Įkraunama...
Įkraunama...

Floristikos menas(3 tema)

QUOTE(bonda @ 2008 10 10, 09:44)
thumbup.gif o ka nors darei, kad spalvos isliktu -ar imanoma kazka padaryt? blush2.gif  blush2.gif

As nieko nedariau nes neturiu kuom nupurksti schmoll.gif
Atsakyti
sveikutes ax.gif niu kai faina, kad jau kaledom kvepinat thumbup.gif

QUOTE(Demokratija @ 2008 10 08, 14:47)
Aš vat panašios norėčiau smile.gif tik gal šiek tiek mažesnės puokštelės ir su daugiau žalumos... Na bet čia kiekvienam pagal savo skonį, boruzzze teks tau pačiai spręsti bigsmile.gif
user posted image

aciu 4u.gif niu jei gausu orchideju - tai is ju darysiuos rolleyes.gif

QUOTE(kaleda @ 2008 10 08, 18:49)
Boruzei -
Man- kaip ir Demokratijai. Bet visiška teisybė - darykis tą, kuri tau labiausiai patinka. Ir nesvarbu dėl tų apvalumų. Nes kitu atveju puokštė tave nervins per ceremoniją, paskui nuotraukose.
Buvo kažkas negerai, kad gulėjai ligoninėj? Tikiuosi, dabar ir ateity bus viskas OK.
Man - normaliai, tik pilvūzas ko tai l.greitai auga, atrodau visiška nėščioji. Šiandien reikėjo daugiau pakalbėti auditorijai, tai gerokai pridusau ir išsigandau, kas čia su manim darosi. Ir dar konsultacija pas genetikę sunervino: atseit rizika l.maža, bet kažko hormonai ne normoj. Sakau, gal reikia vaisiaus vandenų tyrimo, ji sako - nereikia, rizika maža. O aš jau nervuojuos kad kažkas negerai. smile.gif

aciu ir tau 4u.gif jei ne paslaptis, kuo dirbi? rolleyes.gif nesinervink, sako lialiukas viska supranta mirksiukas.gif as tai gulejau, kadangi biski kraujuku buvo pasirode unsure.gif niu bet lygu viskas gerai....

QUOTE(julune @ 2008 10 09, 11:30)
Sita puokste syryt isveziau vaikui i mokykla
Rudenio spalvos

wau - koks rudenelis thumbup.gif

Paul@, grazi eglute thumbup.gif

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 09, 15:31)
Mano šita irgi kažkada seniai daryta ant įsmeigiamos plastikinės vazos, tik aš nupjoviau vazos viršūnėlės dalį, ir įspraudžiau į tą skylę bambukinę lazdą- mat norėjau labai lieknos ir ukštos eglės:

wauuuuuuuuuu wub.gif thumbup.gif nu rimtai kaledom uzkvepinot thumbup.gif
Atsakyti
Merginos,gal galit pasakyti,ka negerai darau doh.gif blush2.gif Bandau daryti ant baliono ta siulu burbula.Ismirkau lipale,tada suku an baliono ir leidziu isdziuti.Bet,kai jau susprogdinu baliona,tai ir tas kamuolys pabliuksta verysad.gif toks garbanotas gaunasi.Gal siulu cia kokiu specialiu reikia g.gif As paprastus mezgomo naudojau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paul@: 11 spalio 2008 - 08:48
QUOTE(Paul@ @ 2008 10 11, 09:47)
Merginos,gal galit pasakyti,ka negerai darau doh.gif  blush2.gif Bandau daryti ant baliono ta siulu burbula.Ismirkau lipale,tada suku an baliono ir leidziu isdziuti.Bet,kai jau susprogdinu baliona,tai ir tas kamuolys pabliuksta verysad.gif toks garbanotas gaunasi.Gal siulu cia kokiu specialiu reikia g.gif As paprastus mezgomo naudojau g.gif

Kai as mirkiau lipale irgi minkstas gavosi, o kai dariau su PVA kliju bonkute, labai gerai sukietejo. per PVA kliju bonkutes apacia duriau adata su siulu ir istarukiau per virsu. tada ta siula ir vynioji su bonkute. nu labai gerai gaunasi. pamegink smile.gif
Atsakyti
Mezgimo tinka- bet turbūt permažai mirkei klijuose, atskiedei lipalą nemažu kiekiu vandens, arba nepalaukei kol išdžius, arba pernelyg retai apvyniojai siūlais- džiūsta kartais net kelias dienas- nors atrodo apdžiūvę- negalima pasiduoti pagundai per anksti susprogdinti. Dar gali būti, kad labai didelis tas rutulys pas tave..

