Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Talli @ 2008 11 04, 14:42)
na man tai baisoka truputi doh.gif

Aš jau buvau rašiusi, kad kai mano tėvai sužinojo, jog mano draugas turi IS labai isgyveno, mama liepė galvoti ka darau, jai turbut labiausiai pasidare gaila manes.

bet mes vistiek nenuleidom ranku, jis pradejo atvaziuoti dazniau pas mane i svecius, tevai pamate, kad mano isrinktasis nuostabus zmogus, susigyveno su viskuo.

labai daug kas priklauso nuo to, kaip tu jo tevams dabar patinki. Jai jie tave vertina kaip zmogu, tai tikrai neturetu buti problemu, juo labiau kad medicina tikrai zengia i prieki. Ir pries 10 metų kai sužinojom diagnozę, nebuvo jokios vilties, tai dabar jos tikrai yra daug daugiau.

Svarbu, kaip kad Eglema parase, tavo mylimojo poziuris, jei ir tevai susvyruotu, jis pats gali daug ka pakeisti. Ir jei tevai pamatys, kad sunui gerai, manau, ir jiems turetu buti gerai.

As asmeniskai visada vadovaujuosi tokia logika, isirinkdama sveika vyra, niekada nebuciau zinojusi, kad po kazkiek laiko negali ir jam kas atsitikti...
jei lemta atsidurti tokioje situacijoje - vadinasi anksciau ar veliau i ja ir pakliusi...
Atsakyti
QUOTE(vidikė @ 2008 11 04, 16:08)
Aš jau buvau rašiusi, kad kai mano tėvai sužinojo, jog mano draugas turi IS labai isgyveno, mama liepė galvoti ka darau, jai turbut labiausiai pasidare gaila manes.

bet mes vistiek nenuleidom ranku, jis pradejo atvaziuoti dazniau pas mane i svecius, tevai pamate, kad mano isrinktasis nuostabus zmogus, susigyveno su viskuo.

labai daug kas priklauso nuo to, kaip tu jo tevams dabar patinki. Jai jie tave vertina kaip zmogu, tai tikrai neturetu buti problemu, juo labiau kad medicina tikrai zengia i prieki. Ir pries 10 metų kai sužinojom diagnozę, nebuvo jokios vilties, tai dabar jos tikrai yra daug daugiau.

Svarbu, kaip kad Eglema parase, tavo mylimojo poziuris, jei ir tevai susvyruotu, jis pats gali daug ka pakeisti. Ir jei tevai pamatys, kad sunui gerai, manau, ir jiems turetu buti gerai.

As asmeniskai visada vadovaujuosi tokia logika, isirinkdama sveika vyra, niekada nebuciau zinojusi, kad po kazkiek laiko negali ir jam kas atsitikti...
jei lemta atsidurti tokioje situacijoje - vadinasi anksciau ar veliau i ja ir pakliusi...

vien todel ka paraset, turetu buti viskas ciki thumbup.gif
o ir as nepataisoma optimiste blush2.gif
Atsakyti
O jus Talli del vaistų ir pastojimo taip labai nepergyvenkit, reguliuokit , o jei išeis taip kad pastosit, aišku paklauskit neurologo, bet manau nieko blogo neįvyks tik toliau nėščia nevartokit bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(UMA3 @ 2008 10 31, 22:11)
Sveiki,labai senai pas jus buvau...  4u.gif Kaip nenoreciau to sakyti,bet man pablogejo...  verysad.gif Daugiau nerasysiu,nes asaru pakalne vel prasides,o juk uz sienos miega mano mazoji...negaliu del jos...Norejau paklausti ar darant punkcija labai skauda ir kokie "malonumai" laukia po jos... unsure.gif
Beje,man Malciene labai nepatinka...Vaiksciojantis pinigu maisas.Tik neaisku kiek jai kisti,kad elgtusi kaip su zmogumi ir viska normaliai paaiskintu...Keli metai pas ja lankiausi,bet po gimdymo nejau ir neisiu...Ziaurus zmogus jinai...  doh.gif

