Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliauke ir nevaisingumas

QUOTE(Liniuka78 @ 2009 09 10, 17:35)
Šiaip man gydymo kol kas neskyrė dėl to, kad FT4 idealus (jei gerai pamenu...). Būtent šitas faktorius ir parodė, kad skydliaukė dirba idealiai... Tačiau gaminasi antikūniai bei per mažas TTH. Beje ir tas blogumas, apie kurį rašiau, praėjo sulig ta akimirka, vos prasidėjo pirmosios mmm. Vos pasijutus blogai nutraukiau maitinimą krūtimi (tad tai nebuvo priežastis neskirti gydymo).

bet kokiu atveju, uz mane uz mus visas geriau zino endokrinologas! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Twiny @ 2009 09 10, 16:46)
bet kokiu atveju, uz mane uz mus visas geriau zino endokrinologas!  mirksiukas.gif

savaime suprantama, kad taip bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Nežinau kur rašyti, tai parašysiu čia 4u.gif Jei ne į temą, tai tikiuosi nesupyksite ir nukreipsite kur galėčiau kreiptis, atskiros kurti nenorėjau. Šiandien dariau keturis hormoninius tyrimus, ir pasiemus rezultatą nelabai supratau (Pas gydytoją būtinai nueisiu, tiesiog dar keletą tyrimų darysiuos ir kai viską turėsiu keliausi, bet dabar jau pačiai labai smalsu, o laukti ilgai). O nesuprantu tokio dalyko, tyrimus turėjau darytis 5-7 ciklo dieną pagal gydytojos nurodymus, taigi pasidariau 7. Tai kokia ta mano fazė skaitosi, o lapuke yra tokios (tikrai suprantu, kad turbūt ne ovuliacijos pikas ir ne menopauzė):

FSH =1,69 IU/I (mano rezultatas)

Verčių ribos:
Folikulinė fazė:
1 pusė (D-15 to D-9) 3,9-12,0 IU/I
2 pusė (D-8 to D-2) 2,9-9,0 IU/I
Liuteininė fazė (D+3 to D+15) 1,5 - 7,0 IU/I

LH=1,10 IU/I (mano rezultatas)

Verčių ribos:
Folikulinė fazė:
1 pusė (D-15 to D-9) 1,5-8,0 IU/I
2 pusė (D-8 to D-2) 2,0-8,0 IU/I
Liuteininė fazė (D+3 to D+15) 0,2 - 6,5 IU/I

Dar dariausi Estradiol II ir Prolaktiną, bet ten taip smulkiai neišskirstytą, tai lygtai aišku. Tai va įdomu į kurią eilutę žiūrėti, nes pagal vienas viskas ok, o pagal kitas sumažėjimas g.gif
Šiandien dar buvau dėl skydliaukės, tai vienas tyrimas ATPO nukrypęs nuo normos, padidėjęs (26,9 mano, o norma mažiau negu 20), o kitas TSH3 normoje, echoskopuojant sakė viskas ok, tai į ATPO nekreipti dėmesio, na lygtai nieko tokio, ten kažką bandė paaiškinti, bet.. unsure.gif

Ačiū 4u.gif

Atsakyti
Citrina,o kokia cia gydytoja tau 5-7d liepe pasidaryti?
Paprastai LH ir FSH daromi 3-5 dienomis,kad 5-7 darytu pirma kart girdziu g.gif

Kas liecia fazes,tai tavo daryti tyrimai skaitytusi pagal folikulines fazes normas.Lutealine faze prasideda po ovuliacijos.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 09 10, 17:54)
Citrina,o kokia cia gydytoja tau 5-7d liepe pasidaryti?
Paprastai LH ir FSH daromi 3-5 dienomis,kad 5-7 darytu pirma kart girdziu  g.gif
Kas liecia fazes,tai tavo daryti tyrimai skaitytusi pagal folikulines fazes normas.Lutealine faze prasideda po ovuliacijos.

Na Pylimo poliklinikoje buvau pas ginekologę.. ir tikrai užrašė ant vieno lapuko 5-7 dienom, dar perklausiau.. ant kito 20-25.. dar jų nesidariau.. ir aš ramiai 7 dieną nuėjau, negalvojau kad žymiai anksčiau reikia doh.gif negi tik pinigus išmečiau..
O tai sumažėjimas ką rodo ir ar čia labai blogai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(citrina @ 2009 09 10, 16:02)
Na Pylimo poliklinikoje buvau pas ginekologę.. ir tikrai užrašė ant vieno lapuko 5-7 dienom, dar perklausiau.. ant kito 20-25.. dar jų nesidariau.. ir aš ramiai 7 dieną nuėjau, negalvojau kad žymiai anksčiau reikia  doh.gif negi tik pinigus išmečiau..
O tai sumažėjimas ką rodo ir ar čia labai blogai?  g.gif

del to sumazejimo tai tikrai nepasakysiu ,nes cia gautusi tik speliojimas.Daug cia tu ligu galima prisiieskot jei tie hormonai sumazeje,bet as nesivaizduoju kiek tikslingi tie tyrimai daryti butent tom dienom,tai lai ta gydytoja ir pakomentuoja.
Pirma karta matau skirstoma folikuline faze,kazkas naujo man-reiks pasidomet.

