Šiemet baisiai palengvėjo, nes pervedėm vaiką į kitą darželį. Tiksliau gražioj formoj išmetė neatsiklausę net, pamatė, kad užrašius į kitą darželį esu vaiką ir be raštiško sutikimo (kurio kiek žinau reikia) ėmė ir išbraukė iš sąrašų. Laimė susizgribo pranešti bent.
Baisus, baisus darželis... Kalbu ne apie fizinę aplinką, bet darbuotojas. Logopedė, kaip kažkas sakė superinė, kelios auklytės mielos (nors lopšely buvo žnaibytoja, kuri išlėkė po poros mėnesių, bet auklėtoja dėl to nesiėmė jokių veiksmų, nors žinojo, kad vaikus skriaudžia, teko įsikišt tėvams) bet tik tiek.
Direktorė nuotaikos žmogus, esu pataikius taip, kad apšaukė mane kaip kokią chuliganę, o ant rytojaus pasikvietusi gražioj formoj visą kaltę suvertė man, matyt pabijojo skundo. Pataikėm ant tokių darželio auklėtojų, kad mamas skalpuodavo kaip kokias mokinukes; matydavau, kaip žioplinėjančius vaikučius patąsydavo už rankų, o kartais taip užšaukdavo, kad maniškis apsiverkdavo... Apskritai kuo ten užsiimdavo auklėtojos nežinau, nes tarp vaikų būdavo pastovios muštynės net iki žaizdų ar mėlynių. Kartą vaikas skundėsi, kad ir auklėtoja mušė, bet nenorėjom tikėt... Solopgang, jūsų berniukai į kitą grupę eina, tai gal geriau pasisekė.
Buvo sunkūs metai šiam daržely, džiaugiamės gavę vietą kitame. Aišku, irgi bijojom, kad kitur gal blogiau bus, bet ko gero blogiau mažai kur rastume, turint omeny kiek apturėjom streso Žuvėdroj.
Visada yra žmonių, kuriems visada visi blogi - blogi gydytojai, darželiai, auklėtojos ir visi, su kuriais jie susiduria. Manau čia ir yra visa problema, kodėl toks visų išgirtas darželis staiga tampa blogas su visais jame dirbančiais darbuotojais.