Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Sveikutės 4u.gif dažnai paskaitinėju jūsų skyrelį, nors man kitokia liga nustatyta, bet pasireiškia panašūs simptomai - kojų nusilpimas, veido, rankų, kojų tirpimas. Rytais arba pavargus dvejinasi akyse, svaigsta galva...Skauda galvą kartais iki pykinimo kartu su užspaustais kaklo raumenimis. Tik tai ne atakos...o pastovesnė būsena, kuri tai pagerėja, tai pablogėja...Ir taip pat stengiuosi vertinti tokią sveikatą, kokią turiu..To mokausi iš jūsų pokalbių smile.gif O man nustatyta kaklo osteochondrozė su pasislinkusiu kaklo slanksteliu, mielopatija, nes kažkiek praplėstas stuburo kanalas...Tai dar dažnai surakina sprandą, ir prireikia reabilitacijos...Taigi, ne visada panašūs simptomai rodo, kad sergi išsėtine skleroze...Labiausiai nervina, kai užspaudžia kaklo tarpsl. arteriją, tuomet skauda galvą, plyšta ji, mirguliuoja akyse, akyse atsiranda įvairių drumzlių... doh.gif
Taigi... Vis dėlto gyvenimas yra toks, kad idealus būti negali. Jei vienam duota tokia liga, tai kitam kitokia...
Sėkmės ir optimizmo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute35 @ 2010 04 30, 23:07)
Sveikutės  4u.gif  dažnai paskaitinėju jūsų skyrelį, nors man kitokia liga nustatyta, bet pasireiškia panašūs simptomai - kojų nusilpimas, veido, rankų, kojų tirpimas. Rytais arba pavargus dvejinasi akyse, svaigsta galva...Skauda galvą kartais iki pykinimo kartu su užspaustais kaklo raumenimis. Tik tai ne atakos...o pastovesnė būsena, kuri tai pagerėja, tai pablogėja...Ir taip pat stengiuosi vertinti tokią sveikatą, kokią turiu..To mokausi iš jūsų pokalbių  smile.gif O man nustatyta kaklo osteochondrozė su pasislinkusiu kaklo slanksteliu, mielopatija, nes kažkiek praplėstas stuburo kanalas...Tai dar dažnai surakina sprandą, ir prireikia reabilitacijos...Taigi, ne visada panašūs simptomai rodo, kad sergi išsėtine skleroze...Labiausiai nervina, kai užspaudžia kaklo tarpsl. arteriją, tuomet skauda galvą, plyšta ji, mirguliuoja akyse, akyse atsiranda įvairių drumzlių... doh.gif
Taigi... Vis dėlto gyvenimas yra toks, kad idealus būti negali. Jei vienam duota tokia liga, tai kitam kitokia...
Sėkmės ir optimizmo  tongue.gif

va dabar bajeri isskelsiu biggrin.gif
Praeityje daug panasiu traumu turejau (nugaros, galvos, sprando) Uzsiiminejau su zirgais. O po paskutines traumos ir pradejau blogiau jaustis. Bet tie zidiniai... Kaip noreciau kad butu cia su visais sitais nervais. Osteochondroze irgi turiu liemens srityje, ir slankstelis pasikreipes(kritau nuo arklio ant nugaros ant tvoros). Spranda irgi rakina unsure.gif Bet mano atveju turbut viena beda, ne beda verysad.gif Lyg ir buvo dar uzsimine kad si liga gali buti ir traumu pasekme verysad.gif
Linkiu tau kuo geriausios sveikateles mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2010 04 30, 21:40)
Kazkuri is mergaiciu sake kad butent tiems kam nuo akiu prasideda, ligos eiga lengvesne mirksiukas.gif

