QUOTE(Neringasha @ 2009 12 04, 18:53)
Sveikos viską žinančios mergaitės.
Gal galit pasakyti jei TTh hormono tik 0,013 ką tai galėtų reikšti ir kokia jo įtaka įra vaisingumui?
na as tikrai ne viska zinau, bet TTH (arba TSH) norma yra 0,40-4,00.
tavo atveju, greiciausiai yra skydliaukes hiperfunkcija. o kokie kiti rodikliai? F4 ir T3F?
man sitaip buvo nutike perdozavus sintetiniu hormonu
esant hiperfunkcijai gali but sunkumu pastojant...
Papildyta:
QUOTE(elenaf @ 2009 12 04, 19:53)
Sveikutes,
Esu su skydliaukes sutrikimais. Pirma vaikeli praradau, o va antra sekmingai isnesiojau
. Nestumo metu turejau gerti L-Thyroxina. Po gimdymo harmonai stojo i vezes. Tik liepe stebeti save ir jei pajusiu nuovargi - pasidaryti tyrimus ir gerti jei reikia L-thyroxina.
Paskutiniu metu pajutau nuovargi ir uzklupo dusulys, tiksliau vis truksta oro. Pasidariau tyrimus ir mano TTH - 4,04. Norma iki 4. tai dabar biski pasimeciau ar man cia ta L-Thyroxina reikia gerti prie tokio rezultato? Ar cia pas mane dar vis hypo, o ne hyper pasidare? Biski nesigaudau as tuose harmonuose. Pas gydytoja pakliusiu tik sausio men.
Ir ar labai reiketu jaudinti del planuojamo vaikelio? su pirmu nestumu net nezinojau kad gali buti problemos, todel turbut sekmingai ir isnesiojau, o va dabar kai pasiskaiciau tai pradejau jaudintis
labai nedidelis tavo nukrypimas
o hyper tikrai nepasidare
nes ziurint i TTH hormona, tai jis atvirksciai rodo, jei jo yra per daug, tai tada yra hipo funkcija, o jei per mazai, tai hyper