Nors man nediagnozuota IS ir jus nelabai manes megstat, bet as giliai jauciu, kad anksciau ar veliau man ja diagnozuos, jau yra vienas zidinukas, nors kaip rase, jis kraujagslines kilmes, bet as jauciu tokius paciu pojucius, kaip ir jus. Viename moksliniame straipsnyje skaiciau, kad radus hiperintensiniu zidinuku, per keturis metus 50% tokiu pacientu issivysto IS. Buvo, kad skaudejo aki ja judinant, bet praejo, net nezinau, ar nuo kompiuterio, ar nuo zidinuko. Daznai paskauda galva, o kai galva skauda, atrodo, kad su visa akim skauda..toks itampos skausmas. Kaire koja ir ranka uzeina, kad patirpsta, ypac, kai nepatogiai atsisedu, pakeitus padeti praeina. Ir kartais buna, kad jauciu, kad kazkas ropoja ant kojos, ar lengva srove eina, bet praejo..tikiuosi, nauju zidinuku neatsiras. Radau, kad prie IS gerai pagerti biciu pieneli, geriu..jis man ir siaip gerai, kai pervargstu nuo vaiku.
www.gamtosproduktai.lt pirkau..zadu, kai jau nemaitinsiu pagerti profilaktiskai medicininiu grybu, radau, kad jie naudinti ir siaip zmogui ir prie IS.
[quote=inga002,2010 04 30, 00:25]
Mano stazas 18 metu ir nieks nepasako, kad ligonis.
[/quote]
18 metu? oho. ir kaip Jus jauciates? na neisizeiskit, bet kazkaip galvojau, kad jau po 5 metu man sakes bus Jus dirbanti? nemandagu klausti, bet ar viskas gerai Jums? ta prasme vaikstot? viska jauciat?
[/quote]
Jauciuosi gerai, dirbu, mokslai baigti. Ligos pati pradzia buvo umi, bet atradau sau tinkanti gydymo buda ir gyvenu normalu, pilnaverti gyvenima. Tik reikia laiku reaguoti i organizmo norus ir nenorus, pailset, nepervargt. Jauciu viska, tik kojos sunkesnes. Metus laiko nebuvo pablogejimo ir tiek pat laiko su medikais nebendravau.
Merginos daug prirase naudingos informacijos
Mano stazas 18 metu ir nieks nepasako, kad ligonis.
[/quote]
18 metu? oho. ir kaip Jus jauciates? na neisizeiskit, bet kazkaip galvojau, kad jau po 5 metu man sakes bus Jus dirbanti? nemandagu klausti, bet ar viskas gerai Jums? ta prasme vaikstot? viska jauciat?
[/quote]
Jauciuosi gerai, dirbu, mokslai baigti. Ligos pati pradzia buvo umi, bet atradau sau tinkanti gydymo buda ir gyvenu normalu, pilnaverti gyvenima. Tik reikia laiku reaguoti i organizmo norus ir nenorus, pailset, nepervargt. Jauciu viska, tik kojos sunkesnes. Metus laiko nebuvo pablogejimo ir tiek pat laiko su medikais nebendravau.
Merginos daug prirase naudingos informacijos
QUOTE(Elitute @ 2010 04 30, 10:55)
Nors man nediagnozuota IS ir jus nelabai manes megstat, bet as giliai jauciu, kad anksciau ar veliau man ja diagnozuos, jau yra vienas zidinukas, nors kaip rase, jis kraujagslines kilmes, bet as jauciu tokius paciu pojucius, kaip ir jus. Viename moksliniame straipsnyje skaiciau, kad radus hiperintensiniu zidinuku, per keturis metus 50% tokiu pacientu issivysto IS. Buvo, kad skaudejo aki ja judinant, bet praejo, net nezinau, ar nuo kompiuterio, ar nuo zidinuko. Daznai paskauda galva, o kai galva skauda, atrodo, kad su visa akim skauda..toks itampos skausmas. Kaire koja ir ranka uzeina, kad patirpsta, ypac, kai nepatogiai atsisedu, pakeitus padeti praeina. Ir kartais buna, kad jauciu, kad kazkas ropoja ant kojos, ar lengva srove eina, bet praejo..tikiuosi, nauju zidinuku neatsiras. Radau, kad prie IS gerai pagerti biciu pieneli, geriu..jis man ir siaip gerai, kai pervargstu nuo vaiku.
www.gamtosproduktai.lt pirkau..zadu, kai jau nemaitinsiu pagerti profilaktiskai medicininiu grybu, radau, kad jie naudinti ir siaip zmogui ir prie IS.
