Įkraunama...
Įkraunama...

Ar pažįsta trimečiai spalvas?

Ne tiek mažai vaikų, kaip matau skiria spalvas. smile.gif Mėlynakei nėra dar 3metų, bet pagrindines jau skiria, išmoko man visai netikėtai ir lengvai - vienąsyk parodžiau, o paskui jau man dukrytė rodė ir vardino. Gal vaikus daržely truputį pamoko tokių dalykų. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kuti kuti @ 2013 06 01, 15:53)
Gal vaikus daržely truputį pamoko tokių dalykų. bigsmile.gif

pamoko dar ir kaip wink.gif maniškiui jau beveik 4 metai, tai aš tik mokiau žalią nuo raudonos atskirt, kad per gatvę eit mokėtų. o taip visas iki vienos išmoko skirt darželyje. ir gan greit išmoko
Atsakyti
Maniskis 3.5 kai kurias spalvas vis dar supainioja, nors jei reikia pasirinkti kokia spalva spalvinti paveiksliuka visada gerai pasirenka 4u.gif
Atsakyti
Sveikos ar mokinate pacios savo maziukus skaiciuot, rasyt ir t.t. Maniskei 3,5 metuku bet nelabai nori skaiciuoti ir pradeda maivytis kai ja mokinu .
Atsakyti
QUOTE(jurgita435 @ 2013 07 28, 18:36)
Sveikos ar mokinate pacios savo maziukus skaiciuot, rasyt ir t.t. Maniskei 3,5 metuku bet nelabai nori skaiciuoti ir pradeda maivytis kai ja mokinu .

Nemanau kad pasieksit kokiu rezultatu per prievarta, jei nenori tai ir nereik, ateis laikas ismoks savaime smile.gif gal is draugu ismoks, kai tik panores per pusdieni ismoks wink.gif nepergyvenkit, manoji atvirksciai- labai zingeidi buvo, visad prasydavo to ar to pamokyt smile.gif dziaugiuosi kad tas noras vis dar neisbleso, skaiciuoti ismoko dar 2m neturedama, bet uztat ant bendravimo laaaabai nedrasi su kitais doh.gif visai nemoka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doviile: 29 liepos 2013 - 10:16
QUOTE(jurgita435 @ 2013 07 28, 17:36)

Maniskei 3,2 metuku. As asmeniskai mokynu, bet zaidimo forma smile.gif Vaziuojant liftu skaiciuojam aukstus, poliklinikoje isvardija man visu kabinetu numerius (nors ir po viena skaiciuka). Mes jau skaiciuojam iki 20, o skaicius atskirti gali iki 10 visus jau be klaidu. Spalvas pagrindines tai visas jau gali atskirti. smile.gif
Atsakyti
Mano berniukui jau tuoj 4, bet spalvas pažinti juos darželyje jau nuo 3 metukų tai tikrai mokino.Juos ten mokina palyginti, pvz geltona kaip saulė, žalia, kaip žolė.Tai kartais, jei neatsimindavo spalvos pavadinimo, sakydavo:na paduok tą pieštuką...na kaip saulė smile.gif o kartais tai išvis prajuokindavo su tais spalvų pavadinimais. Mano mašina mėlynos spalvos, tai vienąkartą sako:-mama,kur tas mano kastuvėlis, na tas raudonas, kaip tavo mašina biggrin.gif
Atsakyti
Maniškis tai labai anksti pradėjo skirti spalvas, turėjom nemažai fainių mokamųjų knygučių skirtų tokio amžiaus vaikams, ir be to jis labai domėjosi smile.gif jei vaikas pats nenorės, tai ir nepriversi, bet maniškis labai žingeidus ir jam įdomu, todel jau 3 metų skaičiuoja iki 10, pažįsta raides, spalvas... smile.gif
Atsakyti
Man tai keista, kad kyla toks klausimas smile.gif Zaidymo forma pradejome mokyti spalvas, skaiciuoti ir skirti figuras. Jau 2 m. mokejo atskirti pagrindines spavas (melyna, raudona, zalia, geltona, balta). Figuras irgi ismoko is Fisher price kibirelio. Ten ir spalvos, figuros... Tai triju metu jau skiria ne tik pagrindines, bet ir atspalvius ir alyvine, ir rozine, ir salotine... Figuras zino ne tik pagrindines, bet ir romba, keturkampi. Niekad neverciau nieko mokintis. Tiesiog zaidziu su vaiku. Pasidariau pati ivairiu spalvu ir formu korteles. Mes su jais zaidziame. pastatome namus, masinytes... Prasau parodyti didesni, mazesni. Atrinkti vienos spalvos figureles. Prasau paskaiciuoti kiek geltonu arba trikampiu. Ivairiai buna. Labai jai patinka tokio pobudzio zaidimai.
Atsakyti
pažįsta tas spalvas nuo 2 su biški metų ax.gif pradėjo manau lopšelį mokint,o aš,kai pamačiau,kaip dėlioja magnetukus pagal spalvas užsikabinau ir išmokiau daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Li @ 2013 06 01, 21:56)
pamoko dar ir kaip wink.gif maniškiui jau beveik 4 metai, tai aš tik mokiau žalią nuo raudonos atskirt, kad per gatvę eit mokėtų. o taip visas iki vienos išmoko skirt darželyje. ir gan greit išmoko

