[quote=eglema,2008 10 30, 18:41]
na tai sekmes surasti geriausia sprendima, ir svarbiausia, kad padetu, kokie tie vaistai bebutu
[/quote]
jus su kojom problemu neturejot Talli?
[/quote]
turejau, dazniausiai su jom ir buna problemos. nes paumejimu metu aptirpta, o viena karta viena koja vos vilkau
QUOTE(Vaclovass @ 2008 10 30, 11:15)
Sveiki, turiu ta pacia miela drauge IS. Zmona pasigyre jog rado sia tema forume tai paskaicius nutariau prisijungti. Draugauju nuo 1998, buvo visokiu momentu. Paskutinis rimtas susitikimas 2003m. Nuo 2004m leidziuos rebifa kas antra diena. Dare plazmofereze klinikose apie 2000 metus per rimta pablogejeima, paskui viskas issitaise, kiek turejo itakos plazmofereze nezinau nes ir kitokius vaistus dave.
Del ejimo pas kitus gydytojus is savo patyrimo visiems siulau pereinant pasidaryti visas imanomas dokumentu kopijas, gal taip ir darot, bet va as taip nedariau tai paskui reikejo daug vazineti kad susirinkti.
Visiems geros dienos ir sveikatos!
Del ejimo pas kitus gydytojus is savo patyrimo visiems siulau pereinant pasidaryti visas imanomas dokumentu kopijas, gal taip ir darot, bet va as taip nedariau tai paskui reikejo daug vazineti kad susirinkti.
Visiems geros dienos ir sveikatos!
Sveiki prisijunge prie pasnekesiu Kadangi mes su vyru esam cia naujokai, tai pravercia bet koks patarimas. siandien mano brangusis gavo pirmaja rebifo doze, tai siuo metu guli ir kaip pats sako, perserga gripu. Jei ne paslaptis pas kokius gydytojus teko pabuvot?
QUOTE(formica @ 2008 10 30, 20:45)
Sveiki prisijunge prie pasnekesiu Kadangi mes su vyru esam cia naujokai, tai pravercia bet koks patarimas. siandien mano brangusis gavo pirmaja rebifo doze, tai siuo metu guli ir kaip pats sako, perserga gripu. Jei ne paslaptis pas kokius gydytojus teko pabuvot?
na as nuo pat pradziu gydziausi pas gydytoja Malciene
[quote=Talli,2008 10 30, 22:06]
[/quote]
turejau, dazniausiai su jom ir buna problemos. nes paumejimu metu aptirpta, o viena karta viena koja vos vilkau
[/quote]
Bet pasigydzius atleisdavo jums tas kojytes? , man principe kojos pirma kartą smarkiai paūmėjo tai idomu ar cia dar tikrai galima atsistatyti.Nes kiek bendravau su Citrute tai irgi rase kad vos ejo ir rankos nevalde, bet po visu proceduru atsistate .
Papildyta:
Ar isgere pries leidima - tipo paracetomolio - lengviau pernestu.
As gydausi pas neurologa L.Pačkauską iš Greitosios pagalbos ligonines, o vaistukus imu ir kas 3 mėn. pasirodau Santariškėse pas Kizlaitienę. IS ir diagnozavo Pačkauskas.
[/quote]
[/quote]
Bet pasigydzius atleisdavo jums tas kojytes? , man principe kojos pirma kartą smarkiai paūmėjo tai idomu ar cia dar tikrai galima atsistatyti.Nes kiek bendravau su Citrute tai irgi rase kad vos ejo ir rankos nevalde, bet po visu proceduru atsistate .
Papildyta:
QUOTE(formica @ 2008 10 30, 22:45)
Ar isgere pries leidima - tipo paracetomolio - lengviau pernestu.
As gydausi pas neurologa L.Pačkauską iš Greitosios pagalbos ligonines, o vaistukus imu ir kas 3 mėn. pasirodau Santariškėse pas Kizlaitienę. IS ir diagnozavo Pačkauskas.
QUOTE(formica @ 2008 10 30, 21:45)
Labas rytas,
Diagnozavo 1998 Šiaudytiene Kauno klinikose, kai vaistus skyre tai jau Malciene, o dabar gyvenu Vilniuj tai lankausi pas Kizlaitiene, nors kai vaistu reikia eit pasiimt tai daznai ir ne ji buna.
Pradejus naudot rebifa del skausmu panasiu i gripo simptomus isgerdavau paracatamolio. Dabar nieko nebegeriu nes jau priprates ir kaulu nebelauzo. Dazniausiai leidziuos i kojas, kartais zmona suleidzia i sedyne zodziu pagal nuotaika .
Sekmes
QUOTE(eglema @ 2008 10 30, 23:24)
atleisdavo, na man iki siol kaip uzeina, taip ir praeina, pfiu pfiu pfiu, kad neprisisnekeciau
i koju tirpimus tai jau nebekreipiu demesio, pripratau , o koja kai sunkiai valdziau tai visiskai atstate, o dabar puse veido buvo suparalyzave, tai irgi beveik jau visiskai atsistate
kazkaip net nesuvokiu, kad galetu neatsistatyti
o as tai susileidus isgeriu ibiprofeno 600mg ir einu miegoti, atsibundu tada zvali, o jei pamirstu, tai atsibundu nuo kaulu lauzymo ir drebejimo nuo salcio
Dekoju uz patarimus pasirodo padeda ir paraceptamolis.... Gerai, zinosim.......
