Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

o kodel negalima valgyti kiaulienos, kas joje yra? Nes as daugiau nieko kaip ir nevalgau kaip kiauliena ir jautiena? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 12 19, 16:08)
o kodel negalima valgyti kiaulienos, kas joje yra? Nes as daugiau nieko kaip ir nevalgau kaip kiauliena ir jautiena? sad.gif

Visko po truputi galima, kiauliena yra pati riebiausia ir pati nesveikiausia mesa, siuloma vistiena, versiena.Vienu zodziu nepiknaudziauti. g.gif
Atsakyti

O gal galit parašyti kaip stebėti šios ligos progresiją. Ar kažkokius tyrimus reguliariai reik daryti? Nelabai suprantu, kas čia per liga. (Teoriškai daug prisiskaičiau) Kaip praktiškai jaučiasi pablogėjimai arba ligos progresavimai?

Gal galit pasakyti per kiek laiko maždaug atsistato likvoras po punkcijos.? Labai jau ilgai 1,5 savaitės, jaučiu pasekmes.

Nelabai suprantu dar ir ar duodamas su šia liga invalidumas ar ne, labai įvairių atsiliepimų teko girdėti.
[/quote]
Svarbiausia, kad nepradetu tirpti ar tai galunes ar tai kita kuno vieta, na dar kai kurioms pavz man silpsta akys, negaliu vaiksiot tamsoje, taip pat buvo dingusi klausa, tai yra atakos, o kad ju nebutu reik daugiau save lepint: ilsetis, nesinervuoti ir save myleti. O invaliduma siaip sugrieztino bet bandyk gal nors 3gr duos. Aisku paverk kad tai ranka patirpsta, tai silpna, tipo nieko nesinori tik gult nes sunku vaiksciot. Viskas priklauso nuo to daktaro kuris tave ten priims, nes pernai as vos ejau bet gavau tik 3gr, o siemet buvau pas kita nei pernai tai turiu 2gr. Bandyti reik nes ta liga nepagydoma ir nenuspejama tai cia vaikstai tai kita diena jau gali tik guleti.
O tie vaistai tik tabletes? Po punkcijos as tik atsistaciau po 4savaiciu ir tai buvau sanatorijoj tada ir pagrinde ilsejausi ir gulejau.
O kokio amziaus tavo maziai? 4u.gif
Papildyta:
Ir labai nestiprink imuniteto, nes gausi atkirti atgal ir pabloges, mes turim vaikscioti su silpnesniu imunitetu. Bet saugokis visu ligu, nes jie mums kenkia ir blogina savijauta.
Atsakyti
QUOTE(simpatica @ 2008 12 19, 13:43)
noras1 tavo daktaras turbut Packauskas,jis man visada tokius vaistus paskiria smile.gif  man dave is pradziu 50% invalidumo,dabar rugseji man desine puse paralyzavo(bet jau atsistate) tai turiu tik 20% darbingumo.manau drasiai gali kreiptis del invalidumo.

Tas pats Pačkauskas. O ar šitie vaistai geri? 4u.gif

O tai gali būti ir taip kad suparalyžuos o po to atsistatys?

Kuo toliau tuo man baisiau darosi. verysad.gif

O kur čia dėl invalidumų kreiptis reikia? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noras1: 19 gruodžio 2008 - 15:58

Kuo toliau tuo man baisiau darosi. verysad.gif

[/quote]

Gali būti, kad suparaližuoja, o po to vaistai atstato...

Invalidumą duoda, bet neiškart, priklausomai nuo sveikatos sutrikimų. Reikia kreiptis į apylinkės gydytoją.
Papildyta:
Sveikos sioje temoje dalyvaujancios smile.gif Nemaniau, kad būtent SM galima dalintis ir šia patirtimi... Vyras vakar patarė paieškoti forumų- o jis čia pat.
Aš šalia šios ligos gyvenu visą gyvenimą. t.y. mano mama serga nuo 23 metų, o mane pagimdė dar vėliau... Ji gyvena su šia liga jau beveik 40 metų.
Taigi, būkit stiprios ir gyvensit! Svarbiausia itin tausoti savo organizmą, kiek įmanoma sportuoti ir turėti šalia žmonių, galinčių jums padėti.
Manau, kad šiais laikais net lengviau, nes sergantys žmonės neužsidaro savyje, o ieško pagalbos.

Jūsų minimi vaistai man negirdėti, nes anksčiau buvo gydoma hormonais. Jie padėdavo tam laikui, o nuolat žalojo kitus organus.

Žiauru, bet pasakysiu, kad liga tikrai baisi. Yra labai sunku kai atsisako daugelis organizmo funkcijų.
Šios temos 2006 m. susirašinėjime buvo kalba apie vaikus, tai kiek teko domėtis, liga nėra paveldima, nebent, tikimybė 2-je kartoje.. Bet... prieš apsisprendžiant tokiam žingsniui, siūlai gerai pagalvoti...

Mane domina , gal kas žino sunkiai sergančių ir turinčių globą, t.y. gaunančių tam pašalpą- kokia žmogaus būklė ir kaip motyvuoti gyytojui, nes mūsiškė niekaip to nepaskiria: tai dokumentų daug rašyti, tai dar kas- gal pinigų į kišenę laukia...
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 12 19, 17:56)

Kuo toliau tuo man baisiau darosi.  verysad.gif

Taip geri tie vaistai 2 eil.lygtai hemopatiniai pati vartojau, jie pradineje stadijoje vartojami.
Visko buna, bet daznai atsistato irgi įvairiai.Svarbiausiai nepasiduokit, stresas, panika- didziuliai priešai gali ir suvalgyti.
Dėl grupės -pas šeimos daktarą, poto analizai arba ligoninė, ir vėliau i specialia istaiga Vilniuje lygtai Švitrigailos gatvė.
Papildyta:
QUOTE(Eri-ka @ 2008 12 17, 13:34)
Sveiki, stai pries savaite grizau is sanatorijos. Jauciuosi daug geriau, na gal tik akytes mane vargina, nes i sonus dairytis negaliu nes skauda akis o po to ir galva. Kaip zinote man pripazinta vidutinio lygio depresija, bet nutariau pati kad tai tik isidirbinejimas, meciau visus vaistus ir kol kas jauciuosi puikiai.  bigsmile.gif
As leidziuosi Copaxone puse metu ir man jau dare tyrima del kepenu. Ir kaip bebutu vaistai gadina ir jau siek tiek pablogino, tad geriau kepenims pagerinti kazkokius papildus. Ir va kita savaite vel darysiuos tyrima ar nors kiek pagerejo.  g.gif
O Nenuoramai palinkesiu sveikti ir nieko nelaukus nulekti pas gydytojus. Juk per galva niekas neduos kad pasirodysi pas gydytojus dar karta.  biggrin.gif

Man sanatorijoje blogiau buvo kelias dienas, grižau namo, nes negalejau eiti i proceduras.O kaip tau kojos normaliai tose procedurose. g.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 12 19, 16:56)

Kuo toliau tuo man baisiau darosi.  verysad.gif

as irgi vartojau siuos vaistus,man nuo ju labai nuotaika pakildavo biggrin.gif ir visko gali atsitikt...man po metu nuo ligos diagnozavimo paralyzavo visa desine puse.po dvieju menesiu esu beveik tokia kaip ir anksciau. 4u.gif svarbiausiai kad nenusimintum ir eitum tik i prieki!
Atsakyti
Ar ranku tirpima galima dar kuom nors nuimti?Bent jau palengvinti, išskyrus hormonus ir interferonus, gal kasnors ka vartojo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 12 21, 18:39)
Ar ranku tirpima galima dar kuom nors nuimti?Bent jau palengvinti, išskyrus hormonus ir interferonus, gal kasnors ka  vartojo? unsure.gif

man ranku tirpima mazino prednizolonu... kitokiu vaistu nezinau... realiai tai daug ilsetis ir save lepinti... man tada praeina savaime be jokiu prednizolonu
Atsakyti
o man padedavo trentalis arba agapurinas....
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 12 21, 21:40)
o man padedavo trentalis arba agapurinas....

Trentalis 2 tab per diena ? Viena ryte kita vakare? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 12 21, 22:28)
Trentalis 2 tab per diena ? Viena ryte kita vakare? g.gif

na as kiek zinau tai brednizolona duoda kai ta tirpima traktuoja kaip paumejima, o agupurina ar trentali, kai tirpimas yra tik jusu nepatogumas. manau kad bet kokiu atveju reiktu paskambinti savo gydytojui g.gif
nes musu jau tokia liga, tirpimai cia uzeina, cia praeina ir nesuprasi kas padejo doh.gif
Atsakyti