Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Meletė @ 2009 09 20, 11:26)
Apolone, o kas tu esi g.gif

Jo....man irgi iskilo toks klausimas? blush2.gif
Atsakyti
ryt skambinuos savo neurologei. Prašysiu pasimatymo. Jau nebegaliu tverti to svaigimo su pykinimu. Jaučiu su akimis kažkas bus, nes vairuojant sunku i dešine pasižiūrėti. Kažkaip vaizdas nubėga g.gif
Atsakyti
QUOTE(citrute @ 2009 09 17, 11:00)
Nu vat, as ir nuo vaiku... tik vaikai, as is paskos  doh.gif  pirmus metus viskas ok buvo, bet siemet... visgi duriu ant tu vaistu, netikiu, kad as tokia istizus tapau be priezasties  g.gif  Nors issisuku be rimtu vaistu, tik arbateles, bet tokia busena "neveza"  blush2.gif  Plius irgi herpesas  doh.gif
Vakar jau pripirko MB neurorubino, reiks vel kokius stebuklingus papildus megint gerti  unsure.gif  paskutiniai, kuriuos man siule -  transferfaktoriai... meginsim  4u.gif  o gal kuri jau meginot ir neverta pinigu kisti, nes nepigu  blush2.gif

Sveikutės 4u.gif ir aš su copaxone, bet man nieko panašaus schmoll.gif per tuos tris metus kiek vartojau (dabar baigiu ir eisim nestuke.gif ), buvau peršalus tik 1 kartą, tuomet jau nebuvau nei darbe, nes vos iš lovos išlipt galėjau verysad.gif dabar MB sirgo, o man nieko, nors ir bučkius dalino wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Meletė @ 2009 09 18, 23:05)
jauciuosi lyg lengvai apsinesus buciau. Truputi pykina, kazkas idomaus su akimis vel g.gif  Jei nepraeis, vaziuosiu pasirodyt i KMUK. Kad nesilaukiu tai 100 proc. biggrin.gif Arba B grupe badytis pradet reikia. As visaip stengiuosi atitolinti ta diena, kada vaistus skirs. Kita vertus,-ilgas kelias iki ju. Permazai "dokumentuotu ataku", ir negulu i klinikas biggrin.gif

Melete žiūrėk savęs, gavau vaistus po kokių metų maždaug, kai pradėjo kartotis tirpimai 4u.gif bet dažnai kyla abejonių ar man jie daro kokį poveikį 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(NeNuorama` @ 2009 09 18, 23:35)
panasu i atakos pradzia sad.gif as tai kai pajauciu "sniura" per visa stubura lenkiant galva, suprantu kad metas letint gyvenimo tempa ir daugiau ilsetis... nes rankos pirstai daznai uztirpsta, pripratau prie to, bet kai jau stubure pradeda jaustis, vadinasi gali but ir blogiau... bet kazkaip jau du metus rimtu ataku nebuvo, tfu tfu (dar i medi pabeldziau) ir tikiuosi greit nebus... ir aplamai kai nueinu vaistu leistis, tai manes klausia ar neatejau kazkam ju issirasyt... netiki kai pasakau, kad sau... o as sia liga sergu jau 13 metu sad.gif

Papasakokit man apie tą "šniurą" blush2.gif būna man kartais, kad kartais kai labai žemai nulenkiu galvą, per kaklą link kojų nueina keistas dilgčiojimas ar tempimas, net nemoku apibūdinti to jausmo, Jūs apie tai?
Papildyta:
QUOTE(juratema @ 2009 09 19, 20:29)
Na as is mediku girdejus kita nuomone-imuniteto stiprinti-GRIEZTAI NEGALIMA pas mus susirgimas autoimuninis-imuniteto lasteles puola smegenu lasteles ir jas naikina, todel vaistai mazina imuniteta, ir automatiskai pristabdo liga. JOKIU IMUNITETA SKATINANCIU PRIEMONIU-NEGALIMA!!!!!!!!!!
o vitaminai-aisku-padeda organizmui- tai yra gerai. beje-moksliskai jau patvirtinta, kad B grupe, neturi, tiek ytakos kaip galvota, dabar visur rekomenduoja D vitamina!
Ir man atrodo, kad musu sergancios mergytes man pritars..