man darant punkcija visai neskaudejo, bet tai ka patyriau po to buvo vienas didziausiu kosmaru: gydytojai liepe guleti nesikeliant para ir gerti daug vandens, bet as, kadangi jauciausi neblogai, atsikeliau po 12 val., na ir prasidejo: galvos skausmai tokie, kad net pasukti jos nealejau, apie pakilima is lovos negalejo buti ir kalbos ir taip kokias 4 dienas-vien tik skausmas verysad.gif manau tai issauke pablogejima, jei i ligonine iejau beveik sveika, neskaitant koju ir ranku tirpimu, tai isejau tik remdamasi i tecio ranka ir dar koki men. tiesiai vaiksciojau tik isikibus i vaiko vezimeli verysad.gif tokia stai liudna mano patirtis su punkcija, tad reik sutikti, kad gydytojai rekomendacijas duoda ne siaip sau, o remdamiesi savo praktika mirksiukas.gif
sekmes atgaunant jegas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 04 lapkričio 2008 - 23:04
QUOTE(dalmatinas @ 2008 11 05, 01:03)
man darant punkcija visai neskaudejo, bet tai ka patyriau po to buvo vienas didziausiu kosmaru: gydytojai liepe guleti nesikeliant para ir gerti daug vandens, bet as, kadangi jauciausi neblogai, atsikeliau po 12 val., na ir prasidejo: galvos skausmai tokie, kad net pasukti jos nealejau, apie pakilima is lovos negalejo buti ir kalbos ir taip kokias 4 dienas-vien tik skausmas verysad.gif manau tai issauke pablogejima, jei i ligonine iejau beveik sveika, neskaitant koju ir ranku tirpimu, tai isejau tik remdamasi i tecio ranka ir dar koki men. tiesiai vaiksciojau tik isikibus i vaiko vezimeli  verysad.gif tokia stai liudna mano patirtis su punkcija, tad reik sutikti, kad gydytojai rekomendacijas duoda ne siaip sau, o remdamiesi savo praktika mirksiukas.gif

Man sakė po punkcijos pagulėti 4 ar 6 val neatsimenu jau , tik tolimu ar varginanciu reisu tą dieną nedaryti, taip baisiai tikrai man nebuvo, gal kaip kam vėlgi mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas visiems,

man dare punkcija du kartus.
Pirmaji kaip padare net nejauciau, o paskui ilgai gulet liepe, na mane tada taip pykino pries punkcija kad kitaip ir negalejau - tik gulet.
Pries antraja punkcija jauciausi gerai bet po jos buvo sunku. Darant punkcija nebuvo spaudimo stubure ir skyscius trauke svirkstu, pritrauke su kraujais, tai jau nuotaikos po antrosios pukcijos buvo blogesnes nei po pirmosios.

Linkiu kad butu neskaudu ir po visko viskas butu OK, aisku daktaru klausyti reikia.
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2008 11 05, 00:03)
man darant punkcija visai neskaudejo, bet tai ka patyriau po to buvo vienas didziausiu kosmaru: gydytojai liepe guleti nesikeliant para ir gerti daug vandens, bet as, kadangi jauciausi neblogai, atsikeliau po 12 val., na ir prasidejo: galvos skausmai tokie, kad net pasukti jos nealejau, apie pakilima is lovos negalejo buti ir kalbos ir taip kokias 4 dienas-vien tik skausmas verysad.gif manau tai issauke pablogejima, jei i ligonine iejau beveik sveika, neskaitant koju ir ranku tirpimu, tai isejau tik remdamasi i tecio ranka ir dar koki men. tiesiai vaiksciojau tik isikibus i vaiko vezimeli  verysad.gif tokia stai liudna mano patirtis su punkcija, tad reik sutikti, kad gydytojai rekomendacijas duoda ne siaip sau, o remdamiesi savo praktika mirksiukas.gif