Jei darai kaip pagrindą medeliui, ir rutulio nesimatys, nes jis bus apklijuotas kokiomis nors floristinėmis medžiagomis- daryk taip- kiaurai sušlapink siūlus, kad gerai pramirktų vandeniu- tada tankiai apvyniok jais balioną, o tada tepk ant viršaus daug daug lipalo- kad būtų stora ir kuo daugiau klijų, kad viskas juo tiesiog permirktų, ir vėliau dar vis patepliok- ir siūlus vyniok labai tankiai- ne visai aklinai, bet taip beveik. Ir džiovinti reikia ilgai, kartais net kelias dienas ar savaitę, nepriklausomai nuo to ar atrodo sausa. Džiovinti reikia pakabinus virš vonelės, kad nelašėtų ir nesileistų su niekuo.

Jei nori daryti, kad matytųsi tas rutulys, ir jis turi būti gražus (tačiau toks nebus labai kietas)- tada balioną kai kas patepa aliejumi prieš vyniodami siūlus. Ir vėlgi, subliūkšta jei perretai vyniota siūlais (t. y. per mažai siūlų), nepakankamai persigėrę siūlai klijais, nedadžiovinta, arba gali dar būti, jei siūlai kokie specifiniai- labai pūkuoti, arba kaip tik visiškai kieti kaip virvutės. Ir sprogdinti geriau ne staigiai, o pirma pirštais ar kokiu daiktu pro tarpelius atsargiai pamaigant balioną, kad atšoktų traškėdamas nuo sienelių- jei tai pavyksta- reiškia nusiims gerai. Jei rutulys matysis, nelabai gerai pirma sušlapinti vandeniu jau apvyniotą ba;ioną, paskui klijais aptepti- nes gali užsidėti labai matoma klijų plėvelė ten, kur turėtų būti kiaura.
Atsakyti
O PVA klijų bonkutės, kažin būna didelės- nes jei mažos, o rutulys didelis, tai mažos bonkutės neužtekti gali, o vat lipalas tiek mažais, tiek dideliais buteliais parsiduoda- ir jei darai didelį rutulį iš mezgimo siūlų- tai sūlų kamuolio juk nesutapinsi į buteliuką mažą- čia tas būdas verti per buteliuką, man rodosi, labiau tinka špūlėms plonų siūliukų ir nedideliems rutuliams- nes aš bandžiusi su mezgimo taip daryti- tai man nepatogu buvo- nes sunkiai traukėsi siūlas, strigo vis, kamulys nesivyniojo- tai aš mezgimo siūlus visus užvynioju ant puodo (metalinis gana platus virimo puodas)- geriausiai taip, kad apvijos neužeitų viena ant kitos, o greta viena kitos gražiai išsidėliotų, tada kiaurai sušlapinu tuos apsuktus siūlus ant puodo, ištepu klijais puodu šonus (su visais siūlais), gerai patapšnoju, kad permirktų kiaurai klijais, į vonelę įpilu truputį vandens, kad puodas joje plūduriuotų, bet kad nesiliestų perdaug tas vanduo su siūlais- ir tada tiesiai nuo puodo suku ant baliono- taip patogiau dėl to, kad siūlai nesivelia, ir puodas plūduriuodamas vandeny patogiau sukasi apie savo ašį, kai tu trauki siūlą ir vynioj apie balioną lengvai ir nestrigdamas nusivynioja reikiamas kiekis siūlo ax.gif Tai čia tinka tas būdas, jei mezgimo siūlai vyniojami, ir jei jų reiks nemaži- jei nemažas rutulys bus daromas ax.gif

O siuvimo siūlais nuo špūlės vyniojant nediduką burbulą, gal patogų ir tiesiai per skylę iš klijų buteliuko vyniojant nuo įmestos špūlės- bet kamuoliukai siūlo, ir dar mezgimo- tai šis būdas schmoll.gif -man bent jau labai nepatogu buvo, kai pabandžiau..
Atsakyti
QUOTE(julune @ 2008 10 11, 10:17)
Kai as mirkiau lipale irgi minkstas gavosi, o kai dariau su PVA kliju bonkute, labai gerai sukietejo. per PVA kliju bonkutes apacia duriau adata su siulu ir istarukiau per virsu. tada ta siula ir vynioji su bonkute. nu labai gerai gaunasi. pamegink  smile.gif

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 11, 10:38)
Mezgimo tinka- bet turbūt permažai mirkei klijuose, atskiedei lipalą nemažu kiekiu vandens, arba nepalaukei kol išdžius, arba pernelyg retai apvyniojai siūlais- džiūsta kartais net kelias dienas- nors atrodo apdžiūvę- negalima pasiduoti pagundai per anksti susprogdinti.  Dar gali būti, kad labai didelis tas rutulys pas tave..

Jei darai kaip pagrindą medeliui, ir rutulio nesimatys, nes jis bus apklijuotas kokiomis nors floristinėmis medžiagomis- daryk taip- kiaurai sušlapink siūlus, kad gerai pramirktų vandeniu- tada tankiai apvyniok jais balioną, o tada tepk ant viršaus daug daug lipalo- kad būtų stora ir kuo daugiau klijų, kad viskas juo tiesiog permirktų, ir vėliau dar vis patepliok- ir siūlus vyniok labai tankiai- ne visai aklinai, bet taip beveik. Ir džiovinti reikia ilgai, kartais net kelias dienas ar savaitę, nepriklausomai nuo to ar atrodo sausa. Džiovinti reikia pakabinus virš vonelės, kad nelašėtų ir nesileistų su niekuo.