man parase remituojanti-recidyvuojanti. supratau, kad ne blogiausias variantas, bet prisiskaiciau internete, kad buve 3-4 pablogejimai ir cia jau labai blogai g.gif o man jau tiek kartu per trumpa laika g.gif kaip suprasti ta lengvesne eiga? didesne galimybe, kad neprireiks ratuku? ir ar visada gydytojai atstato organizma? nezinau kaip paklaust doh.gif ar visada praeina, atsistato ir vel gyveni? ar buna, kai nebegali padeti? uztirpo ten kokia koja ir viskas- nepraeina
Atsakyti
Melete, ačiū už palinkėjimus 4u.gif Aš taip pat mėgau sportuoti, paauglystėje lankiau dziudo imtynių treniruotes, patiko aerobika, kurią, matyt, ne visuomet taisyklingai darydavau. Kai man buvo trisdešimt metų, per televizorių rodė aerobiką rytais, tai ir aš kartu darydavau. Na, ir tie staigūs atsilenkimai - pradėjo skaudėti kaklą, tirpti pusę galvos, viena akis tik ryte atsimerkus atsisukdavo į savo vietą, drebinti visą kūną, nusilpo kojos. Gydytojams tai pasirodė kaip ir mikroinsultas blush2.gif Paskui supratau, kad lyg ir užspazmavo kaklo tarpslankstelinė arterija...Na, o sanatorijoje sakė, kad panašūs požymiai į IS, taai tyriausi magnetiniu rezonansu - problema kaklo srityje...
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 05 01, 11:27)
man parase remituojanti-recidyvuojanti. supratau, kad ne blogiausias variantas, bet prisiskaiciau internete, kad buve 3-4 pablogejimai ir cia jau labai blogai  g.gif  o man jau tiek kartu per trumpa laika g.gif  kaip suprasti ta lengvesne eiga? didesne galimybe, kad neprireiks ratuku? ir ar visada gydytojai atstato organizma? nezinau kaip paklaust  doh.gif  ar visada praeina, atsistato ir vel  gyveni? ar buna, kai nebegali padeti? uztirpo ten kokia koja ir viskas- nepraeina

apie ratukus net negalvoju, ir tu negalvok. Kai diagnozavo pas mane buvo gerybine forma. Dabar padare remituojancia- recidivuojancia, nors atakos pakankamai retos. O siaip kaip minejau, per kelias savaites blogybes praeina. Gali profilaktiskai B grupes vitaminus vartoti. Man daktarai is pat pradziu pasake kad tai bus mano "duona"
Atsakyti
Kažkada šiame forume žiūrėjau video medžiagą apie tai, kaip gydo IS operuodami, berods tarpslankstelinę arteriją, nes jei joje bėda, tai išsisėja tie židiniai.Gal kas žino daugiau apie tai?
Atsakyti
[quote=Gretuteka,2010 04 30, 22:38]

Labutis 4u.gif aš domėjaus ir vartotojau, bet poveikio nežinau ar kokio sulaukiau, veikiausiai jokio..o jie brangūs, geriau pabandykit pagert žuvų taukus ar kitus kokius vitaminukus, tikrai bus veiksmingiau ir daug nekainuos. Šiandien mano šeimos gydytoja pasiūlė pavartoti FLAX OIL (sėmenų aliejaus kapsulės), kuriose ir omega 3, omega 6 ir omega 9, sakė mums ypatingai prie IS turėtų tikti drinks_cheers.gif
pas mus be akcijos 100 tablečių kainuoja apie 65 Lt, juos gamina amerikiečiai, bet aš susiradau juos JAV (vitacost.com yra vos už 4 usd su trupučiu), tai siunčiuos dabar.

Naudoju ir as semenu alieju profilaktiskai... bet perku lietuviska skysta buteliuke, ir kainuoja apie 6 Lt tik... rolleyes.gif geriu po sauksta ant tuscio skrandzio rytais... rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=inga002,2010 04 30, 00:25]
Mano stazas 18 metu ir nieks nepasako, kad doh.gif ligonis.
[/quote]
blink.gif blink.gif 18 metu? oho. ir kaip Jus jauciates? na neisizeiskit, bet kazkaip galvojau, kad jau po 5 metu man sakes bus doh.gif Jus dirbanti? nemandagu klausti, bet ar viskas gerai Jums? blush2.gif ta prasme vaikstot? viska jauciat?
[/quote]

mano stazas 16 metu ir irgi niekas nepasako, kad ligonis smile.gif ir grupes negavau smile.gif issilavinimas pakenke smile.gif) per daug diplomu turiu pasirodo smile.gif nezinau rasyt apeliacija ar nerasyt smile.gif

