Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Sveiki, nemalonu kad sergančiųjų gretos platėja schmoll.gif Svarbiausia nepasiduokit, manau, kad mūsų medicina nestovi vietoj, tik tempai labai maži.

Vakar palaidojom artimą draugą, kuris užsimušė per išeigines motociklu, tai maniau, kad man bus šakės, bet po truputėlį atsistatinėju.Blogybė ta , kad liežuvio kairė pusė šiek tiek patirpo ir skonio receptoriai šiek tiek sumažėjo, gal kam taip buvo? Ar ilgai laikėsi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 10 14, 17:26)
Sveiki, nemalonu kad sergančiųjų gretos platėja schmoll.gif Svarbiausia nepasiduokit, manau, kad mūsų medicina nestovi vietoj, tik tempai labai maži.

Vakar  palaidojom artimą draugą, kuris užsimušė per išeigines motociklu, tai maniau, kad man bus šakės, bet po truputėlį atsistatinėju.Blogybė ta , kad liežuvio kairė pusė šiek tiek patirpo ir skonio receptoriai šiek tiek sumažėjo, gal kam taip buvo? Ar ilgai laikėsi? g.gif

na man kai paralyzavo veida, tai nejauci puse veido, bet kai jau atsistatinejo, tai liezuvis ir veidas vis tiek liko aptirpe, jei taip galima pasakyti, tada nejauciau nei skonio, nieko. o jums veidas neaptirpes? jei zandus pamaigius jutimas kitoks, tai vadinasi ne tik liezuvis g.gif
bet kai baigibejau jau gerti prednizolona, tai tirpimai visi dingo unsure.gif
Atsakyti
O prednizolona visiems israso? Man nuo jo dar blogiau. Labai skauda akis, negaliu i sviesa visai ziureti, sutriko kordinacija. Vakar nuvykau apziureti statybu ir apalpau, o svarbiausiai nulekiau nuo pastoliu is 5 metru aukscio, laimei gerai nusileidau, atsipirkau keliomis melynemis. Darbuotojai sake liuks vaizdelis - praso pakartoti.
Atsakyti
QUOTE(ARTAS39 @ 2008 10 14, 21:08)
O prednizolona visiems israso? Man nuo jo dar blogiau. Labai skauda akis, negaliu i sviesa visai ziureti, sutriko kordinacija. Vakar nuvykau apziureti statybu ir apalpau, o svarbiausiai nulekiau nuo pastoliu is 5 metru aukscio, laimei gerai nusileidau, atsipirkau keliomis melynemis. Darbuotojai sake liuks vaizdelis - praso pakartoti.

Jus čia rimtai rašot ar juokaujat schmoll.gif , nuo šitų vaistų pirmą kartą girdžiu tokį poveikį.
Papildyta:
QUOTE(Talli @ 2008 10 14, 20:03)
na man kai paralyzavo veida, tai nejauci puse veido, bet kai jau atsistatinejo, tai liezuvis ir veidas vis tiek liko aptirpe, jei taip galima pasakyti, tada nejauciau nei skonio, nieko. o jums veidas neaptirpes? jei zandus pamaigius jutimas kitoks, tai vadinasi ne tik liezuvis g.gif
bet kai baigibejau jau gerti prednizolona, tai tirpimai visi dingo unsure.gif

taip manau hormonai turėtų padėti , bet taip nesinori jų vartoti. g.gif
Atsakyti
Na gal cia ne vaistu poveikis, bet daktare liepe stebeti simtomus, todel dabar skaiciuosiu kiek kartu kur nuleksiu. Gal as biski su jumoru, bet nesiliaidziu i pesimizma ir is tragedijos ziuriu kitu kampu. Visiems noriu palinketi optimizmo ir nesureiksminti labai savo ligos nes kitaip bus dar sunkiau. Yra kaip yra ir nenukabinkim nosies.
Kazko mazai rasinejat? Rudeninis tingulys uzpuole? Aktyviau!
Atsakyti
Aciu visiems uz gera zodi ir palaikyma. Dziaugiuosi, kad yra zmoniu, su kuriais gali pabendraut ir pasisemt vilties, tikejimo bei sulaukt moralines pagalbos. Vyrui diagnoze nustate Santariskese, gyd Kizlaitiene. Pirmoji ataka buvo birzeli - aptirpo ranka ir koja, bet atsistate savaime. Pagulde ligoninen, padare visus reikiamus tyrimus, suleido prednizolona (manajam salutiniu poveikiu jokiu nebuvo) ir pasake, kad 99 % IS, bet reikia laukti antrosios. Stai dabar turim ir antraja ataka. Ir vel vyrelis pas nukulniavo i Santariskes.Turiu, brangieji, viena labai svarbu man klausima, gal kas skaitet ar girdejot, ar galejo skiepas nuo erkinio encefalito sukelti sia liga??? Kiek as iki siol domejausi, aptikau 4 zmones, kurie itaria, jog liga prasidejo po erkes ikandimo.
Atsakyti
QUOTE(ARTAS39 @ 2008 10 14, 17:36)
O kokioj klinikoj ir kas nustate jusu vyrui IS. Kokius tyrimus dare? Kur toliau liepe kreiptis?
Papildyta:
Na kaip Citrute - gal jau sveikstat?

