Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Vaclovass @ 2008 10 31, 14:58)
Susipazinom dar pries diagnozavima, buvo itarimas. Ji zinojo is pradziu apie liga daugiaun ei as, nes jos kaimyne buvo mirusi butent del to. Trumpai pati esme ta kad mylejo ir myli, o mesti tik del ligos ir susirasti kitą sveika, tai nereiskia kad laiminga busi visada ir sveikas ilgiau gyvens. Aisku buvo daug pokalbiu ir mastymu nes ir as suvokdamas savo situacija supratau savo "privalumus". 

Papildyta:
Interferona leidziuos nuo 2004, kad butu kokie berimai nepastebejau.

Taip tai meilė biggrin.gif kuo kartu su jumis džiaugiuosiu. Manau kad tai labai jus palaiko ir gelbsti . Baltu pavydu jums pavydziu, nes ne visi sulaukia tokios paramos ir supratimo.
Atsakyti
QUOTE(Vaclovass @ 2008 10 31, 12:58)
Susipazinom dar pries diagnozavima, buvo itarimas. Ji zinojo is pradziu apie liga daugiaun ei as, nes jos kaimyne buvo mirusi butent del to. Trumpai pati esme ta kad mylejo ir myli, o mesti tik del ligos ir susirasti kitą sveika, tai nereiskia kad laiminga busi visada ir sveikas ilgiau gyvens. Aisku buvo daug pokalbiu ir mastymu nes ir as suvokdamas savo situacija supratau savo "privalumus". 

Papildyta:
Interferona leidziuos nuo 2004, kad butu kokie berimai nepastebejau.

o as savo draugui pasakiau iskart kai susipazinom, pacia pirmaja savaite, nes kai ji pamaciau, tai iskart supratau, kad tai mano zmogus ir kad noriu su juo buti, todel nusprendziau, kad is pat pradziu jis turi teise zinoti ir nuspresti, testi musu pazinti ar ne ax.gif bet mes jau pora metu kartu gyvename ir pavasari planuojame susituokti 4u.gif bet man skirtingai nei jam, vis uzplaukia ivairiausiu minciu, ypac kai uzejo pirma karta toks pablogejimas, kurio metu paralyzavo puse veido, tada jis pirma karta susidure taip su mano liga 4u.gif
bet siaip tai jo ir neperprantu, jis taip mane palaiko ir taip naturaliai i viska reaguoja, kad kartais jo paklausiu, ar jis supranta galimas ligos pasekmes ateityje 4u.gif tai gavau atsakyma, kad jis nesiruosia manes gailetis ir laikyti ligoniu, ir elgiasi su manim kaip su sveiku normaliu zmogumi, o man tai kartais uzuojautos norisi doh.gif biggrin.gif
dziaugiuosi, kad jis suprantas, jog zmogus siandien sveikas, o rytoj nebe smile.gif

o as kaip moteris, vistiek kartas nuo karto paspichuoju ir gaunu uz tai velniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 13:07)
Bet pasigydzius atleisdavo jums tas kojytes? ax.gif , man principe kojos pirma kartą smarkiai paūmėjo tai idomu ar cia dar tikrai galima atsistatyti.Nes kiek bendravau su Citrute tai irgi rase kad vos ejo ir rankos nevalde, bet po visu proceduru atsistate . ax.gif
atleisdavo, na man iki siol kaip uzeina, taip ir praeina, pfiu pfiu pfiu, kad neprisisnekeciau doh.gif 
i koju tirpimus tai jau nebekreipiu demesio, pripratau ax.gif , o koja kai sunkiai valdziau tai visiskai atstate, o dabar puse veido buvo suparalyzave, tai irgi beveik jau visiskai atsistate biggrin.gif
kazkaip net nesuvokiu, kad galetu neatsistatyti 4u.gif
o as tai susileidus isgeriu ibiprofeno 600mg ir einu miegoti, atsibundu tada zvali, o jei pamirstu, tai atsibundu nuo kaulu lauzymo ir drebejimo nuo salcio doh.gif

Pastuksenkit i stala 3 kartus, as irgi bandau suvokti kad kaip gali neatsistatyti, zinau viena atveji is pazistamu tarpo kad per pusmeti taip suprogresavo, kad jau invalido vezimeli vos nesedejo, bet susileido kamienines ir gerai net visai neblogai jauciasi. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 14:29)
pamirsau dar paklausti, ar niekam neatsiranda berimai ant ranku, ar kuno? nes man periodiskai atsiranda ant ranku ir labai niesti, o kai pakaiciau Avonex vaistu anotacini lapeli, tai ten raso ir berima, kaip salutini poveiki. kai buvau pas gydytoja odos, taip liepe Malciene kai pasakiau, tai ji man paiso visokius dermatitus, bet as itariu, kad cia nuo interferono. kaip jus manot? g.gif

Pas mane tai nebuvo berimu, bet kiek zinau kad nuo interferonu taip buna bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 12:50)
o galima jusu paklausti, Vaclovai, kaip jusu zmona, reagavo i jusu liga dar pries vestuves, kaip su tuo susitaike?

