Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2008 10 07, 03:36)
Pirmos dvi tiesiog, o paskutinioji  pazintine ''a la auksti tie Parlamento Rumai'' biggrin.gif
Pirmosios nustebino siuzetas, labai patiko, bet noretus kitokio kampo smile.gif
Antrojoje reiktu kokio blikelio, daugiau aiskumo zibinte, siaip megstu tokios stilistikos nuotraukas, bet turi buti labai profesionaliai padarytos
o paskutinioji liux smile.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 10 07, 19:45)
Apie rudenį ir rūką:
Pirma man patinka, tik remas ne schmoll.gif
O antra perkrauta smile.gif

Atleiskit, pastaruoju metu as labai kritiska, nors gal nuolatos tokia buvau, bet man kartais atrodo, kad jus juk tobulejat, o as vis labiau kabinejuosi:)
bet jei dusia nepasako, wow, tuomet visad meginu kadra isivaizduoti kitaip, kad atrodytu geriau. o juk tobulejimui ribu nera smile.gif
tad priimkite mano kitika kaip geranoriska smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 07, 21:49)
Atleiskit, pastaruoju metu as labai kritiska, nors gal nuolatos tokia buvau, bet man kartais atrodo, kad jus juk tobulejat, o as vis labiau kabinejuosi:)
bet jei dusia nepasako, wow, tuomet visad meginu kadra isivaizduoti kitaip, kad atrodytu geriau. o juk tobulejimui ribu nera smile.gif
tad priimkite mano kitika kaip geranoriska smile.gif

drinks_cheers.gif , nebus kritikos, nebus tobulejimo.
asmeniskai as, dekoju uz nuosirdzia ir korektiska kritika 4u.gif
Atsakyti
Wyshnia buvo įmetus iš parko. tai parodysiu ir aš biggrin.gif
user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2008 10 07, 18:45)
Apie rudenį ir rūką:

pirma faina, nors arklio man norisi daugiau link centro, antroj tikrai per daug visko ax.gif
Atsakyti
Laba vel.
O sita ka nors turi, jums kaip nezinantiems konteksto kaip ji buvo kurta bei uzfiksuota? smile.gif

user posted image

Zinau, kad batukai patrupeje, bet ne specialiai fotografavimui ir daryta... "Keturi keliai".
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2008 10 07, 21:58)
Laba vel.
O sita ka nors turi, jums kaip nezinantiems konteksto kaip ji buvo kurta bei uzfiksuota? smile.gif

user posted image

Zinau, kad batukai patrupeje, bet ne specialiai fotografavimui ir daryta... "Keturi keliai".

man galetu buti idomi kaip prisiminimas ar zenklas, kaip nuotrauka tai nelabai. o ir sunku suprasti, kaip ten su tonais, pustoniais ir visu kt, kai tokia maza. Dar nesuprantu, kodel pavadinime ''keturi'', o ne penki

Bitele, visai nieko ir tavo is parko, bet wyshnios man iki sios dienos akyse stovi, kol kas geriausia, ka maciau is jusu visu Londono foto, tai mano akyse ja sunku kam nors nurungti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2008 10 05, 08:38)

Gavau pasibandymui veidrodini olimpusa, perskaiciau instrukcija, atrodo viskas aisku, bet nuotraukos  doh.gif  vargeli, su mano muiliniu canonu zymiai geriau pavyksta. ar visiems pradzia tokia nelengva buvo?

As irgi veidrodini "canoniuka" pasizaidimui buvau gavus.Nuotraukos irgi nelabai kokios isejo.Man atrodo,kad kiekviena pradzia buna sunki.Nenuleisk ranku.

Manau,kad Kaledoms turesiu jau "nuosava" veidrodinuka,tada jau tik mokytis ir mokytis liks. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 10 07, 13:38)
Andriuska, o jei rimtai ka pats apie monopoda manai? cia tipo pigus sprendimas ar siaip nesamone, ir geriau imti normalu statyva? as savaitgali savo tele nesiojausi - tai kazkaip nelabai nulaikau  ax.gif

