Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 22, 19:29)
na, atrodo aš apie tą patį vienintelį Vilniuje, kurį visi rekomenduoja smile.gif
man atrodo jis tikėjosi, kad Lupus bus teigiamas, tai gal išmušė iš vėžių mano tyr derinukas g.gif  o aš tai ėjau su nusiteikimu, kad pas jį ir lankysiuos visą nėštumč, bet abu apsiankymai buvo tokie nekokie, kad persigalvojau....  verysad.gif

Tai aš suprantu,kad apie tą patį, aš tik taip, perkeltine prasme sakiau,kad atrodo kaip skirtingi gydytojai. Aš prieš tai labai daug gydytojų perėjusi buvau, kadangi A. telefonu pasakė,kad nenori su vilnietėmis prasidėti,tai keliavau ir keliavau per gydytojus, bet kadangi aš jau labai daug žinojau apie AFS, net A. tą darbą buvau perskaičiusi, tai kraupdavau nuo gydytojų neišmanymo, ir dar svarbiausia žinovų veidus nustatę tokias nesąmones šnekėdavo,kad baisu. O R. man pasirodė labai savimi pasitikintis, na jis tiek nepliurpia kaip kai kurios moterytės, bet taip aiškiai, konkrečiai, užtikrintai viską susakė ir svarbiausia, kad niekur nepagavau jo nusišnkant, kaip kitus gydyojus doh.gif Jis visada taip trumpai drūtai viską pasako, be jokių dvejonių, išvedžiojimų,tai todėl jis man labai patinka, mano MB irgi jis labai kaip žmogus patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 22 spalio 2008 - 19:41
Labas rytas mergaites,

as vis dar negaliu atsigauti suzinojusi..
Sakykite, ar yra/buvo mergaiciu, kurios gere tik aspirina? ir nuo ko tai priklauso? ar visoms skiria aspirina +leidziamus vaistukus?

Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 10 22, 19:00)
Tikriausiai. O kaip jums matavimai ar visi atitikdavo. Mano vaikučio galvytė ir kūnelis atitinka 18sav ir 5 dienos, o kojytės 18sav ir 1 d. Pagal mm man 18sav ir 5 dienos. Gydytoja žiūri pagal kojytes, bet ar toks skirtumas tarp kūnelio dalių nėra blogai? beje, mes sveriam 265g biggrin.gif

mano leliaus ismatavimai kiekviena karta bematuojant skyresi, pilvelis ne dienom bet savaitemis, man atrodo, kad 2 sav didesnis buvo, kojos keliom dienom, tik galva atitiko normas
Papildyta:
QUOTE(Lotta* @ 2008 10 23, 09:53)
Labas rytas mergaites,

Sakykite, ar yra/buvo mergaiciu, kurios gere tik aspirina? ir nuo ko tai priklauso? ar visoms skiria aspirina +leidziamus vaistukus?

buvo, bet ji jau pasigimde man atrodo
priklauso nuo tyrimu rezultatu, man atrodo ji turejo kelis persileidimus ar nesivystancius, o jos tyrimai buvo ant ribos ar arti ribos, bet nebuvo virsyje kaip musu, mano irgi nukrypimas nedidelis yra, bet as leidziuosi vaistukus, tiesiog nenoriu rizikuoti
Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2008 10 23, 09:53)
Labas rytas mergaites,

Karvute mūsų gėrė tik aspiriną, ir jau turi nuostabų mažylį smile.gif
Šiaip visoms skiria aspiriną ir leidžiamus, man rodos ji pati nusprendė vartoti tik aspiriną (o gal ginė jai taip patarė...... g.gif ) mastau.gif

Nėra ko čia taip pergyventi ir nervuotis mirksiukas.gif pirmi kartai bus nedrąsūs, o po to jau leisiesi kaip sena narkomanė ( hihihi.gif ) net nemirktelsi mirksiukas.gif
Atsakyti
kas čia gyrėsi, kad nusimano apie laboratorinius tyrimus?... padekit blush2.gif blush2.gif

paskambinau savo ginei,sakė to krešumo tyr norma yra 70 - 100, mano 72, ant žemutinės ribos, liepė leistis vaistus ir vėl pirmadienį ateit daryti tą tyrimą.

neturiu supratimo kokį darė, bet internete pasiskaičiau, kad dažniausiai daro protrombiną dėl krešumo, tai gal ir čia tas pats?.... g.gif

taip pat radau parašyta, kad heparinas protrombino laiko neveikia, ir šiaip pagal rezultatą, kaip suprantu mano krešėjimas vis dar greitokas, jei ant žemutinės ribos?.... unsure.gif ir įtariu čia tik aspirinas kuris turėtų jį pakelti, bet ne per daugiausiai?... g.gif g.gif

Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2008 10 23, 08:53)
Labas rytas mergaites,

