Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ARTAS39 @ 2008 10 16, 21:14)
Sveiki! Tai kam tada mums ta Prednizolona skiria jeigu tai tik hormonas? Dar doze iskart 12 tableciu. Vakar dziaugiaus kad geriau, bet siandien vel prastai. Man anksciau irgi nutirpimai buvo kol neapeme viso kuno, bet pernai nutirpimai perejo i skausmus, ateme kalba. Ligoninej pragulejau 4 men.

Taip tai tikrai hormonas, bet man kažkaip po jo nebūdavo taip blogai. Jis skiriamas IS gydyti paūmėjimo metu. Sakykit o po 4 mėn. ligoninės jums geriau gal reabilitacijoje buvot? O jums taip paūmėją buvo butent po kažko, ar šiaip liga progresavo. g.gif
Atsakyti
Sveiki visi, labai seniai cia buvau uzsukusi nes vis po ligonines lakstau, invalidumas baiginejasi tad tvarkausi pratesima. g.gif
Labas naujokams 4u.gif ir linkiu kad sis portalo bendravimas suteiks jums stiprybes. O as tai perejau is Vilniaus nes ten vis pakliunu pas kita ir kita gydytoja, tad atsibodo visoms kartotis nuo ko man prasidejo ir kaip pripazino kad sergu. Sugrizau pas gydytoja Malciene ir vazinesiu i Klaipeda. Ji zino mano visa ligos istorija ir nereiks sneketi nuo pradziu kiekviena kart. mirksiukas.gif
Atsakyti
O kurią grupę čia dauguma gauna? Kiek iš šalia esančių su IS beveik visi II gr.Aš suprantu, kad tai nuo stovio priklauso, bet kaikurių stovis labai panašus ir II, o mano III gr.Manau piniguose nelabai smarkiai skiriasi ir šiaip neaktualu, geriau sveikesnei būti, bet tik įdomu. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 10 17, 13:58)
Taip tai tikrai hormonas, bet man kažkaip po jo nebūdavo taip blogai. Jis skiriamas IS gydyti paūmėjimo metu. Sakykit o po 4 mėn. ligoninės jums geriau gal reabilitacijoje buvot? O jums taip paūmėją buvo butent po kažko, ar šiaip liga progresavo. g.gif

Pirmi simptomai dar92 m. prasidėjo. Svaigo galva, tirpo pirstai - tai įtarė kad kraujotaka ir išoperavo kaklo kraujagysles. 3 metus sunkiai jaučiaus, nevaldžiau d. rankos. Paskui 10 metų pas gydytojus nesilankiau nes stipriu sveikatos pablogėjimų nebuvo, net su sveikuoliais jūroj maudydavaus žiema. Prieš 4 metus po apendicito operacijos vėl pradėjo svaigti galva, tirpti pirstai ir kuo toliau vis smarkiau. Vėl gėriau visokius vaistus nuo kraujotakos, bet sveikata tik prastėjo. Na kaip ir sakiau penai lapkriti visai atjungė. Paguldė į Klaipėdos lig.. Padarė visus tirimus su kraujotaka ir pasirodo net operuoti nereikėjo. Itarė IS pagal simptomus, bet MR nieko nerodė. Perkelė į afektiniu ligų skyriu, bet psichiatrai iš savo pusės ligų nerado. Likau visiškoj nežinioj, o skausmai, nuovargis ir t. t. vis didėjo, kol negavau siuntimo į Kauną pas gyd. Malcienę. Padarė VEB, Bera, akių dugno tirimus kurie rodo pakitimus, bet MR vėl nieko nerodo - tai dabar stebi kaip jausiuos po hormonų.
Atsakyti
QUOTE(ARTAS39 @ 2008 10 18, 21:23)
Pirmi simptomai dar92 m. prasidėjo. Svaigo galva, tirpo pirstai - tai įtarė kad kraujotaka ir išoperavo kaklo kraujagysles. 3 metus sunkiai jaučiaus, nevaldžiau d. rankos. Paskui 10 metų pas gydytojus nesilankiau nes stipriu sveikatos pablogėjimų nebuvo, net su sveikuoliais jūroj maudydavaus žiema. Prieš 4 metus po apendicito operacijos vėl pradėjo svaigti galva, tirpti pirstai ir kuo toliau vis smarkiau. Vėl gėriau visokius vaistus nuo kraujotakos, bet sveikata tik prastėjo. Na kaip ir sakiau penai lapkriti visai atjungė. Paguldė į Klaipėdos lig.. Padarė visus tirimus su kraujotaka ir pasirodo net operuoti nereikėjo. Itarė IS pagal simptomus, bet MR nieko nerodė. Perkelė į afektiniu ligų skyriu, bet psichiatrai iš savo pusės ligų nerado. Likau visiškoj nežinioj, o skausmai, nuovargis ir t. t. vis didėjo, kol negavau siuntimo į Kauną pas gyd. Malcienę. Padarė VEB, Bera, akių dugno tirimus kurie rodo pakitimus, bet MR vėl nieko nerodo - tai dabar stebi kaip jausiuos po hormonų.