Man B labai padeda, tik girdėjau, kad mums negalima visko kas aktyviną imuninę, pvz. vitamas C su ėžiuole, mūs didelis priešas 4u.gif Man gerb. gyd. Mačionis sakė, kad nesiaktyvinti, nes ir ligą suaktyvinti gali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2009 09 20, 16:23)
Papasakokit man apie tą "šniurą"  blush2.gif  būna man kartais, kad kartais kai labai žemai nulenkiu galvą, per kaklą link kojų nueina keistas dilgčiojimas ar tempimas, net nemoku apibūdinti to jausmo,  Jūs apie tai?

apie tai, as ta jausma vadinu "sniuru" arba "guma" smile.gif man net daug lenkt galvos nereik, tiesiog truputi zemyn palenkiu ir jauciu kaip per visa stubura lyg kas issitemptu... na kaip guma... ir atrodo jei dar lenksi galva, tai ir nutrukt gali... nemalonus jausmas labai... bet man jis ir rodiklis, kad liga nori aktyvintis... nes ranka paprastai ryte daznai buna uztirpusi, bet tas "sniuras" nesenai vel pasijuto... mane tiesiog gal trecia savaite nemiga kankina... pradejau gert jau notta, nes iki 2-3 nakties vartausi ir neuzmiegu, o ryte i darba sunkiai keliuosi... tai ir vaikstau kaip zombis... daktare xanaksa israse, bet dar negeriau... vis tikiuosi, kad susitvarkys, nes rugsejo pradzioj nutraukiau vaistus nuo skydliaukes, cia dar truputi streso apturejau, tai organizmas biski ir issibalansavo... o dar nesenai pilnatis buvo... mano organizmas i ja labai reaguoja, per pilnati visad nemiga kankina smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2009 09 20, 16:36)
apie tai, as ta jausma vadinu "sniuru" arba "guma" smile.gif man net daug lenkt galvos nereik, tiesiog truputi zemyn palenkiu ir jauciu kaip per visa stubura lyg kas issitemptu... na kaip guma... ir atrodo jei dar lenksi galva, tai ir nutrukt gali... nemalonus jausmas labai... bet man jis ir rodiklis, kad liga nori aktyvintis... nes ranka paprastai ryte daznai buna uztirpusi, bet tas "sniuras" nesenai vel pasijuto... mane tiesiog gal trecia savaite nemiga kankina... pradejau gert jau notta, nes iki 2-3 nakties vartausi ir neuzmiegu, o ryte i darba sunkiai keliuosi... tai ir vaikstau kaip zombis... daktare xanaksa israse, bet dar negeriau... vis tikiuosi, kad susitvarkys, nes rugsejo pradzioj nutraukiau vaistus nuo skydliaukes, cia dar truputi streso apturejau, tai organizmas biski ir issibalansavo... o dar nesenai pilnatis buvo... mano organizmas i ja labai reaguoja, per pilnati visad nemiga kankina smile.gif))

Kaip elektros iskrova-toks neymanoma net papasakot?Tai yra Lhermito sindromas-man irgi jis toks lyg paumejimo pranasas-jei jau pajauciu, kad nukrecia-viskas poilsis, ramybe, vitaminai...kartais ir praeina..o buvo labai stiprus karta-negalejau prie nei vienos kuno vietos prisilietimo pakest, kaip nuraibuliuodavo per visa...tada gyd Malciene skyre tokius vaistus stiprius, juos nuo epilepsijos duoda, vakare kai isgerdavau tai kaip i koma ipuldavau, visa apspangus vaiksciojau, darbe knapsojau, bet padejo smile.gif
Atsakyti
Truputį trumpai apie atskirus B grupės vitaminus.
Vitaminas B1: Padeda nervų ląstelėms perduodant impulsus bei aprūpina jas energija. Taip pat būtinas perdirbant angliavandenius, baltymus ir riebalus.
Vitaminas B2: Aktyvina medžiagų apykaitą ir tarnauja kaip antioksidantas. Jis būtinas, kad galėtų veikti folio rūgštis ir vitaminas B6, taip pat perdirba riebalus ir amino rūgštis.
Vitaminas B3: Yra svarbus kaupiant ir saugant energija, kuria aprūpinamos smegenų ir nervų ląstelės. Jis taip pat padeda transformuoti angliavandenius į riebalus, skaidyti alkoholį ir yra atsakingas už cholesterolio reguliavimą.
Vitaminas B5: Padeda mažinti stresą, valdyti streso hormonus ir reikalingas formuojant lipidus (riebalus), steroidus bei neurotransmiterius. Vienas B5 šalutinis produktas - pantethinas - padeda kraujyje sumažinti cholesterolio ir trigliceridų koncentraciją.
Vitaminas B6: (piridoksinas) Padeda formuoti įvairius neurotransmiterius, todėl dar vadinamas minčių ir nuotaikos instrumentu. Pertvarko amino rūgštis bei tokius hormonus kaip melatoninas, serotoninas ir dopaminas. Vitaminas B6, taip pat B grupės vitaminas B12 ir folio rūgštis padeda veiksmingai mažina homocisteino lygį, kuris susiję su įvairiomis irimo ligomis.
Vitaminas B12: Taip pat ne mažiau svarbus nervų sistemos funkcionavimui ir yra būtinas angliavandenių apykaitai; prisideda prie širdies ir kraujagyslių sveikumo. Jis taip pat padeda gaminti maistinę medžiagą S-adenosil-L-metioniną (SAM-e), kuri kontroliuoja nuotaiką. Folio rūgštis yra būtina ląstelių dauginimui ir augimui, DNR, RNR ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Ji taip pat padeda skaidyti ir panaudoti baltymus bei formuoja naujus baltymus.