Aš tavo vietoje leisčiausi ir vaistukus, paskui neatleisi sau, jei prarasi dar vieną mažylį nusprendusi eksperimentuoti. Aišku yra tikimybė,kd užtektų ir aspirino, bet ar tikrai nori atlikinėti tokius baldymus, kad įsitikintum? O vaistų leidimas tai čia vienas juokas palyginus su vaikelio praradimu, nereikia jo bijoti tongue.gif Tik pirmą kartą būna nejauku, o paskui jau kai pripranti,tai viska labai paprasta 4u.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
NUOŠIRDŽIAUSI SVEIKINIMAI KARVUTĖS ŠEIMYNAI IR MAŽAJAM SŪNELIUI 4u.gif
QUOTE(Karvute @ 2008 10 21, 23:41)
ar damaitini? kartais nuo papildomu misinuku, ar kosyciu atsiranda zarnu nepraeinamumas, tuomet dar kila tenpa, butinai kreipkis aps pediatre, tegul pilvuka pamaigo, geriau nuvezti be reikalo, negu praziureti kokia nors negeruma.

Nedamaitinu, tik MP buvom pas gyd. tai ji nieko blogo nemato. Greičiausiai čia aš kalta, nes buvau šiek tiek pasinervinus. Ir dar prieš tai mažė valgė labai daug tai pieno padaugėjo vėl upeliais bėga, net springsta, turbūt ta srovė ir nervina. Šiandien bandau pradžioje nutraukti truputį ir tada maitinti, žymiai geriau gaunasi jai pavalgyt thumbup.gif

QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 22, 12:02)
Jėzus, na ir sumilinot čia mane... ginė paaiškino, kad aspirinas jau galėjo suskystinti kraują pakankamai, ir ji bijo, kad nepradėčiau kraujuoti. tai ir darė tą krešumą. o aš pagalvojau, kad plius minus 20 valandų jau čia nieko nepakeis, net nebežinau ką daryt  doh.gif  doh.gif  doh.gif aišku, jie vieną kartą šiandien susileisiu, tai irgi nieko labai daug nepakenks.... dar įtariu gal ji nori iki rytojaus pasitikslinti dėl to AFS, nes jei tik kas ne taip ji visados pasidomi nuo - iki, gal dėl to ir liepė iki rytojaus ryto palaukt...

Kai tik pradėjau leistis vaistus man pradėjo teplioti krauju, tai aš galvojau, kad jie kalti, iš krato lėkiau pas A ir kaip tik klausiau dėl nukraujavimo, jei kas nors ... Tai jis užtikrino, kad čia tik mažos profilaktinės dozės tiek aspirino tiek fraksiparino, ir nuo jų tikrai tikrai nenukraujaučiau. Kaip ir kitos mergaitės sakė, kad protrombinas ir kraujo krešumo laikas neparodo ar pakankamai kraujas suskystintas dėl AFS. Dėl to nei karto per visą nėštumą šių tyrimų nedarė. Aš tai siūlyčiau ramiai leistis vaistukus kasdien, kad ir ką tavo ginė sakytų.

QUOTE(Artemidė @ 2008 10 22, 14:08)
Vaistų dozuotė priklauso ne nuo nuokrypio nuo normų, o nuo svorio. Merginoms, kurios sveria ~50 kg ir mažiau (prieš nėštumą), man regis po 0.2  A. skirdavo. Keista, kodėl R. tau taip neužtikrinai pasakė, man tai jis labai užtikrinai buvo sakęs, gal tavo svoris labai mažas?

P.S. O mes auksinį stafilokoką pasigavom  doh.gif

aš svėriau 55 man liepė leistis 0,2 Clexane.

ar nejauti kur galėjot pasigauti tą stafilokoką? Mano tetai pūliniai baisiniai kylą, kad net pjauti reikia, tai padarė pasėlį irgi auksinis stafilokokas. Gydė dviem antibiotikais. Tai aš bijau ją pas save į svečius priimti ir patys bijom pas juos važiuoti, kad mažylė ar aš neužsikrėsčiau. Gal žinai kiek laiko po antibiotikų yra pavojus užsikrėsti, kaip juo užsikrečiama per orą ar sukontaktavus su pažeista vieta. Nieko apie tai nežinau už tai panikuoju ir bijau susitikti. O teta tokia man artima, taip norim abi mano maže pasidžiaugti, bet negalim sad.gif .....