Jei nori daryti, kad matytųsi tas rutulys, ir jis turi būti gražus (tačiau toks nebus labai kietas)- tada balioną kai kas patepa aliejumi prieš vyniodami siūlus. Ir vėlgi, subliūkšta jei perretai vyniota siūlais (t. y. per mažai siūlų), nepakankamai persigėrę siūlai klijais, nedadžiovinta, arba gali dar būti, jei siūlai kokie specifiniai- labai pūkuoti, arba kaip tik visiškai kieti kaip virvutės. Ir sprogdinti geriau ne staigiai, o pirma pirštais ar kokiu daiktu pro tarpelius atsargiai pamaigant balioną, kad atšoktų traškėdamas nuo sienelių- jei tai pavyksta- reiškia nusiims gerai. Jei rutulys matysis, nelabai gerai pirma sušlapinti vandeniu jau apvyniotą ba;ioną,  paskui klijais aptepti- nes gali užsidėti labai matoma klijų plėvelė ten, kur turėtų būti kiaura.

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 11, 10:56)
O PVA klijų bonkutės, kažin būna didelės- nes jei mažos, o rutulys didelis, tai mažos bonkutės neužtekti gali, o vat lipalas tiek mažais, tiek dideliais buteliais parsiduoda- ir jei darai didelį rutulį iš mezgimo siūlų- tai sūlų kamuolio juk nesutapinsi į buteliuką mažą- čia tas būdas verti per buteliuką, man rodosi, labiau tinka špūlėms plonų siūliukų ir nedideliems rutuliams- nes aš bandžiusi su mezgimo taip daryti- tai man nepatogu buvo- nes sunkiai traukėsi siūlas, strigo vis, kamulys nesivyniojo- tai aš mezgimo siūlus visus užvynioju ant puodo (metalinis gana platus virimo puodas)- geriausiai taip, kad apvijos neužeitų viena ant kitos, o greta viena kitos gražiai išsidėliotų, tada kiaurai sušlapinu tuos apsuktus siūlus ant puodo, ištepu klijais puodu šonus (su visais siūlais), gerai patapšnoju, kad permirktų kiaurai klijais, į vonelę įpilu truputį vandens, kad puodas joje plūduriuotų, bet kad nesiliestų perdaug tas vanduo su siūlais- ir tada tiesiai nuo puodo suku ant baliono- taip patogiau dėl to, kad siūlai nesivelia, ir puodas plūduriuodamas vandeny patogiau sukasi apie savo ašį,  kai tu trauki siūlą ir vynioj apie balioną lengvai ir nestrigdamas nusivynioja reikiamas kiekis siūlo ax.gif  Tai čia tinka tas būdas, jei mezgimo siūlai vyniojami, ir jei jų reiks nemaži- jei nemažas rutulys bus daromas ax.gif

O siuvimo siūlais nuo špūlės vyniojant nediduką burbulą, gal patogų ir tiesiai per skylę iš klijų buteliuko vyniojant nuo įmestos špūlės- bet kamuoliukai siūlo, ir dar mezgimo- tai šis būdas schmoll.gif -man bent jau labai nepatogu buvo, kai pabandžiau..

labai labai aciu merginos uz issamu paaiskinima.As dariau per buteliuko apacia perverus siule,bet,taip jis man sunkiai traukesi doh.gif dabar kiek suprantu,tai mazai dziovinau,tik per nakti blush2.gif atrode,kad jau sausa ir lipalo busisu pagailejus.Eisiu dar karta pabandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
svytejimas ezero dugne man tai per sudetingi tavo budai atrodo.daug darbo ir peckiones. o per buteliuka galima ir didesne skyle pasidaryt su ikaitinta adata ar vinute jei labai storas tas siulas, ir buteliuka klijais galima papildyti karts nuo karto. man tai patogiausias budas. dziovinti reikia vos ne savaite.
Atsakyti
Ale man tai vis tiek sunkiai traukėsi, nors buvau didesnę skylę padarius- gal dėl to, kad kamuolys, o ne špūlė- nes siūlų kamuolys kažkaip labai sunkiai tame buteliuke sukaliojasi ax.gif O ir netelpa į jį, jei mezgimo siūlai ax.gif
Atsakyti
ajei merginos kiek jus patyrusios ir darbscios thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes ax.gif
Parodau dar viena puosta bonka ax.gif
user posted image

Kur visos prapuole g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimuze: 15 spalio 2008 - 14:31
nu grazi bonka thumbup.gif thumbup.gif

tikriausiai merginos velinem ruosiais. as ir pasigaminau keleta vainiku pusfabrikaciu. paskui beliks gelem dekoruoti. sekmadiani buvau miske. prisirinkau maisa egliu ir pusu konkoreziu, zieves prisilaupiau, siek tiek samanu. medziagos daug, bereik dirbti biggrin.gif
Atsakyti