Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(simpatica @ 2008 12 11, 02:33)
ar ilgai vartojote Betaferona ir kodel jis netiko?ilgai vartojate avonex'a?

Betaferona vartojau metus, salutinis labai didelis buvo ir blogumai visokie tai isberia, tai melynes, nes kas antra diena leistis.Avonexa antri metai su petrauka treti - salutinis maxesnis tik moraliai daugiau spaudzia, karta i savaite tiko man labiau, nes kadangi dirbu tai patogiau. bigsmile.gif
Atsakyti
labai idomu, kokias arbatas geriat, kokias gerti mums labiau tinka...zinau, kad mums nepatartina kava, girdejau, kad ir zalia netinka...visi sako labai skirtingai...o kaip metu?
Atsakyti
Vakar vyras parsinese is darbo toki leidini " Lietuvos gydytojo zurnalas" 8 Nr. Ten yra labai neblogas straipsnis apie issetine skleroze, kuri parenge gyd J. Kastys. Pasirodo pasaulyje yra vaistai natalizumabas(TYSABRI), kuri reikia iskarto pradeti naudoti jei gydymas beta interferonu arba glatirameru neveiksmingas. Natalizumabas skiriamas intraveniniu budu 1 karta per 4 savaites. Deja Lietuvoje sis preparatas dar nera prieinamas, nes Sveikatos ministerija atidelioja sprendima del kompensacijos. Straipnyje rasoma, kad tai efektyvus ir ekonomiskai atsiperkantis vaistas.
Atsakyti
sveikos, norėjau jūsų paklausti... gal kuri buvot pakliuvusios į avariją? unsure.gif aš prieš keletą dienų pakliuvau į techninę avariją, bet gavosi taip, kad papuoliau vidury, tarp trijų susidaužusių mašinų... verysad.gif aišku susimušiau galvą ir patempiau kaklą... bet šiandien man staiga "užtirpo" ranka ir labai jaučiu stuburą, bei visą dieną vemiu... įdomu ar reiktų kreiptis dar kartą į gydytojus... ypač neurologą? gal kuriai taip buvo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2008 12 14, 23:58)
sveikos, norėjau jūsų paklausti... gal kuri buvot pakliuvusios į avariją? unsure.gif aš prieš keletą dienų pakliuvau į techninę avariją, bet gavosi taip, kad papuoliau vidury, tarp trijų susidaužusių mašinų...  verysad.gif  aišku susimušiau galvą ir patempiau kaklą... bet šiandien man staiga "užtirpo" ranka ir labai jaučiu stuburą, bei visą dieną vemiu... įdomu ar reiktų kreiptis dar kartą į gydytojus... ypač neurologą? gal kuriai taip buvo?  unsure.gif

NeNuorama, man taip nebuvo, bet manau, kad tau reiketu kreiptis pas daktarus. Kiek zinau, kad jei po tokio nutikimo vemi tai - smegenu sutrenkimas...o po traumos tave neurologai neapziurejo, tie tavo pavardinti simptomai atsirado grizus namo po daktaru?
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 12 15, 13:42)
NeNuorama, man taip nebuvo, bet manau, kad tau reiketu kreiptis pas daktarus. Kiek zinau, kad jei po tokio nutikimo vemi tai - smegenu sutrenkimas...o po traumos tave neurologai neapziurejo, tie tavo pavardinti simptomai atsirado grizus namo po daktaru?

mane daktarai tą pačią dieną apžiūrėjo ir smegenų sutrenkimo nenustatė (nuotraukas darė)... o man vėmimas prasidėjo trys dienos po avarijos ir liga paūmėjo (išsėtinė)... tai ir nežinau, išlaukt kol praeis ar susirūpint ir eit pas daktarų...
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2008 12 15, 16:18)
mane daktarai tą pačią dieną apžiūrėjo ir smegenų sutrenkimo nenustatė (nuotraukas darė)... o man vėmimas prasidėjo trys dienos po avarijos ir liga paūmėjo (išsėtinė)... tai ir nežinau, išlaukt kol praeis ar susirūpint ir eit pas daktarų...

