Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Gretuteka @ 2009 06 19, 21:59)
Mane taip pat užpuola tokios mintys.. bunu toli savo pasaulėlyje.. blush2.gif ir kai visiškai pasimetu, grįžtu čia pas Jus  wub.gif  kažkaip ir jėgų daugiau atsiranda  4u.gif

o man tai jau tirpimai baigia pranykti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Talli @ 2009 06 21, 15:51)
o man tai jau tirpimai baigia pranykti thumbup.gif

Labai labai dėl tavęs džiaugiuosi thumbup.gif nusiraminai ir viskas praėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
prisijungsiu iras. Skleroznike esu jau 9 metai(diagnoze tiek laiko) dazniausiai ant akiu pasireiskia, ir tirpimai. Tik ka neseniai veido kaire puse atitirpo. Pries tai kuno kaire puse buvo. Pasigimdziau sirgdama. Jauciaus nerealiai gerai nestumo metu, gimdziau super lengvai. Po 8 men akys sustreikavo. Siemet kartojo MRT,- rado nemazai pakitimu. Vaistu neina pramusti- 2 metus negulejau ligonineje. Tipo per mazai ataku. O gult as neturiu kaip. Vitamina B geriu, Neurorubino suleidzia, ir skuodziu toliau.
Papildyta:
QUOTE(Eri-ka @ 2009 06 15, 12:01)
Sveikos  4u.gif  o as tai nevairuoju jau 2 metus, nes man buvo pablogejimas su akimis ir tebera skotomos, tai baisu kad vairuojant nebutu blogiau nes kai ziuriu i sonus man susisuka galva. Gal pati pasijautusi geriau ir ryztingiau sesiu prie vairo.  bigsmile.gif
Papildyta:
O del nedarbingumo manau turetu su musu liga duoti 50%.  blink.gif

pirmus metus turejau 55, po metu dave 50. Dabar po 2 metu vel komisija. Tikiuos 45. Nes pagal viska mums tiek ir priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2009 06 21, 22:52)
Sveikos 4u.gif
prisijungsiu iras. Skleroznike esu jau 9 metai(diagnoze tiek laiko) dazniausiai ant akiu pasireiskia, ir tirpimai. Tik ka neseniai veido kaire puse atitirpo. Pries tai kuno kaire puse buvo. Pasigimdziau sirgdama. Jauciaus nerealiai gerai nestumo metu, gimdziau super lengvai. Po 8 men akys sustreikavo. Siemet kartojo MRT,- rado nemazai pakitimu. Vaistu neina pramusti- 2 metus negulejau ligonineje. Tipo per mazai ataku. O gult as neturiu kaip. Vitamina B geriu, Neurorubino suleidzia, ir skuodziu toliau.
Papildyta:

pirmus metus turejau 55, po metu dave 50. Dabar po 2 metu vel komisija. Tikiuos 45. Nes pagal viska mums tiek ir priklauso.

vat labiausiai ir bijau tu ataku po gimdymo doh.gif g.gif
Atsakyti
Nieko baisaus nebuvo. Ne taip stipriai man pasireiske. Akis pradejo skaudet (negalejau vartyti) Tai tesesi kelias savaites. Ir dabar nuo rudens buvo du aptirpimai. Noreciau antro vaiko. O po to jau atsidet gydymuisi ir vaistams. As visada optimiste buvau, tai tikiuos kad po keliu metu nebus velu. Juolab ir metuku jau ne 25. Tarp kitko:- po gimdymo kitoms kaip tik ataku sumazeja. Kaip man sake kad liga uzsikonservuoja.
Merginos, kaip su nervais? As be proto isjautrejus esu. Pykcio ir isiucio priepuoliai uzeina. Daktare man psicholigus, psichoterapeutus siulo... O man ju tai nereikia. Su liga susitaikiusi nuo pat pirmos dienos, ir nera apie ka su jais sneketi.
Atsakyti
Na va šiandien po mėnesio laukimo sulaukiau neurologės konsultacijos.. Gražiai ir diplomatiškai pasakė, va pasidarom tyrimukus ir žinosim kas čia pas jumi.. labiausiai man patiko išsireiškimas mikro simptomai smile.gif tai va kažkaip reiks gaut talonėlius BERA ir VEP testams, tik gal kas nors mane nušvies kas tai yra?
Atsakyti
QUOTE(interim @ 2009 06 22, 18:25)
Na va šiandien po mėnesio laukimo sulaukiau neurologės konsultacijos.. Gražiai ir diplomatiškai pasakė, va pasidarom tyrimukus ir žinosim kas čia pas jumi.. labiausiai man patiko išsireiškimas mikro simptomai smile.gif tai va kažkaip reiks gaut talonėlius BERA ir VEP testams, tik gal kas nors mane nušvies kas tai yra?

