Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

Sveikos merginos.
Siandien ir as suzinojau, jog turiu si sindroma...
Pasakykite man, koki jus aspirina geriate? man parase aspirin 100, tad vaistinej dave paprasta aspirina..ar tai turi buti koks nors kitoks? kaip tuomet vadinasi?
Ir aisku liedziamu vaistuku reiks..kaip suprantu, juos teks leistis kasdien?
Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2008 10 21, 21:46)
Sveikos merginos.
Pasakykite man, koki jus aspirina geriate? man parase aspirin 100, tad vaistinej dave paprasta aspirina..ar tai turi buti koks nors kitoks? kaip tuomet vadinasi?

Sveika prisijungus į mūsų būrį 4u.gif
Beveik visos merginos gėrė Trombo Ass 100 (jis tinkamiausias ilgalaikiam naudojimui). Kai kurios leidosi Fraxiparine, o kai kurios Clexane vaistukus... O kas pas tave atsakyme rašoma? Vaistukus leisies nuo 6sav nėštumo iki pat gimdymo ir dar penkias dienas po gimdymo...
Beje, kiek laiko tau rekomendavo gert aspiriną iki pastojant?

P.S. Matau turi jau vieną dukrytę. Turbūt ją išnešiojai be vaistukų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diija: 21 spalio 2008 - 21:19
QUOTE(zose123 @ 2008 10 21, 15:51)
o as visada siusioju vidurini slapima, tipo jis buna maziausiai uzterstas.

pirmoje slapimo porcijoje gali buti bakteriju is slapimtakio, paskutineje gali buti drusku (uratai, aksalatai ir pan, taip pat daugiau epitelio nuo slap pusles sieneliu, todel imama vidurine porcija. tiek mano prisiminimu is laboratoriniu mokslu (baigiau laborantes spec 1995m bet nedirbu pgl specialybe)

QUOTE(Mintė @ 2008 10 21, 16:14)
Sveikutes,
Aš iš vis neturiu kada užsukti, nes vis dar iš savo ligų neišsikapstau doh.gif , o dar mažylė pradėjo blogai valgyti, vis verkia kai tik reik valgyt, verkdama privalgo atpila, paskui vėl valgo. Nežinau jau trečia diena taip, tikiuosi greit praeis tas kažkas.
Karvute džiaugsmingo susitikimo su mažyliu  ::

Laikykis sveikatėlės tau ir tavo pilvinukui  ::

dekui!
ar damaitini? kartais nuo papildomu misinuku, ar kosyciu atsiranda zarnu nepraeinamumas, tuomet dar kila tenpa, butinai kreipkis aps pediatre, tegul pilvuka pamaigo, geriau nuvezti be reikalo, negu praziureti kokia nors negeruma.

QUOTE(Lotta* @ 2008 10 21, 21:46)
Sveikos merginos.

sveikute, ar dideli nukripimai nuo normu? kiek teigiamu pavadinimu turi?
jeigu skrandukas sveikas tai pavalgius vartojame tromboass, o jeigu yra problemyciu,dar buna kitoks aspirinas, sirdininkams.
bet koks aspirinas, jeigu jis aspirinas skistina krauja pagal savo savybes, taip kad gali drasiai sugerti, ka tau pardave vaistininke, tik kita karta imk ta kuris yra musu pirmame lape. tik butinai pavalgius gerus pietus ar vakariene, kitaip sudirgins skranduka. 4u.gif
Atsakyti
Labas mergytes,

aciu visoms uz atsakymus. As nusipirkau pasirodo pati paprasciausia aspirina, nes A. uzrase ASPIRINAS 100, tai vaistininke ir dave toki..teks kita karta kitokio prasyt..
Sake men iki pastojimo gerti aspirina iki 36 sav , o pastojus nuo 6 sav leistis vaistukus.
Normu zinokit nezinau, nes buvau "apakus" nuo tokio A bendravimo! Absoliuciai nieko nepaaiskino. Surase i kortele viska ir paprasius papasakoti apie si sindroma, pasake eit pas savo gyd ir paaiskins. Vos isprasiau, kad ant lapuko parasytu ta aspirina ir leidziamu vaistu pavadinima doh.gif verysad.gif paklausus, ar pas mane stiprus sindromas, pasake - silpnas. Tada paklausiau, ar reikia ir vaistus leistis? atsakymas - jei norite, galite nesileisti...vakar ir taip sukilo apmaudas del to kad katik praradau savo 33 sav vaikeli..tai dar arogantiskas gyd sugadino nuotaika galutinai...
Taip as turiu dukryte 3 metuku, be vaistuku..taciau pirmagime praradau 39 sav, A sake tiketina, kad tai to pacio sindromo pasekme...niekas tuomet ne nepasiule pasidaryti sio tyrimo, ne neisivaizdavau kad toks yra siam sviete.. doh.gif tad isnesiojus antra karta sekmingai, trecias kartas vel buvo nesekme...

Atsakyti
Lotta*, baisi tavo patirtis, ir labai skirtinga nuo mūsų visų... mes visos turėjom ankstyvus nesivystančius nėštumus. Bet jei A sakę, kad AFS galėjo įtakoti ir vėlyvus nesivystymus tai reikia tikėti... O visus kitus tyrimus dareisi? Infekcinius, hormoninius?
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2008 10 22, 08:59)
Lotta*, baisi tavo patirtis, ir labai skirtinga nuo mūsų visų... mes visos turėjom ankstyvus nesivystančius nėštumus. Bet jei A sakę, kad AFS galėjo įtakoti ir vėlyvus nesivystymus tai reikia tikėti... O visus kitus tyrimus dareisi? Infekcinius, hormoninius?

dariausi del galimu infekciju, net genetikos centre buvau...taciau kol kas rado tik si sindroma...nors visi gyd kartojo, kad man jo negali buti, nes velyvos netektys..taciau kaip matote...

Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2008 10 22, 10:52)
dariausi del galimu infekciju, net genetikos centre buvau...taciau kol kas rado tik si sindroma...nors visi gyd kartojo, kad man jo negali buti, nes velyvos netektys..taciau kaip matote...

atsimenu kai tu rasei temelej, kad tirsies, nors visi sako, kad negali buti. bet pasiskaicus uzsienio literaturoj raso kad negydant gali buti bet kuriuo nestumo metu, todel atrodo kad tau irgi del to galejo buti.
uzuojauta, siaubas kazkoks tokie dalykai:verysad:

o aspirinas as irgi pirkau kaip ir cia mergaites visos geria ASS thrombo, nes jsi su kazkokiais papildomais padengimais, tinkamiausias kasdieniniam vartojimui, kad kuo maziau skrandziui kenktu.
Atsakyti
QUOTE(Lotta* @ 2008 10 22, 10:52)

man visi gydytojai ir genetikai taippat sake, kad AFS turi ytakos tik ansktyvajame nestume.
man atrodo kad tavo angeliukai ne del sio sindromo, o del ko nors kito nesivyste, tiesiog kai patys gydytojai nzn, tai suvercia kalte pirmai pasitaikiusiai ligai. jei pas tave skaiciukai yra ant ribos, tai gal tau uztektu tik gerti aspirina? ir tuo labiau kad sis sindromas pas tave silpnai pasireiskes, negalejo isaukti tokiu baisiu pasekmiu.
ar tavo leliukus tyre genetikai, gal tisiog su placenta buvo kas negerai? gal ko nors nestumo metu neapziurejp ginekologai? cia tas didelis GAL gali isvesti is proto, bet manau kad reiktu tau pasikonsultuoti be A pas koki gydytoja kuris taip pat nusimano apie si sindroma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 22 spalio 2008 - 10:39
na o aš nuėjau šiandien pas ginę, ir dar bijau per daug džiaugtis.
vos surado mano tą slapuką, pamatė širdutę jau plakančią wub.gif bet pūslelė tokia ištempta labai, sakė neturėtų taip būti, bet gerai, kad vaisius jos viršuj, ne apačioj... daugiau ir neklausinėjau, nežinau nė ką galvot... verysad.gif

beje, ginė viską žinojo apie AFS gydymo schemą, tik paklausė kiek man rekomendavo fraxiparino, o šiandien tik padarė kraujo tyrimus įskaitant krešumą, ir rytoj skambinsiu sužinoti, ar jau pradėti leistis vaistus. iš esmės labai rimtai pažiūrėjo į visa tai, ir kaip supratau pastoviai seks krešumą dėl to AFS, tai tuo labai džiaugiuosi, kad gydytoja žino ką daro.
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 22, 11:25)
vos surado mano tą slapuką, pamatė širdutę jau plakančią  wub.gif bet pūslelė tokia ištempta labai, sakė neturėtų taip būti, bet gerai, kad vaisius jos viršuj, ne apačioj... daugiau ir neklausinėjau, nežinau nė ką galvot...  verysad.gif

beje, ginė viską žinojo apie AFS gydymo schemą, tik paklausė kiek man rekomendavo fraxiparino, o šiandien tik padarė kraujo tyrimus įskaitant krešumą, ir rytoj skambinsiu sužinoti, ar jau pradėti leistis vaistus. iš esmės labai rimtai pažiūrėjo į visa tai, ir kaip supratau pastoviai seks krešumą dėl to AFS, tai tuo labai džiaugiuosi, kad gydytoja žino ką daro.

jei pamate plakancia sirdele, tai siandien ir leiskis vaistukus ir nieko nelauk

SVEIKINU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 22, 11:25)
vos surado mano tą slapuką, pamatė širdutę jau plakančią  wub.gif bet pūslelė tokia ištempta labai, sakė neturėtų taip būti, bet gerai, kad vaisius jos viršuj, ne apačioj... daugiau ir neklausinėjau, nežinau nė ką galvot...  verysad.gif

Labai smagu,kad gine zino.Ir sveikinimai su sirdutes veikla!Tai jau leisies vaistukus siandien?O puslyte manau sunormales,kada vel eisi pas gine?

Lota,o A.israse yra AFS tyr.rezultatai ir normos?Idomu kiek ten virsija,ir kuris is faktoriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 10 22, 10:22)
man visi gydytojai ir genetikai taippat sake, kad AFS turi ytakos tik ansktyvajame nestume.
man atrodo kad tavo angeliukai ne del sio sindromo, o del ko nors kito nesivyste, tiesiog kai patys gydytojai nzn, tai suvercia kalte pirmai pasitaikiusiai ligai. jei pas tave skaiciukai yra ant ribos, tai gal tau uztektu tik gerti aspirina? ir tuo labiau kad sis sindromas pas tave silpnai pasireiskes, negalejo isaukti tokiu baisiu pasekmiu.
ar tavo leliukus tyre genetikai, gal tisiog su placenta buvo kas negerai? gal ko nors nestumo metu neapziurejp ginekologai? cia tas didelis GAL gali isvesti is proto, bet manau kad reiktu tau pasikonsultuoti be A pas koki gydytoja kuris taip pat nusimano apie si sindroma

Ginekologai apziurejo ir placenta ir kt..taciau nieko itartino nerado, pananatomai taip pat nieko nerado...genetikai mirusiu leliuku netiria...
Atsakyti