Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2008 10 07, 02:36)
Zuzuzskin, mazau fotosopink, daugiau fotografuok mirksiukas.gif  4u.gif

pioneer.gif
Pirma foto lb lb fainuole thumbup.gif
(meniniai nukrypimai: kairioji masinyte tokia "prie gamtos" atsispindi medis, netuninguota; desinioji- "siuolaikiskumas", atsispindi pastatas, patuninguota; ir vienodos ir skirtingos vienu metu..)
QUOTE(Sansara @ 2008 10 07, 09:03)

Galima isverst i Canon kalba? lotuliukas.gif
(kaip supratau canone EV zymysi kaip AV +/- ar ne?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 07 spalio 2008 - 09:18
QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 07, 09:53)
as ISO berods iki 800 buvau padidinus  g.gif
bet turbut labai jaudinausi, tai rankos drebejo  lotuliukas.gif

tada pirk objektyvą su stabilizatoriumi arba pats pygiausias variantas - monopodą (juo ir apsiginti galima, jei ką, ir šiaip laaaabai profesionaliai atrodo).
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 10 07, 10:15)
Galima isverst i Canon kalba?  lotuliukas.gif
(kaip supratau canone EV zymysi kaip AV +/- ar ne?)

S nikone = Tv canone
A nikone =Av canone
P gal ir yra P g.gif (nesu isitikinus)
o EV ir afrikoje EV turetu but mano giliu supratimu lotuliukas.gif

P.S. kadangi daug naujoku priguzejo, kartoju nuoroda is blog'o. Rezimu ratukas. bent jau turetu taptu aisku, kas yra A (Av) ir kuo skiriasi nuo M 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 07 spalio 2008 - 09:28
Dėkui, Sansara 4u.gif

Wyshnia, kokioooos spalvooossss wub.gif pirmoji ir trečioji veža thumbup.gif

Gal kas nors galėtų aiškiai, lietuviškai paaiškinti AF ir AE locko naudojimosi subtilybes? unsure.gif kaip jie abu užsilockina? Aš kažkaip maniau, akd pvz fokusą galima užlokinti pusiau paspaudus paleidimo mygtuką ir tada gali komponuoti... nu nzn, kažkas man čia nelabai aišku. Padėkit, gudragalviai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 07, 10:21)
o EV ir afrikoje EV turetu but mano giliu supratimu  lotuliukas.gif

aciukas uz nuoroda 4u.gif reiks pasiskaityt...
o del afrikietisko AV ( lotuliukas.gif ) tai prie ekrano yra knopkyte Av ir kai ja uzspaudi (nesvarbu ar ant av ar tv) sukioji ratuka i sonus keiciasi kaip suprantu tas tavo aprasytas Ev. ten skaiciukai nuo -2 iki 2? g.gif ne? gal... lb nesigincysiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 10 07, 11:43)
aciukas uz nuoroda  4u.gif reiks pasiskaityt...
o del afrikietisko AV ( lotuliukas.gif ) tai prie ekrano yra knopkyte Av ir kai ja uzspaudi (nesvarbu ar ant av ar tv) sukioji ratuka i sonus keiciasi kaip suprantu tas tavo aprasytas Ev. ten skaiciukai nuo -2 iki 2?  g.gif ne? gal... lb nesigincysiu tongue.gif

niu muset tai ir yra, canon'us gal afrikoje gamina lotuliukas.gif neturiu canon'o ir net nemacius, kaip tai daroma su juo. 4u.gif uzdaviau google EV ir canon D400 tai ir ismete, kad reguliuojasi nuo -2 iki +2. 4u.gif keista, kad skiriasi net toks zymejimas g.gif
Atsakyti
Wyshnios mašinėlės. Net ir rudenį galima įsimylėti...

Jis - SPSsss!
Ji - UTUuuu...

(Žr. į numerius)

QUOTE(Degutė @ 2008 10 07, 09:59)
O jau koks rūkas šnd smile.gif Apvažinėjau apylinkes, išbraidžiau pievas, su moterėle tokia, belaukiančia priduoti pieną, šnektelėjau. Bet taip ir neprašviesėjo, saulė neišlindo.  Susikelsiu fotkes, eisiu nagrinėtis, ar kas nors gavosi smile.gif

O jau kaip pavydžiu. O jau kaip laukiu rezultatų...

