Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

g.gif pas mane apie joki EDS niekas nieko nerase. kas tai yra?
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2010 03 16, 09:04)
na jei darys tik plazmaferezes tai tas pats kas atostogos blush2.gif

na kai pas mane venu nerasta, o dar ryt reiks pasidaryt kraujo tyrima i vienintele sveika vena, kuri po tyrimo nebus sveika, tai speju tos adatos man bus nieko gero... o tai kiek dienu yra tas kursas? nes kaip pasiule man i ligonine, tai toks lengvas sokas, sakau man biuletenis finansine katastrofa, negaliu sau leisti, tai daktare sako reikia... gerai kad mano darbas supratingas ir leido pasiimti atostogas... tikiuosi 10 dienu uzteks, nes tiek dienu gavau atostogu
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 03 16, 20:09)

aha, irs nieko negirdejau. Tik apie koeficientus. Gal cia tie nauji kriterijai vertinimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 03 16, 22:21)
na kai pas mane venu nerasta, o dar ryt reiks pasidaryt kraujo tyrima i vienintele sveika vena, kuri po tyrimo nebus sveika, tai speju tos adatos man bus nieko gero... o tai kiek dienu yra tas kursas? nes kaip pasiule man i ligonine, tai toks lengvas sokas, sakau man biuletenis finansine katastrofa, negaliu sau leisti, tai daktare sako reikia... gerai kad mano darbas supratingas ir leido pasiimti atostogas... tikiuosi 10 dienu uzteks, nes tiek dienu gavau atostogu

Kursas priklauso nuo paciento svorio, buna uztenka 5-6 kartu. Kraujo tyrimus turi tureti pasidarius poliklinikoje.
Nieko ten baisaus, tiesiog as ziuriu i nauda, o ne i adatu stori. 4u.gif Viskas priklauso nuo poziurio.
Nebijok, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 03 16, 20:09)

angl. Expanded disability status score, EDSS
kai ateinu i Santariskes pas neurologa vaistu israsyt,gydytoja mane apziuri,pastuksena ten,isklausia nusiskundimus.Turejau EDSS 1,5 balo tai jauciausi puikiai,tik kojos labai pasokdavo kai plaktuku gaudavau biggrin.gif Veliau po atakos turejau atrodo 8EDSS.Tai buvau beveik priklausoma nuo kitu.Jei problemos su slapimu tai EDSS didesnis.Gal tai ir yra tas kooficientas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simpatica: 17 kovo 2010 - 10:58
QUOTE(juratema @ 2010 03 16, 12:32)
Buvau vakar i komisija registruotis nuejus, tai tik sestadieny paskyre laika, dabar visa savaite nervuosiuosi....
Baltuke, o tu su antra grupe dirbi? Kaip i tai ziuri darbdavys? Ar darbo laikas sutrumpintas?

Dabartinis tiesioginis darbdavys nezino ax.gif ir net nesiruosiu sakyti. As jauciuosi puikiai, esu energinga ir nieks net neitaria. Pazymas pristaciau i buhalterija ir personala, dirbu pilna darbo diena.
Atsakyti
QUOTE(baltuke @ 2010 03 17, 11:58)
Dabartinis tiesioginis darbdavys nezino ax.gif ir net nesiruosiu sakyti. As jauciuosi puikiai, esu energinga ir nieks net neitaria. Pazymas pristaciau i buhalterija ir personala, dirbu pilna darbo diena.

