QUOTE(UMA3 @ 2008 10 31, 22:11)
Norejau paklausti ar darant punkcija labai skauda ir kokie "malonumai" laukia po jos...
Man darė punkciją, tai tikrai neskauda. Guli lovoj ant šono susirietusi biški, gydytoja į stuburą įduria adatą. atrodo, kaip spygliukas prisiliestų. TIKRAI NESKAUDA. Procesas - 15-20 sekundžių. Po to reikia gulėti lovoj, nes gali suktis galva, supykinti, darytis silpna. Bet man taip nebuvo. Pagulėjau porą valandų ir atsikėliau. Nemačiau prasmės ilgiau gulėt. Taip kad viskas bus gerai.
Papildyta:
QUOTE(simpatica @ 2008 10 31, 18:03)
labas vakaras visiems!ar priimsit naujoke?
man 20metu,pries metus daktaras Packauskas diagnozavo IS.tirpo kojos,rankos,veidas,dvejinosi bet viskas praeidavo.Daktaras sake kad laiku liga rado ir viskas bus OK.visa vasara leidziausi Copaxone,o rugsejo 15 paralyzavo visa desine puse
kakia buvo isterika.Is pradziu galvojo kad insultas,bet pasirodo rudeni liga atsibudo.jau pirma diena po prednizolono pradejau judet,vaiksciot,bet daresi vis blogiau...nusiunte i sanatorija (jau 2karta per metus),bet dvi savaites pragulejau su dideliu galvos skausmu,pykino,nieko nevalgiau,numeciau 6kg.tik namuose pagerejo,namuose ir sienos gydo
o is sanatorijos nebuvo jakios naudos.dar sunkiai vaikstau(su trikoja lazdele),pirstai kiekviena diena vis labiau juda
daro masaza man kiekviena diena,draugai lanko,vaikinas,artimieji,esu apsupta milziniska meile
todel esu karingai ir gerai nusiteikusi
daktarai sako kad sveikstu ir turiu pasveikt
siandien paskyre Betaferona,tai rankos truputi dreba.
4metus draugauju su nuostabiu vaikinu,mano liga jam netrukdo.be jo butu daug sunkiau.turiu 50% nedarbingubo ir gaunu tik 180lt
is jusu pasisemiau daug optimizmo,patarimu paskaiciau,aciu
Simpatica, liūdna, kad jums pablogėjimas, bet kartu ir džiugu, kad nebijot prisijungti. Juk drauge palaikant vieni kitus ir liga lengviau pasiduoda gydymui
Aš Betaferoną leidžiuosi pusantrų metų. Pašaliniai pojūčiai man reti: retsykiais šaltkrėtis purto. bet turiu pasiruošusi vilnonį megztinį, vilnones kojines, 2 pūkines kaldras. Ir jei jaučiu, kad temperatūra krinta, staigiai "apsišarvuoju" ir greitai viskas praeina.
Per minėtą laikotarpį atakų nebuvo, pfu, pfu pfu
O artimųjų parama - neįkainojama pagalba. Jums tikrai pasisekė, kad tiek daug žmonių jūs palaiko, tai ir įpareigoja nesuskysti ir nepasiduoti...
Jei turit klausimų, drąsiai klauskit. Padėsim ir mes visi iš savo patirties...