Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Meletė @ 2010 04 18, 10:08)
a labai bloga kaimyne hihihi.gif

Patikek-baisi doh.gif smarve, triuksmas, 6 ryto tel skamba doh.gif maniau neiskesiu..kai uzejo psichoze, nezinau tik ar nuo nemigos, ar nuo solumedrolio, tai sakiau uzmusiu boba blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 04 18, 16:04)
Patikek-baisi doh.gif smarve, triuksmas, 6 ryto tel skamba doh.gif maniau neiskesiu..kai uzejo psichoze, nezinau tik ar nuo nemigos, ar nuo solumedrolio, tai sakiau uzmusiu boba blush2.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 04 18, 15:55)
sveiki  4u.gif

skaitau foruma ir tiek daug optimizmo is visu, tiesiog tryksta per krastus, super  bigsmile.gif  ir kaip taip nusiteikti?  g.gif

nepasiduok. Atakos ateina- praeina. Vaikiukui irgi laika istaikysi biggrin.gif Svarbiausia nenusimink, uzeik dazniau cia console.gif O neuritai, nistagmai ir mano sveciai. Ir ne tik mano. Tokia jau musu ta liga. Svarbu atsistato. Ir mes cia kelios esame itikejusios stebuklingu Neurorubino poveikiu biggrin.gif Vitaminas, bet atkabina truputi negerumus biggrin.gif

QUOTE(juratema @ 2010 04 18, 16:04)

psichoze nuo vaistu buvo. As po Prednizolono gatava sudraskyti ka nors lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 04 18, 15:55)
sveiki  4u.gif

skaitau foruma ir tiek daug optimizmo is visu, tiesiog tryksta per krastus, super  bigsmile.gif  ir kaip taip nusiteikti?  g.gif

man paskyre capoxone  blink.gif  kaip reiks leistis nezinau, niekada neteko. istikruju tiek daug klausimu, bet negaliu paklaust nei gydytojos nei seseliu, labai skauda dar apie tai kalbeti. graudenuosi ir viskas  doh.gif

idomu del tu duobiu? cia pasidaro randeliai kazkokie nuo duriu? isvis kaip cia tas vaistas, jis skaitosi progresuojanciai ligai? visa foruma perskiaciau ir tik dabar supratau, kad mano situacija ganetinai prasta  unsure.gif  jau 7 karta akies nervo uzdegimas- neuritas per 1.5metu,  unsure.gif apanku, bet palengva, aisku sunkiai, bet atsistatydavo..sugeriu prednizolono po 12 tableciu ir kazkaip isseinu is ligonines atrodo vel gerai. aisku dozes arkliskos, skrandis kencia, alergijos oho kokios, bet isgeriu, nesiskundziu ir viskas.
kaip Jus manot, cia jau progresuojanti skaitosi? o tie vaistai, ar padeda jie? salutinis poveikis koks? ir kiek ilgai juos reikia leistis? visam gyvenimui? ir dar toks klausimelis..del leliuku..nelabai galesiu tureti? man 19m, nuo geguzes tureciau pradeti leistis vaistus, vistiek apnuodija organizma jie.

daug klausimu- dar daugiau liko. Iskart aciu uz atsakymus, turbut, nusibosta atsakineti i tokius pacius  blush2.gif

