Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Diija @ 2008 10 08, 10:35)
Kaip kirur tai nežinau, visos antifosfolipidinukės kaunietės gimdė KMUK... O  kaip kituose miestuose? Savus vaistkus leido?

Trakuose tai savo turėjau leistis, pirmą dieną po operacijos suleido, o paskui jau pati leidausi, nors ir siūlėsi man suleisti, bet man nepatiko, pagal mane blogai suleidę buvo, vos vos po oda pakišo, visai ne statmenai, o tik po plonu sluoksniu adatą suvarė, beveik persimatė jinai, tai daugiau ir neleidau kitiems leisti doh.gif

QUOTE(Mintė @ 2008 10 08, 12:03)
Aga, mum 2 mėn. Šiaip mažylė sveika, nieko nesakė gyd. aš tai iki 6 mėn. noriu maitinti tik MP, už tai ir pergyvenu, kad jei mažai priauginės gyd. labai spaus su mišinukais  doh.gif  Tikiuosi daugiau nesigsiu, stengsiuosi geriau valgyti ir gal susitvarkys svorio augimas.

Man tai pieno gamyba labiau nuo miego, o ne nuo maisto priklauso, galiu visai nevalgius būti, gamina pieną iš atsargų, bet jei nedamiegu,tai pasijaučia, kad mažiau prigamino, o jei gerai pavyksta pamiegoti ne tik naktį, bet ir dieną, tai oi oi kiek prieno prisigamina. Kol kas dar mažiui pieno užtenka, šiaip reikštų pretenzijas jei nedavalgytų, jei nebliauna, vadinasi pavalgęs, o svoris auga labai individualiai.

QUOTE(zose123 @ 2008 10 08, 13:54)
butu faina i pasta musu visoms nestukems atsiusti pilvuku foto, taip kaip daro jau musu mamytes su leliuku foto.
as kai turesiu tik pilvelio, butinai idesiu, nes turiu kelias, bet jos tokios provokuojancios blush2.gif  ax.gif

Ne į paštą, dėkit į fotki.com, rasuula gi spacialiai tam sukūrė, pašte yra slaptažodžiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 08 spalio 2008 - 16:24
QUOTE(Mintė @ 2008 10 08, 15:52)

doplerometrija daro tuo paciu echoskopu, kuris turi galimybę patikrinti kraujotaką. Kai daro echo paleidžia paklausyti kraujuko šniokštimo, tai čia ir yra tas traujotakos tyrimas. Dar mačiau jiem ekrane braižo kardiogramas ir pagal tai sprendžia ar viskas gerai. Liutukee, greičiausiai tau ja padarė, tik nesupratai, pažiūrėk ant atsakymo jei tokį darė, bus parašyta.

Tai vat,kad jokio kraujuko sniokstimo,jokiu kardiogramu nebraize,5min.teuztruko,gydytoja viska komentavo-kur galvyte,kur nugaryte,sake"dabar matuosim galvyte,dabar slaunikauli,pilvuka ir dar svori"ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 10 08, 17:26)
Tai vat,kad jokio kraujuko sniokstimo,jokiu kardiogramu nebraize,5min.teuztruko,gydytoja viska komentavo-kur galvyte,kur nugaryte,sake"dabar matuosim galvyte,dabar slaunikauli,pilvuka ir dar svori"ir vsio.

nu ir kaip tie ismatavimai? svoris?
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 10 08, 16:50)
Ko gasdini? Galvoji pati nebijau  doh.gif

kad neisijaustum, reikia gydytis, nes jau pastebejau, per enstuma sunku isbristi is ligos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 10 08, 13:03)
Aga, mum 2 mėn. Šiaip mažylė sveika, nieko nesakė gyd. aš tai iki 6 mėn. noriu maitinti tik MP, už tai ir pergyvenu, kad jei mažai priauginės gyd. labai spaus su mišinukais  doh.gif  Tikiuosi daugiau nesigsiu, stengsiuosi geriau valgyti ir gal susitvarkys svorio augimas.