o jums MR tik galvos dare? nes man, kai padare galvos MR, nieko nerado, o kai Kizlaitiene nusiunte padaryti stuburo MR, tai ir pasimate visas grozis, net ji pati nustebo, kai pamate kas ten darosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2008 10 15, 13:06)
Man manau gripas irgi padėjo pastoviai į darbą su t-ra vaikščiojau, bet pastovi nervinė įtampa, bei stresai paskutinius dešimt metų davė savo. schmoll.gif Šiaip sudėjus viską tai vaikystės normalios nebuvo.

idomus pasebejimas apie vaikyste g.gif esu ne vienoje vietoje uztikusi, kad serganciu IS vaikyste nebuvo rozine schmoll.gif
o su stresais tai tikrai, esu patyrus savo kailiu, reikia kiek galima atsargiau unsure.gif bet i kokona neilysi, nuo pasaulio neuzsidarysi, neuzdrausi sau myleti, liudeti ir visu kitu maloniu ir nelabai maloniu dalyku mirksiukas.gif tiesiog kasdieniam gyvenime reik buti kiek galima labiau atsipalaidavusiais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ARTAS39 @ 2008 10 18, 22:23)

Įdomu , keista, gal ištikrųjų stuburo MR tegu daro, nes simptomai panašūs, bet be židinukų negali ir nereikia, jei nėra konstatuoti IS. Linkiu jums sveikti ir pasveikti. ax.gif
Aš pati dažnai susimastau, gal kiek keistai ar durnai skamba tegu man atleidžia kiti žmonės, bet lyginu IS su vėžiu, aišku stadija stadijai nelygu, bet nuo vėžiuko kartais galima pagyti, o nuo IS- ne. kai toks Š...... įsiauga, net bloga .Bet turim būti stiprūs, valdytis ir laukti vadinamų "stebuklų". Aš vistiek tikiu kad bus išeitis medicininė, kuri išgelbės ne vieną žmogų. bigsmile.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dalmatinas @ 2008 10 19, 11:39)
idomus pasebejimas apie vaikyste g.gif esu ne vienoje vietoje uztikusi, kad serganciu IS vaikyste nebuvo rozine schmoll.gif
o su stresais tai tikrai, esu patyrus savo kailiu, reikia kiek galima atsargiau unsure.gif bet i kokona neilysi, nuo pasaulio neuzsidarysi, neuzdrausi sau myleti, liudeti ir visu kitu maloniu ir nelabai maloniu dalyku mirksiukas.gif tiesiog kasdieniam gyvenime reik buti kiek galima labiau atsipalaidavusiais lotuliukas.gif

Sutinku, stengiuosi kiek įmanydama, bet kartais žinot sunku kaip jus rašot "į kokoną neįlysi" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglema: 19 spalio 2008 - 11:35
QUOTE(dalmatinas @ 2008 10 19, 10:39)

Na aš tai savo vaikystei pretenzijų neturiu bigsmile.gif Geri ir mylintys tėvai, kurie ir dabar man daug padeda ax.gif Mokykloj ir univere gerai sekėsi.

Tik vaikystėj nė viena vaikiška liga nesirgau. Va vėjaraupiais tik dabar, kartu su sūnum persirgau. Ir tai labai lengva forma. Tai tikriausiai jau tada imunitetas "pagerintas" buvo biggrin.gif

QUOTE(eglema @ 2008 10 19, 12:37)
Aš pati dažnai susimastau, gal kiek keistai ar durnai skamba tegu man atleidžia kiti žmonės, bet lyginu IS su vėžiu, aišku stadija stadijai nelygu, bet nuo vėžiuko kartais galima pagyti, o nuo IS- ne. kai toks Š...... įsiauga, net bloga .Bet turim būti stiprūs, valdytis ir laukti vadinamų "stebuklų". Aš vistiek tikiu kad bus išeitis medicininė, kuri išgelbės ne vieną žmogų. bigsmile.gif  smile.gif

O aš kaip tik kažkur išskaičiau, kad sergantys IS nesega onkologinėm ligom. Tai vis tuo pasidžiaugiu bigsmile.gif Savo pobūdžiu gal ir panašūs susirgimai, bet nuo IS bent jau nemirštama per pusmetį ax.gif
Atsakyti
[quote=dalmatinas,2008 10 19, 10:22]
o jums MR tik galvos dare? nes man, kai padare galvos MR, nieko nerado, o kai Kizlaitiene nusiunte padaryti stuburo MR, tai ir pasimate visas grozis, net ji pati nustebo, kai pamate kas ten darosi g.gif
[/quo
Stuburo MR nedare. Net nezinojau kad dar toks tyrimas yra. Klausimas kodel ? Na gal dar darys, juk kai papuoliau pas Malciene dar tik 3 savaites praejo. Suprantu kad dar laukia ilgas kelias kol issiaiskins.
Atsakyti
sveiki visi! po savaitgalio prisijungiau prie jusu ir ziuriu, kad labai jau daug prikalbejot, tai nusprendziau ir as pasisakyti 4u.gif