Sveiki, galiu ir aš pati atsakyti smile.gif
Tai aš landžiojau po jūsų temelę blush2.gif ir pasakiau vyrui, kad galima čia pasikalbėti su likimo broliais ir sesemis...

Kai susipazinome, liga dar nebuvo nustatyta ir jis buvo kuo sveikiausias...
Po pažinties praėjus gal tik mėnesiui jis pateko ligoninę, po ilgo maratono po ligonines as pasiklausiau savo pzystamos gydytojos KMUK kas mano pažistamam. Vaclovas ir pats to nežinojo, o aš išgirdusi diagnozę viską supratau... nes kaip ir pats jau rašė aš turėjau pavyzdį - kaimynę...

Buvo daug ašarų... ir klausimo - kodėl jam taip ir kodėl man taip, nes aš jau buvau jį įsimylėjusi iki ausų... blush2.gif
Iš pradžių mano mama bandė preištarauti mūsų draugystei, o močiutė palaikė. Tiesiog laikui bėgant mano tėvai jį tiesiog įsimylėjo.

Viską nugalėjo tik meilė, tik begalinis noras padėti mylimam žmogui, matyti jį besišypsantį, bedžiaugiantį gyvenimu. Kentėdavom kartu, verkdavom abu susikabinę dėl kiekvieno pablogėjimo, džiaugdavomės kaip maži vaikai kai pradėdavo viskas taisytis.

Kad ir kiek bus lemta, noriu kad mūsų gyvenimas būtų kuo mielesnis, o tikiuosi, kad jis bus ilgas ir laimingas, tikiu ir medicinos pasiekimais...
Nes mano vyras optimistas iki kaulo smegenų, tai, mano nuomone, yra pats geriausias vaistas nuo visų pablogėjimų...

Sekmes visiems ir meilės vieni kitiems smile.gif 4u.gif

oi kad prirasiau ax.gif smile.gif
Atsakyti
[quote=vidikė,2008 10 31, 13:21]
Sveiki, galiu ir aš pati atsakyti smile.gif
Tai aš landžiojau po jūsų temelę blush2.gif ir pasakiau vyrui, kad galima čia pasikalbėti su likimo broliais ir sesemis...

o man kai liga diagnozavo, buvau 17 berods metu, tai man ligos pavadinimo niekas ir nesake, gydytoja pasake tik kad ado liga, o as jos paklausiau dvieju klausimu, pamenu kaip siandien, tai buvo pirmas klausimas ar pagydoma, o kitas ar paveldima, i abu klausimus gavau atsakyma ne, tai ir nusprendziau kad nieko cia blogo nera, kad zmones ivairiom ligom serga, o kad pradesiu panikuoti, tai niekas nepasikeis, tai zodziu sureagavau niekaip smile.gif kaip as sakau, visi sveiki namuose, o tik papulk i ligonine, tai kai prisiziuri, pasijauti pats sveikiausias 4u.gif

o kiek jums vidike su valclovu metu ie kiek laiko jau vede? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 14:34)

o kiek jums vidike su valclovu metu ie kiek laiko jau vede? blush2.gif

Man 31, o vyrui 29 smile.gif kartu mes 10 metų, o vedę 6 metai smile.gif
Ir visus tuos 10 metų gyvenam kartu su IS...
Atsakyti
QUOTE(vidikė @ 2008 10 31, 14:02)
Man 31, o vyrui 29 smile.gif kartu mes 10 metų, o vedę 6  metai smile.gif
Ir visus tuos 10 metų gyvenam kartu su IS...

thumbup.gif labai dziaugiuosi del jusu mirksiukas.gif
Atsakyti
Visiems gero savaitgalio
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 15:06)
thumbup.gif  labai dziaugiuosi del jusu mirksiukas.gif

Aciu, o tavo kokia patirtis siuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(vidikė @ 2008 10 31, 14:26)
Aciu, o tavo kokia patirtis siuo klausimu?

parasiau virsuje savo memuarus blush2.gif
Atsakyti
Gero zvakuciu degiojimo ir gero savaitgalio visiems smile.gif
Atsakyti
Ziuriu, gretos musu vis gauseja... 4u.gif Gerai zmones domisi, ir svarbiausia, nedepresuoja wub.gif
Vat as, jau antra savaite, namie minu dvirati, nes per vaiku ligas niekur nebeiseinu, o IS visai nenoriu duoti preteksto ir mane paguldyt ax.gif todel sportuoju namie.
Labai dziugu, kai artimieji tokie supratingi, ne visiems taip pasiseka, o gal cia likimas, gyventi su nerealiai nuostabiais zmonemis, bet tureti IS g.gif wub.gif
Beje, uzsirasiau pas jusu visu isgirta Malciene, tai 11.12 einu ir parasysiu savo atsiliepimus tongue.gif
Sveikatos ir meiles wub.gif thumbup.gif
Atsakyti