reiks kauke uždėti kai griš smile.gif

Nepergyvenk del svorio,viskas gerai,ji tiesiog smulkute.Nepradek prisigalvot,kad mazai pieno.Mano Ema irgi priaugdavo po 300-500 g per menesi,gydytoja sakydavo,kad valdiskai,bet tokia medziagu apykaita.Pieno nebuvo upeliai,net nebuvo ka uzsaldyt atsargom,kaip ir dabar,bet vaikams gana.Ema ismaitinau iki 1m4men. ir buciau toliau sekmingai maitinus,bet pati nebenorejau. Ji ir dabar,budaba 2.5m sveria tik 12 kg. o valgo turbut tiek kiek as doh.gif Karolis budamas 4 men sveria 7kg.Taip,kad nusiramink ir ismaitinsi tiek kiek pati noresi.Jei ji rami ir pampersai pilni,vadinasi soti smile.gif O kodel tu taip maista riboji?
Atsakyti
QUOTE(lauralin @ 2008 10 09, 00:07)
Nepergyvenk del svorio,viskas gerai,ji tiesiog smulkute.Nepradek prisigalvot,kad mazai pieno.Mano Ema irgi priaugdavo po 300-500 g per menesi,gydytoja sakydavo,kad valdiskai,bet tokia medziagu apykaita.Pieno nebuvo upeliai,net nebuvo ka uzsaldyt atsargom,kaip ir dabar,bet vaikams gana.Ema ismaitinau iki 1m4men. ir buciau toliau sekmingai maitinus,bet pati nebenorejau. Ji ir dabar,budaba 2.5m sveria tik 12 kg.

maniškis buvo rajūnas ir pieno upeliai, ir vis tiek 2 metai tuoj ir 11 kg. ir jei jau priaugdavo anksčiau 400 gramų, tai jau būdavo per akis.
Atsakyti
QUOTE(lauralin @ 2008 10 09, 00:07)
Nepergyvenk del svorio,viskas gerai,ji tiesiog smulkute.Nepradek prisigalvot,kad mazai pieno.Mano Ema irgi priaugdavo po 300-500 g per menesi,gydytoja sakydavo,kad valdiskai,bet tokia medziagu apykaita.Pieno nebuvo upeliai,net nebuvo ka uzsaldyt atsargom,kaip ir dabar,bet vaikams gana.Ema ismaitinau iki 1m4men. ir buciau toliau sekmingai maitinus,bet pati nebenorejau. Ji ir dabar,budaba 2.5m sveria tik 12 kg. o valgo turbut tiek kiek as  doh.gif Karolis budamas 4 men sveria 7kg.Taip,kad nusiramink ir ismaitinsi tiek kiek pati noresi.Jei ji rami ir pampersai pilni,vadinasi soti  smile.gif  O kodel tu taip maista riboji?

Ačiū, nuraminot visos 4u.gif Pampersus varo, tai oi oi, atordo kas 10 min. ziurėčiau tai vis tiek būtų jau padaryta, tuštinasi, kartais į dieną 5 kartus, kartais 2 d. nieko. Maistą nuo gimdymo ribojau, nes labai pilvuką skaudėjo, dabar lyg ir mažėja ta bėda, dar aš pati labai alergiška, tai bijau valgyti alergenus, kad mažylei nepasireikštų. Bet po savo ligos tai jau pradedu po truputį viską valgyti ir šiaip nepamiršti pavalgyt. Tikiuosi, kad nepasireikš jai alergija ir galėsiu normaliai maitintis.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 10 09, 09:22)
Ačiū, nuraminot visos  4u.gif  Pampersus varo, tai oi oi, atordo kas 10 min. ziurėčiau tai vis tiek būtų jau padaryta, tuštinasi, kartais į dieną 5 kartus, kartais 2 d. nieko. Maistą nuo gimdymo ribojau, nes labai pilvuką skaudėjo, dabar lyg ir mažėja ta bėda, dar aš pati labai alergiška, tai bijau valgyti alergenus, kad mažylei nepasireikštų. Bet po savo ligos tai jau pradedu po truputį viską valgyti ir šiaip nepamiršti pavalgyt. Tikiuosi, kad nepasireikš jai alergija ir galėsiu normaliai maitintis.

