Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliauke ir nevaisingumas

QUOTE(wow.as @ 2008 12 21, 01:02)
O tu jau senai turi probelmu su skydliauke?
Nu jo, pas tave tai tikrai didelis TPO buvo  blink.gif  Ir kaip pas tave reikalai su planavimu? LEido gydytojai planuoti leliu?

As jau kokia 12 metu turiu problemu su skydliauke. Del nestumo planavimo nieko nesake, tik sake kai pastosi reikes pastoviai stebeti. Pas mus tai del pastojimo yra problema su vyru:( Dariausi jau IVFa, bet nepavyko. Tai manau, kad tikrai gali itakoti problemos su skydliauke.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Cia pas mus Policistiniu kiausidziu skyrelije uzsimezge diskusija del Kazanaviciaus gydymo, o tikliau thybon vartojimo PKS atveju.
Klausimeliai tokie: ar thybon yra kenksmingas, ar ji galima naudoti PKS
gydymui? Kodel jis neregistruotas Lietuvoje? Ar Kazanavicius netycia
neatlieka kokiu nors bandymu ant gyvu zmoniu?

Is anksto dekoju uz bet kokia informacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2008 12 23, 15:18)
Sveikos merginos  4u.gif

Cia pas mus Policistiniu kiausidziu skyrelije uzsimezge diskusija del Kazanaviciaus gydymo, o tikliau thybon vartojimo PKS atveju.
Klausimeliai tokie: ar thybon yra kenksmingas, ar ji galima naudoti PKS
gydymui? Kodel jis neregistruotas Lietuvoje? Ar Kazanavicius netycia
neatlieka kokiu nors bandymu ant gyvu zmoniu?

Is anksto dekoju uz bet kokia informacija  smile.gif

Nors man nera PKS, bet jau geri metai geriu Thybona ir kitus Kaz. skirtus vaistus.
Thybonas man labai greit sumazino testosterona ir LAI, t.y. pas mane buvo labai padideje androgenai. Taip pat Thybonas man gana sekmengai mazina skydliaukes mazgus.
Kiek tas vaistas geras ar blogas neaisku g.gif Bet nuomone apie bandymus esu girdejusi is kitu mediku g.gif
Cia mums pacioms spresti, kuom tiketi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2008 12 23, 15:28)
Nors man nera PKS, bet jau geri metai geriu Thybona ir kitus Kaz. skirtus vaistus.
Thybonas man labai greit sumazino testosterona ir LAI, t.y. pas mane buvo labai padideje androgenai. Taip pat Thybonas man gana sekmengai mazina skydliaukes mazgus.
Kiek tas vaistas geras ar blogas neaisku  g.gif  Bet nuomone apie bandymus esu girdejusi is kitu mediku g.gif
Cia mums pacioms spresti, kuom tiketi  smile.gif

Aciu labai uz atsakyma. Kai as atejau pas Kazanaviciu pas mane testosteronas buvo zemiau normos, vyriski hormonai ir LAI apmazeje (nes geriau pries tai diane 35 ir jie numusineja androgenus) bet LH/FSH santykis pas mane apie 2.5 ir menesiniu nera po N menesiu. Hipofunkcijos pas mane nera, bet TTH pries tai buvo padidejes iki 5.32. Lygtai snekejo ar tai apie mazgus ar apie uzdegima.
Kazanaviciaus apziuros metu hormonai buvo:
TSH 1.56 (0,4-4,00)
FT3 5.10 (2,30-6,30)
FT4 12.5 (10.2-24,4)
ATPO <10 (<35)
Jis man liepe valgyt daugiau riebaus maisto, butent gyvulines kilmes riebalu, kad padidetu vyriski hormonai, ir gerti Thybon po 1/4 rytais.
As tik bijau kad neperstimuliuotu mano skidliaukes, nes hormonai man atrodo normoje, hipofunkcijos nera, o gydymas taikomas kaip prie hipofunkcijos, ar as neteisi? As planuoju nestuke.gif bet del mmm ir ovuliacijos nebuvimo kazkaip neiseina.
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2008 12 23, 15:54)

As tik bijau kad neperstimuliuotu mano skidliaukes, nes hormonai man atrodo normoje, hipofunkcijos nera, o gydymas taikomas kaip prie hipofunkcijos, ar as neteisi? As planuoju  nestuke.gif  bet del mmm ir ovuliacijos nebuvimo kazkaip neiseina.

