Įkraunama...
Įkraunama...

Grybų džiovinimas

O tu išjuk orkaitę ir tegul jie atvėsta. Kai bus šalti, tada bus aišku ar išdžiūvę ar ne. Paėmusi į rankas pajusi, ar dar drėgni...
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 09:49)
O tu išjuk orkaitę ir tegul jie atvėsta. Kai bus šalti, tada bus aišku ar išdžiūvę ar ne. Paėmusi į rankas pajusi, ar dar drėgni...

O jeigu ne dregni, o lankstosi bet ne luzta?
Atsakyti
Kai lūžta, tai jau būna perdžiovinti ir labai tamsūs. Nu velnias, nemoku paaiškinti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 12:15)
Kai lūžta, tai jau būna perdžiovinti ir labai tamsūs. Nu velnias, nemoku paaiškinti... g.gif

Nu pas mane ne tamsus. O tai kokius tu trauki> jeigu pvz jie minksti, bet ne dregni, tai tokius jau galima traukt?
Atsakyti
Pagal tavo pasakojimą tai atrodo, kad jie jau išdžiūvę.
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2010 09 11, 23:28)
O kada skaitosi isdziuvo? Vienos sako, kai luzta, kitos sako minksti buna, tai kaip istikro? nes as jau kokias 4 val kaitinu, man jie minksti.

ojej 4 val??...isdziuvo kai luzta 4u.gif
tikrai lankstytis grybas neturi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 12 rugsėjo 2010 - 13:36
QUOTE(Ulė @ 2010 09 12, 14:33)

Jau net daugiau nei 4 val. gal jus labai labai plonai supjaustot?
Atsakyti
user posted image
aš džiovinu orkaitėje mirksiukas.gif
Atsakyti
mano mama kazkaip sukloja juos orkaiteje, ju nekabina ir dziovina kelias dienukes ant 50 laipsniuku 4u.gif
Atsakyti
Gražiai pas Berta orkaitėj atrodo grybukai.
Aš džiovinu elektrinėj džiovyklėj su reguliuojama temperatūra, talpa 20 litrų, su parsisiuntimu kainavo 280 lt, vietoj Kaune pasiimant sakė 250 lt.Džiūna man jie apie parą , žiūrint kaip supjaustyti.Nakčiai, kad nesudegint numažinu temperatūrą ar visai išjungiu, dieną kas valandą pakaitaliojam padėkliukus.Bandžiau mažiukus nepjaustytus, tai nepatiko, nes virsus išdžiūvo,o koto viduj drėgmė.
130 laipsniu grybam ir bet kam , per daug, rekomendacijos skiriasi, bet maximumas 80 laipsniu, patartina iki 50 , nes taip ilieka aromatingesni.Išdžiuvę tada kai lūžta.Kitaip gali imt pelyt, ir dar nuo kandžių saugot reikia.
Pas mus visi baravykai jau peraugę verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linkon: 14 rugsėjo 2010 - 16:54
QUOTE(Ulė @ 2010 09 12, 15:33)

Vaje, man grybukai sugedo...aisku per durna galva doh.gif sudejau i stiklini inda ir uzdengiau su dangteliu, o ne medziagele verysad.gif
Reikes per naujo grybauti ir dziovinti ....

Norejau paklausti. Nors turejau lb nedaug grybu, bet juos supjauscius LB plonai dziovinau 1 diena (pakaitinu orkaite iki max, tada kisu bleka, bet neuzdarau jos, pravesta orkaite istraukiu bleka, tada ir vel ta pati ceremonija....ir taip kokius 4 kartus) bet jie pas mane gavosi tokie, na kaip jau kazkas rase, tokie lankstus, maniau, kad tokie jie ir turi buti blush2.gif Manot, kad jie turi buti luztantys, tada skaitosi gerai isdziovinti 4u.gif Noriu apsidrausti sekanciam kartui, todel ir klausiu, nes pati bandziau pirma karta, noreciau, kad kita karta viskas gautusi LIUKS thumbup.gif
Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 14, 23:09)
Vaje, man grybukai sugedo...aisku per durna galva  doh.gif sudejau i stiklini inda ir uzdengiau su dangteliu, o ne medziagele  verysad.gif
Reikes per naujo grybauti ir dziovinti ....

Norejau paklausti. Nors turejau lb nedaug grybu, bet juos supjauscius LB plonai dziovinau 1 diena (pakaitinu orkaite iki max, tada kisu bleka, bet neuzdarau jos, pravesta orkaite istraukiu bleka, tada ir vel ta pati ceremonija....ir taip kokius 4 kartus) bet jie pas mane gavosi tokie, na kaip jau kazkas rase, tokie lankstus, maniau, kad tokie jie ir turi buti  blush2.gif  Manot, kad jie turi buti luztantys, tada skaitosi gerai isdziovinti  4u.gif  Noriu apsidrausti sekanciam kartui, todel ir klausiu, nes pati bandziau pirma karta, noreciau, kad kita karta viskas gautusi LIUKS  thumbup.gif
Aciu is anksto  4u.gif

Skaiciau ir cia kelios sake, kad turi luzti. As taip ir isdziovinau iki luzimo. Tada sudejau i medvilnini maiseli ir kazkodel jie man suminkstejo (dejau ne karstus) g.gif Gal nieko tokio g.gif
Atsakyti