Del ATPO ,tai cia gaminami antikuniai pries skydliauke,del autoimuninio tiroidito nieko nesake?

20-25 tikriausiai progesterona tirs?
Papildyta:
truputis info apie tuos du hormonus

http://www.eksmosmtc...20hormonas.html

http://www.eksmosmtc...danciam/LH.html

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 09 10, 18:18)
del to sumazejimo tai tikrai nepasakysiu ,nes cia gautusi tik speliojimas.Daug cia tu ligu galima prisiieskot jei tie hormonai sumazeje,bet as  nesivaizduoju kiek tikslingi tie tyrimai daryti butent tom dienom,tai lai ta gydytoja ir pakomentuoja.
Pirma karta matau skirstoma folikuline faze,kazkas naujo man-reiks pasidomet.

Del ATPO ,tai cia gaminami antikuniai pries skydliauke,del autoimuninio tiroidito nieko nesake?

20-25 tikriausiai progesterona tirs?

Taip, būtent yra išskirstyta lapuke, na reikės nekantriai laukti vizito.. reikia gal pasitikėti gydytoja, nes net neaišku į kurią pusę žiūrėti folekulinėje fazėje 4u.gif

Dėl ATPO (antikūniai prieš skydliaukės peroksidazę), na sakė, kad nereikia pergyventi, kad čia nėra didelis nukrypimas ir nieko labai baisaus tas tyrimas nerodo, tiksliau kažką rodo teoriškai, na bet vaistų jokių neišrašė, tai net nežinau ką galvoti.. echoskopas buvo tvarkoje..

Taip, 20-25 dienom du tyrimai dar laukia, progesteronas ir testosteronas.
Dar šiandien dariausi Estradiol II ir Prolaktina, tai jie kaip supratau normoje.
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif Man dabar toks klausimas iškilo. Daktarė ir man prirašė visokiausių tyrimų, kuriuos sakė atlikti 3-5 ciklo dienomis. Ir tikriausiai nesvarbu, kad mmm jau baigiasi? doh.gif Paprastai man mmm trunka apie 5 dienas, bet kaip tyčia stresai visokie.. ir jos sudurniavo.. negana, kad anksčiau, tai dar ir trumpiau doh.gif rytoj bus 5 diena, tai važiuosiu į kauną.
Atsakyti
QUOTE(Erika.Stn @ 2009 10 08, 10:35)
Sveikos, merginos  smile.gif  Man dabar toks klausimas iškilo.  Daktarė ir man prirašė visokiausių tyrimų, kuriuos sakė atlikti 3-5 ciklo dienomis. Ir tikriausiai nesvarbu, kad mmm jau baigiasi?  doh.gif Paprastai man mmm trunka apie 5 dienas, bet kaip tyčia stresai visokie.. ir jos sudurniavo.. negana, kad anksčiau, tai dar ir trumpiau doh.gif rytoj bus 5 diena, tai važiuosiu į kauną.

Nemanau, kad svarbu ar mmm dar yra, ar jau baigėsi - esmė gi kelinta ciklo diena.
Atsakyti
labas rytas, merginos,
Norėjau pasiklaust tų, kurios geriat thybon: kada geriat - pusvalandis prieš valgį, kaip ir tiroksiną, ar valgio metu ar po valgio? Ir 3kartus po ketvirtį čia didelė dozė ar ne? Ir dar: kokią dozę kartu su thybon geriat tiroksino?
Sekančią konsultaciją paskyrė po 3mėnesių, tai tikiuosi sulaukt bent mmm, kadangi su PKS jų neturėjau jau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viltuze @ 2009 10 12, 09:36)
labas rytas, merginos,
Norėjau pasiklaust tų, kurios geriat thybon: kada geriat - pusvalandis prieš valgį, kaip ir tiroksiną, ar valgio metu ar po valgio? Ir 3kartus po ketvirtį čia didelė dozė ar ne? Ir dar: kokią dozę kartu su thybon geriat tiroksino?
Sekančią konsultaciją paskyrė po 3mėnesių, tai tikiuosi sulaukt bent mmm, kadangi su PKS jų neturėjau jau  doh.gif

As Thybon geriu pries valgi. Stengiuosi, kad butu panasiai pries pusvalandi, bet kartais buna visaip - ir valanda ir 10min. ax.gif
O geriu irgi po ketvirtadali 3 kartus per diena. Pries tai geriau 2k, dabar padididno g.gif
O tiroksino as negeriu, matyt nereikia schmoll.gif
Atsakyti
Laba diena

As ka tik is gydytojo. Nuejau siaip profilaktiskai pas endokrinologa, o jis man ir kraujo paeme hormonu tyrimams, ir echoskopija, ir biopsija, ir ismaige rankomis ta mano kakliukka... Na jei reikia, tai reikia. Bet gi tik dabar prisiminiau, kad vakar pradejau gert antibiotikus Azitrox. Tik 1 tabletyte vakar vakare. Kazin ar jie neitakos skydliaukes tyrimu? g.gif
Atsakyti