Įkraunama...
Įkraunama...

Floristikos menas(3 tema)

QUOTE(mamytukas04 @ 2008 10 23, 18:56)
gali panaudoti tujas , buksmedžius, virgininį ar kitorius kadagius jie tau tikrai nenubyrės.

o,kaip tas virzis atrodo blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2008 10 23, 14:55)

Man šita eglutė labai labai patiko 4u.gif Bonda, šakelės tikros ar dirbtinės? Iš ko padarytas karkasas?

cia tirkos sidabrines egles -jos nenubyra greit thumbup.gif aisku, paskui nuimu -nusiplesia ax.gif kita sezona kitaip puosiu biggrin.gif
karkasas buvo g.gif nebepamenu ax.gif gal storas kartonas g.gif

QUOTE(Paul@ @ 2008 10 24, 08:27)
o,kaip tas virzis atrodo blush2.gif  g.gif

buvau idejus rudenine pukste su virziais -jie vasaros gale natualioj aplinkoj zydi -ypac kursiu nerijoj yra daug pusynuose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Paul@ @ 2008 10 24, 08:27)
o,kaip tas virzis atrodo blush2.gif  g.gif

user posted image
Atsakyti
tai negi niekas nepaaiskins kaip tuos vainikus daryti? kaip suristi eglesakius ir kaip istatyti geles i viduri kad pakelus jos neiskristu?
Atsakyti
Nu žiūrint kokį tu tą vainiką įsivaizduoji- ar tu turi minty tokį kaip per laidotuves būna pastatomi (kaip blynai tokie- ne tuščiaviduriai, gėlių prismaigstyti), ar tu turi minty tokį žiedo pavidalo, su kiauru viduriu (na tokį tradicinio vainiko formos, kaip kalėdoms ir kt šventėms dadro).

Tie laidotuviniai tai rišami ant specialių vielinių karkasų, eglės rišamos ten, lygtai vielute, ar siūlu, gal dar kai kas žalią teipą panaudoja (tokia lipni vaškinė juostelė floristinė), gyvoms gėlėms naudojamos kapsulės iš floristikos prekių, kurios pripildomos vandens, ir kokia lipnia juosta ar vielą tvirtinamos prie vainiko- aš taip įsivaizduoju- gal yra kas darė, tai tau geriu patartų..

O jei daryčiau pati, tai aš naudočiau kietą vielinį tinklą- iš jo išsikirpčiau norimą formą, kad nebūtų labai plokščias, apvedžiočiau tokiu lanksčiu per pusę išilgai perpjautu ventiliacijos vamzdžiu iš blogosios pusės, kad žiūrint iš šono, neatrodytų toks plokščias ir plonas, tą vamzdį gal paklijuočiau kokiais karštais klijais ir paskui dar su kokia viela apvyniočiau tvirtindama prie grotelių nes karšti klijai bijo vandens, ir tada ant to pagrindo eilutėmis riščiau ar klijuočiau eglišakius bei kapsules gyvoms gėlėms- tai čia jei nori kažko panašaus kaip per laidotuves būna..

O jei nori kaip paprastas vainikas tokios formos, tai vainikų temoje, berods, yra patarimų kaip karkas pasidaryti, o visa kita tas pats.. Šiaip karkasai daromi iš kartono ar vielos tinklo kieto, ar dar ko kieto (pastarasis lauke geriau tinka, nes nuo drėgmės neištiš) išsikerpant skritulį su skyle (vainiko formą), ir lipnia juosta aplink tą formą tvirtinant iš laikraščių, nereikalingos medžiagos, celofaninių maišų ar kito šlamšto susuktas gyvetėles ar sugniaužytas gniūžtes, arba tiesiog išilgai perpjautą lankstų kaip garmoškė ventiliacijos vamzdį.

Tai aš tik tiek galiu patarti- bet gal atsiras kas rimtai užsiima tų vainikų gamyba, tai gal geriau ką patars.. Šiaip pasiklausinėjus gal turguose gautumei vainiko pusgaminį- t.y. tik iš eglių ir vielinio karkaso padarytą- ir tau beliktų papuošti... bet jei ori pigiau, tai tada nžn.. Iš savadarbių man tik tokios mintys kol kas ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 26 spalio 2008 - 14:49
Sveikos, net nezinau, kurioj temoj sito klausimo reiktu klausti blush2.gif bet sumasciau, kad floristes turetu zinoti, nes turbut daznokai tenka naudot. Kur lt rasti pirkti tokio plono plono spalvoto pakavimo popieriaus, i kuri daznai geles susuka? Aciu is anksto uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Tiesą sakant nelabai suprantu ką turi omeny, nes daug floristai visokių tokių dalykų naudoja, ir floristikos prekėse daug visokių panašių yra.

Ar tu turi omeny kokį nors traškantį permatomą, traškantį blizgantį, ar tokį kaip agroplėvelė panašų kokį , ar gal turi minty krepinį (trauktą) popierių?

Na visokių tokių popierių ir plėvelių Vilniuje Tai parduotuvė Shetelig prekiauja prie Banginio, greta Thomas Phillips, Žirmūnuose, dar Šeškinėje yra dvi floristikos prekių parduotuvės, viena prie turgelio gėlių (klausti turgelio pardavėjų, nes ji pusrūsy pasislėpusi užkaboriose ), kita priešais šeškinės poliklinikos centrinį įėjimą esančio pastato pusrūsyje.

O krepinio popieriaus (jis toks gofruotas, tamposi, būna visokių ryškių spalvų)pirkau senukuose, kancelerinių skyriuje...bet būna ir floristikose, tik ten gal brangesnis jis..