QUOTE(Žūžū @ 2008 10 07, 11:43)
o del afrikietisko AV ( lotuliukas.gif ) tai prie ekrano yra knopkyte Av ir kai ja uzspaudi (nesvarbu ar ant av ar tv) sukioji ratuka i sonus keiciasi kaip suprantu tas tavo aprasytas Ev. ten skaiciukai nuo -2 iki 2?  g.gif ne? gal... lb nesigincysiu tongue.gif

Viskas OK, Žužu. Prie ekrano yra Av raidytės. Taip, paspaudus tą mygtuką ir sukdama ratuką gali reguliuoti ekspozicijos kompensaciją į (+) arba (-).

user posted image

Ekranėlyje matysi tokią "diagramą" ir pagal ją galėsi paprastai reguliuoti nustatymus. O jei norėsi grįžti prie standarto - vėl užstatyk rodyklėlę per vidurį. Jeigu fotoaparato nustatymai yra fotografuoti "pagrindinėje zonoje" (t.y. Auto ir visi tie su paveiksliukais - portretas, peizažas ir t.t.), tuomet ekspozicijos kompensacija bus atšaukta automatiškai.

user posted image

Manau jau ir pati tai išsiaiškinai smile.gif
Atsakyti
Wyshnia - pirma tai fantastika. Nėr už ką mušti smile.gif Spalvos-super. Antrojoje palikčiau tik žibintą, o tą namo gabaliuką išmesčiau. Man regis turėtų geriau žiūrėtis. O trečioji irgi faina. smile.gif
Gal kas galit patarti padėti man šiuo klausimėliu? 4u.gif Turiu canon eos400d ir du kitinius objektyvus. Vienas 18-55mm, kitas 28-90mm, bet vasarą padraugavus su draugų normaliu objektyvu, su savais nebesidraugauja sad.gif noriu pirkti normalų. Gal kas galit patarti į ką atkreipti dėmesį perkant arba kokių labiausiai reikia? Nes mano noras tai:makro objektyvas ir koks nors 70-200mm ar net 300mm kad būtų zoom, stabilizatorius ir diafragma šviesi. Bet gal toks pasirinkimas nėra geras? Žodžiu dvejonėse aš. Ir dar kiek teko žiūrėt beveik visų 70-200mm f3,5 kažkaip nemačiau, kad būtų 2.8 tai čia normalu pgl tokį objektyvą tokia reikšmė ar vis dėl to reiktų ieškoti šviesesnio? Kad neteršti eterio galite ir į AŽ. Iš anksto dėkoju. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2008 10 07, 13:15)
Nes mano noras tai:makro objektyvas ir koks nors 70-200mm ar net 300mm kad būtų zoom, stabilizatorius ir diafragma šviesi.

liuboj vaš kapriz mirksiukas.gif - http://www.sergita.l...p?productID=198 (tik tai jumi kainuos viso labo 6,5 tonas litų).

na o jei rimtai ir jei dėdė ne milijardierius abramovičius, tai reikia gerai pagalvoti vis tik, ko reikia židinio nuotolio, f2,8 ar stabilizatoriaus. ir prieš perkant pasibandyti gerai (kad ir fotorent'e). nes kiekvienas iš tų dalykų gerokai pakoreguoja kainą. pats turiu 70-200 4L nesiskundžiu (kaip ir niekas matyt jį turintis). noriu 24-105 4L IS dėl to, kad jis funkcionalesnis židinio nuotolio prasme ir turi stabą. užduokim sau klausima kiek dažnai naudosim 2,8. jei labai dažnai, tai gal tada ir reikia tokio. žodžiu nieks nepagalvos ir nieko protingo nepatars. prie sprendimo reikia pribręsti. čia buvo vienas geras pvz., kur pirko viską, ko tik širdis geidė. tai kažkiek kilstelėjo techninę nuotraukų kokybę ir tiek.
Atsakyti
Andriuska, o jei rimtai ka pats apie monopoda manai? cia tipo pigus sprendimas ar siaip nesamone, ir geriau imti normalu statyva? as savaitgali savo tele nesiojausi - tai kazkaip nelabai nulaikau ax.gif
Atsakyti
Apie rudenį ir rūką:

user posted image

user posted image

Atsakyti
SP, aciukasssss 4u.gif reiskias, apie ta ir galvojau, tik as jo kazkaip neklibinau.. i pavakare issitempiau savo "fotomodelius" ( hihihi.gif ) i kiemeli, bet kaip pirmas blynas (AV/Ev reguliavimo) tai ryskiai prisviles blush2.gif
Degute, per ruka nesimato vienaragio rago bigsmile.gif grazu
antrojoje, mano skoniui, biski per daug visko. gaunasi kaip ir priespriesa: nudziuves ir pasipuoses "kristoliniais" karoliukais. man labiau ziuretusi TIK desinioji puse ax.gif bet visumoj kaip visada RESPECT 4u.gif as kaip tik i paskaitas per anksti nuvaziavau tai sedejau masinoj ir grauziausi nagus kaip graziai Kn senamiestis buvo paskendes ruke...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 07 spalio 2008 - 17:58