QUOTE(juratema @ 2009 09 20, 15:23)
Jo....man irgi iskilo toks klausimas? blush2.gif

Atliekant bandymus su naujais eksperimentiniais vaistais bei tiriant jų cheminių medžiagų įtaką ir veikimo mechanizmą organams surenkamas didelis kiekis informacijos, o man tenka užsiimti šių duomenų analize po ko jau seka sprendimų priėmimo etapas.
Atsakyti
Kiek naudingos info bigsmile.gif thumbup.gif
Aciu visiems kas pasidalinot savo patirtimi mirksiukas.gif jauciu, "nurasysiu" viska vaistams ir imsim stiprintis g.gif
Sekmes ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(apolonas @ 2009 09 20, 19:59)
Vitaminas B1: Padeda nervų ląstelėms perduodant impulsus bei aprūpina jas energija. Taip pat būtinas perdirbant angliavandenius, baltymus ir riebalus.
Vitaminas B2: Aktyvina medžiagų apykaitą ir tarnauja kaip antioksidantas. Jis būtinas, kad galėtų veikti folio rūgštis ir vitaminas B6, taip pat perdirba riebalus ir amino rūgštis.
Vitaminas B3: Yra svarbus kaupiant ir saugant energija, kuria aprūpinamos smegenų ir nervų ląstelės. Jis taip pat padeda transformuoti angliavandenius į riebalus, skaidyti alkoholį ir yra atsakingas už cholesterolio reguliavimą.
Vitaminas B5: Padeda mažinti stresą, valdyti streso hormonus ir reikalingas formuojant lipidus (riebalus), steroidus bei neurotransmiterius. Vienas B5 šalutinis produktas - pantethinas - padeda kraujyje sumažinti cholesterolio ir trigliceridų koncentraciją.
Vitaminas B6: (piridoksinas) Padeda formuoti įvairius neurotransmiterius, todėl dar vadinamas minčių ir nuotaikos instrumentu. Pertvarko amino rūgštis bei tokius hormonus kaip melatoninas, serotoninas ir dopaminas. Vitaminas B6, taip pat B grupės vitaminas B12 ir folio rūgštis padeda veiksmingai mažina homocisteino lygį, kuris susiję su įvairiomis irimo ligomis.
Vitaminas B12: Taip pat ne mažiau svarbus nervų sistemos funkcionavimui ir yra būtinas angliavandenių apykaitai; prisideda prie širdies ir kraujagyslių sveikumo. Jis taip pat padeda gaminti maistinę medžiagą S-adenosil-L-metioniną (SAM-e), kuri kontroliuoja nuotaiką. Folio rūgštis yra būtina ląstelių dauginimui ir augimui, DNR, RNR ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Ji taip pat padeda skaidyti ir panaudoti baltymus bei formuoja naujus baltymus.