Na, iš tavo apibūdinimo sunku suprasti, koks ten tas popierius- jų juk gyvas biesas visokių..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 26 spalio 2008 - 16:55
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 26, 16:54)
Ar tu turi omeny kokį nors traškantį permatomą, traškantį blizgantį, ar tokį kaip agroplėvelė panašų kokį , ar gal turi minty krepinį (trauktą) popierių?

Nei viena is situ doh.gif jis neblizgus, nepermatomas, ir ne krepinis... o toks plonas plonas popierius(ne plevele, o tikras popierius, kiek standesnis uz viena popierines serveteles sluoksni), panasus kartais buna batu dezutese blush2.gif

Shetelling viso asortimento neatsimenu, bet rodos nesu ten macius g.gif o kitas parduotves reikes aplekt, dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 26, 15:46)
Nu žiūrint kokį tu tą vainiką įsivaizduoji- ar tu turi minty tokį kaip per laidotuves būna pastatomi (kaip blynai tokie- ne tuščiaviduriai, gėlių prismaigstyti), ar tu turi minty tokį žiedo pavidalo, su kiauru viduriu (na tokį tradicinio vainiko formos, kaip kalėdoms  ir kt šventėms dadro).

Tie laidotuviniai tai rišami ant specialių vielinių karkasų, eglės rišamos ten, lygtai vielute, ar siūlu, gal dar kai kas žalią teipą panaudoja (tokia lipni vaškinė juostelė floristinė), gyvoms gėlėms naudojamos kapsulės iš floristikos prekių, kurios pripildomos vandens, ir kokia lipnia juosta ar vielą tvirtinamos prie vainiko- aš taip įsivaizduoju- gal yra kas darė, tai tau geriu patartų..

O jei daryčiau pati, tai aš naudočiau kietą vielinį tinklą- iš jo išsikirpčiau norimą formą, kad nebūtų labai plokščias, apvedžiočiau tokiu lanksčiu per pusę išilgai perpjautu ventiliacijos vamzdžiu iš blogosios pusės, kad žiūrint iš šono, neatrodytų toks plokščias ir plonas, tą vamzdį gal paklijuočiau kokiais karštais klijais ir paskui dar su kokia viela apvyniočiau tvirtindama prie grotelių nes karšti klijai bijo vandens, ir tada ant to pagrindo eilutėmis riščiau ar klijuočiau eglišakius bei kapsules gyvoms gėlėms- tai čia jei nori kažko panašaus kaip per laidotuves būna..
O jei nori kaip paprastas vainikas tokios formos, tai vainikų temoje, berods, yra

patarimų kaip karkas pasidaryti, o visa kita tas pats.. Šiaip karkasai daromi iš kartono ar vielos tinklo kieto, ar dar ko kieto (pastarasis lauke geriau tinka, nes nuo drėgmės neištiš) išsikerpant skritulį su skyle (vainiko  formą), ir lipnia juosta aplink tą formą tvirtinant iš laikraščių, nereikalingos medžiagos, celofaninių maišų ar  kito šlamšto susuktas gyvetėles ar sugniaužytas gniūžtes, arba tiesiog išilgai perpjautą lankstų kaip garmoškė ventiliacijos vamzdį.

Tai aš tik tiek galiu patarti- bet gal atsiras kas rimtai užsiima tų vainikų gamyba, tai gal geriau ką patars.. Šiaip pasiklausinėjus gal turguose gautumei vainiko pusgaminį- t.y. tik iš eglių ir vielinio karkaso padarytą- ir tau beliktų papuošti... bet jei ori pigiau, tai tada nžn.. Iš savadarbių man tik tokios mintys kol kas ..

oho kaip sudetinga blink.gif na man reikia to paprasto apvalaus, kur ant zemes padedi. Na o neiseitu tiesiog padaryt vainika is eglesakiu juos surisus o i viduri itaisyt tas geles. esu macius kai veina mergina i kazkokia kaip kempine smeigste tas geles, ja lygtais vandeny pamirke pries tai :/
Atsakyti
Mano nuomone, karkaso vistiek reikia (aš pasidarau iš statybinio polistirolo, tačiau tinka visi anksčiau išvardinti būdai). Tada karkasą apsirišk šakelėmis pagal skonį (tuja, eglė, pušis, viržiai, samanos), gali su vieliniais smeigtukais smaigstyti, ar kokiu žvejybiniu valu apsukti. Gėlytėms aš naudoju oazę, ją spec.lipnia juosta pritvirtindama prie vainiko pagrindo.
Atsakyti
Vėliniu vainikėliai rišami kaip ir kalėdiniai. Čia paprastai parodyta ir paaiškinta. mirksiukas.gif . Galiu tik pridėti kad rišant iš šiaudų reikėtu vainiką apvynioti, kad nesušlaptu, ta polietileno plėvele kur maisto produktus vynioja. Aš tai darau iš šakų, o kad storesnis būtu apvynioju laikraščiais, o paskui ta plėvele dar apsuku. Iš putoplasto man nesigavo išpjaut taip kaip norėjau. O vynioju tai sintetiniu žaliu siūlu, valu dar nesu bandžius, bet turėtu tvirčiau susirišt.
Prisirinkau visą maišą sąmanų, dabar suku galvą ką su jom nudirbus, o galvoj tuščia verysad.gif . Kažko manęs visai floristikos mūza nebelanko verysad.gif .
Atsakyti
seniai buvau zadejus parodyt kaip pavyko pasidaryt rozytes is klevo lapu, bet vis niekaip nenufotografuodavau ju blush2.gif taigi, rodausi ax.gif http://public.fotki....ke/rankdarbiai/
Atsakyti