As tai dziovinu ant saules ir paskui priesais zidini, jei lauke oras nekoks, man jie kazkaip skanesni ir kvapas, ne taip kaip orkaitej
Bet ta dziovykla tai idomus daiktas vertas demesio, idomu kokia kaina tokio?
QUOTE(ssanta @ 2010 07 27, 15:34)
As tai dziovinu ant saules ir paskui priesais zidini, jei lauke oras nekoks, man jie kazkaip skanesni ir kvapas, ne taip kaip orkaitej
Džiovinant saulėj, gali atsirasti kirmėlyčių
O džiovyklų kainos labai įvairios (kaip ir visos technikos), nuo 70 Lt iki 150 Lt. Tik perkant reikia atkreipti dėmesį į aukštų skaičių (kuo daugiau tuo geriau), kad padėkliukų auštis reguliuotųsi (kad galima būtų pakelti padėkliuką ir sutalpinti didesnius grybukus) - tam jie turi 'kojytes". Ko gera, painiai surašiau....
Grybukus pjaustau į maždaug 4 dalis prieš džiovinimą, nes nepjaustytas ilgai džiūna
Gero grybų sezono
Mano tėtis pasidaręs pats grybų džiovyklą. Ji tokia visai paprasta, statoma ant dujinės. Sujungi visas 4 skyles ir iš apačios pašildai.
Aš nesuprantu kaip jus džiovinat ant saulės, ar ant radiatoriaus, gi kad ir koks sveikas grybas gali atrodyti, vis tiek gali būtų kirmelių. O va kai kaitini labai smarkiai iš apačios, jos lenda į viršų ir visus tokius grybus išmetam.
p.s. o šiemet jau yra grybų?
Aš nesuprantu kaip jus džiovinat ant saulės, ar ant radiatoriaus, gi kad ir koks sveikas grybas gali atrodyti, vis tiek gali būtų kirmelių. O va kai kaitini labai smarkiai iš apačios, jos lenda į viršų ir visus tokius grybus išmetam.
p.s. o šiemet jau yra grybų?
As ant 'gyvatuko' vonioje,labai gerai isdziusta
Panos, o kaip zinot, kada grybai isdziuvo? Ir ka reiskia, jeigu pajuoduoja? Juos reikia ismest? Dar skaiciau, kad ju negalima plauti pries dziovinima, kaip jus darot?
Dziovinti baravykai.
visad stebiuos,kai drauges pasakoja,kad dziovina 2-3 dienas :ups:
zodziu as baravykus svariau nuvalau,neplaunu,nebent labai zemetas koks,istiesiu skardas sviestiniu popierium,isdelioju nesuper dideliais gabaleliais grybus,ir dedu i 130C nustatyta orkaite,palieku vos praviras dureles,per 1.5 val. 2 skardos grybu isdziovintos.
visad stebiuos,kai drauges pasakoja,kad dziovina 2-3 dienas :ups:
zodziu as baravykus svariau nuvalau,neplaunu,nebent labai zemetas koks,istiesiu skardas sviestiniu popierium,isdelioju nesuper dideliais gabaleliais grybus,ir dedu i 130C nustatyta orkaite,palieku vos praviras dureles,per 1.5 val. 2 skardos grybu isdziovintos.
Ule o jie nesudega
QUOTE(georgiana @ 2010 09 11, 15:30)
o atrodo sudege
nea,nes dureles paliekam praviras
QUOTE(Elzė @ 2010 08 02, 11:23)
Ar jei orkaitej dziovini, tai butinai turi buti sildoma is apacios o jei is virsaus ir apacios, kas tada gautusi?
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 11, 17:31)
Ar jei orkaitej dziovini, tai butinai turi buti sildoma is apacios o jei is virsaus ir apacios, kas tada gautusi?
Gausis gerai, tik programa su ventiliatorium pasirink. Mano orkaites aprasyme taip parasyta.
Dabar dziovinu pagal Ules rekomendacija, bet matau kad 1.5 val. neuzteks.
QUOTE(**Leila** @ 2010 09 11, 18:54)
neparasiau,kad funkcija naudoju,virsus,apacia ir ventiliatorius uju 2 val visad isdziuna
QUOTE(Ulė @ 2010 09 11, 22:17)
neparasiau,kad funkcija naudoju,virsus,apacia ir ventiliatorius uju 2 val visad isdziuna
O kada skaitosi isdziuvo? Vienos sako, kai luzta, kitos sako minksti buna, tai kaip istikro? nes as jau kokias 4 val kaitinu, man jie minksti.