Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Aš su šia liga esu naujokė. Man pablogėjimas visuomet buvo tik vėmimas. Šiandien ryte atsikėliau su dideliu nugaros skausmu, po pietų sunkiau pradėjau valdyti dešinę koją. Nežinau ar tai dėl IS ax.gif

Vis kalbate apie ligos atakas. Gal galite parašyti kokios jos pas jus būna? Neįsivaizduoju ko tikėtis. blush2.gif

Labai norėčiau šiek tiek informacijos 4u.gif

Ačiū iš anksto
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 12 29, 21:44)
Aš su šia liga esu naujokė. Man pablogėjimas visuomet buvo tik vėmimas. Šiandien ryte atsikėliau su dideliu  nugaros skausmu, po pietų sunkiau pradėjau valdyti dešinę koją. Nežinau ar tai dėl IS ax.gif

Vis kalbate apie ligos atakas. Gal galite parašyti kokios jos pas jus būna? Neįsivaizduoju ko tikėtis. blush2.gif

Labai norėčiau šiek tiek informacijos 4u.gif

Ačiū iš anksto

na man skaudet nieko neskauda... man buna kaip as vadinu uztirpimas... rankos, koju, pilvo... smarkiausias buvo, kai taip uztirpo visa kaire kuno puse... net galvos oda... kai sukuojiesi ir jauti ta nemalonu jausma... prie tu uztirpimu visad jauciu stubura... palenki galva, o ten atrodo per visa stubura, kad butu istemptas sniuras ar guma, kai palenki galva atrodo isitempe ir daugiau palenkt galvos negali, nes atrodo, kad nutruks... buvo kad viena akim nemaciau... pripazino neurita... kaip bebutu gydytojams keista, regejimas atsistate toks kaip buves, tik akiplotis susiaurejo truputi, bet neprogresuoja... visumoj jei tik pervargstu ir pajauciu kad nori tirpt, metu visus darbus ir ilsiuosi smile.gif saves mylejimas geriausias vaistas smile.gif kitiems gailet irgi neleidziu...
Atsakyti
sveikos! grizau sia ndein is klaipedos, koja savo kai medine vilkau nuo nutirpimo doh.gif tai teks prednizolono pagerti, nes ir pilvas su nugara aptirpe bei ranka viena. kazkaip erdaug man tu paumejimu kazkaip si katrta, nes rugseji veida paralyzavo, o dabar vel aptirpimai unsure.gif nemegstu as to prednizolono, vis kudinuosi kudinuosi, o sia ir vel hormonai pucia blush2.gif doh.gif
Atsakyti
man dazniausiai uztirpsta koja,bet tada is vidaus taip karsta,atrodo kad karstas kraujas per koja plaukia.nors pirstai salti,bet jauciu kad dega!
Atsakyti
Mane karštis pildavo prieš pat skrandžio spazmus. O dabar tik visa dešinė pusė labai sunki: koja, o nuo šiandien ir ranka, sėdint svyru vis į dešinę pusę.

Čia turbūt ligos ataka? g.gif Jei taip nesuprantu, nuo ko ji. Juk ir nepervargau, lyg ir sveika buvau. Nesuprantu, kodėl čia taip.

Ką per jas daryti? Iš karto lėkt pas daktarą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noras1: 30 gruodžio 2008 - 12:33
QUOTE(noras1 @ 2008 12 30, 14:31)
Mane karštis pildavo prieš pat skrandžio spazmus. O dabar tik visa dešinė pusė labai sunki: koja, o nuo šiandien ir ranka, sėdint svyru vis į dešinę pusę.

Čia turbūt ligos ataka?  g.gif  Jei taip nesuprantu, nuo ko ji. Juk ir nepervargau, lyg ir sveika buvau. Nesuprantu, kodėl čia taip.

Ką per jas daryti? Iš karto lėkt pas daktarą?

Galima neurorubino pasileist jei tinka, žuvies taukų , omega3 rūgščių, po kiek laiko praeis , o pas neurologą jei yra galimybė ar smarki būtinybė reiktų pasirodyti gal palašintų hormonų. Nestresuokit kad smarkiau nepaūmėtų.
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 12 30, 15:08)
Galima neurorubino pasileist jei tinka, žuvies taukų , omega3 rūgščių, po kiek laiko praeis , o pas neurologą jei yra galimybė ar smarki būtinybė reiktų pasirodyti gal palašintų hormonų. Nestresuokit kad smarkiau nepaūmėtų.

Labai ačiū už atsakymą. Išsiųsiu vyrą žuvies taukų nupirkti.

Baisiausia, kad jau 3 savaitės santariškės neduoda galutinio likvaro atsakymo, neturi reikiamų regentų. O ta metų pabaiga. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 12 30, 16:48)
Labai ačiū už atsakymą. Išsiųsiu vyrą žuvies taukų nupirkti.

Baisiausia, kad jau 3 savaitės santariškės neduoda galutinio likvaro atsakymo, neturi reikiamų regentų. O ta metų pabaiga.  doh.gif

Tai kaip suprantu pas Jus dar tvirtai nediagnozuota, kad IS?Jei visų tyrimų atsakymų nėra.

