Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Aba @ 2008 10 02, 09:22)
Sveikutes! smile.gif
Buvau pradingusi - gulejau ligoninej... sad.gif nes gimda taip spazmavo, kad jau ir gimdymas beveik prasidejes buvo sad.gif Bet pfu pfu pfu dabar viskas normaliai... norisi pamirsti viska, kas vyko praeita savaite...
O vakar diena mane panika buvo apemus, nes lelia beveik nejudejo... tai stresavau.. bet i vakara atsigavo... o sian ryte jau visai smagiai duko smile.gif MB apsikabinau, tai is pacio ryto jam uzpakali atsparde  biggrin.gif  biggrin.gif  Ir dar buvau poliklinikoj nedarbingumo prasitest, tai kai klause sirdies toniukus, i  ta aparata taip sparde, kad juokino ir mane ir akusere

console.gif
Labai smagu,kad viskas jau gerai!Kuo daugiau ilsekis,gulek,lepink save ir nestuke.gif 4u.gif
QUOTE(Endra @ 2008 10 02, 10:00)
Sveikos merginos.

Buvau pradingusi. Isgyvenau tikra kosmara, net ir dabar negaliu atsigauti.
Man prasidejo kraujavimas ir dideli pilvo skausmai. Isigandau nerealiai. Mano gydytoja atostogauja, tai pasiskambinau ir pas kita uzsirasiau kuo greiciau. Gin pasiurejo ir sako nesivystantis nestumas ir dar mato gimdoje kazkokias kraujosruvas, itaria pusline isvisa, kuri gali tureti ir priesveziniu lasteliu. Liepe daryti isvalyma ir laukti atsakymo. Vos neisprotejau, negalejau patiketi, praverkiau visas akis. Jau viena abrazija turejau.  Bijojau vel viska isgyventi, o dar kai pagalvojau kad gali buti ir vezys, tai ................
Zodziu, ryte nuvaziau su vyru i ligonine, tai manes neprieme, nes neturejau visokiu tyrimu. Vel susinervavau, apsaukiau ten visus. Nuvariau i Grybo g. darytis tyrimu, kol juos visus padare mane jau nepriime i ligonine. Nuvariau kita ryta. Daktare apziurineja ir sako, nesuprantu, vaisius yra ir vystosi, plaka sirdute. Sukviete skyriaus vedeja, visu daktarus visi patvirtino, kad nestumas atitinka 7 sav. vaisius yra, tik gimdoje yra kazkas ko neturi buti. Negali imatyti. Sako galbut buvo antras embrionas ir ten jo likuciai. Kolkas nieko pasakyti negali ir liepe laukti.
Isivaizduojate, as pasiverkaiua, negalejau savo ausim patiketi ka isgirdau.  Kazkoks kosmaras. Sunku patiketi, kad viskas taip ivyko.
Dziaugiuosi, kad vaisiukas yra, tik neramu kad kazkas ten gimdoje ne taip. Sedziua dabar namie stengiuos ilsetis ir tiketi, kad viskas bus gerai ir mano slapukas gyvens 

console.gif Siaubas!Labai tave uzjauciu!Laikykis!Tikrai viskas bus gerai!Tikrai gali buti,kad buvo dvynukai,skaiciau,kad daznai taip nutinka,kad vienas is dvyniu zusta,o kita sekmingai isnesioja.
Linkiu sekmingo nesiojimo!Nebesinervuok!Gulek!Ilsekis! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 10 02, 09:58)
jooo, jau buvau pasigedus. o kas tai gimdai daresi, kad atsigulei i ligonine, sukietedavo ir skaudedavo ar kaip? man buna kartais atrodo kad visa diena gimda kieta, bet tuo metu bunu kur nors toli isvaziavus, o masina pastebejau, blogai veikia mano gimda, pavargus, daugiau pasinervuoji, bet del to i ligonine nesigulu, o tiesiog stengiuosi paguleti lovoje  ir daugiau pagerti skysciu, viska papasakok smulkiai kaip tau ten buvo su ta gimda, o del judejimo  leliaus, atrodo kad jis diena nakti miega ir tik vakarais kai jau einu miegoti paisdykauja ir tai trumpai. o diena tai trumpai , keli bumsikai ir viskas, kaip as sakau, prabunda pasysioti ir toliau miega. sakiau gydytojai kad mano vaikas lyg per mazai juda palyginant su pirmuoju, sake maziau lygink ir viskas jam gerai.
o kai tau spazmavo gimda , tu gulejai lovoje , ilsejaisi ar dirbai?nes  galvoju gal man reikia labaiu atkreipti demes i tuos gimdos kietejimus, bet man neskauda, pilvas sukieteja buna ir atsileidzia po min ir kartais buna per puse valandos daugiau nei 5 kartai o kartais per diena kokius 3 kartus. nzn , o kaip kitoms?

