Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Mergaitės peršalau verysad.gif ajei, kaip nekaip jaučiuos doh.gif taip noriu į lovą, gerai, kad greitai namo važiuosiu, ryt jau teks eiti pas gydytoją verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2009 05 08, 21:49)
Aš neseniai pasidariau, o dabar ramu blush2.gif
Papildyta:
Man nedare stuburo MR, tik kai vaziavau gruodi i konsiliuma, paprase pasidaryti kepenu fermentu tyrima. Tai dare man BMP klinikoj visus tris, jis reikalingas tam, kad matytu ar vaistas negadina kepenu. Mano tyrimai buvo idealus  thumbup.gif  Man galvos MR ir likvora dare tik 2005-08 men, kai diagnozavo. Sake nera poreikio daryti kol kas  g.gif
Papildyta:
Mergaites kurios lauketes ir jau sirgot IS, ar gimdet naturaliai? blush2.gif

Naturaliai gimdziau abu vaikus, su vienu dar nesirgau (manau kad tik diagnozuota dar nebuvo), o su antru buvo praeje trys metai po diagnozavimo.
Papildyta:
QUOTE(interim @ 2009 05 10, 00:33)
Sveikos mielosios smile.gif
kaip suprantu iš temos pavadinimo ir to kas rašoma, dauguma arba visos turite IŠ.. Turiu tokį nekuklų prašymuką.. Gal galit papasakoti kaip jums viskas prasidėjo, kaip pajautėt, kad sergat? Žinau simptomų pilna visur prirašytą sveikatingumo saituose, bet jie tik paranoją įvaro smile.gif
Bučiau labai dėkinga sulaukusi AŽ
Geros Jums savijautos visoms  4u.gif

as kreipiausi del pastovaus galvos skausmo ir galuniu tirpimo.
Papildyta:
QUOTE(Gretuteka @ 2009 05 11, 19:18)
Mergaitės peršalau verysad.gif  ajei, kaip nekaip jaučiuos doh.gif  taip noriu į lovą, gerai, kad greitai namo važiuosiu, ryt jau teks eiti pas gydytoją verysad.gif

Persalti negerai, umeti gali. schmoll.gif gydykites, kuo greiciau sveikit.man po vieno persalimo buvo labai nekas, po poros dienu tik atsistaciau.
Atsakyti
Na va, dėl peršalimo. Šeštadienį buvau Jonavos šunų parodoje. Ryte lijo, tai baisiai sušlapau kojas, šiaip visai nesušalau. Po pietų pasirodžius saulei sušilau ir jau tikėjausi, kad su sveikata viskas bus gerai. Bet..

Sekmadienį vakare, pajutau tokį keistą pojūtį (kaip iš siaubo filmo), kad veido vienoje pusėje, po oda kaip dideli vabalai vaikšto. Vakare jau veido kairė pusė buvo beveik paralyžuota. Laimei turėjom Dexometazono, iškarto suleidom ampulę. Nuo vakar ryto veido pusės nejaučiu, bet laimei neparalyžuota, dešine ausim negirdžiu ir dešinės akies rega labai susilpnėjo. Kaip jūs galvojat ar reikia tokiu atveju lėkti pas okulistus ir ausų daktarus, ar tiesiog gydyti kaip paūmėjimą ir laukti kol praeis? g.gif

Ar iš viso praeis? g.gif

Nejaugi net kojų sušlapimas tokį stiprų paūmėjimą gali sukelti?
Atsakyti
[quote=noras1,2009 05 12, 09:51]
Nuo vakar ryto veido pusės nejaučiu, bet laimei neparalyžuota, dešine ausim negirdžiu ir dešinės akies rega labai susilpnėjo. Kaip jūs galvojat ar reikia tokiu atveju lėkti pas okulistus ir ausų daktarus, ar tiesiog gydyti kaip paūmėjimą ir laukti kol praeis? g.gif

na va, blin kiek nedaug te reikia, baisu, lija - reiskias turim sedet namie, saule-vaikscioti pavesiais...man kaip nukristavo rega arba patirpdavo veidas, neurookulistai israsydavo 5 neurorubino ampulias ir stimuliacija smegenu, o jei dar skaudedavo aki valdant - nimesilio, kad uzdegimas sumazetu ir skausmas, o neurologai plecianciu (trentalio arba agapurino), jei po savaites neatgija, tai tada prednizolono shema...

Laikykis....saugokis...
Atsakyti
[quote=saaulute,2009 05 12, 10:45]
[quote=noras1,2009 05 12, 09:51]
Nuo vakar ryto veido pusės nejaučiu, bet laimei neparalyžuota, dešine ausim negirdžiu ir dešinės akies rega labai susilpnėjo. Kaip jūs galvojat ar reikia tokiu atveju lėkti pas okulistus ir ausų daktarus, ar tiesiog gydyti kaip paūmėjimą ir laukti kol praeis? g.gif

na va, blin kiek nedaug te reikia, baisu, lija - reiskias turim sedet namie, saule-vaikscioti pavesiais...man kaip nukristavo rega arba patirpdavo veidas, neurookulistai israsydavo 5 neurorubino ampulias ir stimuliacija smegenu, o jei dar skaudedavo aki valdant - nimesilio, kad uzdegimas sumazetu ir skausmas, o neurologai plecianciu (trentalio arba agapurino), jei po savaites neatgija, tai tada prednizolono shema...