na tai pas jus tai tikrai viskas tvarkoj su pavalgymu thumbup.gif
tik nenustebk paskui, jei tuštintųsi kas kelias dienas visą laiką - dažnai kam taip irgi užeina apie 2-3 mėnesį, maitinamiems motinos pienu, nes skaitosi kad viską suvirškina. svarbiausia, kad 'sisiotų' pakankamai smile.gif
beje, dėl alergijų, pastaruoju metu girdėjau, kad maistas alergizuoja tiesiogiai, o per piena labai minimaliai. nebent vaikas labai alergiškas, tada mama gali vien duona vandeniu misti, vis tiek alergizuos. iš draugių ir savo patirties dažniausiai taip ir būdavo. svarbiausia, nevartok to, kas tave alergizuoja, bet jei tau produktai tinkami, tai nebijok, kažką gi turi valgyti.
pvz mano pilietis alergiškas mielėms, tai būčiau laikiusis visų įmanomų dietų, ir vis tiek gi duoną būčiau valgiusi, niekad nebūčiau pagalvojus apie ją. beje, jo tos mielės nealergizavo, kol pats nepradėjo duonos valgyti, iš mano pieno jam viskas tikdavo smile.gif wub.gif o kitiems buvo, kad nesuprato, dėl ko pilvuką pučia - pasirodo,kai tik mamytė suvalgo bananą... o nevalgė nei kopūstų, nei žirnelių ir pilna kitų produktų, kad tik nepūstų to pilvuko... unsure.gif

na, įsibėgėjau aš čia biggrin.gif kažko nesimiega man naktimis, o paskui dieną darbe snaudžiu ir tingiu dirbt... blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas mamytes.. smile.gif

As vis galvoju kad patojus reikes paciai leistis vaistukus tai net negera pasidaro..
As tooookia adatu baile..net pagalvojusi apie adata galiu nualpti..
Ar labai skauda ir baisu? blink.gif
Jus saunuoles mamytes!!

Dar norejau paklasuti ar vaikucio sveikatai yra didesniu kazkokiu gresmiu jei mamyte su AFS? Ar jeigu kraujas suskystintas vaistukais tai yra kaip normalus nestumas?
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2008 10 09, 10:00)

As vis galvoju kad patojus reikes paciai leistis vaistukus tai net negera pasidaro..

man dar tik laukia, irgi is esmes bijau adatu ir niekad neziuriu i jas.
bet kazkaip dabar apie tai net negalvoju, ir manau, kad tiesiog paprasysiu, kad is pradziu pamokytu mane sesute, ir viskas bus oki. del tu mazu musu vaiku ko tik nepadarysi...

idomu, o kaip kitom mergaitem buvo?
Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2008 10 09, 10:00)

Na, nera labai maloni procedura tu vaistuku leidimas. Bet susikaupi ir susileidi... Bent jau as visada, kai buna sunku galvoju, kad cia ne del saves leidziuos, o del mazojo stebukliuko... Buna, ypac kai nuvargus bunu, kad net asara istryksta ir pyktis - kodel as turiu leistis tuos vaistus? bet tada bumteli leliukas pilvelyje ir nusiraminu smile.gif O siaip tos adatytes tikrai labai plonos ir nedideles... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 09, 10:15)
man dar tik laukia, irgi is esmes bijau adatu ir niekad neziuriu i jas.
bet kazkaip dabar apie tai net negalvoju, ir manau, kad tiesiog paprasysiu, kad is pradziu pamokytu mane sesute, ir viskas bus oki. del tu mazu musu vaiku ko tik nepadarysi...

idomu, o kaip kitom mergaitem buvo?

sveikos,
man A parode tik su tusinuku kaip mazdaug reikia leistis ir viskas, o kai jau reikejo, tai su adata prie pilvo prastovejau gal valanda laiko kol isdrysau, laaaabai bijojau, tik kai paimi odos rauksle, gerai reikia apziureti oda ir stengtis pataikyti tarp kapiliaru i balta ploteli, jei pasiseka, tai ir kraujas nebega ir melyniu nebuna, plius ass bent leidziuosi labai letai , tai guzu kaip ir neturejau, pfu pfu pfu, kad tik neprasisnekeciau, o ir melyniu beveik jau nera. o del skausmo , tai kaip kada, kartais duris neskaumingas visai, bet kai leidiesi atrodo degina, kartais visai nieko neskauda, o kartais.... doh.gif PIRMA KARTA NESKAUDEJO VISAI ir igijau pasitikejimo leistis toliau . ir jums linkiu sekmes 4u.gif
Atsakyti