Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(keite @ 2010 04 22, 14:16)
Man tai juokinga ir ziauriai pikta del tu musu istatymu ir tvarku  doh.gif  jei su aukstuoju, tai taip iseina, kad ne invalidas??? Arba jei susirgai ta liga, tai uz metu gal pasveiksti, kad nuima grupe ir t.t. ? Juk jei sergi sita liga, tai nezinai kas bus po pusmecio, zidiniai gali daugintis pastoviai, o ar musu gydytojai daro pastoviai magnetinio rezonanso nuotraukas, kad palyginti??? Ai...nenoriu nervintis...bananu salis ne daugiau  doh.gif

jeigu zmogui be kojos neduota visam laikui grupes, nes gal ataugs, taika mes cia kalbam... g.gif doh.gif
Atsakyti
kai paskaitau foruma tikrai norisi sau isispirti i uzpakali uz toki pesimizma doh.gif tik nepasiekiu doh.gif gaunuosi as tarp dvieju ugniu- vieni sako netikek, ne tai, kiti- aciu dievui nustate...tai nebezinau savo pozicijos blink.gif o Jus visos tokios super duper thumbup.gif 4u.gif tikrai reikia mokytis keisti nuotaikas ir poziuri cool.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 04 23, 12:09)
kai paskaitau foruma tikrai norisi sau isispirti i uzpakali uz toki pesimizma doh.gif tik nepasiekiu  doh.gif  gaunuosi as tarp dvieju ugniu- vieni sako netikek, ne tai, kiti- aciu dievui nustate...tai nebezinau savo pozicijos  blink.gif  o Jus visos tokios super duper  thumbup.gif  4u.gif tikrai reikia mokytis keisti nuotaikas ir poziuri  cool.gif

keisk aukseli, keisk. Mokinkis sirgti sia liga. O tai reiskia gyvenk iprasta gyvenima save palepindama ir pasaugodama. Skirk pirma vieta poilsiui, ir daznai nenaktinek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2010 04 23, 12:35)
jeigu zmogui be kojos neduota visam laikui grupes, nes gal ataugs, taika mes cia kalbam... g.gif  doh.gif

Laikykites mergytes smile.gif Saunu, kad yra forumas kur galit viena kita palaikyti thumbup.gif Nors cia galit visas istatymu spragas isdeti i suns dienas ir nekompetetingus gydytojus.
Turiu Jums klausimeliu smile.gif Gal galit pasakyti,kai naudojate tuos beta-interferonus, kokius jums daro tyrimus, kaip jus seka ir priziuri ? Kas kiek laiko daro MRT nuotraukas ir jas lygina? Ar yra tikslinga IS reabilitacija po ataku ? Ir apskritai ar jums gydytojai informuoja kaip save prisiziureti?
Atsakyti
QUOTE(keite @ 2010 04 23, 17:04)
Laikykites mergytes  smile.gif Saunu, kad yra forumas kur galit viena kita palaikyti  thumbup.gif  Nors cia galit visas istatymu spragas isdeti i suns dienas ir nekompetetingus gydytojus.
Turiu Jums klausimeliu  smile.gif  Gal galit pasakyti,kai naudojate tuos beta-interferonus, kokius jums daro tyrimus, kaip jus seka ir priziuri ? Kas kiek laiko daro MRT nuotraukas ir jas lygina? Ar yra tikslinga IS reabilitacija po ataku ? Ir apskritai ar jums gydytojai informuoja kaip save prisiziureti?

As leidausi interferona- REBIFA...PVZ man jokiu tyrimu nedaro (nueinu ir pati pasidarau kepenu fermentu tyrima, bendra kr tyrima - seimos daktare pakomentuoja), kas kart kaip ateinu issirasyti vaistu patikrina toks sekimas ir stebejimas buna, o MRT niekas net nesiule-gal prasyti reikia smile.gif o rebilitacija ne po visu ataku duoda-pinigeliu trukumas smile.gif o informacija apie saves prieziura gaunu jei paklausiu kas mane domina...
Atsakyti
Labutis mergaites, labai reikia info kas skambinot musu gerosioms KMU sesutems del susitikimo su gydytojais, kai vaistuku nenaudojat. Man sioks toks pablogejimas, tai per savaitgali nepageres nei kiek, turbut teks apsilankyti klinikose.. sad.gif gal net prasysiu vaistuku vel, o vaikiuko planavima atidesim kuriam laikui. Gal galit brukstelt i AZ arba email g.kazlaite@gmail.com kaip gydytoju nuotaikos paskutiniu metu? kaip sesutes neliepe registruotis i bendra eile? busiu dekinga uz info, nes temute vargu ar skaitysiu, bandysiu kazkaip atsigauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 23 balandžio 2010 - 20:38
QUOTE(Gretuteka @ 2010 04 23, 21:37)
Labutis mergaites, labai reikia info kas skambinot musu gerosioms KMU sesutems del susitikimo su gydytojais, kai vaistuku nenaudojat. Man sioks toks pablogejimas, tai per savaitgali nepageres nei kiek, turbut teks apsilankyti klinikose.. sad.gif gal net prasysiu vaistuku vel, o vaikiuko planavima atidesim kuriam laikui. Gal galit brukstelt i AZ arba email g.kazlaite@gmail.com kaip gydytoju nuotaikos paskutiniu metu? kaip sesutes neliepe registruotis i bendra eile? busiu dekinga uz info, nes temute vargu ar skaitysiu, bandysiu kazkaip atsigauti.