VEP negirdejau, BERA nieko baisaus. Dare man pries 4 metus turbut. Kad ten elektrodais apkarste galva, ir tyre nervu praeinamuma kad pamatytu kurie pazeisti. Nu kazkas tipo to. Lyg spaust dave kazka isgirdus garsa. Bet esme ta, kad numato pazeista vieta, nes pazeistose ir atsiranda tie musu zidinukai.
Prisiminiau: ausines desies, nes tyrimas per ausis yra. Bet tikrai nieko skausmingo, ir baisaus mirksiukas.gif Pas kokia daktare jei Kaune?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meletė: 22 birželio 2009 - 18:14
Greičiausiai (kaip ironiškai skamba) pavyko patekti pas A.Savičanskaitę-Eitutienę. Pasirodė labai maloni moteris smile.gif Jau tiek visokių daktarų prisižiūrėjau, kad čia net malonu pabendraut buvo smile.gif
Labai ačiū kad apšvietei, nebus ko bijot dabar smile.gif vep va išsiaiškinau kažkas panašaus, tik su rega. Nes su rega bėdu pas mane yra..
Tik man dabar idomu kaip bus su tuo BERA, jei aš truputi neprigirdžiu, tiksliau tam tikro dažnio garsus sunkiai girdžiu, sakys pirma pas LOR eik biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif , jus snekate apie tuos tyrimus, net negirdejus, kodel man tokiu niekas nedare...gal dare tik as net nezinojau...o idomu juos kartoja po kiek nors laiko...bet smagu, jus bent tiria, mane kazkaip pamirsta...kaip buna pablogejimas, palasina ir viso gero smile.gif ...gal nemato tikslo...vaistus turi-gyvenk smile.gif
Atsakyti
Na man dar nėra jokios diagnozės kaip ir.. Iš daktarės nė žodžio apie IŠ negirdėjau.. Tik pasakė padarysim tyrimus ir žiūrėsim kas gi čia jums.. Ir dar su šypsena veide.. Bet aš ir pati ne mažas vaikas, skaitinėjuos vis, visa simptomatika ta linke.. Na nenoriu aš tų ligų, bet jei pagaliau žinosiu tikslią diagznozę, bet jau galėsiu lengviau atsikvėpti, nes dabartinė nežinia varo į neviltį ir labai gadina asmeninius santykius.. Draugas jau išvadino mane neurotike kad sau ligų ieškau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saaulute @ 2009 06 22, 20:20)
Sveikutes 4u.gif , jus snekate apie tuos tyrimus, net negirdejus, kodel man tokiu niekas nedare...gal dare tik as net nezinojau...o idomu juos kartoja po kiek nors laiko...bet smagu, jus bent tiria, mane kazkaip pamirsta...kaip buna pablogejimas, palasina ir viso gero smile.gif ...gal nemato tikslo...vaistus turi-gyvenk smile.gif

Man tuos tyrimus darė tik ligoninėj, kai nežinojo kas man yra iki magneto 4u.gif Diagnozavo 2005 vasarą, tai po viso šito manęs paprašė tik pasidaryti kepenų fermentų tyrimą, daugiau jokių schmoll.gif tai ir nežinau ar džiaugtis ar ne blush2.gif bet gal gerai, nes kaip ir jaučiuosi gerai, tik dabar reikės kažkaip susiplanuot datą su daktare kada nutrauksiu gydymą vaistukais dėl nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(Meletė @ 2009 06 22, 10:21)
Nieko baisaus nebuvo. Ne taip stipriai man pasireiske. Akis pradejo skaudet (negalejau vartyti) Tai tesesi kelias savaites. Ir dabar nuo rudens buvo du aptirpimai. Noreciau antro vaiko. O po to jau atsidet gydymuisi ir vaistams. As visada optimiste buvau, tai tikiuos kad po keliu metu nebus velu. Juolab ir metuku jau ne 25. Tarp kitko:- po gimdymo kitoms kaip tik ataku sumazeja. Kaip man sake kad liga uzsikonservuoja.
Merginos, kaip su nervais? As be proto isjautrejus esu. Pykcio ir isiucio priepuoliai uzeina. Daktare man psicholigus, psichoterapeutus siulo... O man ju tai nereikia. Su liga susitaikiusi nuo pat pirmos dienos, ir nera apie ka su jais sneketi.

Buvau šį savaitgalį super jautri. Verkiau dėl menkniekių, matyt taip būna...
Labai pradžiugino Jūsų sakinukas, kad po gimdymo atakų sumažėja thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 22 birželio 2009 - 20:05
Sveiki, vis pasiskaitau Jusu susirasinejimus ir pagalia isdrysau prisijungti ir as. ax.gif
Man IS nustatyta pries 17 metu, buvo visko: galvos svaigimas, pykinimas, paralyzius, visiskas apakimas (abieju akiu), tirpimai ir t.t. Per tuos metus dirbau ir kartu mokiausi, (per pablogejimus turejau nedarbingumo lapeli), siemet baigiau magistratura.
Skaitydama IS foruma radau keleta minciu apie gydyma plazmafereze. Turbut paskutinius 8 metus tik sis gydymas ir gelbeja mane, nes apart eiliniu plecianciu vaistu nieko nenaudoju. Tai gydymas, kada valomas kraujas, atskiriami raudonieji kuneliai nuo baltuju, balti pasalinami, o raudonieji supilami atgal. Pagerejimas ateina neiskart, tam reikia kantrybes ir tikejimo, kad viskas atsistatys. O pagerejimas su neurologiniais susirgimais ateina ne taip greitai. Ir tikrai tai nieko baisaus (kaip forume kazkas rase) ir manau,[QUOTE]q kam padeda, tai zymiai geriau negu vaistai, kurie turi aibe salutiniu reiskiniu.
Rusijos ponios tokias proceduras darosi, kad ilgiau isliktu jaunos... mirksiukas.gif
Atsakyti