Hormonai tai tavo visi normose, nebent kokie nors ju santykiai kazka reiskia.
O kaip Thybonas veikia, tai as nezinau schmoll.gif Tiesa sakant net nesigilinau, tai negaliu ir komentuoti kazka ax.gif
Atsakyti
As irgi naudoju thybona, turiu difuzine struma, siai dienai visi hormonai kaip ir normoj, taciau yra akivaizdus isoriniai PKS pozymiai. Siaip tai thybonas yra neva visiskai naturalus preparatas, kuriuo veikiamos kiausides per skydliauke, bet kaip ten tas mechanizmas veikia nezinau.
O del masinio thybono skyrimo moterim tai Kazanvicius yra ne vieno gydytojo kritikuojamas, na bet ka zmogus gali nuspresti savarankiskai kaip ka daryti, jei nieko tame reikale nesupranti. Bet as vis galvoju nejau galetu gydytojas buti toks antzmogis, kad eksperimentuotu rizikuodamas zmogaus sveikata? unsure.gif
Atsakyti
Merginos, ar turint problemu su skydliauke galima vartoti kontraceptkus? Kazkaip gine uzimine kad negalima.
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2008 12 23, 16:04)
Hormonai tai tavo visi normose, nebent kokie nors ju santykiai kazka reiskia.
O kaip Thybonas veikia, tai as nezinau  schmoll.gif Tiesa sakant net nesigilinau, tai negaliu ir komentuoti kazka ax.gif

Taigi, mano irgi hormonai telpa i normas, bet kaip komentavo pats Kazanavičius, kazkokie santykiai neatitinka normas ir tai irgi didelė kliūtis. Žodžiu, kai jau tiek apsiskaičius esu, į viską žiūrėčiau kitaip ir visko klausinėčiau smile.gif Artėja nauji metai, taigi galima bus pradėti naują taktiką thumbup.gif
Atsakyti
Su SV Kaledom ir artejanciais Naujaisiais mielosios. Tikejimo stiprybes ir geru ateinanciu metu newyear.gif
Atsakyti
Mergaites, aciu labai uz atsakymus 4u.gif

Dekui T.P.Keberiokst uz sia nuoroda apie thybon
(PKS skyrelyje)
http://www.endocrine.../ea0007p174.htm
Kaip supratau visa esme tame, kad thybon padeda vyriskiems hormonams
persitvarkyti i moteriskus (kagandi moteriski is vyrisku gaminasi).
Todel laisvu vyrisku hormonu sumazeja, o moterisku hormonu padideja.
Lyg ir ramiau pasidare smile.gif

Linkiu grazaus Kuciu vakaro!
000059.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lin4ia: 24 gruodžio 2008 - 13:18
Sveikos paneles,labai noreciau patarimo KMUK pas ka geriausiai butu kreiptis,aisku pas endokrinologa,turiu problemu su skydliauke,o nesiseka pastot jau apie3metus
Atsakyti
QUOTE(Esprit @ 2008 10 30, 11:36)
As tai su ultragarsu tyriaus, kazkaip man tas rentgenas  schmoll.gif . O paskui kraujo hormoninius tyrimus padare ir pamate, kad nuo normos ziauriai nukrype. Bet po 2 menesiu, kai pageriau L-thyroxina norma atsistate. Tai endokrinologe sake, kad paskirta norma man tinka ir dabar visa gyvenimeli tas tabletikes lesiu  doh.gif . Aisku svarbu, kad tik viskas tvarkoj butu, tai nesunkus ta tabletka is ryto nuryt  wink.gif

sveikute,o sakyk kaip ir nescia buvai gerei tiroksina,jis nekenkia?o kokia doze gerei?
Atsakyti