[quote=inga002,2010 04 30, 09:07]
ax.gif kad ir man neblogetu smile.gif
norejau paklaust del tu pablogejimu. juk nebuna taip, kad pabundi is ryto ir negali paeit? ar pvz eini gatve ir atima koja taip staigiai? taip nebuna?
[/quote]

man paskutinis pablogejimas uzejo staiga, taip lyg buciau perjungusi save i kita kosmaru kanala smile.gif buvo viskas gerai ir staiga atrodo kazkas truko ir taip susvaigo galva... kai is ligonines isejau ne ka geriau jauciausi, bet israse daktare trentalio dukart dienoj ir jau tfu tfu, menuo po ligonines ir du menesiai po pablogejimo ir as jauciuosi jau normaliai, neskaitant amzinu galvos skausmu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krissti@ @ 2010 05 01, 15:27)
Naudoju ir as semenu alieju profilaktiskai... bet perku lietuviska skysta buteliuke, ir kainuoja apie 6 Lt tik... rolleyes.gif  geriu po sauksta ant tuscio skrandzio rytais... rolleyes.gif

sita daikta taip pat pirksiu, rodos apie tai ir pasakojot jus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Medute35 @ 2010 04 30, 23:07)
Sveikutės  4u.gif  dažnai paskaitinėju jūsų skyrelį, nors man kitokia liga nustatyta, bet pasireiškia panašūs simptomai - kojų nusilpimas, veido, rankų, kojų tirpimas. Rytais arba pavargus dvejinasi akyse, svaigsta galva...Skauda galvą kartais iki pykinimo kartu su užspaustais kaklo raumenimis. Tik tai ne atakos...o pastovesnė būsena, kuri tai pagerėja, tai pablogėja...Ir taip pat stengiuosi vertinti tokią sveikatą, kokią turiu..To mokausi iš jūsų pokalbių  smile.gif O man nustatyta kaklo osteochondrozė su pasislinkusiu kaklo slanksteliu, mielopatija, nes kažkiek praplėstas stuburo kanalas...Tai dar dažnai surakina sprandą, ir prireikia reabilitacijos...Taigi, ne visada panašūs simptomai rodo, kad sergi išsėtine skleroze...Labiausiai nervina, kai užspaudžia kaklo tarpsl. arteriją, tuomet skauda galvą, plyšta ji, mirguliuoja akyse, akyse atsiranda įvairių drumzlių... doh.gif
Sėkmės ir optimizmo  tongue.gif

Sveikatėlės Jums didelės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(inga002 @ 2010 05 01, 11:27)
man parase remituojanti-recidyvuojanti. supratau, kad ne blogiausias variantas, bet prisiskaiciau internete, kad buve 3-4 pablogejimai ir cia jau labai blogai  g.gif  o man jau tiek kartu per trumpa laika g.gif  kaip suprasti ta lengvesne eiga? didesne galimybe, kad neprireiks ratuku? ir ar visada gydytojai atstato organizma? nezinau kaip paklaust  doh.gif  ar visada praeina, atsistato ir vel  gyveni? ar buna, kai nebegali padeti? uztirpo ten kokia koja ir viskas- nepraeina

NEGALIMA GALVOTI apie visokius ratukus ir panasiai, nu nu nu Ingute 4u.gif
Viskas mums visoms bus gerai ir jokiu ratuku nereikes drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Meletė @ 2010 05 01, 00:14)
va dabar bajeri isskelsiu biggrin.gif
Praeityje daug panasiu traumu turejau (nugaros, galvos, sprando) Uzsiiminejau su zirgais. O po paskutines traumos ir pradejau blogiau jaustis. Bet tie zidiniai... Kaip noreciau kad butu cia su visais sitais nervais. Osteochondroze irgi turiu liemens srityje, ir slankstelis pasikreipes(kritau nuo arklio ant nugaros ant tvoros). Spranda irgi rakina unsure.gif  Bet mano atveju turbut viena beda, ne beda  verysad.gif Lyg ir buvo dar uzsimine kad si liga gali buti ir traumu pasekme verysad.gif

o man Melete sake gali buti streso ir nuovargio pasekme.. matyt kiekvienai sava priezastis galetu buti.. blush2.gif
Tai ka mamytes - grazios sventes visoms rytoj - busimoms ir esamoms mamytems 4u.gif Sveikateles visoms linkiu! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 01 gegužės 2010 - 22:16
Sveikinu visas mamytes su mamos diena 4u.gif sveikateles Jums, stiprybes, geru ir graziu vaikuciu 4u.gif nestuke.gif thumbup.gif
Atsakyti
su mamyčiu dienele 4u.gif daug sveikatos ir kantrybes ir esamoms, ir busimoms mamytėms 4u.gif 4u.gif 4u.gif

o del ratuku ir visu tu bedu schmoll.gif nepriveiks manes cool.gif ne ne ne. turiu as daug ka padaryt, tiksliau turiu pradet daryt, mokykla tik ka pabaigta, dar nieko gyvenime nenuveikiau
Atsakyti
Su svente visas esamas ir busimas mamytes 4u.gif
Atsakyti