Lazdynų ligoninėje Vilniuje per savaitę padarė visus tyrimus , Santariškėse MR nuotrauką per 20 min. su aprašymu.Principe ateini sutarta valandą ir pakliūni.Gal man taip tik buvo? unsure.gif
Atsakyti
Na neteisingai supratote, todėl, kad diagnozė galutinė. Iš 4 tyrimų formaliai trūksta tik vieno. Kaip daktaras paaiškino tas vienas diagnozės nekeičia, jis daugiau reikalingas dėl formalumo, kad ateityje gaučiau reikiamus vaistus.

MR man jau padaryta labai senai su visais aprašymais, o likvaro iš 3 tyrimų 2 jau yra tik paskutinio niekaip nepadaro. Po švenčių tikrai bus.

Koja mano vis dar labai sunki, pėdos valdymas visai atsisakė, tačiau daktaras sakė, kad su šia liga tokios būsenos pasitaiko ir dar pagal viską nesiskaito paūmėjimu. Ar galit parašyti kiek tokios būsenos gali trukti?

Jau pabodo griūvinėti ir būti namie vyrui našta.
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2009 01 02, 11:23)
Koja mano vis dar labai sunki, pėdos valdymas visai atsisakė, tačiau daktaras sakė, kad su šia liga tokios būsenos pasitaiko ir dar pagal viską nesiskaito paūmėjimu. Ar galit parašyti kiek tokios būsenos gali trukti?

blink.gif Įdomus daktaras. Man kai nustatė IS, irgi pėda nesilaikė ir kairė koja kaip ir vilkosi (o dešinė pusė iki krūties nejautri buvo). Guldė į ligoninę, lašino metilprednizoloną, o po to gėriau prednizoloną. Per kelias dienas atsistatė. Gal pabandykit pas kitą gydytoją pasikonsultuoti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2009 01 02, 13:35)
blink.gif Įdomus daktaras. Man kai nustatė IS, irgi pėda nesilaikė ir kairė koja kaip ir vilkosi (o dešinė pusė iki krūties nejautri buvo). Guldė į ligoninę, lašino metilprednizoloną, o po to gėriau prednizoloną. Per kelias dienas atsistatė. Gal pabandykit pas kitą gydytoją pasikonsultuoti? unsure.gif

Na, kai telefonu su daktaru šnekėjau, jis pradžioje irgi įtarė, kad tai paūmėjimas, o kai atvykom jis "padirbėjo" su savo plaktuku ir pasakė, kad negalima vadinti paūmėjimu, trūksta kažkokių simptomų, nes koją realiai puikiai jaučiu, tik nevaldau, kaip supratau, refleksai irgi geri.

Daktaro keisti nenorėčiau, nes kiek teko girdėti, jis vienas iš didžiausių šviesulių neurologijoje Lietuvoje. Tik va, kai jis paaiškina savo terminais tai tuomet visai jau nieko nesuprantu visai susipainioju. bigsmile.gif

Dabar jis man išrašė injekcijų, tikiuosi jos labai padės tik turbūt atsistatymo terminą žinant būtų lengviau išverti. Injekcijas leidžiuos jau 2-a diena.
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2009 01 02, 15:40)
Na, kai telefonu su daktaru šnekėjau, jis pradžioje irgi įtarė, kad tai paūmėjimas, o kai atvykom jis "padirbėjo" su savo plaktuku ir pasakė, kad negalima vadinti paūmėjimu, trūksta kažkokių simptomų, nes koją realiai puikiai jaučiu, tik nevaldau, kaip supratau, refleksai irgi geri.

Daktaro keisti nenorėčiau, nes kiek teko girdėti, jis vienas iš didžiausių šviesulių neurologijoje Lietuvoje. Tik va, kai jis paaiškina savo terminais tai tuomet visai jau nieko nesuprantu visai susipainioju. bigsmile.gif

Dabar jis man išrašė  injekcijų, tikiuosi jos labai padės tik turbūt atsistatymo terminą žinant būtų lengviau išverti. Injekcijas leidžiuos jau 2-a diena.

Atsistatymo terminas labai įvairus kiekvienam individualiai, siaip vidutiniskai apie 2 mėn. jei nepaslaptis kas Jusu daktaras ?Siaip manau kad tai paūmėjimas ir reikėtų lašinti hormonus, sprendziu pagal savo bukles kurios irgi kinta. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(eglema @ 2009 01 02, 16:23)
Atsistatymo terminas labai įvairus kiekvienam individualiai, siaip vidutiniskai apie 2 mėn. jei nepaslaptis kas Jusu daktaras ?Siaip manau kad tai paūmėjimas ir reikėtų lašinti hormonus, sprendziu pagal savo bukles kurios irgi kinta. rolleyes.gif

Paieskojau ir radau kad jusu daktaras Packauskas t.y mano irgi.Ti geras daktaras labai labai, bet jis tikrai labai neturi laiko pati prasykites kad guldytu ir palasintu, jei suprantate ka as turiu omeny. biggrin.gif
Atsakyti