iš to išplaukia, kad aš rytoj varau Neurorubino pirkti biggrin.gif Citrute tik su vit C nesistiprink.
Žinot, prieš svaigimo pradžią pradėjau gerti vit C. Gal čia jis ir išprovokavo g.gif Bet per mažas kiekis manau g.gif ai, neapsisprendžiu ką manyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juratema @ 2009 09 20, 18:03)
Kaip elektros iskrova-toks neymanoma net papasakot?Tai yra Lhermito sindromas-man irgi jis toks lyg paumejimo pranasas-jei jau pajauciu, kad nukrecia-viskas poilsis, ramybe, vitaminai...kartais ir praeina..o buvo labai stiprus karta-negalejau prie nei vienos kuno vietos prisilietimo pakest, kaip nuraibuliuodavo per visa...tada gyd Malciene skyre tokius vaistus stiprius, juos nuo epilepsijos duoda, vakare kai isgerdavau tai kaip i koma ipuldavau, visa apspangus vaiksciojau, darbe knapsojau, bet padejo smile.gif

na tokio jausmo tai neteko patirti... man tik tirpimai ir tas "sniuras"... pas jus panasu, kad kitaip... per daug skustis ir negaliu... turejau ir regos nervo neurita... regejimas atsistate toks koks buvo, nors daktarai labai abejojo, nes buvo truputi nugydyta ne i ta puse... bet nuo 0,3 atsistate iki vieneto... akiplotis truputi susiaurejo, bet neypatingai... zodziu, man tik gyvet ir dziaugtis smile.gif skustis butu nuodeme smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Meletė @ 2009 09 20, 22:18)
iš to išplaukia, kad aš rytoj varau Neurorubino pirkti biggrin.gif Citrute tik su vit C nesistiprink.
Žinot, prieš svaigimo pradžią pradėjau gerti vit C. Gal čia jis ir išprovokavo g.gif  Bet per mažas kiekis manau g.gif  ai, neapsisprendžiu ką manyti biggrin.gif

na su tuo neurorubinu irgi atsargiai smile.gif ne visiems jis tinka smile.gif ar ir kai tik silpniau pasijusdavau, tai jo pirkdavau: leidziamo ar geriamo... paskutini karta nesugeriau, nes pradejo labai stipriai nuo jo pykint ir galva svaigt... daktarai liepe nutraukto jo gerima...
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2009 09 20, 22:18)
Žinot, prieš svaigimo pradžią pradėjau gerti vit C. Gal čia jis ir išprovokavo g.gif  Bet per mažas kiekis manau g.gif  ai, neapsisprendžiu ką manyti biggrin.gif

Matau, kad savaitgalį išprovokavau nedidukę diskusiją dėl vitamino C. Kiekvienas gydantis gydytojas turi savo metodiką paremtą tiek savo praktika, tiek ir pasaulyje populiariomis terapijos teorijomis. Pameginau pasidomėti, kokios rekomendacijos egzistuoja dėl vitamino C. Nuomonių yra ir vienokių ir kitokių, vis tik pagal atliktų tyrimų rezultatus dažniau yra patariamas nuolatinis vitamino C vartojimas, esminis skirtumas tai rekomenduojamos dozės bei vartojimo dažnumas. Įdedu 1950 metais atlikto tyrimo formulę - yra daug ir naujesnių tyrimų, tiesiog šio man pasirodė aiškiausias aprašymas (atsiprašau už savo subjektyvią nuomonę dėl "aiškiausias"):

Dr. Klenner’s protocol for Myasthenia Gravis and Multiple Sclerosis in the 1950’s:

