Tikrai marazmas As turiu tik atestata po mokyklos. Tai daugiau lemia kiek tu dirbai ir koki turi staza. As tai kaip be stazo tai metus gaudavau 1grupe ir 500lt nu bet nors tiek... Kai as ejau darytis grupe, ten ziurejo neurologo israsus, ar buvo pablogejimu,EDSS bala, kokia grupe turejau anksciau(nes manau po 1 negali skirti 3grupes).
Taip brangioji, kuo aukstesnis issilavinimas, tuo palankesne galimybe isidarbinti. A kai palankiu aplinkybiu daugiau, leidzia mazesne grupe duoti. Mano is tu soc vienintele nepalanki, kad jau 3 metai nedirbu. Tipo prarastos zinios. Kaip jie nori, taip galvoja ten. Kazi jei ateitu be rankos ir su kaip min 5 aukstaisiais, turbut isvis grupes neduotu
Galu gale "cia Lietuva... cia lietus lyja"
Galu gale "cia Lietuva... cia lietus lyja"
sveikutes, grupe skiria ir pagal issilavinima, ir pagal tai ar dirbi pagal specialybe, pagal staza, zinoma ligos sunkuma...jei ne iki 21 metu diagnozuota liga tai ziuri i staza...sakykim susirgai 26 metu, tai darbo stazas turi buti 6 metai...nu zodziu BALAGANAS
QUOTE(<LIBE> @ 2010 04 22, 08:26)
sveikutes, grupe skiria ir pagal issilavinima, ir pagal tai ar dirbi pagal specialybe, pagal staza, zinoma ligos sunkuma...jei ne iki 21 metu diagnozuota liga tai ziuri i staza...sakykim susirgai 26 metu, tai darbo stazas turi buti 6 metai...nu zodziu BALAGANAS
tai del to ir negavau as grupes, nes mokslai baigti ir dirbu pagal specialybe, nu zodziu. pasake, kad jei butum kokia melzeja, tai tikrai gautum, net abejoniu nera, o dabar...
Sveikos, isgasdinot mane del to stazo ir issilavinimo. Man jau 11metu darbo stazo, tai ka tada duos nes jau rudeni teks ten pasirodyti.
O as kai suzinojau kad sergu IS, tai nelabai supratau kas tai per liga, o tuo metu gulejau ligoninej. Kai pasakiau mamai kad kazkokia IS, ji iskart apsiverke ir mane tai paveike, net iki depresijos davare. Bet dabar jau zinau kaip gyventi, tai ir dziaugiuosi ka turiu ir kad dar vaikstau ir gyvenimas dar ilgas. . O pasportuoti galime tik tiek kiek leidzia musu organizmas ir pervirsyti jegu negalima, nes yra galimybe issaukti ataka.
O as kai suzinojau kad sergu IS, tai nelabai supratau kas tai per liga, o tuo metu gulejau ligoninej. Kai pasakiau mamai kad kazkokia IS, ji iskart apsiverke ir mane tai paveike, net iki depresijos davare. Bet dabar jau zinau kaip gyventi, tai ir dziaugiuosi ka turiu ir kad dar vaikstau ir gyvenimas dar ilgas. . O pasportuoti galime tik tiek kiek leidzia musu organizmas ir pervirsyti jegu negalima, nes yra galimybe issaukti ataka.
Aš šiaulietė esu , tai man antrą grupę ir nenorėjo duoti nors buvo antras pablogėjimas per metus, tai rašiau ten kažkokiai vedėjai, kad peržiūrėtų - ir davė, nors išsilavinimas aukštasis. Mums antra priklauso, jei tikrai pripažinta IS.
Taigi gavau naujus vaistus - betaferoną ! Sako ar nori keisti vaistus(copaxone), sakau nežinau, židinių daugėja... Aš manau kad jie stipriausi, o ką paskui beduos?
Ką manot apie tą Betaferoną?
O kas būna, kai netinka?
O kas būna, kai netinka?
QUOTE(krissti@ @ 2010 04 22, 14:53)
sveikutes.. as tai 3 grupe gavau tik.. ir tai su komentarais , kad jei kitais metais bus taip pat arba geriau, tai nebduos jokios... bet tai nuskambejo tikrai su potekste...
Man tai juokinga ir ziauriai pikta del tu musu istatymu ir tvarku jei su aukstuoju, tai taip iseina, kad ne invalidas??? Arba jei susirgai ta liga, tai uz metu gal pasveiksti, kad nuima grupe ir t.t. ? Juk jei sergi sita liga, tai nezinai kas bus po pusmecio, zidiniai gali daugintis pastoviai, o ar musu gydytojai daro pastoviai magnetinio rezonanso nuotraukas, kad palyginti??? Ai...nenoriu nervintis...bananu salis ne daugiau
QUOTE(Apart @ 2010 04 22, 13:21)
Taigi gavau naujus vaistus - betaferoną ! Sako ar nori keisti vaistus(copaxone), sakau nežinau, židinių daugėja... Aš manau kad jie stipriausi, o ką paskui beduos?
O kas būna, kai netinka?
O kas būna, kai netinka?
As menesi naudojau Betaferona, bet man netiko ir labai dziaugiuosi reikia leisti kas antra diena ir vis galvoji: siandien leidziu, rytoj nereikes, Siandien nereikia tai rytoj leisiu. Ir labai lengva susipainioti Man nuo ju prasidejo puses kuno meslungis! Ir veida perkreipdavo, rankos pirstus taip sutraugdavo kad melynes atsirasdavo. Ir taip ~15kartu per diena po 2min. Su asarom pas neurologa ejau kad pakeistu vaistus a jie man raminancius israso tyrimus del magnio daro, tai jau neleisdavau vaistu ir pakeite i Avonexa. Meslungis dingo
na idomu ar duos man ta grupe, nes pati nezadu dalyvaut.. zinau kad privalo, bet jei neduos, teks rasyt kazkur auksciau, nes sikart nezadu nusileist
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 04 22, 21:14)
na idomu ar duos man ta grupe, nes pati nezadu dalyvaut.. zinau kad privalo, bet jei neduos, teks rasyt kazkur auksciau, nes sikart nezadu nusileist
As taip pat nezadu nusileisti, jei kas kreipsiuos auksciau ir kovosiu kad gauti tai kas mums priklauso. Neuztenka liga nepagydoma ir nezinai kas bus po savaites dar nori mus skriausti nesuteikdami grupes. Kovokim uz teisybe