Na, atsiprasau jusu uz tiesmukuma, man iskilo klausima, o jeigu jums visai neiisivystys IS? Tai jus dabar save kankinsit? Na, ne, mergyt, nejuokaukit, gyvenkit sia diena ir dziaukites siltu pavasariu, kol galit dziaugtis, neapsunkinkit savo gyvenimo. Mum su vyru po sios diagnozes teko "generaline" tvarka savo mastyme ir gyvenimo bude padaryt. Bet del to visiskai nesigailiu. Supranti, kad kiekviena gyvenimo minute yra labai prasminga. Taip kad taip ir gyvenam. Pazistu moteri su sia diagnoze, kuri apsirgo pries 30 metu. Buna geriau, buna blogiau, bet ji sekmingai juda ir ir sono visiskai nepasakysi, kad ji ligonis. Sios ligos eiga INDIVIDUALI. Taip kad auksciau galvas ir su optimizmu ir gera nuotaika gyvenam toliau Atsiprasau, jei per grubiai pasireiskaiu.
taip taip, IS tau. Be jokiu abejoniu. Dabar gali atsigulti ir laukti kol prades paralyziuoti. Jau kai nutirps, tai net pakeista padetis negelbes. Su savo atradimais, ir savarankisku gydymusi tik blogiau pasidarysi. Bet, jei tokia uzsispyrusi ( kitokio zodzio nerasysiu) tai sirk
QUOTE(Meletė @ 2010 04 30, 12:35)
taip taip, IS tau. Be jokiu abejoniu. Dabar gali atsigulti ir laukti kol prades paralyziuoti. Jau kai nutirps, tai net pakeista padetis negelbes. Su savo atradimais, ir savarankisku gydymusi tik blogiau pasidarysi. Bet, jei tokia uzsispyrusi ( kitokio zodzio nerasysiu) tai sirk
nepykit, bet taip juokas sueme
Nu bet kokiu begalinio kvailumo zmoniu esama man (manau ir kitoms) nustacius liga dar pakankamai ilga laika nesinorejo tiket, o cia- pati sau liga isivarineji nepatogiai sedint nutirpsta-ydomu ar kam taip nebuna???? pasvaigsta, silpna pabuna-Tai kas??? visiems buna ir dar nieko nereiskia...Man taip gydytojai pasakytu kad nera-nu tikrai nepulciau ieskot, atleiskit subinej smegenu, tik dziaugciausi beje, visi mes mirsim, tai gal jau laikas tamstelei grabeli uzsisakyt ir laukt atsigulus i ji- o gal dar pasiseks ir pries tai suparalyzuos
Nu bet ir pikta as cia kokia...
Sveikos mergaites.turiu toki klausimuka,skaiciau,kad daugelis is jusu naudoja neurorubina,o ar leidziama naudot,ar geriama tabletemis,ar nera jokio skirtumo.Matot mano mamai labai sunkiai tie visokie leidziami issivaiksto,susidaro guzai daznai,tai siaip leidziamus tik ekstra atveju vartojam.Ir dar del plecianciu,ar kuri vartojot ksantinolio nikotinata.mums seimos gydytoja tik tokius teraso,o jie man kazkaip nelabai,mama po ju tokia labiau suglebusi atrodo.
QUOTE(waja28 @ 2010 04 30, 20:33)
Sveikos mergaites.turiu toki klausimuka,skaiciau,kad daugelis is jusu naudoja neurorubina,o ar leidziama naudot,ar geriama tabletemis,ar nera jokio skirtumo.Matot mano mamai labai sunkiai tie visokie leidziami issivaiksto,susidaro guzai daznai,tai siaip leidziamus tik ekstra atveju vartojam.Ir dar del plecianciu,ar kuri vartojot ksantinolio nikotinata.mums seimos gydytoja tik tokius teraso,o jie man kazkaip nelabai,mama po ju tokia labiau suglebusi atrodo.
leidziamu poveikis greitesnis, ir skrandziui nekenkia. O del guzu... pabandykit gerai pamasazuoti, ir pasaldyti. Man guzas susidaro jei adata napakankamai giliai sueina.