Sveika 4u.gif nereikia kenkt savo organizmui bloga nuotaika. Jis jaunas ir kovoja su liga- netrugdyk jam blogai nusiteikusi biggrin.gif man paciai diagnozavo kai turejau 19metu (greit bus 22m) ir tikrai saves nenurasau drinks_cheers.gif per ta laika ir paralyziu turejau,bet beveik atsistaciau, reikia tik labai noreti. Is pradziu irgi paskyre copaxone- salutinio poveikio jokio neturejau, tik labai niezedavo durio vietos doh.gif ir kiekviena diena tas vaistu leidimas vis primindavo kad sergu. Vaistai netiko, paskyre Betaferona, irgi netiko tai jau 1,5metu leidziu Avonexa thumbup.gif Tiesiog dabar save labiau myliu, stengiuosi nepervargti, ivairiausius papildus vartoju,stengiuosi nepersalt. Visi zino kad sergu tai palepina mane 4u.gif vaikuciu labai noriu ir tikrai ju turesiu nestuke.gif thumbup.gif o del vaistu leidimosi tai kol organizmas leidzia tai ir leisk, kepenu tyrimus reikes daryti. Cia kaikurios puikiai gyvena ir be vaistu drinks_cheers.gif Jei nebuvo daug ataku ir jei organizmas atsistato tai nera progresuojanti. Nenusimink, buna ir baisesniu ligu,sekmes! 4u.gif
Atsakyti
kai blogai visada yra mintis, jog buna ir blogiau doh.gif tai tas tikrai gelbeja. kazkaip negaliu as ramiai kalbeti, ramiai dometis, nors gydytoja mano- mieliausia kokia tik gali buti, bet dar labai skauda kalbeti apie tai. del vaistu g.gif jei netinka, tai blogeja? ar blogeja visada? nesustabdo tu pablogejimu? noriu bandyti susitaikyti kad visko gali buti, nes kai man visada kerta ant akiu, tai kazkaip ramiai, o viena karta padvejino, tai sokas paime. turbut atrodo Jum, kad maza beda- baikis padvejino praeis, bet kitas simptomas sokiravo tikrai. as dar labai tikiu, kad ne tai, negali buti ta liga. tokia itampa aplink, atodo garuoju nuo to. bet labai labai labai tikiu.

gal zinote kokiu metodu ka valgyti, ko ne, ka gerti ar pan? sportuoti?
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 04 18, 23:49)
kai blogai visada yra mintis, jog buna ir blogiau  doh.gif  tai tas tikrai gelbeja. kazkaip negaliu as ramiai kalbeti, ramiai dometis, nors gydytoja mano- mieliausia kokia tik gali buti, bet dar labai skauda kalbeti apie tai. del vaistu  g.gif  jei netinka, tai blogeja? ar blogeja visada? nesustabdo tu pablogejimu? noriu bandyti susitaikyti kad visko gali buti, nes kai man visada kerta ant akiu, tai kazkaip ramiai, o viena karta padvejino, tai sokas paime. turbut atrodo Jum, kad maza beda- baikis padvejino praeis, bet kitas simptomas sokiravo tikrai. as dar labai tikiu, kad ne tai, negali buti ta liga. tokia itampa aplink, atodo garuoju nuo to. bet labai labai labai tikiu.

ir dvejinos, ir viena akim apzlibus buvau- atsistate idealiai viskas. Visi pablogejimai laikini! Nesigadink del to sau nervu. Del vaistu irgi... Nezinosi kol nepradesi leistis, ir bent puse metu panaudosi. As leidziuos du menesiai, ir nezinau ar padeda ar ne. Turiu kitokiu reikalu, nei nuolat galvot kas bus jeigu bus.
Spec mityba kazkokia yra, tik nenusimanau nieko apie tai. Geriam B grupes vitaminus. O siaip i sporta as nespjaunu (naudinga mums raumenis stiprinti), ir sauluteje paguliu, ir taure vyno isgeriu. Pasigimdziau, ir auginu dukryte biggrin.gif Kaip matai, normalus gyvenimas biggrin.gif

Beje, is kur tu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meletė: 18 balandžio 2010 - 23:06
QUOTE(Meletė @ 2010 04 19, 00:06)
ir dvejinos, ir viena akim apzlibus buvau- atsistate idealiai viskas. Visi pablogejimai laikini! Nesigadink del to sau nervu. Del vaistu irgi... Nezinosi kol nepradesi leistis, ir bent puse metu panaudosi. As leidziuos du menesiai, ir nezinau ar padeda ar ne. Turiu kitokiu reikalu, nei nuolat galvot kas bus jeigu bus.
Spec mityba kazkokia yra, tik nenusimanau nieko apie tai. Geriam B grupes vitaminus. O siaip i sporta as nespjaunu (naudinga mums raumenis stiprinti), ir sauluteje paguliu, ir taure vyno isgeriu. Pasigimdziau, ir auginu dukryte biggrin.gif  Kaip matai, normalus gyvenimas biggrin.gif

Beje, is kur tu?