na kad as ir vaistus gaunu, bet pablogejimas buvo labai stiprus... sulasins solimedrolio ir atsigausi
Atsakyti
Mergickos, sakykit, nuo IS jums skauda galva, ar man reikes ir migrena prisikabinti is po gimdymo...nes taip spaudzia smilkini ir skausmas keliauja i pakausi, aplink visa galva...buna praeina, buna kad vakare eini miegot su skausmu ir pabundu su juo...bet jei sutelkiu demesi ne i skausma o i kazka malonaus, tai jei nera jis didelis, tiesiog pamirstu....
Atsakyti
QUOTE(<LIBE> @ 2010 04 25, 09:44)
Mergickos, sakykit, nuo IS jums skauda galva, ar man reikes ir migrena prisikabinti is po gimdymo...nes taip spaudzia smilkini ir skausmas keliauja i pakausi, aplink visa galva...buna praeina, buna kad vakare eini miegot su skausmu ir pabundu su juo...bet jei sutelkiu demesi ne i skausma o i kazka malonaus, tai jei nera jis didelis, tiesiog pamirstu....

na man tai galva pastoviai skauda, vienaip ar kitaip. ligoninej aiskino kad IS dazniausiai lydi galvos skausmai. bet man tie galvos skausmai labai paastrejo nuo vaistu gavimo, tai migrena dabar pastoviai. o kai migrena, tai sake negalima nei permiegoti, nei damiegot, del to ir skauda... siaip nusipirk solpadeino, jei nedidelis skausmas, tai visai padeda. turiu tirpstancio, tai issitirpinu stiklinej, isgeriu greiciau suveikia, nei tabletemis. siaip pas mane visad rankinuke triju rusiu vaistai nuo galvos skausmo, nes pas mane jis skirtingas buna... kartais uztenka ir tirpstancio aspirino arba citramono, nes mano spaudimas labai mazas ir kai nukrenta dar zemiau, tai galva irgi sprogsta, bet citramona man uzdraude, sake labai skatina migrena, tai liko solpadeinas arba aspirinas pagal situacija.
Atsakyti
As save nuo paauglystes kiek atsimenu kankindavo galvos skausmai..po to pripazino migrena, bet man ji budavo 3-4 kartus per metus, tik kai gavau situs bandomus vaistus paumejo-2 kartai i menesi, tai issirasius visada turiu imigrano, kai jau uzpuola, o nuo siaip skausmu man labai padeda askofenas, o solpadeinas schmoll.gif na bet cia kiekvienam savo vaistuka rast reikia smile.gif
Libe, o gal pavargsti, mazylis neleidzia pailset, is cia i r galvos skausmai? Laikykis, va tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<LIBE> @ 2010 04 25, 09:44)

Man tai pries IS niekada galva neskaudedavo, ir dabar labai jau retai g.gif tik karta kai buvau sanatorijoj prasidejo tokie nezmoniski skausmai, visa diena tik guledavau, vemdavau, ir nakti atsibusdavau su tokiais pat skausmais. Jokie vaistai nepadedavo, tai lasino analgina 2kartus per diena tai valandai atsigaudavau o veliau vel tas pats. Sanatorijoj neurologas sake kad cia ataka buvo, o santariskese is manes tik pasijuoke blush2.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simpatica: 25 balandžio 2010 - 20:55
nu va mergytes-paliko mane mano draugas kuri mylejau labai labai..man labai skaudu...nes nebuvo del ko..zinojo kad sergu-bet kai atsiguliau i ligonine gal susimaste-ka as turiu........verkiu....ka padarysi....dukryte labai ji prieme-uz ja sunku......
Atsakyti