Na man kol liga diagnozavo, tai ir visko teko pereiti ir patirti, kai akyse dvejintis pradejo, tai vos zvairumo neisoperavo g.gif , bet viskas kai uzeina, taip ir praeina rolleyes.gif

man tai jau baiginejasi dienos sanatorijoje, tai vel grisiu i poliklinika testi dokumentu tvarkyma del grupes, ir kiek esu ten ejusi tai vis trecia duodavo, o paskutini karta tai liepe po metu net neiti, kadangi paumejimu nera, tai nebus kaip duoti tos grupes, nu zozdiu... schmoll.gif

ir vis dar sprendziu dilema del perejimo i vilniu, ar vazineti reikalui esant i klaipeda pas Malciene g.gif na tu rupesciu tai per akis, jei netas tai anas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2008 10 19, 14:56)
Na aš tai savo vaikystei pretenzijų neturiu bigsmile.gif Geri ir mylintys tėvai, kurie ir dabar man daug padeda ax.gif Mokykloj ir univere gerai sekėsi.

Tik vaikystėj nė viena vaikiška liga nesirgau. Va vėjaraupiais tik dabar, kartu su sūnum persirgau. Ir tai labai lengva forma. Tai tikriausiai jau tada imunitetas "pagerintas" buvo biggrin.gif
O aš kaip tik kažkur išskaičiau, kad sergantys IS nesega onkologinėm ligom. Tai vis tuo pasidžiaugiu bigsmile.gif Savo pobūdžiu gal ir panašūs susirgimai, bet nuo IS bent jau nemirštama per pusmetį ax.gif

Gan dažnai gan greitai "suvalgo ", bet pradžioje sugriebus būna stebuklų pagyti., O apie IS yra "tik" - tikimybė sumažėti progresijai. Vistiek tikiu, kad bus išgydoma. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Talli @ 2008 10 19, 23:32)
sveiki visi! po savaitgalio prisijungiau prie jusu ir ziuriu, kad labai jau daug prikalbejot, tai nusprendziau ir as pasisakyti 4u.gif

Na man kol liga diagnozavo, tai ir visko teko pereiti ir patirti, kai akyse dvejintis pradejo, tai vos zvairumo neisoperavo g.gif , bet viskas kai uzeina, taip ir praeina rolleyes.gif

man tai jau baiginejasi dienos sanatorijoje, tai vel grisiu i poliklinika testi dokumentu tvarkyma del grupes, ir kiek esu ten ejusi tai vis trecia duodavo, o paskutini karta tai liepe po metu net neiti, kadangi paumejimu nera, tai nebus kaip duoti tos grupes, nu zozdiu... schmoll.gif

ir vis dar sprendziu dilema del perejimo i vilniu, ar vazineti reikalui esant i klaipeda pas Malciene g.gif  na tu rupesciu tai per akis, jei netas tai anas doh.gif

Jus iš kokio miesto ar koks didesnis miestas šalia? Kažkaip greitai nerandu, gal ir rašėt lygtai Kaunas? Žiūrėkit kur arčiau, ar neurologas žinomas jums ar kiti gerai atsiliepia, bet kartais žinomas ir gerai atsiliepia nevisada visiems vienodas.
Atsakyti
[quote=eglema,2008 10 20, 11:36]
Gan dažnai gan greitai "suvalgo ", bet pradžioje sugriebus būna stebuklų pagyti., O apie IS yra "tik" - tikimybė sumažėti progresijai. Vistiek tikiu, kad bus išgydoma. ax.gif
Papildyta:
Jus iš kokio miesto ar koks didesnis miestas šalia? Kažkaip greitai nerandu, gal ir rašėt lygtai Kaunas? Žiūrėkit kur arčiau, ar neurologas žinomas jums ar kiti gerai atsiliepia, bet kartais žinomas ir gerai atsiliepia nevisada visiems vienodas.
[/quot

siuo metu gyvenu vilniuje, bet mokykla baigiau kauno apskrity, todel ir gydytis padejau kaune, nes kai diagnozavo liga, buvau vienuoliktoje ar dvyliktoje klaseje. o dabar isejus Malcienei nezinau ka daryti, mastau pereiti i vilniu, noreciau pas gydytoja kizlaitiene, bet kiek girdejau pas ja sunku pakliuti g.gif
Atsakyti