Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Meletė @ 2010 03 19, 16:48)
taikek sveria g.gif  Maniske kai gime 4090 g. tai dabar 16.400 sveria. Pati nemaza as, bet jau nesti sunku. O ta kaip tycia iprato lauke ant ranku prasytis biggrin.gif  Vezimukas tai jau nesolidu lotuliukas.gif  bet sestu i ji mielai.

na mes gimem mazesni 3440g, dabar sveriam 6000g smile.gif tai jau tikrai nefasonas tokiai mergickai vezimelije buti - visa pana jau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(<LIBE> @ 2010 03 19, 08:48)
ir man kazkaip keista, nes Petrikonis daugiau su isvarzom dirba...ir seip buvau nuejusi treciadieni pas daktare, ten tiek nauju veidu ir jaunu ir vyresniu, matosi, kad senokai buvau smile.gif

g.gif nu ten tam skyriuj tai vien tik jaunos panikes begioja... tik viena daktara toki su akiniais vyresni maciau... :S o Petrikonis maciau, kad rezidentam paskaitas ar kazka ten demielinizacijos tema veda... ir kazkokia studente buvo, vyra klausinejo tyrinejo, tai dave lapa pasirasyt, kad ji su Petrikoniu ir dar viena studente daro kakoki mokslini darba apie issetine... unsure.gif tai va... o siaip tai visgi paliko vyra dar trim dienom-lasines su prednizalonu paskyre... ir dar paguode, kad pagal viska eiga gerybine. nes 8 metai nuo pirmu simptomu ir be vaistu pragyventa, tai tipo labai gerai. Zidiniai irgi sviezi, nesurandeje... blush2.gif tai truputi nuotaika pataise. Sian guli su antra lasine jau, ir sako kad koju skausmai apmazo, akys prasviesejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2010 03 20, 12:57)
g.gif nu ten tam skyriuj tai vien tik jaunos panikes begioja... tik viena daktara toki su akiniais vyresni maciau... :S o Petrikonis maciau, kad rezidentam paskaitas ar kazka ten demielinizacijos tema veda... ir kazkokia studente buvo, vyra klausinejo tyrinejo, tai dave lapa pasirasyt, kad ji su Petrikoniu ir dar viena studente daro kakoki mokslini darba apie issetine...  unsure.gif tai va... o siaip tai visgi paliko vyra dar trim dienom-lasines su prednizalonu paskyre... ir dar paguode, kad pagal viska eiga gerybine. nes 8 metai nuo pirmu simptomu ir be vaistu pragyventa, tai tipo labai gerai. Zidiniai irgi sviezi, nesurandeje...  blush2.gif tai truputi nuotaika pataise. Sian guli su antra lasine jau, ir sako kad koju skausmai apmazo, akys prasviesejo  thumbup.gif

geriau kai jie surandeja. Nes kai jau ten buna randai, pasibaigia to meto nemalonumai rolleyes.gif Kaip man sake kai buna paumejimas- zidinelis sviezias. O kai jis pradeda randeti,darosi neaktyvus, ir ataka praeina. Tik buna kam su liekamaisiais reiskiniais, kam be.
Atsakyti
Buvau siandien med komisijoj, atsakymas treciadieny...Melete, kaip tau? Jau gavai atsakyma ar dar ne?
Man tai keista-atejau, tai net neatsiverte bylos, paklause kuo skundziuosi, pradejau pasakot, tai tokiu buku zvilgsniu paziurejo, ir liepe ateit treciadieny..nei apziuros, nieko...taip ir nesupratau ko tiketis.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 03 20, 17:56)
Buvau siandien med komisijoj, atsakymas treciadieny...Melete, kaip tau? Jau gavai atsakyma ar dar ne?
Man tai keista-atejau, tai net neatsiverte bylos, paklause kuo skundziuosi, pradejau pasakot, tai tokiu buku zvilgsniu paziurejo, ir liepe ateit treciadieny..nei apziuros, nieko...taip ir nesupratau ko tiketis.. doh.gif