Na,as jei i buhalterija nunesciau pazyma tokia, tai ta pat minute butu direktorei pranesta ir lekciau is darbo...bet galvoju, o jei nieko nesakyt, po to kitais metais deklaruojant pajamas pasiimt ta NPD permoketa? gal kas zino, ar taip galima?nes laukiu komisijos, stogas jau visai baigia nuvaziuot kas bus jei? o jei ne? doh.gif zodziu depresija lengvos formos puola:geda2:
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 03 16, 19:09)

EDS tai ivertinimas tavo nusilpimo. Yra iki 6balu. Viskas priklauso nuo tavo organizmo bukles. Kai as pasirodau pas gyd dabar palyginus gerai jauciantis tai mano 3balai, o kai pernai buvo ataka net 5balai buvo, tai labai jau tie skaiciai gasdino. doh.gif Bet viskas susitvarke ir iki 3balu vel pakilau
thumbup.gif

O komisija pagrinde einu pas Cironkiene verysad.gif (kazkokia ragana), bet ir velgi nusimato spali keliauti i ta nelemta pastata. doh.gif Tik nezinia kokia gausiu pries tai turejau trecia, o dabar antra, o kaip bus po spalio men komisijos rezultatai nezinia, nes girdejau norint gauti 2 grupe reikia tureti 3 ligas, tad ir problemu nelieka. g.gif O as jau tiek nebeturiu ka reiks daryt neisivaizduoju. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri-ka: 17 kovo 2010 - 14:57
Merginos, skaitau čia jūsų postus ir kilo klausimų:
1. Tai jūs neturite jokių okulistų,traumatologų ir pan. praeiti prieš komisiją? Nes mano gydytoja nusprendė mane staiga siųsti, nors prieš tai sakė, kad užteks tik neurologo
2. Ar į Invelidumo komisiją pačios kreipiatės (registruojatės). Kokia ten tvarka?
Gal kas žinote kur reikia kreiptis Vilniuje. Būčiau labai dėkinga
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2010 03 17, 16:16)
Merginos, skaitau čia jūsų postus ir kilo klausimų:
1. Tai jūs neturite jokių okulistų,traumatologų ir pan. praeiti prieš komisiją? Nes mano gydytoja nusprendė mane staiga siųsti, nors prieš tai sakė, kad užteks tik neurologo
2. Ar į Invelidumo komisiją pačios kreipiatės (registruojatės). Kokia ten tvarka?
Gal kas žinote kur reikia kreiptis Vilniuje. Būčiau labai dėkinga

as jei nueinu i kmuk su skundais, mane iskart pas neurookulistus varo. O siaip suraso daktaras viska, kuom skundeisi. Tarkim pernai buvau pas endokrinologus,-irase, buvo stuburo nuotraukos- pridejom, zemas hemoglobinas- irase. Zodziu israso viska is med korteles uz praejusi laika, ir aisku israsai is kitu gydymo istaigu.
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2010 03 17, 15:43)
Na,as jei i buhalterija nunesciau pazyma tokia, tai ta pat minute butu direktorei pranesta ir lekciau is darbo...bet galvoju, o jei nieko nesakyt, po to kitais metais deklaruojant pajamas pasiimt ta NPD permoketa? gal kas zino, ar taip galima?nes laukiu komisijos, stogas jau visai baigia nuvaziuot kas bus jei? o jei ne? doh.gif zodziu depresija lengvos formos puola:geda2:

Pazyma buhalterijai reikalinga tam, kad su grupe maziau atskaiciuoja mokesciu. 4u.gif O dirbant su antra grupe reikalingas leidimas is komisijos, kad gali dirbti toki darba, kitaip patikrinus darboviete tures nemalonumu su darbo inspekcija doh.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif vis skaitau pas jus, akiratį plečiu bigsmile.gif bet kaip jūs man sveikai atrodot bigsmile.gif
Mano draugui, tai amžinos bėdos, kai nutirpo koja, mėnesį pragulėjo ligoninėj, tada pusantro namie, viskas kaip ir buvo gerai po poros savaičių ryte atsikėlęs nebevaldė kojos ir rankos, tai db vėl ligoninėje, daug ko aš dar nesuprantu tik kolkas žinau, kad rado 4židinius galvoje, vieną kakle ir du krutinėje, o vienas iš esančių galvoje aktyvus... unsure.gif

O kiek metų reikia sirgt šia liga, kad grupę gautum? ax.gif
Atsakyti