o man buvo dar baisiau, darant punkcija pataike tik is antro karto, po to liepe 5 val gulet ant pilvo ir nekilnoti galvos, paskui gulet kaip nori 12 val, tai pat nekelt galvos....o paskui lygiai 2 sav negalejau lipt is lovos, tik pakeldavau galva ir didziausias smugis i galva, toks keistas spaudimas, bet jei tik galva vel padedi ant pagalves skausmas kaip mat dingsta...bet po to buvo taip gera... smile.gif ir man buvo lengvas paplogejimas, is kart po punkc nutirpo visa kaire kuno puse, gal ne tiek kiek nutirpo, o tiesiog visi rubai tos puses atrode dregni tokie salti...bet punkcija privaloma norint gauti kompensuojamus vaistus...tokia Lietuvos tvarka...
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 11 04, 22:48)
O jus Talli del vaistų ir pastojimo taip labai nepergyvenkit, reguliuokit , o jei išeis taip kad pastosit, aišku paklauskit neurologo, bet manau nieko blogo neįvyks tik toliau nėščia nevartokit bigsmile.gif

tai man taip ir sake, nes mano ciklas labai nereguliarus, tai taip galima nepastoti ir kelis menesius, tai liepe save stebeti ir kai uzkibs nutraukti vaistus.
na bet as cia i prieki jaudinuosi, nes pastoti noriu po kokiu metuku blush2.gif
Atsakyti
ziurekite ka dar radau:

Gydymas tampa beprasmis

Sergantys išsėtine skleroze – tokių mūsų šalyje yra apie 2 tūkst. – gydomi vaistais. Tačiau penktadaliui ligonių, kurie gydomi beta interferonu, po metų ar daugiau pradeda gamintis šį vaistą neutralizuojantys antikūnai, ir gydymas tampa neveiksmingas.
Siekiant tai patikrinti tereikia atlikti vieną kraujo tyrimą, koks atliekamas daugelyje pasaulio šalių. Ištyrus kraują paaiškėja, kuriems pacientams reikalingas alternatyvus gydymas, o kuriems galima skirti interferoną ir toliau.
„Apmaudu, kad brangiems vaistams skiriamos lėšos nueina perniek, kai dėl pradėjusių gamintis antikūnų jie nebeveikia. Ligonis lyg ir gydomas, bet iš tikrųjų jam reikia kitokių vaistų“, – apgailestavo Išsėtinės sklerozės centro vadovė gydytoja L.Malcienė.

Naujas metodas šios ligos gydymo progresavimo efektyvumui nustatyti taupytų ir ligonių sveikatą, ir valstybės lėšas. Kauno medicinos universiteto Neurologijos klinikos gydytojos mokslų daktarė L.Malcienė ir jos kolegė Renata Balnytė jį parsivežė iš Austrijos, Insbruko universitetinės ligoninės. Deja, kol kas Lietuvoje šis metodas netaikomas dėl lėšų stygiaus.

na paskutine pastraipa man labiausiai patinka thumbup.gif cia siu metu straipsnis, kam idomu, prasom nuoroda

http://vilniaus.dien...sta-zeme-117555

clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
dar radau viena straipsni, pagal kuri galima patiems susivokti kokia ligos eiga turime, gerybine ar progresuojancia. tai jei ka nors sudomino, parasykit, atsiusiu nuoroda, nes cia nenoriu deti, kad tas straipsnis ne tiek pradziugintu, kiek nuliudintu blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Talli,galetum man atsiust nuoroda?mano e-mail simpatica@list.ru
Atsakyti
QUOTE(simpatica @ 2008 11 05, 19:01)
Talli,galetum man atsiust nuoroda?mano e-mail simpatica@list.ru

issiunciau. neturiu ka veikti, tai sedziu prie kompo ir ieskau naujienu ax.gif
va ir jums pakopijuoju ka randu, nors manau, kad skaite jau esate blush2.gif
Atsakyti