QUOTE(julune @ 2008 10 11, 10:17)
Kai as mirkiau lipale irgi minkstas gavosi, o kai dariau su PVA kliju bonkute, labai gerai sukietejo. per PVA kliju bonkutes apacia duriau adata su siulu ir istarukiau per virsu. tada ta siula ir vynioji su bonkute. nu labai gerai gaunasi. pamegink
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 11, 10:38)
Mezgimo tinka- bet turbūt permažai mirkei klijuose, atskiedei lipalą nemažu kiekiu vandens, arba nepalaukei kol išdžius, arba pernelyg retai apvyniojai siūlais- džiūsta kartais net kelias dienas- nors atrodo apdžiūvę- negalima pasiduoti pagundai per anksti susprogdinti. Dar gali būti, kad labai didelis tas rutulys pas tave..
Jei darai kaip pagrindą medeliui, ir rutulio nesimatys, nes jis bus apklijuotas kokiomis nors floristinėmis medžiagomis- daryk taip- kiaurai sušlapink siūlus, kad gerai pramirktų vandeniu- tada tankiai apvyniok jais balioną, o tada tepk ant viršaus daug daug lipalo- kad būtų stora ir kuo daugiau klijų, kad viskas juo tiesiog permirktų, ir vėliau dar vis patepliok- ir siūlus vyniok labai tankiai- ne visai aklinai, bet taip beveik. Ir džiovinti reikia ilgai, kartais net kelias dienas ar savaitę, nepriklausomai nuo to ar atrodo sausa. Džiovinti reikia pakabinus virš vonelės, kad nelašėtų ir nesileistų su niekuo.
Jei nori daryti, kad matytųsi tas rutulys, ir jis turi būti gražus (tačiau toks nebus labai kietas)- tada balioną kai kas patepa aliejumi prieš vyniodami siūlus. Ir vėlgi, subliūkšta jei perretai vyniota siūlais (t. y. per mažai siūlų), nepakankamai persigėrę siūlai klijais, nedadžiovinta, arba gali dar būti, jei siūlai kokie specifiniai- labai pūkuoti, arba kaip tik visiškai kieti kaip virvutės. Ir sprogdinti geriau ne staigiai, o pirma pirštais ar kokiu daiktu pro tarpelius atsargiai pamaigant balioną, kad atšoktų traškėdamas nuo sienelių- jei tai pavyksta- reiškia nusiims gerai. Jei rutulys matysis, nelabai gerai pirma sušlapinti vandeniu jau apvyniotą ba;ioną, paskui klijais aptepti- nes gali užsidėti labai matoma klijų plėvelė ten, kur turėtų būti kiaura.
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 11, 10:56)
O PVA klijų bonkutės, kažin būna didelės- nes jei mažos, o rutulys didelis, tai mažos bonkutės neužtekti gali, o vat lipalas tiek mažais, tiek dideliais buteliais parsiduoda- ir jei darai didelį rutulį iš mezgimo siūlų- tai sūlų kamuolio juk nesutapinsi į buteliuką mažą- čia tas būdas verti per buteliuką, man rodosi, labiau tinka špūlėms plonų siūliukų ir nedideliems rutuliams- nes aš bandžiusi su mezgimo taip daryti- tai man nepatogu buvo- nes sunkiai traukėsi siūlas, strigo vis, kamulys nesivyniojo- tai aš mezgimo siūlus visus užvynioju ant puodo (metalinis gana platus virimo puodas)- geriausiai taip, kad apvijos neužeitų viena ant kitos, o greta viena kitos gražiai išsidėliotų, tada kiaurai sušlapinu tuos apsuktus siūlus ant puodo, ištepu klijais puodu šonus (su visais siūlais), gerai patapšnoju, kad permirktų kiaurai klijais, į vonelę įpilu truputį vandens, kad puodas joje plūduriuotų, bet kad nesiliestų perdaug tas vanduo su siūlais- ir tada tiesiai nuo puodo suku ant baliono- taip patogiau dėl to, kad siūlai nesivelia, ir puodas plūduriuodamas vandeny patogiau sukasi apie savo ašį, kai tu trauki siūlą ir vynioj apie balioną lengvai ir nestrigdamas nusivynioja reikiamas kiekis siūlo
Tai čia tinka tas būdas, jei mezgimo siūlai vyniojami, ir jei jų reiks nemaži- jei nemažas rutulys bus daromas
O siuvimo siūlais nuo špūlės vyniojant nediduką burbulą, gal patogų ir tiesiai per skylę iš klijų buteliuko vyniojant nuo įmestos špūlės- bet kamuoliukai siūlo, ir dar mezgimo- tai šis būdas
-man bent jau labai nepatogu buvo, kai pabandžiau..
labai labai aciu merginos uz issamu paaiskinima.As dariau per buteliuko apacia perverus siule,bet,taip jis man sunkiai traukesi
dabar kiek suprantu,tai mazai dziovinau,tik per nakti
atrode,kad jau sausa ir lipalo busisu pagailejus.Eisiu dar karta pabandysiu
Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę!