Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

LABAS 4u.gif
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 22, 10:25)
na o aš nuėjau šiandien pas ginę, ir dar bijau per daug džiaugtis.
vos surado mano tą slapuką, pamatė širdutę jau plakančią  wub.gif bet pūslelė tokia ištempta labai, sakė neturėtų taip būti, bet gerai, kad vaisius jos viršuj, ne apačioj... daugiau ir neklausinėjau, nežinau nė ką galvot...  verysad.gif

beje, ginė viską žinojo apie AFS gydymo schemą, tik paklausė kiek man rekomendavo fraxiparino, o šiandien tik padarė kraujo tyrimus įskaitant krešumą, ir rytoj skambinsiu sužinoti, ar jau pradėti leistis vaistus. iš esmės labai rimtai pažiūrėjo į visa tai, ir kaip supratau pastoviai seks krešumą dėl to AFS, tai tuo labai džiaugiuosi, kad gydytoja žino ką daro.

Sveikinu pamačius širdutės veiklą. 4u.gif O dėl vaistukų aš vtau rekomenduoju leistis ir nė negalvot, kad gali būt kitaip. Man A sakė, kad jei šis sindromas jau nustatytas, tai vaistukus leistis būtina ir jokie kito tyrimai nereikalingi nėštumo metu.

QUOTE(Lotta* @ 2008 10 22, 10:49)
tame ir esme, kad jis nieko man nedave i rankas, tik parase kazka i kortele..matau, kad vel teks minti kazkokius kelius, kad suzinoti atsakyma..tik nezinau, kaip verysad.gif

Lotta, užjaučiu dėl tavo nelaimių console.gif man išrašus dėl AFS davė, bet kai važiavau tirtis sprando raukšę, tai jokių atsakymų nedavė. Viskaą susakė žodžiu. Mano gydytoja irgi prašė nors kokio popierėlio, tai dabar kai važiuosiu eisiu į registratūrą prašyt, kad duotų atsišviest

QUOTE(Lotta* @ 2008 10 22, 12:19)
Ir dar merginos..kaip supratau, tai aspirinas ar tas paprastas ar Trombo Ass daro toki pat poveiki? tik skrandziui sunkiau?

Man atrodo, kad yra paprastas aspirinas kuris muša temperatūrą ir kitas, kuris skiedžia kraują. Aš kažkada per klaidą nupirkau močiutei paprasto aspirino, tai mama kitą dieną ėjo pirk specialiai skystinančio, nes tas netiko g.gif

QUOTE(Rola @ 2008 10 22, 13:15)
Radau pas spalinukes: 11val mums gime berniukas 3.530kg 51cm Visu seimos nariu savijauta gera. Karvute  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

NUOŠIRDŽIAUSI SVEIKINIMAI KARVUTEI IR JOS SŪNELIUI 4u.gif 4u.gif 4u.gif [/COLOR]

O mums irgi šiandien darė echoskopiją. biggrin.gif Vaikutis sveikas, gražutis. wub.gif Tik lyties nematė. Dar sakė, kad pilvelis didokas, tikiuos čia nieko blogo, nes gydytoja tik pasijuokė, kad turbūt gerai valgo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 10 22, 14:15)
Radau pas spalinukes: 11val mums gime berniukas 3.530kg 51cm Visu seimos nariu savijauta gera. Karvute  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

DIDELIAUSI SVEIKINIMAI KARVUTEI IR JOS SŪNELIUI wub.gif wub.gif Skanaus pienuko 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zose123 @ 2008 10 22, 14:34)
manau kad kai daro bendra kraujo tyrima , tai ten matosi ir kresumo rodikliai, kitaip vadinami trombocitu skaiciai , ar as klystu? g.gif

Krešėjimas daromas,kai nustatoma per kiek minučių ir sekundžių kraujukas sukreša,o trombocitai jau atskirai.Šiaip man irgi,kai buvo paskirtas tik aspirinas nėštumo metu,pradėjo trombocitų kiekis ir hemoglobinas didėti,nors sako prie AFS tai neaktualu,bet man atrodo aspirinas paprasčiausiai nesuskystino tiek kraujuko ,o ir paprasto kr. rodikliai tai rodė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2008 10 22, 14:09)
FedeSperanza, sveikinu tave dar kartelį  4u.gif  jei nemaišau, tai mano puslytė pradžioj irgi buvo truputį pailga  unsure.gif  bet dabar iš tos puslytės šaunus berniukas išaugo  biggrin.gif

Dėl vaistų leidimosi, tai nežinau.... tavo ginė matyt daro kaip parašyta Fraxiparino anotacijoj: prieš skiriant vaistus, padaryti krešumo tyrimus, ir juos vartojant pastoviai daryt šį tyrimą... realiai nei vienai jo niekas nedarė  smile.gif

ačiū, paguodei dėl tos puslytės, nes internete apei tokius dalykus nerasi info, belieka tik laukt ir tikėtis.

neištvėrė mano nervai, spėjau į Norfa dar ant nuolaidų, ir nuvažiavau į savo klininką, suleido man pirmąjį farxipariną mirksiukas.gif sesutė taip smagiai pamokino, kad dabar atrodo nebebijosiu ir pati tikiuosi.