QUOTE(jurgita435 @ 2013 07 28, 17:36)

Mano vaikas triejų metų visiškai nesidomi spalvomis, neparodys nei vienos. Tik kai vairuoju, jau šaukia, mamą raudoną, negalima važiuoti arba važiuojam -žalia biggrin.gif Žodžiu tik šviesofore pripažysta spalvas.
Labai nepergyvenu, nes skiria savo dešinę nuo kairės ranką , koją. Skaičiuoja lietuviškai, angliškai. ir pan.
Atsakyti
Randate del ko pergyventi, kad neskiria spalvu. Nepamirskite kad nemazai vyriskiu yra deltonikai, gal jie apskritai neskiria spalvu, o apie atspalvius tai is vis tyliu. Tai ner ko noret is tokio vaiko kad ir spalvas moketu biggrin.gif
Maniskiai tikrai anksciau nei 3 metu spalvas pazinojo. Ir skaiciuoti tikrai anksti abu pradejo. Ir kalba absoliuciai viska abu nuo kokiu 1-1,5. Dukra labai anksti pradejo visokius eilerascius deklamuoti. Lopselyje jau 2 metu mokejo eilerasciu, daineliu, mamos dienos proga grizus padeklamavo nauja ketureili. Sunus dabar 3 metu irgi visokiu eilerasciu moka, netgi visai netrumpa dabar kas diena man deklamuoja:

Oi, kokia maža žuvytė
Ežerėly tviska, švyti.
Ji, matyt, kasdien čia prausias –
Švarios kojos, švarios ausys.

Net ir ežero lelijos
Nusimaudyti nebijo.
Gal truputį joms ir šalta,
Bet už tai jos baltos baltos.

Pūkšt – į vandenį įkritęs
Nardau ir taškaus saulytėj.
Šalto vandenėlio jau
Štai ir aš nebebijau.

Cia jau sese pasistenge ismokyt smile.gif

Dukra eina jau antri metai i dainavimo studija, tai siemet aukletojos pasiule ir mazaji leisti i ta pacia grupe, nors tik 3 metai jam ir net neplanavau, bet jei sutiko i ta pacia grupe, tai tuo paciu metu man dar geriau, nei kad uz duru lauks. Sake be problemu dainuoja, daro ka reikia, klauso. Pernai sese tik koncertavo, siemet abu gales koncertuoti kartu, idomu bus paziureti kaip jam sekasi ant scenos smile.gif

O bet taciau, nematau nieko blogo jei kiti vaikai pradeda viska mokytis veliau. Visi skirtingi, ner ko noret visus i standartus sukisti. Ateis laikas ir ismoks, ir spalvas ir raides ir skaicius. Neskubekite gyventi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 12 rugsėjo 2013 - 20:32