[quote=Elitute,2010 04 30, 10:55]
Nors man nediagnozuota IS ir jus nelabai manes megstat, bet as giliai jauciu, kad anksciau ar veliau man ja diagnozuos
[/quote]
zinot, cia Jusu reikalas, bet Jums gal demesio truksta. neisizeiskit, bet pvz as pasiimciau belekokia paskola, nuvaziuociau belekur, i kinija, iraka, indija, nusauciau panda, suvalgyciau kaka, bet ka padaryciau patikekit bet ka. jei man pasakytu nusipjauk galva as tau prisiusiu ir nebebus IS, bijau kad surizikuociau man siandien diagnoze parasyta, ir as vis tiek turiu vilties, kad gal ne ta. kad yra begales ligu, panasiu simptomu. as daryciausi visokias operacijas, ir dabar domiuosi visokiais budais, kad ir profilaktiskai, kad ir rizikingai. nors bara gydytoja mane, sako nereikia gadint visko. zinokit su tokiu dalyku susitaikyti yra beprotiskai sunku- po 12 tableciu hormonu, storeji, opos skrandyje, rankos subadytos, bloga.. Jus nenorėkit. as tikrai su Jumis keisciausi vietomis. nes to diagnoze tikrai keicia. tiek mastyma, tiek planus, viska. keista Jusu pozicija, as linkiu iš visos sirdies, tokiu dalykų nepajusti. nes pati esu verkusi iki kraujo tiesiogine to zodzio prasme
[/quote]
Man tai pabogejimai ateina staigiai- atsibundu ryte ir paeit negaliu.
[/quote]
o cia tai beda netinka man taip bliamba net nezinau kas padetu tokiu atveju.. pfu pfu pfu gal taip nebus labai tikiuosi. bijau issigasti, todėl ir klausiu. nes kai padvejino, tai paeme sokas visiskai nesirgusi ir pazistamu neturiu serganciu apskritai kokiomis ligomis, o cia padvejimo. galvojau pasaulio pabaiga tiksliau negalvojau nieko, dabar taip atrodo
Nors man nediagnozuota IS ir jus nelabai manes megstat, bet as giliai jauciu, kad anksciau ar veliau man ja diagnozuos
[/quote]
zinot, cia Jusu reikalas, bet Jums gal demesio truksta. neisizeiskit, bet pvz as pasiimciau belekokia paskola, nuvaziuociau belekur, i kinija, iraka, indija, nusauciau panda, suvalgyciau kaka, bet ka padaryciau patikekit bet ka. jei man pasakytu nusipjauk galva as tau prisiusiu ir nebebus IS, bijau kad surizikuociau man siandien diagnoze parasyta, ir as vis tiek turiu vilties, kad gal ne ta. kad yra begales ligu, panasiu simptomu. as daryciausi visokias operacijas, ir dabar domiuosi visokiais budais, kad ir profilaktiskai, kad ir rizikingai. nors bara gydytoja mane, sako nereikia gadint visko. zinokit su tokiu dalyku susitaikyti yra beprotiskai sunku- po 12 tableciu hormonu, storeji, opos skrandyje, rankos subadytos, bloga.. Jus nenorėkit. as tikrai su Jumis keisciausi vietomis. nes to diagnoze tikrai keicia. tiek mastyma, tiek planus, viska. keista Jusu pozicija, as linkiu iš visos sirdies, tokiu dalykų nepajusti. nes pati esu verkusi iki kraujo tiesiogine to zodzio prasme
[/quote]
Man tai pabogejimai ateina staigiai- atsibundu ryte ir paeit negaliu.
[/quote]
o cia tai beda netinka man taip bliamba net nezinau kas padetu tokiu atveju.. pfu pfu pfu gal taip nebus labai tikiuosi. bijau issigasti, todėl ir klausiu. nes kai padvejino, tai paeme sokas visiskai nesirgusi ir pazistamu neturiu serganciu apskritai kokiomis ligomis, o cia padvejimo. galvojau pasaulio pabaiga tiksliau negalvojau nieko, dabar taip atrodo
QUOTE(baltuke @ 2010 04 29, 10:01)
Pas mane irgi zemas spaudimas. Ryte isgeriu puodeli kavos, vaistus ir vaziuoju i darba. Darbe vel pora puodeliu kavos ir tada galiu ramiai dirbti.