Laikykis....saugokis...
[/quote]

Ačiū labai už atsakymą. Pabandysiu dar papildomai trentalio nusipirkti ir žuvų taukų. Gal atsistatys. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2009 05 12, 08:51)
Na va, dėl peršalimo. Šeštadienį buvau Jonavos šunų parodoje.  Ryte lijo, tai baisiai sušlapau kojas, šiaip visai nesušalau. Po pietų pasirodžius saulei sušilau ir jau tikėjausi, kad su sveikata viskas bus gerai. Bet..

Sekmadienį vakare, pajutau tokį keistą pojūtį (kaip iš siaubo filmo), kad veido vienoje pusėje, po oda kaip dideli vabalai vaikšto. Vakare jau veido kairė pusė buvo beveik paralyžuota. Laimei turėjom Dexometazono, iškarto suleidom ampulę. Nuo vakar ryto veido pusės nejaučiu, bet laimei neparalyžuota, dešine ausim negirdžiu ir dešinės akies rega labai susilpnėjo. Kaip jūs galvojat ar reikia tokiu atveju lėkti pas okulistus ir ausų daktarus, ar tiesiog gydyti kaip paūmėjimą ir laukti kol praeis? g.gif

Ar iš viso praeis? g.gif

Užjaučiu, kad toks menkas sušalimas taip greit pablogino savijautą. kai man taip buvo tai tik prednisolonas atstatė ir tai tik po mėnesiuko. Tikėk kad viskas greit atsistatys, o dabar daugiau ilsėkis. Sėkmės. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2009 05 12, 10:51)
Na va, dėl peršalimo. Šeštadienį buvau Jonavos šunų parodoje.  Ryte lijo, tai baisiai sušlapau kojas, šiaip visai nesušalau. Po pietų pasirodžius saulei sušilau ir jau tikėjausi, kad su sveikata viskas bus gerai. Bet..

Ar iš viso praeis? g.gif

dexsametazonas gerai kokias 5-7 d. leisk.taip kojos perslapo tau to uzteko saugokis.
Atsakyti
baisi la musu lyga...gal pries menesi perpute kakla,jau laukiau pablogejimo bet laimei nieko nebuvo.labai jau reikiai save saugot.Laikykites noras1,ilsekites ir gydykites.
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2009 05 11, 22:33)
Naturaliai gimdziau abu vaikus, su vienu dar nesirgau (manau kad tik diagnozuota dar nebuvo), o su antru buvo praeje trys metai po diagnozavimo.
Papildyta:
as kreipiausi del pastovaus galvos skausmo ir galuniu tirpimo.
Papildyta:
Persalti negerai, umeti gali. schmoll.gif  gydykites,  kuo greiciau sveikit.man po vieno persalimo buvo labai nekas, po poros dienu tik atsistaciau.

Ačiū eglema už atsakymą, nes kiekvienas medikas man vis šneka kitaip blush2.gif
šiandien jau geriau, net galvoj šviesiau, gydytoja sakė baisi mano gerklė - pūlinga angina, tai ilsėsiuos šią savaitėlę namie 4u.gif tai ta gerklė ir temperatūrą man pakėlė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 12 gegužės 2009 - 14:44
QUOTE(Gretuteka @ 2009 05 12, 16:43)
Ačiū eglema už atsakymą, nes kiekvienas medikas man vis šneka kitaip blush2.gif
šiandien jau geriau, net galvoj šviesiau, gydytoja sakė baisi mano gerklė - pūlinga angina, tai ilsėsiuos šią savaitėlę namie 4u.gif tai ta gerklė ir temperatūrą man pakėlė...

Jei nepaslaptis ka medikai jums sako?As manau kuo jaunesne tuo geriau, ir lengviau kovoti su hormonais ir nebutinai turi kas nors pabloget, bigsmile.gif NEBUTINAI.turiu omeny nestuma ir gimdyma ir po jo.

Cia tokia Citrute su mumis bendravo bet dabar dingus kazkur.Turi du vaikucius ir po gimdymu nieko blogo, man buvo blogai bet po 1.5 m atsistaciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglema: 13 gegužės 2009 - 14:31
QUOTE(eglema @ 2009 05 13, 14:29)
Jei nepaslaptis ka medikai jums sako?As manau kuo jaunesne tuo geriau, ir lengviau kovoti su hormonais ir nebutinai turi kas nors pabloget, bigsmile.gif  NEBUTINAI.turiu omeny nestuma ir gimdyma ir po jo.

Cia tokia Citrute su mumis bendravo bet dabar dingus kazkur.Turi du vaikucius ir po gimdymu nieko blogo, man buvo blogai bet po 1.5 m atsistaciau.

Kadangi man pablogejimu, tfu tfu tfu nera, tai gydytoja sako, kad susiplanuoti data, jai pasakyti ir nutrauksim gydyma. Tik va dar reiks pasiteirauti, kaip su tuo naturaliu ir nenaturaliu gimdymu. labai jau daug skirtingu nuomoniu girdejau blush2.gif cia Jums po 1,5 men ar 1,5 metu atsistate viskas? tai, kad nesu tokia jauna lotuliukas.gif man 28 lapkriti blush2.gif tai ir norisi jau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglema @ 2009 05 12, 13:45)
dexsametazonas gerai kokias 5-7 d. leisk.taip kojos perslapo tau to uzteko saugokis.

o kas cia per vaistai tokie? as pirma karta girdziu g.gif
Atsakyti