QUOTE(formica @ 2008 10 31, 11:37)
Dekoju uz patarimus pasirodo padeda ir paraceptamolis.... Gerai, zinosim.......
tai situ vaistu sudetis vienoda, tik pavadnimai skiriasi, bet nors vaistus leidziuosi jau keturi metai, bet salutinis ju poveikis po susileidimo man nepranyksta, gal todel, kad leidziuosi karta per savaite...
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 12:07)
atleisdavo, na man iki siol kaip uzeina, taip ir praeina, pfiu pfiu pfiu, kad neprisisnekeciau
i koju tirpimus tai jau nebekreipiu demesio, pripratau , o koja kai sunkiai valdziau tai visiskai atstate, o dabar puse veido buvo suparalyzave, tai irgi beveik jau visiskai atsistate
o as tai susileidus isgeriu ibiprofeno 600mg ir einu miegoti, atsibundu tada zvali, o jei pamirstu, tai atsibundu nuo kaulu lauzymo ir drebejimo nuo salcio
Koja paskutini karta nevaldziau 2003, baisiausiai buvo pirma karta kai barake dar gyvenau ryte ziuriu koja matau ale ji visai nejuda. Sakiau kad viskas jau uz.., nes katik buvau grizes ligonines ir vel... Su mylimu zmogum pakalbejau, nuramino, dar pas daktarus nuvaziavom, pagulde, atsitaisė Aisku baisu buvo ir kai likus dvi sav iki vestuviu nutirpo bet susileidus neurorubino ir eufelino valsia sokau normaliai . (nezinau kiek neurorubinas ir eufelinas gydo bet man skirdavo Garliavoj ir susileidus atleisdavo - gal cia mano saviitaiga) Kartojosi ne viena karta, slubas ejau. Rankos taip pat buvo nutirpe negalejau nieko laikyti rasyti, šaukstai krisdavo, batus drauge dabar jau zmona uzrisdavo. Aciu dievui ir visiems kas padejo tiket jog viskas bus OK. Dabar gyvenu normaliai tik rebifa leidziantis vis atsimenu jog draugauju su IS. Aisku visaip buna bet stengiuosi dziaugtis kiekviena diena
QUOTE(Vaclovass @ 2008 10 31, 11:45)
Koja paskutini karta nevaldziau 2003, baisiausiai buvo pirma karta kai barake dar gyvenau ryte ziuriu koja matau ale ji visai nejuda. Sakiau kad viskas jau uz.., nes katik buvau grizes ligonines ir vel... Su mylimu zmogum pakalbejau, nuramino, dar pas daktarus nuvaziavom, pagulde, atsitaisė Aisku baisu buvo ir kai likus dvi sav iki vestuviu nutirpo bet susileidus neurorubino ir eufelino valsia sokau normaliai . (nezinau kiek neurorubinas ir eufelinas gydo bet man skirdavo Garliavom ir susileidus atleisdavo - gal cia mano saviitaiga) Kartojosi ne viena karta, slubas ejau. Rankos taip pat buvo nutirpe negalejau nieko laikyti rasyti, šaukstai krisdavo, batus drauge dabar jau zmona uzrisdavo. Aciu dievui ir visiems kas padejo tiket jog viskas bus OK. Dabar gyvenu normaliai tik rebifa leidziantis vis atsimenu jog draugauju su IS. Aisku visaip buna bet stengiuosi dziaugtis kiekviena diena
o galima jusu paklausti, Vaclovai, kaip jusu zmona, reagavo i jusu liga dar pries vestuves, kaip su tuo susitaike?
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 11:50)
o galima jusu paklausti, Vaclovai, kaip jusu zmona, reagavo i jusu liga dar pries vestuves, kaip su tuo susitaike?
pamirsau dar paklausti, ar niekam neatsiranda berimai ant ranku, ar kuno? nes man periodiskai atsiranda ant ranku ir labai niesti, o kai pakaiciau Avonex vaistu anotacini lapeli, tai ten raso ir berima, kaip salutini poveiki. kai buvau pas gydytoja odos, taip liepe Malciene kai pasakiau, tai ji man paiso visokius dermatitus, bet as itariu, kad cia nuo interferono. kaip jus manot?
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 12:50)
Susipazinom dar pries diagnozavima, buvo itarimas. Ji zinojo is pradziu apie liga daugiaun ei as, nes jos kaimyne buvo mirusi butent del to. Trumpai pati esme ta kad mylejo ir myli, o mesti tik del ligos ir susirasti kitą sveika, tai nereiskia kad laiminga busi visada ir sveikas ilgiau gyvens. Aisku buvo daug pokalbiu ir mastymu nes ir as suvokdamas savo situacija supratau savo "privalumus".
Papildyta:
QUOTE(Talli @ 2008 10 31, 13:29)
pamirsau dar paklausti, ar niekam neatsiranda berimai ant ranku, ar kuno? nes man periodiskai atsiranda ant ranku ir labai niesti, o kai pakaiciau Avonex vaistu anotacini lapeli, tai ten raso ir berima, kaip salutini poveiki. kai buvau pas gydytoja odos, taip liepe Malciene kai pasakiau, tai ji man paiso visokius dermatitus, bet as itariu, kad cia nuo interferono. kaip jus manot?
Interferona leidziuos nuo 2004, kad butu kokie berimai nepastebejau.