Įkraunama...
Įkraunama...

Grybų džiovinimas

As tai dziovinu ant saules ir paskui priesais zidini, jei lauke oras nekoks, man jie kazkaip skanesni ir kvapas, ne taip kaip orkaitej g.gif
Bet ta dziovykla tai idomus daiktas bigsmile.gif vertas demesio, idomu kokia kaina tokio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ssanta @ 2010 07 27, 15:34)
As tai dziovinu ant saules ir paskui priesais zidini, jei lauke oras nekoks, man jie kazkaip skanesni ir kvapas, ne taip kaip orkaitej  g.gif
Bet ta dziovykla tai idomus daiktas  bigsmile.gif vertas demesio, idomu kokia kaina tokio? g.gif

Džiovinant saulėj, gali atsirasti kirmėlyčių blush2.gif
O džiovyklų kainos labai įvairios (kaip ir visos technikos), nuo 70 Lt iki 150 Lt. Tik perkant reikia atkreipti dėmesį į aukštų skaičių (kuo daugiau tuo geriau), kad padėkliukų auštis reguliuotųsi (kad galima būtų pakelti padėkliuką ir sutalpinti didesnius grybukus) - tam jie turi 'kojytes". Ko gera, painiai surašiau.... bigsmile.gif
Grybukus pjaustau į maždaug 4 dalis prieš džiovinimą, nes nepjaustytas ilgai džiūna
Gero grybų sezono biggrin.gif
Atsakyti
Mano tėtis pasidaręs pats grybų džiovyklą. Ji tokia visai paprasta, statoma ant dujinės. Sujungi visas 4 skyles ir iš apačios pašildai.
Aš nesuprantu kaip jus džiovinat ant saulės, ar ant radiatoriaus, gi kad ir koks sveikas grybas gali atrodyti, vis tiek gali būtų kirmelių. O va kai kaitini labai smarkiai iš apačios, jos lenda į viršų ir visus tokius grybus išmetam.

p.s. o šiemet jau yra grybų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 02 rugpjūčio 2010 - 09:24
As ant 'gyvatuko' vonioje,labai gerai isdziusta thumbup.gif
Atsakyti
Panos, o kaip zinot, kada grybai isdziuvo? Ir ka reiskia, jeigu pajuoduoja? Juos reikia ismest? Dar skaiciau, kad ju negalima plauti pries dziovinima, kaip jus darot?
Atsakyti
Dziovinti baravykai.

visad stebiuos,kai drauges pasakoja,kad dziovina 2-3 dienas :ups:

zodziu as baravykus svariau nuvalau,neplaunu,nebent labai zemetas koks,istiesiu skardas sviestiniu popierium,isdelioju nesuper dideliais gabaleliais grybus,ir dedu i 130C nustatyta orkaite,palieku vos praviras dureles,per 1.5 val. 2 skardos grybu isdziovintos.

user posted image
Atsakyti
Ule o jie nesudega g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 09 11, 15:30)
Ule o jie nesudega g.gif

o atrodo sudege ax.gif
nea,nes dureles paliekam praviras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 08 02, 11:23)
Aš nesuprantu kaip jus džiovinat ant saulės, ar ant radiatoriaus, gi kad ir koks sveikas grybas gali atrodyti, vis tiek gali būtų kirmelių. O va kai kaitini labai smarkiai iš apačios, jos lenda į viršų ir visus tokius grybus išmetam.

Ar jei orkaitej dziovini, tai butinai turi buti sildoma is apacios g.gif o jei is virsaus ir apacios, kas tada gautusi?
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 11, 17:31)
Ar jei orkaitej dziovini, tai butinai turi buti sildoma is apacios  g.gif  o jei is virsaus ir apacios, kas tada gautusi?

Gausis gerai, tik programa su ventiliatorium pasirink. Mano orkaites aprasyme taip parasyta.

Dabar dziovinu pagal Ules rekomendacija, bet matau kad 1.5 val. neuzteks.
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2010 09 11, 18:54)

Dabar dziovinu pagal Ules rekomendacija, bet matau kad 1.5 val. neuzteks.

neparasiau,kad funkcija naudoju,virsus,apacia ir ventiliatorius 4u.gif uju 2 val visad isdziuna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 09 11, 22:17)
neparasiau,kad funkcija naudoju,virsus,apacia ir ventiliatorius 4u.gif uju 2 val visad isdziuna smile.gif

O kada skaitosi isdziuvo? Vienos sako, kai luzta, kitos sako minksti buna, tai kaip istikro? nes as jau kokias 4 val kaitinu, man jie minksti.
Atsakyti