Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Bandysiu ir as kartu su dideliu naujoku buriu prisistatyti blush2.gif ir prasysiu komentaru bei virtualiu pamokeliu.
Cia siandienine musu rudenelio versija. Bandziau zaisti su ekspokorekcija, pagal vakarykstes pamokeles. Foro gal neypatinga, bet zaizdama su ekspokorekcija pamaciau kada isdega dangus ir kaip tai galima taisyti jos pagalba.
user posted image

Ir dar viena foto is prabegusios vasaros. Man ji patinka, nors matau, kad dangus isdeges ir seseliai gana tamsus. Manau pagrindine klaida, kad fotografuota labai sauleta vidurdieni. O kas dar? g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 08 spalio 2008 - 17:10
Sveiki! smile.gif
Aš vis dar čia, "laukiu" fotoaparato laugh.gif Ir skaitau jus...
Ir žinot, dairausi, kokį fotoaparatą pasirinkti. Žinau,jog šis klausimas tikrai nusibodęs. Bet... biggrin.gif doh.gif
Renkuosi tarp modelių (Canon) EOS 450D (gali būt ir 400D ar 350D) arba EOS 30D. Aš skaičiau daug literatūros apie fotoaparato pasirinkimą, bet sunku apsispręsti. Ar visgi pirkti tą 450D (300D ar etc.) ar visgi šiek tiek daugiau pataupyti ir pirkti 30D?. Ir tuomet investuoti į optiką, pramokus padoriai valdyti fotoaparatą? Apie objektyvus irgi skaičiau, bet jų daugybė (gal būt tik man daugybė biggrin.gif ) blaško unsure.gif (Blog'ą esu skaičius, tai pat daug ir kitų svetainių, bei knygų smile.gif ) Nes pardavėjais nebepasitikiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 08, 18:50)
pvz. iš ten pat (čia gal aiškiau tas rūkas matos)
Pirma labai faina smile.gif ne tiek del ruko, bet kad tos gu;bytes taip fainai issidesciusios, balta juoda balta juoda
o antra butu tobula, jei ne tas gremezdiskas betono gabalas tilto apacioj, bet suprantu, kad jei fotkint be jo, tektu plaukt i viduri upes biggrin.gif
Atsakyti
Paziurejau i savo foto darbe per kita monitoriu ir visi tamsus seseliai dingo ir pirma foto atrodo per daug kontrasto uzdejau, o kaip is tikruju nezinau doh.gif
Nusipirkus fotoaparata, pasirodo ne tik objektyvu norisi, bet ir monitorius prasosi jau keiciamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dženė @ 2008 10 08, 19:58)
Sveiki!  smile.gif
Žinau,jog šis klausimas tikrai nusibodęs. Bet...  :

jis ne tiek nusibodęs, kiek į jį tau nieks neatsakys. nes:
a) nežinom, kiek tam gali skirti pinigų;
b ) kiek ilgai patiks fotografija;
c) kiek pasiryžus gilintis;
d) kokio dydžio turi plaštaką (kuris aparatas gusl į ranką);
e) kiek daug naudosi aparatą;
f) ir t.t. ir pan.

atsakyk sau bent į tiek, ties d nuvažiuok į parduotuvę ir pačiupinėk aparatą gyvai ir gal tai padės apsispręsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 08 spalio 2008 - 19:48
Na dabar sakykit ar labai blogai... eksperimentiniuose keliuose esu, ir nebesusigaudau..

user posted image

user posted image
Atsakyti
Grethen, kad pirma netgi labai gerai, sakyciau. l.idomiai kompoziciskai ireminta, tik gal paciame virsuje norisi dar siek tiek sakos ties remu, na, kad ne i remeli bokstelio virsus nueitu, bet i medzio saka. antra, mano akim, pernelyg paveikta PS

Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 08, 17:15)
Šian ryte netikėtai sumaniau medžioklėn, prisinešiau ne tik fotų bet ir geros nuotaikos ryte paklaidžiojus. Papuošalų, ne papuošalų ir pan. biggrin.gif

Nugi faini papuošalai smile.gif Kokybiški labai. Patiko visos foto. Pirmą ir antrą gal kiek kitaip kadruočiau. Trečioj vienas karolis fainai labai pakibęs.
Pafotkinus makro pamatai tiek nematomų plika akim dalykų bigsmile.gif Aš tokį kirminą fotkinau, žalią, pliką. O apžiūrėjus foto, pamačiau, kad jis labai gražiai apšepęs biggrin.gif

QUOTE(Karbynė @ 2008 10 08, 17:25)
Teps, ans mane šian irgi suviliojo  biggrin.gif Tik aš traukinio nesulaukiau, nors ūkė aplink  hihihi.gif

Nu aš gerą valandą braidžiau palei gelžkelį. Ne vienas pravažiavo.