Thiamin, (B1), orally: 300 to 500 mg 30 minutes before meals and at bedtime. Intramuscularly: 400 mg daily. Intravenously: 1000 mg (or 20 mg per kg body weight) two to three times a week. A 20 cc to 30 cc syringe with a one inch 22 gauge (or smaller) needle is used. The patient is to be supine and the pulse counted as the solution is injected. If the pulse rises, the solution is being injected too rapidly. Thiamin can be toxic but as soon as it is phosphorylated (in seconds) it becomes cocarboxylase, a necessary enzyme. Benadryl® intramuscularly stops any allergic reaction. Dr. Klenner reassures us that if injected slowly, no problem is encountered. The preservatives are more likely to cause reactions than the thiamin.
Niacin or nicotinic acid, (B3), orally: 100 mg to 3000 mg thirty minutes before meals and at bedtime. The dose should be enough to produce a strong body flush. As it dilates the blood vessels—“even those that have been compressed by scar tissue”—a greater amount of the nutrients reach the muscle and nerve cells. Dr. Klenner felt it would be better to have a constant flush.
Pyridoxine, (B6), orally: 100 to 200 mg before meals and at bedtime. Intramuscularly: 100 mg daily. Lack of B6 causes anemia and neurological lesions. Intravenously: 300 mg. It is necessary for the metabolism of fatty and amino acids.
Cobalamin, (B12), intramuscularly: 1000 mcg three times a week. B12 is a factor in the synthesis of myelin. In the treatment of neurological diseases, B12 reduces the requirement of choline.
Ascorbic acid, orally: 10 to 20 grams are to be taken daily in divided doses. Vitamin C will prevent a superimposed infection and aids in metabolism.
Riboflavin, (B2), orally: 25 mg before meals and at bedtime. Intramuscularly: 40 to 80 mg daily. It is essential for metabolism of carbohydrates and in the regulatory function of the hormones involved in carbohydrate metabolism.
d-alpha tocopherol acetate, (Vitamin E), orally: 800 Units before meals and at bedtime. A deficiency results in demyelinization and distortion of the spinal cord nerves.
Crude Liver, daily injections. It contains factors still unknown but essential in metabolism.
Adenosine-5-monophosphoric acid. By adding this, all the chemistry dealing with cell metabolism is enhanced. It is essential to muscle function and, thus, energy.
Choline, orally: 700 to 1400 mg after each meal and at bedtime. It is in fat and nerve tissue. Acetylcholine plays an important role in humoral transmission of nerve impulses to effector organs like muscles.
Lecithin, orally: 1200 mg of soybean lecithin after each meal. Lecithin contains choline. It plays an important part in the structure of cell membranes. It is the lipid used in nerve tissue.
Magnesium, orally: 300 mg after each meal. Muscle activity requires magnesium. It also serves as an enzyme activator.
Calcium gluconate, orally: ten-grain tablets. Two tablets after each meal and bedtime. Intravenously: one gram twice weekly. Helps muscle activity.
Calcium pantothenate, orally: 500 mg after each meal and at bedtime. This is a coenzyme A. It participates in the acetylation of amines and metabolism of carbohydrates and fatty acids.
Aminoacetic acid, (Glycine), orally: one heaping tablespoon of the powder in a glass of milk four times a day. It is concerned with the syntheses of glutathione which is involved with intracellular oxidation and reduction. It stimulates the combustion of other tissue constituents. It has an adaptability in the detoxification process.
The hemoglobin should be kept to at least thirteen grams.
The diet is to be high protein, including two to three eggs for breakfast.
One Theragran-M capsule daily for trace minerals.
Dantrium to relieve tremors. Sysmmetrol to relieve stiffness.
Zinc gluconate, orally: 20 mg three times a day helps Myasthenia Gravis.
Atsakyti
QUOTE(NeNuorama` @ 2009 09 21, 00:20)
na tokio jausmo tai neteko patirti... man tik tirpimai ir tas "sniuras"... pas jus panasu, kad kitaip... per daug skustis ir negaliu... turejau ir regos nervo neurita... regejimas atsistate toks koks buvo, nors daktarai labai abejojo, nes buvo truputi nugydyta ne i ta puse... bet nuo 0,3 atsistate iki vieneto... akiplotis truputi susiaurejo, bet neypatingai... zodziu, man tik gyvet ir dziaugtis smile.gif skustis butu nuodeme smile.gif
Papildyta:
na su tuo neurorubinu irgi atsargiai smile.gif ne visiems jis tinka smile.gif ar ir kai tik silpniau pasijusdavau, tai jo pirkdavau: leidziamo ar geriamo... paskutini karta nesugeriau, nes pradejo labai stipriai nuo jo pykint ir galva svaigt... daktarai liepe nutraukto jo gerima...

neurorubina periodiskai jau seniai badausi. Man jis tinka. 10 ampuliu, ir geriau. Sikart apsileidau tik. Ryt pas daktare vaziuoju. Bijau kad su akimis nebutu taip kaip pries 5 m. buvo. Kad beveik apzlibus buvau, bet aciu Die, atsistate pilnai. Kaip pati rasai,- "daktarai labai abejojo"
Atsakyti
Man po prednizolono geriamo skyre vit C po grama i diena, kad koks virusas neuzpultu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(apolonas @ 2009 09 20, 19:59)
Atliekant bandymus su naujais eksperimentiniais vaistais bei tiriant jų cheminių medžiagų įtaką ir veikimo mechanizmą organams surenkamas didelis kiekis informacijos, o man tenka užsiimti šių duomenų analize po ko jau seka sprendimų priėmimo etapas.

Tai mes kaip ir susije-as dalyvauju vaistu studijoj lotuliukas.gif
Atsakyti