Na, man pilvukas karts nuo karto pakietedavo, o ta diena, kai pagulde i ligonine buvo taip: sedziu darbe, pilvas sukieteja visas nerealiai, po to atleidzia po keliu minuciu... ir taip kartojosi apie 2val... prigult darbe neturiu galimybes, bet stengiausi issigrebus sedet... Bet po to kaip uzejo spazmas, tai atsistojus negalejau nei issitiest, nei paeit... Paskambinau savo ginei ir sakau: taip ir taip nutiko, atsiprasysiu is darbo ir vaziuosiu namo gulet, gal reikia kokiu vaistuku pagert? O ji man sako: jokiu name, greit varai i ligonine!!!! Visa persigaldus ir nuvaziavau i ligonine.. Prieme iskart, viska patikrino ir pagulde.. atsistot leido tik i wc einant... siaip gerejo po truputi ir po 3-4d jau sukietedavo tik iki 5k per diena (dar paaiskino, kad reikia skaiciuoti ilgus sukietejimus - tie, kur po viena min nesiskaito, arba sukietejimus, kurie istinka, kai guli visiskai atsipalaidavus...). Dabar dar biuleteni pratese savaitei. O po to, jei viskas gerai (o as labai tikiu, kad viskas bus gerai), keliausiu i darba menesiui smile.gif Tik sake dabar gerti magni diasporal iki mazdaug 36 sav. Tai va tokia mano istorija smile.gif
O del judesiuku, tai mane jau ligoninej gydytoja paranojike isvadino biggrin.gif Nes man vis vaidenasi, kad nejuda... Bet sake, kad normalu, jei juda nestipriai. Svarbu per para pajaust nors kiek. O bent jau man dar nebuvo, kad vakare pries miega manes ir vyro peapspardytu smile.gif
Beje, nuo pat nestumo pradzios pagal echo man sakydavo, kad nestumas didesnis savaitele.. Bet vis maniau, kad atsiliks dar... Bet ligoninej ir vel pasake, kad savaitele didesnis smile.gif Tai dziaugiuosi, tik liniuotes vis nekeiciu smile.gif
Atsakyti
stiprybes tau ENDRA, taip atsitinkja kartais kad vienas embrionas zusta, bet dabar gydytojai gali daug ir sekmingai isnesioti viena vaikeli, svarbu kad laiku kreipeisi, o del guldymo i ligonine, tai reikia prigalvoti butu nebutu dalyku ir kuo baisesniu kad paguldytu, o ten jau jie tegu daro tyrimus ir atmetineja diagnozes, juk kai paguldo tai jau nesvarbu paskui, ka tu jiems pasakei anskciau. jei pavz skauda pilva ir spazmuoja kaip Abai ir neguldo i ligonine , sakyk oi nualpau, kraujavau , spaudimas labai didelis buvo, o jie greiciau paguldo, greiciau atlieka tyrimus ir nesikabineja del nieku ir bent jau visa istirta busi. dabar siais laikais tik taip
Atsakyti
QUOTE(zose123 @ 2008 10 02, 13:19)
stiprybes tau ENDRA, taip atsitinkja kartais kad vienas embrionas zusta, bet dabar gydytojai gali daug ir sekmingai isnesioti viena vaikeli, svarbu kad laiku kreipeisi, o del guldymo i ligonine, tai reikia prigalvoti butu nebutu dalyku ir kuo baisesniu kad paguldytu, o ten jau jie tegu daro tyrimus ir atmetineja diagnozes, juk kai paguldo tai jau nesvarbu paskui, ka tu jiems pasakei anskciau. jei pavz skauda pilva ir spazmuoja kaip Abai ir neguldo i ligonine , sakyk oi nualpau, kraujavau , spaudimas labai didelis buvo, o  jie greiciau paguldo, greiciau atlieka tyrimus ir nesikabineja del nieku ir bent jau visa istirta busi. dabar siais laikais tik taip

drinks_cheers.gif pritariu, ale kazkaip nesinori prisisaukti tokiu baisybiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 10 02, 14:52)
drinks_cheers.gif pritariu, ale kazkaip nesinori prisisaukti tokiu baisybiu g.gif