beje, apie savo gydytojos taktiką, prisiminiau, ką skaičiau apie senajį hepariną, man tip top atitinka viskas, nes su juo riekdavo atidžiai sekti kraują, kad neperskystinti. o šitie naujieji kažkaip kitaip veikia, ir alia nebėra tos rizikos perdozuot, tai gal ryt pasidomėjus bus, ir viskas bus ok. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 22, 11:48)
tai receptą išrašė, bet sakė dar palaukti iki rytoj ryto, kad žinot kaip kraujo krešumas, sakė nenori rizikuoti per daug suskystinti kraują, gali tekti kartais leistis, kartais ne. na, tikiu kad žino ką sako, mano nėra labai dideli nukrypimai, gal dėl to ir sakė taip.

kaip suprantau po dešimties dienų reikės apžiūrai ir kraujo tyr vėl. tai vat.

dabar jau tikrai nėštuminės emocijos prasidėjo, jau vos nežliubiu ir iš laimės, kad jau yra širdutė, ir iš jaudulio, kad tik toliau būtų viskas gerai. davė nuotraukytę, tai vis pasižiūriu į tą mažą kirmėliuką, ir įsitikinu, kad jis realus....  doh.gif

Labai sveikinu 4u.gif Aš tavo vietoje susileisčiau šiandien vaitukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 10 22, 16:05)
DIDELIAUSI SVEIKINIMAI KARVUTEI IR JOS SŪNELIUI  wub.gif  wub.gif  Skanaus pienuko  4u.gif  4u.gif
Papildyta:

Krešėjimas daromas,kai nustatoma per kiek minučių ir sekundžių kraujukas sukreša,o trombocitai jau atskirai.Šiaip man irgi,kai buvo paskirtas tik aspirinas nėštumo metu,pradėjo trombocitų kiekis ir hemoglobinas didėti,nors sako prie AFS  tai neaktualu,bet man atrodo aspirinas paprasčiausiai nesuskystino tiek kraujuko ,o ir paprasto kr. rodikliai tai rodė  verysad.gif

oj kaip smagu, turim jau Karvutes mazaji ipedini wub.gif wub.gif wub.gif

taip, tu teisi, kresumo atskira dar dare nuo bendro kraujo. o man hemoglobinas visa laika labai aukstas. ar tai susije su AFS?
Papildyta:
QUOTE(sauda @ 2008 10 22, 16:07)
Labai sveikinu  4u.gif Aš tavo vietoje susileisčiau šiandien vaitukus  blush2.gif

ačiū už sveikinimus.
psio, jau susileista biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Artemidė @ 2008 10 22, 14:48)
Sveikinimai Karvutei  4u.gif
Kai pasigilinau, tai tą stafilokoką maždaug pusė vaikų turi, tik jei jis nedaro žalos, imunitetas stiprus, tai niekas jo ir neieško. Mes šiaip irgi visiškai sveiki, tik kakutis su gleivėmis buvo, todėl ir nuvežiau pasėlį padaryti. Jokių antibiotikų, gydymas tik gerosiomis bakterijomis.

aij, tai jei jums šitas miegantis tai gerai. bet viduriavimą tai jis ir galėjo sukelti, gerkit būtinai gerąsias bakterijas, ir pažiūrėk būtinai, ar neparašyta jų laikyti šaldytuve, nes kai kurios paskui žūva vaistukuose, jei laikai netinkamom sąlygom.
beje, aš irgi gydžiausi pavasarį stafilokoką - bet man dažnai gerklę skaudėdavo dėl jo. daug kas tikrai jį turi, tik mažiukams tas ligoninės stafilokokas dažnai sukelia komplikacijų, tai geria, kad jums nespėjo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 22, 16:18)

taip, tu teisi, kresumo atskira dar dare nuo bendro kraujo. o man hemoglobinas visa laika labai aukstas. ar tai susije su AFS?
Papildyta:
ačiū už sveikinimus.
psio, jau susileista  biggrin.gif
Papildyta:

Gerai,kad susileidai karsta.gif ,o tai tikrai neramu buvo g.gif
Man geriant tik aspiriną hemoglobinas tik didėjo,vadinasi net neįvaliojo suskystint kraujuko,tai man atrodo irgi reikšmės turi,nors A sako,kad ne g.gif
Papildyta:
QUOTE(Joliuke @ 2008 10 22, 15:56)
LABAS 4u.gif

O mums irgi šiandien darė echoskopiją. biggrin.gif  Vaikutis sveikas, gražutis.  wub.gif Tik lyties nematė. Dar sakė, kad pilvelis didokas, tikiuos čia nieko blogo, nes gydytoja tik pasijuokė, kad turbūt gerai valgo biggrin.gif

Vadinasi valgus vaikutis bus wub.gif wub.gif biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(Artemidė @ 2008 10 22, 14:08)

P.S. O mes auksinį stafilokoką pasigavom  doh.gif

Mes ir ta beda turejom,gulejom infekcinej ligoninej,nes lelius zaliai viduriavo,girdydavo gentamicina,buvo pagereje,bet paskui vel viduriavo,kelis metus bedeliu buvo blush2.gif

QUOTE(Diija @ 2008 10 22, 14:21)
Nuoširdžiausi sveikinimai Karvutei ir jos mažyliui user posted image

Nuosirdziausi sveikinimai Karvutei ir jos berniukui!