man pirmadieni nuo 13 val ateiti. Manes paklausinejo, apdauze rankas, kojas, su pirstu nosi parodziau, pastovejau uzsimerkus ir rankas istiesus(net prilaike kad nenudribciau. Susvyravau taip idomiai) ai, dar pilvo refleksus ziurejo. Laukiu tos dienos po rytojaus ir bijau kad tu mano turimu 50 neatimtu...
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 03 20, 17:56)

tas sudiniausia, kad ir mano bylos niekad neatsivercia, pasiskundziu del regejimo, tai jis sako, kad cia nesvarbu...zodziu ten sistema tai tragedija, na ziuresim kaip man seksis, nzn kaip reikes burti arabus, nes mano natura-nemoku skustis ir meluoti...jauciu reikes eit nepasipuosus, nesidazius-apgailetinas vaizdelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(<LIBE> @ 2010 03 20, 18:57)
tas sudiniausia, kad ir mano bylos niekad neatsivercia, pasiskundziu del regejimo, tai jis sako, kad cia nesvarbu...zodziu ten sistema tai tragedija, na ziuresim kaip man seksis, nzn kaip reikes burti arabus, nes mano natura-nemoku skustis ir meluoti...jauciu reikes eit nepasipuosus, nesidazius-apgailetinas vaizdelis biggrin.gif

mano atsiverte. I kompa kad rase kazka, rase... Kelis klausimus uzdave. Pramusa klausimas: pries kiek metu jums nustate biggrin.gif Taigi panoseje turi, paskaityti gali. As ir nemoku skustis. Bet si karta ejau su dzinsais, plaukai- striukon uodegyten suristi, neplauti tris ar keturias dienas blush2.gif Ne lasiuko dazu, ir net blizgio nesitepiau ant lupu. Manikiuro samoningai nesidariau, ir plauku nedaziau. Prabangiausia detale- kvepalai biggrin.gif Nenoriu issicackint, nes jei reikes apeliacija teikti g.gif Iskart po visko, ivyks stebuklingas pasikeitimas. Gal vien savo isvaizda gailesti sukelsiu g.gif Nes ziuriu i veidrodi, ir verkt noriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2010 03 20, 19:44)
mano atsiverte. I kompa kad rase kazka, rase... Kelis klausimus uzdave. Pramusa klausimas: pries kiek metu jums nustate  biggrin.gif  Taigi panoseje turi, paskaityti gali. As ir nemoku skustis. Bet si karta ejau su dzinsais, plaukai- striukon uodegyten suristi, neplauti tris ar keturias dienas blush2.gif  Ne lasiuko dazu, ir net blizgio nesitepiau ant lupu. Manikiuro samoningai nesidariau, ir plauku nedaziau.  Prabangiausia detale- kvepalai biggrin.gif  Nenoriu issicackint, nes jei reikes apeliacija teikti g.gif Iskart po visko, ivyks stebuklingas pasikeitimas. Gal vien savo isvaizda gailesti sukelsiu g.gif  Nes ziuriu i veidrodi, ir verkt noriu lotuliukas.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2010 03 20, 14:04)
geriau kai jie surandeja. Nes kai jau ten buna randai, pasibaigia to meto nemalonumai rolleyes.gif Kaip man sake kai buna paumejimas- zidinelis sviezias. O kai jis pradeda randeti,darosi neaktyvus, ir ataka praeina. Tik buna kam su liekamaisiais reiskiniais, kam be.