sutinku kad nesinori prisisaukti, bet tokiu atveju kai neguldo, ko9l pasidarysi kitur tyrimus, gali ir vaika prarasti ,tada jau sauk nesaukes, o kaltinti nebus ka. gerai jai vyras salia ir nuveza su masina, o jei reiktu su mikriukiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zose123: 02 spalio 2008 - 14:05
QUOTE(zose123 @ 2008 10 02, 15:03)
sutinku kad nesinori prisisaukti, bet tokiu atveju kai neguldo, ko9l pasidarysi kitur tyrimus, gali ir vaika prarasti ,tada jau sauk nesaukes,  o kaltinti nebus ka. gerai jai vyras salia ir nuveza su masina, o jei reiktu su mikriukiu

i jeigu su troliku? mega_shok.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif

Vis paskaitinejau ir dabar jau susigundziau parasyti..

Pries menesi praradau savo mazylius..nesiojau dvynukus..ir 13savaite dare abrazija..nes nebeplake sirdeles.
Depresuoju po truputeli bet stengiuosi atsigauti..

Ligoninej nerado priezasties o padare vaikiuku tyrumus irgi nieko nerado..
Padare AFS ir pasirodo teigiamas..

Lapkriti vaziuosi pas Abraiti..turiu siuntima..kad paskirtu gydyma..

Kol kas jauciuosi be jegu..plius kraujas po operaijos labai pablogejo..

Norejau pasitarti kaip jus gydetes ir kaip savo sveikata gerinote iki pastojimo?
Zinau kad reikes 3 men gerti aspirina o po to vaistukus leistis..

As jau siandien nusipirkau aspirino ir pagersiu nes sveikata l jau bloga o pas daktara dar toli tai paziuresiu gal pagerus aspirino geriau pasijausiu..

Po kiek jus laiko planavote mazylius?

Atsakyti
QUOTE(Princese22 @ 2008 10 02, 21:36)

Pries menesi praradau savo mazylius..nesiojau dvynukus..ir 13savaite dare abrazija..nes nebeplake sirdeles.

Norejau pasitarti kaip jus gydetes ir kaip savo sveikata gerinote iki pastojimo?

As jau siandien nusipirkau aspirino ir pagersiu nes sveikata l jau bloga o pas daktara dar toli tai paziuresiu gal pagerus aspirino geriau pasijausiu..

Turint AFS nereikia stiprinti per daug organizmo ir pastoti greitai....Laikykis 4u.gif
Atsakyti

pabandyk gerti vitaminus nescioms, tinka jie ir planuocioms pastoti. kai pradejau gerti aspirina, pastojau tik po pusmecio, bet yra merginu kurios pastojo greiciau. po abrazijos planavom iskart kai susirgau normaliom mmm, nelaukaiu nei triju men, nei pusmecio.
sveikatos ir tikejimo, ir viskas bus gerai 4u.gif

Atsakyti

console.gif
O kraujas pablogejes?Tai kas butent?
Del aspirino-tai jei pradesi gert,o nuvaziavus i Kauna-A.darys kraujo tyrimus del AFS-tai gali ir neberodyt AFS g.gif .O kuris is AFS simptomu teigiamas?

Man irgi pries 3m.nustojo vystytis leliukas(apie8,5sav.)ir tik12sav.buvo pastebeta ir daryta abrazija.Paskui turejau dar2savaiminius persileidimus,ir tik paskui nustate AFS.

Viskas bus gerai! 4u.gif Stiprybes tau! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Aciu labai visoms uz palaikyma. Jau po truputi atsigaudineju. Niekur neinu, gulineju, tiesiog ilsiuosi ir meldziuosi, kad mano slapukas vystytusi.

Visoms linkiu sveikateles, stiprybes ir gero savaitgaliuko thumbup.gif
Atsakyti

užuojauta Princese22 verysad.gif verysad.gif
aš tai kol visų tyrimų nepasidariau, negėriau aspirino, nes man irgi sakė, kad tada jie gali būti netikslūs, tik aš viską Vilniuje dariausi, pas R buvau, čia kažkaip greičiau. sakiau kai pastosiu, gal tada pas A...

po operacijos daug kam sako kraujas pablogėja, vis dėlto kraujo netekai daug, tai vitaminai, poilsis, gera mityba ir pamažu atsigausi.

stiprybės tau 4u.gif

aš beje, rusiškuose puslapiuose išskaičiau kad Omega 3 rūgštys padeda skystinti krauja, tai nusipirkau šių preparatų pagert, jei nepadės, tai bent nepakenks...
Atsakyti