Atsakyti
QUOTE(sauda @ 2008 10 22, 15:31)

Vadinasi valgus vaikutis bus  wub.gif  wub.gif  biggrin.gif

Tikriausiai. O kaip jums matavimai ar visi atitikdavo. Mano vaikučio galvytė ir kūnelis atitinka 18sav ir 5 dienos, o kojytės 18sav ir 1 d. Pagal mm man 18sav ir 5 dienos. Gydytoja žiūri pagal kojytes, bet ar toks skirtumas tarp kūnelio dalių nėra blogai? beje, mes sveriam 265g biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 10 22, 17:22)
Mes ir ta beda turejom,gulejom infekcinej ligoninej,nes lelius zaliai viduriavo,girdydavo gentamicina,buvo pagereje,bet paskui vel viduriavo,kelis metus bedeliu buvo  blush2.gif
Nuosirdziausi sveikinimai Karvutei ir jos berniukui!

Šiai laikais stengiasi, jeigu įmanoma, neduoti antibiotikų, nes nuo jų dar blogiau būna - labai dažnai stafilokoko neužmuša, o užmuša bakterijas, kurios kovoja su jais, tada stafolokokas tampa atsparus antibiotikams ir iš viso pasidaro neužmušamas.

QUOTE(Joliuke @ 2008 10 22, 18:00)
Tikriausiai. O kaip jums matavimai ar visi atitikdavo. Mano vaikučio galvytė ir kūnelis atitinka 18sav ir 5 dienos, o kojytės 18sav ir 1 d. Pagal mm man 18sav ir 5 dienos. Gydytoja žiūri pagal kojytes, bet ar toks skirtumas tarp kūnelio dalių nėra blogai? beje, mes sveriam 265g biggrin.gif

Maniškio visada, kai gydytojas per echo žiūrėdavo, kojelės būdavo savaite mažesnės, nei visas kūnelis. Tai ir dabar jis toks pas mane - trumputis, bet storuliukas lotuliukas.gif
Atsakyti
Leliuko kuno daliu ismatavimai tikrai skiriasi,pas mus ivairiai budavo.
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 10 22, 15:56)
LABAS 4u.gif

Sveikinu pamačius širdutės veiklą.  4u.gif  O dėl vaistukų aš vtau rekomenduoju leistis ir nė negalvot, kad gali būt kitaip. Man A sakė, kad jei šis sindromas jau nustatytas, tai vaistukus leistis būtina ir jokie kito tyrimai nereikalingi nėštumo metu.
Lotta, užjaučiu dėl tavo nelaimių console.gif  man išrašus  dėl AFS davė, bet kai važiavau tirtis sprando raukšę, tai jokių atsakymų nedavė. Viskaą susakė žodžiu. Mano gydytoja irgi prašė nors kokio popierėlio, tai dabar kai važiuosiu eisiu į registratūrą prašyt, kad duotų atsišviest
Man atrodo, kad yra paprastas aspirinas kuris muša temperatūrą ir kitas, kuris skiedžia kraują. Aš kažkada per klaidą nupirkau močiutei paprasto aspirino, tai mama kitą dieną ėjo pirk specialiai skystinančio, nes tas netiko g.gif 
NUOŠIRDŽIAUSI SVEIKINIMAI KARVUTEI IR JOS SŪNELIUI 4u.gif  4u.gif  4u.gif [/COLOR]
O mums irgi šiandien darė echoskopiją. biggrin.gif  Vaikutis sveikas, gražutis.  wub.gif Tik lyties nematė. Dar sakė, kad pilvelis didokas, tikiuos čia nieko blogo, nes gydytoja tik pasijuokė, kad turbūt gerai valgo biggrin.gif

thumbup.gif gerai pavalgęs thumbup.gif

o paprastas aspirinas - dažniausiai 500 mg kaip suprantu, tai dozuotė netiko matyt. ir šiaip gi močiutėms skrandžiai dar jautresni gi....
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 10 22, 14:20)
Atrodo,kad apie skirtingus gydytojus šnekam, su manim kaip tik labai pasitikintis savimi atrodė. Gal ne savo pacientėms bijo gydymą skirti,kai negalės sekti viso nėštumo metu  g.gif

na, atrodo aš apie tą patį vienintelį Vilniuje, kurį visi rekomenduoja smile.gif
man atrodo jis tikėjosi, kad Lupus bus teigiamas, tai gal išmušė iš vėžių mano tyr derinukas g.gif o aš tai ėjau su nusiteikimu, kad pas jį ir lankysiuos visą nėštumč, bet abu apsiankymai buvo tokie nekokie, kad persigalvojau.... verysad.gif
Atsakyti