Pabandykit pagert plecianciu nors tris dienas ir turetu pasijausti pagerejimas.
Reikia visaip meginti apsieiti be pastoviai leidzianciu, ypac kaip apie leliuka galvojat.
Sekmes, sveikateles ir kantrybes
Pabandykit pagert plecianciu nors tris dienas ir turetu pasijausti pagerejimas.
Reikia visaip meginti apsieiti be pastoviai leidzianciu, ypac kaip apie leliuka galvojat.
Sekmes, sveikateles ir kantrybes
Ačiū labai labai už patarimą, pabandysiu būtinai
QUOTE(simpatica @ 2010 04 29, 10:24)
musu Talli tikriausiai jau leliuka turi nesimato cia musu forume...
Labai tiketina, nes nebe daug jai buvo like
QUOTE(noras1 @ 2010 04 29, 10:31)
Dabar esu labai susidomėjusi "Tjanši" preparatais. Ar kuri nors ką nors apie juos esate girdėjusi? O gal ir naudojote?
Labutis aš domėjaus ir vartotojau, bet poveikio nežinau ar kokio sulaukiau, veikiausiai jokio..o jie brangūs, geriau pabandykit pagert žuvų taukus ar kitus kokius vitaminukus, tikrai bus veiksmingiau ir daug nekainuos. Šiandien mano šeimos gydytoja pasiūlė pavartoti FLAX OIL (sėmenų aliejaus kapsulės), kuriose ir omega 3, omega 6 ir omega 9, sakė mums ypatingai prie IS turėtų tikti
pas mus be akcijos 100 tablečių kainuoja apie 65 Lt, juos gamina amerikiečiai, bet aš susiradau juos JAV (vitacost.com yra vos už 4 usd su trupučiu), tai siunčiuos dabar.
QUOTE(formica @ 2010 04 29, 21:26)
Aciu, merginos, kad paraset, jog ir jums tokiu keistu pojuciu buna prednizolono tai tikrai pati neduosiu be gydytojo paskyrimo, bet manau Neurorubinas su plecianciais esant pavasareliui nepaknks. Kaip jus manot?
Tikrai būna, tai laikinas dalykas, man paprastai po neurorubino praeina per savaitę ar dvi, nesijaudinkit, viskas bus OK sveikatėlės Jums!
QUOTE(Meletė @ 2010 04 30, 10:01)
Zinot mergaites, mane griesnos mintys kamuoja. Ar su vaistais, ar be, jauciuosi taip pat gerai. Gal man ju nereikia Greiciau tas konsiliumas butu. Bet oi kaip ilgu iki vasario laukti
Melete man tas pats buvo.. sakau ar su, ar be vistiek tas pats... bet kai leidaus, maziau sirgdavau ziema.. dabar greiciau persalu ir t.t.
Gal visgi jie kazka daro, o ypač kaip dabar tas neaiškus pablogėjimas buvo.. kraujo tyrimai geri, rodo lyg ir šiokią tokią alergiją.. gal žiedadulkės veikia.. nors greičiausiai sakė išsėkimas ir pervargimas, o kad tai atisistatytų pilnai reiks nemažai laiko
Vykit mintis apie ligą lauk,apie bet kokią ligą, kokia ji bebūtų!!! Tuomet pradėsit geriau jaustis
QUOTE(inga002 @ 2010 04 30, 21:26)
zinai, kaip Formica rase "kiekvienam individualiai" Jei tau irgi su akimis negerumai, tai sunkiai gal ir nebus. Mano visos atakos su akimis... Siemet jau 10 metu. Tik viena karta labai umiai pasireiske, bet po 10 elektrostimuliaciju atsistate visiskai Dar buna raumenu pasilpnejimai ir patirpimai. Bet tam sporto sale yra kad raumenukams darbelio duoti Kazkuri is mergaiciu sake kad butent tiems kam nuo akiu prasideda, ligos eiga lengvesne
QUOTE(waja28 @ 2010 04 30, 20:33)
taip, teisingai, neurorubinas leidzimas daug efektyvesnis..o tokiu niekad nenaudojau.. man israsydavo trentali arba agapurina....