as paneveziete, bet mokausi vilniuje, tai cia ir lankausi pas gydytojus. dabar teks dar dazniau apsilankyt pas juos, bet, kad tik i gera rolleyes.gif skaitineju kokie gydymo metodai taikomi pasaulyje, operacijos visokios, druska, vanduo..bet kaip suprantu nesiulo niekas, o ir pavyzdziu realiu neturiu. nusipirkau enzimu (cia ceslovo svetaineje skaiciau, kad padeda) bet pabijojau gerti, nes kai pasakiau gydytojai, tai gavau pendeli i uzpakali doh.gif o jie tokie brangus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(inga002 @ 2010 04 18, 23:49)
kai blogai visada yra mintis, jog buna ir blogiau  doh.gif  tai tas tikrai gelbeja. kazkaip negaliu as ramiai kalbeti, ramiai dometis, nors gydytoja mano- mieliausia kokia tik gali buti, bet dar labai skauda kalbeti apie tai. del vaistu  g.gif  jei netinka, tai blogeja? ar blogeja visada? nesustabdo tu pablogejimu? noriu bandyti susitaikyti kad visko gali buti, nes kai man visada kerta ant akiu, tai kazkaip ramiai, o viena karta padvejino, tai sokas paime. turbut atrodo Jum, kad maza beda- baikis padvejino praeis, bet kitas simptomas sokiravo tikrai. as dar labai tikiu, kad ne tai, negali buti ta liga. tokia itampa aplink, atodo garuoju nuo to. bet labai labai labai tikiu.

sveika,
is savo patirties zinau, kad sunkiausia buna pradzioje, veliau emocijos rimsta, pradedi realiai vertinti situacija. svarbu neuzsisklesti savyje, rasti jegu sneketi apie savo jausmus, baimes, tureti peti issiverkti. cia gali padeti ir psichologas (man padejo).
as jau trecius metus leidziuosi Copaxona, jauciuosi neblogai, siuo metu pablogejimas, tikiuosi greitai praeis. nuo vaistu man irgi atsiranda duobes, ypac ant pilvo, bet cia niekis, isigijau maudymosi kostiumeli uzdaru pilvu ir problemos nera, i kojas ar rankas as nesileidziu. vaistu anotacijoj yra aprasytas sis salutinis efektas, tipo naikina poodini riebalini sluoksni (ka gi, kitiems reik riebalu nusiurbimo operaciju, o mums reiks riebalu papildymo tongue.gif ). kiek zinau (nors labai nesigilinau) Copaxonas daro maziausia poveiki kepenims g.gif
nenusimink, viskas bus gerai. as papildomai geriu nurorubina, zuvu taukus ir Q10.
ir tikrai klausk visko cia esanciu merginu, mes su patirtim smile.gif
p.s. as dar su kamuoliu sportuoju, sako mums labai tinka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 19 balandžio 2010 - 12:24
QUOTE(inga002 @ 2010 04 19, 12:48)
as paneveziete, bet mokausi vilniuje, tai cia ir lankausi pas gydytojus. dabar teks dar dazniau apsilankyt pas juos, bet, kad tik i gera  rolleyes.gif  skaitineju  kokie gydymo metodai taikomi pasaulyje, operacijos visokios, druska, vanduo..bet kaip suprantu nesiulo niekas, o ir pavyzdziu realiu neturiu. nusipirkau enzimu (cia ceslovo svetaineje skaiciau, kad padeda) bet pabijojau gerti, nes kai pasakiau gydytojai, tai gavau pendeli i uzpakali  doh.gif  o jie tokie brangus  doh.gif

neeksperimentuoju unsure.gif Bet kas kas mums netinka- kenkia verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif , labai norėčiau kad skirtų Avonexą, kokiom aplinkybėm jį skiria, spręs aišku konsiliumas blush2.gif .
Kažkaip labai neigiamai esu nusistačius prieš tuos interferonus...
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2010 04 19, 15:14)
Sveikutės 4u.gif , labai norėčiau kad skirtų Avonexą, kokiom aplinkybėm jį skiria, spręs aišku konsiliumas blush2.gif .
Kažkaip labai neigiamai esu nusistačius prieš tuos interferonus...

net nezinau kuom jie vadovaujasi. Pas mane neperdaugiausiai paumejimu, ir ji skyre. Bandyk pageidavima isreiksti. As daktarei zyziau kad noriu karta i savaite, ir i raumenis leistis biggrin.gif
Atsakyti
Kaip manot ,ką siūlys vietoj copaxono ?
Nerimstu.... ax.gif
Papildyta:
*****, o kaip po oda, pvz copaxone, aš duriu iki galo ir tiek, o kuom skiriasi į raumenis?????
Atsakyti