Lotta* užjaučiu išgyvenus tokį skausmą. Stiprybės tau 4u.gif Gal tikrai buvo kaltas AFS, kaip ir merginos sakė, registratūroje pasiimk atsakymą, arba dar kartą nueik pas A kai jis dirbs ir paprašyk kad duotų išrašą, nors kortelės jis jau neturės, tai vis tiek reiks į registratūrą eiti. Na taip, kartais jis būna toks, kad verkti norisi, bet paskui kai daugiau su juo pabendrauji,tai visai liuks daktariukas
Ir dar jei A sakė, kad reiks leistis vaistus, tai taip ir daryk, tikrai nerizikuok nesileisti. Ir man pradžioje sakė, kad gali nesileisti jei nenori ir bandyti, bet paskui kai jau širdelę pamatė, tai jau taip nebesakė, iš karto liepė tą pačią dieną pradėti leistis.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 10 23, 11:32)
ar nejauti kur galėjot pasigauti tą stafilokoką? Mano tetai pūliniai baisiniai kylą, kad net pjauti reikia, tai padarė pasėlį irgi auksinis stafilokokas. Gydė dviem antibiotikais. Tai aš bijau ją pas save į svečius priimti ir patys bijom pas juos važiuoti, kad mažylė ar aš neužsikrėsčiau. Gal žinai kiek laiko po antibiotikų yra pavojus užsikrėsti, kaip juo užsikrečiama per orą ar sukontaktavus su pažeista vieta. Nieko apie tai nežinau už tai panikuoju ir bijau susitikti. O teta tokia man artima, taip norim abi mano maže pasidžiaugti, bet negalim sad.gif .....

Žinai, paklausk savo pediatrės, ką jinai patars, nes nuomonių yra įvairių, vieni sako,kad ir taip kiekvienas iš mūsų tų stafilokokų bakterijų turim organizme, tik nepalanki terpė joms būna daugintis, todėl ir neišveši, o kai dėl kažkokių priežasčių (pvz disbakteriozės) terpė pasikeičia liga ir užpuola. Aš visą temą SM perskaičiau apie auksinį stafilokoką, tai susidarė vaizdas, kad jis gali būti aktyvus ir pasyvus. Pasyvus praktiškai neturi jokių požymių,tiesiog nešiojiesi tas bakterijas, bet nesergi, tai čia tikriausia kaip mums. Ir jei tai būna tik žarnyne, tai paprastai jau nebegydo antibiotikais, nes nuo jųdar blogiau būna.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 10 23, 12:32)
Tai aš bijau ją pas save į svečius priimti ir patys bijom pas juos važiuoti, kad mažylė ar aš neužsikrėsčiau. Gal žinai kiek laiko po antibiotikų yra pavojus užsikrėsti, kaip juo užsikrečiama per orą ar sukontaktavus su pažeista vieta. Nieko apie tai nežinau už tai panikuoju ir bijau susitikti. O teta tokia man artima, taip norim abi mano maže pasidžiaugti, bet negalim sad.gif .....

aš kai gydžiausi šitą zarazą, tai sakė jei po antibiotikų kurso padaro tyrimą, ir jo nebėra, tai ir viskas OK. be to sakė, kad šiaip jau nėra didelė tikimybė kad apkrėsčiau savo vaiką, tai aš pirmiau baigiau maitinti krūtimi, ir tada tik gėriau antibiotikus. nežinau kiek tiesos, bet mumi viskas gerai baigėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 23 spalio 2008 - 12:39
oj panos, man turbūt jau nėštuminė psichozė, pirmą kartą pati leidausi vaistus, tai ne bijojau, o juokas kažkoks nenormalus ėmė, dar dabar šypsena iki ausų. kas čia man? biggrin.gif

beje man pačiai net patogiau pasirodė, nei skaudėjo nei ką, kai kitas leidžia, vis tiek ne taip jaučia matyt. niu va prasidėjo ir mano narkomaniniai devyni mėnesiai.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 23 spalio 2008 - 12:53
Aciu merginos visoms uz atsakymus! manau dar ne karta ateisiu cia pasiguosti, paklausti, pasidalinti isgyvenimais..
As taip pat manau, kad nerizikuociau nesileisti, jei taip rekomendacijose parase..tik vat tas zinojimas apie leidimasi kiekviena diena mane suglumino..bet aisku tai niekis pries isgyvenimus, kuriuos patyriau!
Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2008 10 23, 14:02)
Aciu merginos visoms uz atsakymus! manau dar ne karta ateisiu cia pasiguosti, paklausti, pasidalinti isgyvenimais..
As taip pat manau, kad nerizikuociau nesileisti, jei taip rekomendacijose parase..tik vat tas zinojimas apie leidimasi kiekviena diena mane suglumino..bet aisku tai niekis pries isgyvenimus, kuriuos patyriau!

žinok tikrai niekis, kol ateis laikas, apsiprasi su ta mintimi, ir pamatysi, kaip visiškai nieko baisaus nėra. aš va irgi čia naujokė, šiandien pirmą kartą pati susileidau, ir laiminga vien nuo minties, kad tai padės mano pilvuko gyventojui gimti.
Atsakyti