QUOTE(Kaktuke @ 2008 10 08, 17:31)
negi reiks kelti ryt anksciausiai savo kudiki ir begti su fotikais i laukus  blush2.gif  kelinta valanda tokie groziai buna, turbut kol dar rukas neissisklaides ax.gif

Aš tai ramiai spėju išvežt vaikus į mokyklą/daržą 8-ai valandai ir tada kur nors čiuožiu. Tiek vakar, tiek šnd apie 8 val rūkas buvo žiaurus - į priekį kokius 5 žingsnius tik matėsi. Apie 9 val šnd šiek tiek praskaidrėjo, vakar dar ne. Jau prieš 10 val pradėjo rūkas sklaidytis.

QUOTE(Karbynė @ 2008 10 08, 17:50)
pvz. iš ten pat (čia gal aiškiau tas rūkas matos)

Pirmoj foto gerai tos gulbės išsirikiavusios. Antra - tiltas į niekur smile.gif

QUOTE(gitulia @ 2008 10 08, 18:10)
1.Cia siandienine musu rudenelio versija. Bandziau zaisti su ekspokorekcija, pagal vakarykstes pamokeles. Foro gal neypatinga, bet zaizdama su ekspokorekcija pamaciau kada isdega dangus ir kaip tai galima taisyti jos pagalba.

2.Ir dar viena foto is prabegusios vasaros. Man ji patinka, nors matau, kad dangus isdeges ir seseliai gana tamsus. Manau pagrindine klaida, kad fotografuota labai sauleta vidurdieni. O kas dar?  g.gif

Sveika prisijungus smile.gif
1. Toks naminis-maminis kadras smile.gif Gal įdomesnio rakurso reikėjo skrydžiui paieškot? Pats kadras neatrodo perkontrastintas. Bet pgl mane, šarpo labai daug.
2. Klaidas jau kaip ir išvardinai.
Atsakyti
Karbyne thumbup.gif labai fainos abi.
gitulia as antroje nuotraukoje isdegimu tikrai nematau g.gif
Grethenn pirmoji man spalviskai kaip is senu fotografijos albumu apie Vilniu, o antra labai sauni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 10 08, 21:17)
Sveika prisijungus smile.gif
1. Toks naminis-maminis kadras smile.gif Gal įdomesnio rakurso reikėjo skrydžiui paieškot? Pats kadras neatrodo perkontrastintas. Bet pgl mane, šarpo labai daug.
2. Klaidas jau kaip ir išvardinai.

Aciu mirksiukas.gif
Man pirmas taip pat toks atrodo, tik prie bendros rudens temos taikiau biggrin.gif
O kaip antro kompozicija? Ir kaip ji butu buve galima pataisyti? Ta pati ekspokorekcija butu isgelbejusi dangu?

QUOTE(Kaktuke @ 2008 10 08, 21:18)
gitulia as antroje nuotraukoje isdegimu tikrai nematau g.gif

Jei butu kadras islikes fotike, galeciau tada tiksliau paziureti del isdegimu, o dabar belieka ziureti i skirtinga vaizda per skirtingus monitorius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 08 spalio 2008 - 20:24
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 08, 21:03)
Na dabar sakykit ar labai blogai... eksperimentiniuose keliuose esu, ir nebesusigaudau..

1.
2.

1. Gerai atrodo, tik norėtusi pilno bokšto viršaus. Gal kiek erdvės virš jo.
2. Nugi įdomiai. Pradžioj pagalvojau, kad višta. Paskui radau, kad ne vienas biggrin.gif Ir tas melsvas atspalvis netrukdo.
Atsakyti
Gitulia - Šiaip iš esmės gal ir neblogai, tik abi man jos tokios šeimyniniam albumui. Kažko įdomesnio norėtųsi.
Grethen - man kaip tik pirmoji nei kažkas naujo, nei gero, o antroji patiko smile.gif Bet čia tikriausiai, kiek žmoni, tiek nuomonių wink.gif

Atsakyti