Melete, o as skaiciau, kad tie randai atsiranda tik tada, kai toj pacioj vietoj keleta kart ivyksta demielinizacija. unsure.gif Ir kad tas mielinas atsistato remisijos metu... o kai keleta kart toj pacioj vietoj tai vyksta-tada gaunas randas ir pazeidimai islieka... unsure.gif tai kame tiesa??? Cituoju:
"aprimus uzdegiminiam procesui, isijungia atstatomieji mechanizmai, kartais salygonajantys pažeisto mielino atstatymą, t.y. remielinizaciją. Šis pažeidimo ir sveikimo ciklas CNS nervuose gali kartotis daugybę kartų. Kai uždegiminis procesas pažeidžia didelį plotą, susidaro randai, kurie vadinami plokštelėmis. Šiuos pažeidimus galima nustatyti MRT tyrimu. Jei uždegiminis procesas kartojasi vis toje pačioje vietoje, atstatomieji mechanizmai gali būti neefektyvūs. todėl šiuose nervuose lieka pastovus pažeidimas. Taigi sergančiųjjų IS nervų sistemoje vyksta tiek remielinizacija, tiek demielinizacija. Nuo pažeistos galvos ar nugaros smegenų srities priklauso, koeki simptomai pasireikš žmogui." Visą šia info radau Santariškių IS centro psl. Atsispausdinau ir užsieivinau... Tik kažkodel šiuo metu šis adresas man neatsidaro... g.gif Tai perrašiau jums iš turimos spausdintos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rigedora: 20 kovo 2010 - 23:01
QUOTE(Rigedora @ 2010 03 21, 00:00)
Melete, o as skaiciau, kad tie randai atsiranda tik tada, kai toj pacioj vietoj keleta kart ivyksta demielinizacija.  unsure.gif Ir kad tas mielinas atsistato remisijos metu... o kai keleta kart toj pacioj vietoj tai vyksta-tada gaunas randas ir pazeidimai islieka...  unsure.gif tai kame tiesa???

nesigincysiu. Nes anksciau sake kad ir mielinas neatsistato. Zodziu: mokslas eina i prieki biggrin.gif Turi ta knyga PDF formatu apie IS?
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2010 03 20, 19:44)
mano atsiverte. I kompa kad rase kazka, rase... Kelis klausimus uzdave. Pramusa klausimas: pries kiek metu jums nustate  biggrin.gif  Taigi panoseje turi, paskaityti gali. As ir nemoku skustis. Bet si karta ejau su dzinsais, plaukai- striukon uodegyten suristi, neplauti tris ar keturias dienas blush2.gif  Ne lasiuko dazu, ir net blizgio nesitepiau ant lupu. Manikiuro samoningai nesidariau, ir plauku nedaziau.  Prabangiausia detale- kvepalai biggrin.gif  Nenoriu issicackint, nes jei reikes apeliacija teikti g.gif Iskart po visko, ivyks stebuklingas pasikeitimas. Gal vien savo isvaizda gailesti sukelsiu g.gif  Nes ziuriu i veidrodi, ir verkt noriu lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif geras lotuliukas.gif
As tai irgi makiazo jokio-tik tusas, apsirengus-su dzinsais, megztukas paprastas, tai tik apibare kad gyd neyrase darbovietes i byla-paemiau ir pati irasiau i prasyma, niors ten kompe pas juos viskas yra...As irgi skustis ir dejuot nemoku, be to tik pradejus pasakot kas darosi-nutrauke mane...
Bet ziurau mums visoms komisija vos ne vienu metu, ot tai sutapimas, galim nors pasidalint patirtim lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Meletė @ 2010 03 21, 09:22)
nesigincysiu. Nes anksciau sake kad ir mielinas neatsistato. Zodziu: mokslas eina i prieki biggrin.gif  Turi ta knyga PDF formatu apie IS?

ir as tikios knygos neturiu blush2.gif gal galit atsiust? jurate3@inbox.lt
Atsakyti
ta knyga turiu, bet kitam kompe, kuri vyras i klinikas issitempes-ryt gris, tai galesiu pabandyt persiust. Siaip jos pradzioj raso, kad sia knygele jus gavote po to, kai jums buvo paskirtas gydymas betaferon. g.gif Labai issami, aisku, su paveiksliukais ir viskuo kas susije su IS.
Atsakyti