ką galiu pasakyti? pradžioj (prieš gerus 3 metus) nusipirkau velboną už 99 lt. jokio džiaugsmo jis man neatnešė ir numečiau jį už krosnies. kai į rankas pasiėmiau rimtesnio svorio aparatą ir pasiskaitinėjau kiek literatūros - nusipirkau manfroto vienakojį. vežiaus jį net per atostogas į graikiją, tampiausi po pievas ir laukus. man patiko. jo nelyginčiau su trikoju. normalus trikojis turi užtikrinti, kad aparatas nejudėtų nei kiek, kad ir valandą ekspozicija būtų (naktinėje fotografijoje). blogas tas štatyvas, kuris dreba vos palietus ant jo prisuktą aparatą. taigi, vienakojis reikalingas tam, kad sumažinti ekspoziciją per kokius 2-3 stopus (pvz. židinio nuotolis 200 mm, pagal visus kanonus išlaikymas ne ilgesnis kaip 1/400 s ir tai negarantuoja "tresučkos" pašalinimą, o vat su monopodu jau galima bandyti ir 1/100 (aš pats su kiev 6c, o kas jį laikė - supranta) 1/8 fotografavau ir nieko, 3/4 kadrų normaliai). bet su monopodu tikrai neišeis fotografuoti sui išlaikymu 1 s ar ilgesniu (nebent jį į žemę įkasit). trikojis sunkesnis, jam reikia daugiau laiko paruošti, bet užtat jo po to nereikia laikyti rankomis ir išlaikymai su juo teoriškai gali būti neribojami. plius galima daryti panoramas.

aš turiu ir tą, ir kitą. trikojį paėmiau bendro (po ilgų svarstymų, skaitymų, čiupinėjimų nugalėjo kainos argumentas). nesigailiu. dabar dar galvoju nusipirkti antrą galvą ir užsukti ją ant monopodo, nes labai jau užknisa kaitalioti. tiesa, galvai reikia skirti irgi daug dėmesio, kadangi normalūs trikojai būna parduodami atskirai (be galvos). siūlau gerai pagalvoti ar imti rutulinę ar su 3 rankemėlėm.
Atsakyti
Laba,
Andriuska, dėkui už pamąstymus smile.gif aš suprantu, kad niekas kitas geriau už mane nežino ko aš noriu ir pirkti ko tik širdis geidžia daug ir visko tikrai nesiruošiu. Noriu vieno gero universalaus, kad tiktų daugeliui atveju. Na gal dar kada makro įsigysiu.

Degute, pirmoji - kaip iš pasakos. Labai. Labai. Antroji tokia šiaip sau - nieko ypatingo.

Bite_maja pirmoji graži spalvomis ir man patiko labiau nei antra, nes fotografuota iš gero kampo, aukščio - viskas aišku, paprasta, matoma. Antrojoje gal kampas fotografavimo ir įdomus, bet man tose kėdėse tuomet bent jau žmonių norėtųsi,tose, kur arčiau, kad siužetas būtų gyvesnis smile.gif Reikėjo pasodint bendražyges biggrin.gif 4u.gif Na bet čia tik mano subjektyvi nuomonė.
Antra vertus, kai fotografuojat jūs, Sansara, Sayonara, Wyshnia nelabai yra ką ir bepasakyt. Tik pasigrožėt jūsų darbais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 08 spalio 2008 - 08:14
QUOTE(mantioras @ 2008 10 07, 22:58)
Laba vel.

user posted image

Šitokią foto, dar kiek apdirbus, galima pritaikyti interjere. Turėtų visai linksmai atrodyti smile.gif

Ačiū už komentarus mano foto. Antrojoj gal ir nesigavo tai, ką parodyti norėjau - rūką taip pat, tik iš pievos pozicijos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2008 10 07, 22:02)
Wyshnia buvo įmetus iš parko. tai parodysiu ir aš  biggrin.gif

Gražios spalvos, apšvietimas, šešėliai. Bet po Wyshnios kadro jau taip nesižiūri ax.gif
Atsakyti
QUOTE(julima @ 2008 10 07, 22:38)
As irgi veidrodini "canoniuka" pasizaidimui buvau gavus.Nuotraukos irgi nelabai kokios isejo.Man atrodo,kad kiekviena pradzia buna sunki.Nenuleisk ranku.

Manau,kad Kaledoms turesiu jau "nuosava" veidrodinuka,tada jau tik mokytis ir mokytis liks. ax.gif

o jau issirinkai koii aparata gausi dovanu? as dar niekaip neissirenku. unsure.gif

as turiu trikoji statyva unomat uz tuos pacius 99lt smile.gif mane jis tenkina, nes nera labai sunkus nesiotis, o stabilumo irgi uztenka. bet cia aisku, kiekvienam pagal poreikius, ar islaikytu teleobjektyva nzn.
Atsakyti
Rūko netrūko biggrin.gif ir šiandien

Išvažiavo..

user posted image
Atsakyti
Andriuska, aciu uz info. Reikia man nuspresti ko noriu, bet manau, kad tuo tarpu tikrai nieko nepirksiu.
Degute, geros tavo ruko nuotraukos. Paskutine su traukiniu - ilgesinga tokia; bet "vienaragis" ruke tiesiog super.

Vilnieciai bei vilnietes - tai mytinames si sekmadieni ar ne? niekas nieko nesiulo... ax.gif
Atsakyti