Nu žiūrint kokį tu tą vainiką įsivaizduoji- ar tu turi minty tokį kaip per laidotuves būna pastatomi (kaip blynai tokie- ne tuščiaviduriai, gėlių prismaigstyti), ar tu turi minty tokį žiedo pavidalo, su kiauru viduriu (na tokį tradicinio vainiko formos, kaip kalėdoms ir kt šventėms dadro).
Tie laidotuviniai tai rišami ant specialių vielinių karkasų, eglės rišamos ten, lygtai vielute, ar siūlu, gal dar kai kas žalią teipą panaudoja (tokia lipni vaškinė juostelė floristinė), gyvoms gėlėms naudojamos kapsulės iš floristikos prekių, kurios pripildomos vandens, ir kokia lipnia juosta ar vielą tvirtinamos prie vainiko- aš taip įsivaizduoju- gal yra kas darė, tai tau geriu patartų..
O jei daryčiau pati, tai aš naudočiau kietą vielinį tinklą- iš jo išsikirpčiau norimą formą, kad nebūtų labai plokščias, apvedžiočiau tokiu lanksčiu per pusę išilgai perpjautu ventiliacijos vamzdžiu iš blogosios pusės, kad žiūrint iš šono, neatrodytų toks plokščias ir plonas, tą vamzdį gal paklijuočiau kokiais karštais klijais ir paskui dar su kokia viela apvyniočiau tvirtindama prie grotelių nes karšti klijai bijo vandens, ir tada ant to pagrindo eilutėmis riščiau ar klijuočiau eglišakius bei kapsules gyvoms gėlėms- tai čia jei nori kažko panašaus kaip per laidotuves būna..
O jei nori kaip paprastas vainikas tokios formos, tai vainikų temoje, berods, yra
patarimų kaip karkas pasidaryti, o visa kita tas pats.. Šiaip karkasai daromi iš kartono ar vielos tinklo kieto, ar dar ko kieto (pastarasis lauke geriau tinka, nes nuo drėgmės neištiš) išsikerpant skritulį su skyle (vainiko formą), ir lipnia juosta aplink tą formą tvirtinant iš laikraščių, nereikalingos medžiagos, celofaninių maišų ar kito šlamšto susuktas gyvetėles ar sugniaužytas gniūžtes, arba tiesiog išilgai perpjautą lankstų kaip garmoškė ventiliacijos vamzdį.
Tai aš tik tiek galiu patarti- bet gal atsiras kas rimtai užsiima tų vainikų gamyba, tai gal geriau ką patars.. Šiaip pasiklausinėjus gal turguose gautumei vainiko pusgaminį- t.y. tik iš eglių ir vielinio karkaso padarytą- ir tau beliktų papuošti... bet jei ori pigiau, tai tada nžn.. Iš savadarbių man tik tokios mintys kol kas ..
na man reikia to paprasto apvalaus, kur ant zemes padedi. Na o neiseitu tiesiog padaryt vainika is eglesakiu juos surisus o i viduri itaisyt tas geles. esu macius kai veina mergina i kazkokia kaip kempine smeigste tas geles, ja lygtais vandeny pamirke pries tai :/