ziurek kaip jausies...jei nors kiek bus blogiau tai nelauk ir bek,kad nebutu per velu...sveik...
Atsakyti
QUOTE(formica @ 2008 12 12, 13:02)
Vakar vyras parsinese is darbo toki leidini " Lietuvos gydytojo zurnalas" 8 Nr. Ten yra labai neblogas straipsnis apie issetine skleroze, kuri parenge gyd J. Kastys. Pasirodo pasaulyje yra vaistai natalizumabas(TYSABRI), kuri reikia iskarto pradeti naudoti jei gydymas beta interferonu arba glatirameru neveiksmingas. Natalizumabas skiriamas intraveniniu budu 1 karta per 4 savaites. Deja Lietuvoje sis preparatas dar nera prieinamas, nes Sveikatos ministerija atidelioja sprendima del kompensacijos. Straipnyje rasoma, kad tai efektyvus ir ekonomiskai atsiperkantis vaistas.

Taip cia musu valstybė, kam gydyti ligą, kuri yra neišgydoma. schmoll.gif
Atsakyti
Sveiki, stai pries savaite grizau is sanatorijos. Jauciuosi daug geriau, na gal tik akytes mane vargina, nes i sonus dairytis negaliu nes skauda akis o po to ir galva. Kaip zinote man pripazinta vidutinio lygio depresija, bet nutariau pati kad tai tik isidirbinejimas, meciau visus vaistus ir kol kas jauciuosi puikiai. bigsmile.gif
As leidziuosi Copaxone puse metu ir man jau dare tyrima del kepenu. Ir kaip bebutu vaistai gadina ir jau siek tiek pablogino, tad geriau kepenims pagerinti kazkokius papildus. Ir va kita savaite vel darysiuos tyrima ar nors kiek pagerejo. g.gif
O Nenuoramai palinkesiu sveikti ir nieko nelaukus nulekti pas gydytojus. Juk per galva niekas neduos kad pasirodysi pas gydytojus dar karta. biggrin.gif
Atsakyti
sveiki visi! Vakar man atliko punkcija, tai nemoku apsakyti kaip skaudejo, plius dar smegenu skyscio nerado tiek kiek reikia, nes per mazai skysciu geriau, tai 5 kartus dure be nuskausminimo, o su nuskausminimu is viso dure 6 kartus, po poros vakandu izvaziavau jau namo, galvos neskaudejo visiskai, tik nugara dar ir siandien labai skauda doh.gif bet skausmas tai nerealus buvo, ypac kai nervu saknele paliete, tai is skausmo net koja ateme, zinokit, galvojau kad numirsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2008 12 17, 16:15)
sveiki visi! Vakar man atliko punkcija, tai nemoku apsakyti kaip skaudejo, plius dar smegenu skyscio nerado tiek kiek reikia, nes per mazai skysciu geriau, tai 5 kartus dure be nuskausminimo, o su nuskausminimu is viso dure 6 kartus, po poros vakandu izvaziavau jau namo, galvos neskaudejo visiskai, tik nugara dar ir siandien labai skauda doh.gif  bet skausmas tai nerealus buvo, ypac kai nervu saknele paliete, tai is skausmo net koja ateme, zinokit, galvojau kad numirsiu g.gif

Talli, uzjauciu, bet blin, matai kaip buna...sesis kartus oho, bet tau faina kad galvos neskauda, nes as 2 sav merdejau...bet kentet teko...kur skyscius padejai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2008 12 17, 16:41)
Talli, uzjauciu, bet blin, matai kaip buna...sesis kartus oho, bet tau faina kad galvos neskauda, nes as 2 sav merdejau...bet kentet teko...kur skyscius padejai smile.gif

g.gif nu net nezinau. na gal galvos neskaudejo todel, kad ir taip nezmoniskus skausmus iskentejau blush2.gif
Atsakyti