visada neprisimena.
O savo ginekologe pazistu jau virs 10 metu, ji man kaip drauge, todel ja ir pasitikiu.
Atsakyti
Sveikutes,
as tai pas gyd.Klima vazineju. Tai po kol kas viskas gerai. Po kiekvieno vizito iseinu su viltimi. Ir dabar esu po pirmos inseminacijos. Tai labai noreciau tiketi kad pasiseks. Sake po stimuliacijos gonaliu, po pirmos inseminacijos pastoja apie 40 proc. moteru. Norisi labai tiketis, kad papulsiu tarp ju, jei ne tai bandysiu vel ir vel... Nors po kiekvieno menesio kai suprantu kad nieko neisejo apima gili depresija, bet paverki paverki ir paskui vel imi tiketi...
sekmes visoms ir tikiu kad laime pasibels i visu cia esanciu duris

Labai dziaugiuosi patekusi i si foruma, nes kazkaip paskaitinejusi pasijauciu geriau ir vilties daugiau
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 07 28, 08:08)
Na nepatinka man ta Visockiene ir jos bendravimo manieros, zinoma, man tas turetu visiskai nerupeti, tik jos profesionalumas. Bet kazkaip ne prie sirdies man bendravimas su ja. Paskambini - beveik visada neprisimena.
O savo ginekologe pazistu jau virs 10 metu, ji man kaip drauge, todel ja ir pasitikiu.

Nu jo jei neprisimena, tai visiškas ššššš...
Atsakyti
Oi oi, merginos, atrodo, prisidirbau. Ka tik skambinau Visockienei ir pasiskundziau, kad baisiai skauda pilva - patare pakenteti, pasiteiravo, ar nera isskyru ir temperaturos apie 38C (uzdegimo pozymiai). Po to paklausiau, ar man nereikejo kazkokiu papildomu vaistu po inseminacijos, atsake, kad ,jeigu neskyre, tai ir nereikejo. Ups, ka man dabar daryti - toliau leistis progesterona, kuri skyre kita gydytoja, ar susilaikyti? Bet is patirties galiu pasakyti - po progesterono man tikrai sumazejo pilvo skausmas.
Gal ir toliau leisiuos.

Aciu tau ,Anelija, uz patarimus daugiau niekada nevaiksciosiu pas du gydytojus. Bet juk pas savo ginekologe as ejau, nes galvojau, kad man kazkoks uzdegimas prasidejo.
Atsakyti
JustaZ, tikrai kad jau prisidirbai. Man rodos dabar konsultacijos telefonu nepades. Siulau geriau apsilankyti pas gydytoja, pas kuria nuspresi ir toliau lankytis. Kiekviena gydytoja turi atskira gydymo metodika, todel jei naudosies dvieju patarimais gai sau ir pakenkti.
Atsakyti
JustaZ matai progesteronas lyg ir reikalingas, tik prisipažinsiu, kad pirmą kartą girdžiu apie leidžiamą - paprastai po vaisingumo procedūrų skiriamas geriamas arba kaip žvakutės.
Dar kartą pasikartosiu, bet paprasti ginekologai dažniausiai grybauja (ne)vaisingumo srityje.
Kai buvau Klaipėdoj vaisingumo klinikoj, tai ta gydytoja niekaip negalėjo atsidžiaugti, kad atėjau pas ją, o ne kur kitur, nes vienai jos pacientei pamatę tokias kiaušides padarė operaciją sad.gif ir pašalino dalį kiaušidės...

Jau vakar rašiau, kad geriau turėti vieną gydytoją, aišku tokį, kokiu pasitiki.

O kiek tau paskirta to progesterono leistis?

Aš manau, kad nueičiau pas Visockienę konsultacijai ir viską papasakoti - blogiausiai ką gali padaryti, tai apšaukti. O sveikata juk svarbiau.
Atsakyti