Liga nustate Santariskese, padare magnetini rezonansa, sukeltuosius potencialus ir smegenu skyscio tyrimus. Po antrosios atakos vel kreipesi vyras i Santariskes.
Jei ne paslaptis, ar seniai sergate?
Atsakyti
QUOTE(formica @ 2008 10 14, 22:37)
Aciu visiems uz gera zodi ir palaikyma. Dziaugiuosi, kad yra zmoniu, su kuriais gali pabendraut ir pasisemt vilties, tikejimo bei sulaukt moralines pagalbos. Vyrui diagnoze nustate Santariskese, gyd Kizlaitiene. Pirmoji ataka buvo birzeli - aptirpo ranka ir koja, bet atsistate savaime. Pagulde ligoninen, padare visus reikiamus tyrimus, suleido prednizolona (manajam salutiniu poveikiu jokiu nebuvo) ir  pasake, kad 99 % IS, bet reikia laukti antrosios. Stai dabar turim ir antraja ataka. Ir vel vyrelis pas nukulniavo i Santariskes.Turiu, brangieji, viena labai svarbu man klausima, gal kas skaitet ar girdejot, ar galejo skiepas nuo erkinio encefalito sukelti sia liga??? Kiek as iki siol domejausi, aptikau 4 zmones, kurie itaria, jog liga prasidejo po erkes ikandimo.

Kad erkė sukeltų negirdėjau schmoll.gif , bet manau dėl virusinių simptomų gal ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(formica @ 2008 10 14, 22:59)
Liga nustate Santariskese, padare magnetini rezonansa, sukeltuosius potencialus ir smegenu skyscio tyrimus. Po antrosios atakos vel kreipesi vyras i Santariskes.
Jei ne paslaptis, ar seniai sergate?

Šiaip būtent aš sergu tiksliau diagnozuota nuo 2005 m., bet manau pati kad sergu nuo 2000 m.
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 10 14, 18:26)

Vakar  palaidojom artimą draugą, kuris užsimušė per išeigines motociklu, tai maniau, kad man bus šakės, bet po truputėlį atsistatinėju.Blogybė ta , kad liežuvio kairė pusė šiek tiek patirpo ir skonio receptoriai šiek tiek sumažėjo, gal kam taip buvo? Ar ilgai laikėsi? g.gif

Eglema, man kaires puses lupa ir liezuvis buvo nekarta aptirpes....viena karta laukiau 1 men kita karta 2 men, bet praejo, kaip ir vaizdo dvejinimasis, beveik 2 men viska maciau po du...viskas bus gerai... smile.gif
Atsakyti
formica, labai gaila, kad teko prie mūsų prisijungti. Linkiu kantrybės, vilties ir ilgų remisijų 4u.gif

O dėl skiepų, tai viena iš "teorijų", kad IS sukelia būtent skiepai ax.gif Aš norėjau skiepytis nuo raudoniukės ir hepatito, tai atkalbėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 10 14, 23:18)
Eglema, man kaires puses lupa ir liezuvis buvo nekarta aptirpes....viena karta laukiau 1 men kita karta 2 men, bet praejo, kaip ir vaizdo dvejinimasis, beveik 2 men viska maciau po du...viskas bus gerai... smile.gif

Dėkui manau kad ir man panašiai bus , nes visada bandau moraliai būti stipri. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 10 14, 21:18)

man kai dvejinosi akyse tai vos sveiku akiu neisoperavo okulistai, sake, kad zvairuma galima sutvarkyti operacijos metu biggrin.gif
Papildyta:
o kas del skiepu tai negirdejau kad liga sukelti, man tai speju gripo komplikacija gavosi, bet...
Atsakyti