kaip ir minejau, idedu mano darytas nekoreguotas foto
http://picasaweb.goo...ktorija09/Orig#
gal sitos geresnes?
QUOTE(andriuska @ 2008 10 06, 22:50)
Aaa..tai as del to nesupratau, kad pas mane nikonas, ir vieno migtuko paspaudimo deka galima reguliuoti islaikyma A rezime, ar diafragma S del to as tos ekspokorekcijos ir nenaudoju, nors gal as ja cia skaitos kad naudoju, tik kitokiu budu prieinu Vis tiek dekui uz toki issamu atsakyma
QUOTE(paprasta @ 2008 10 06, 22:51)
Šiandien lankiausi svečiuose pas Aputį
Gera Apucio israiska, bet pati foto ne tokia buitiska QUOTE(mantioras @ 2008 10 06, 23:33)
Hm, na desinioji lyg ir nera "persviesta", dar karta histograma paziurejau Ir man atrode labiau tinkama kaip "paveiksliukas naturaliame remelyje". O kairios kadravima palikau, kad butu aiskesnis "kontekstas", kur veiksmas vyksta. Nors gal tai ir nebutina, jei ir taip aisku. OK, iki ryt. Galbut sau jose dar kai ka paknibinesiu.
Atsiprasau siandien visai neveikia galva, sakydama persviesta, norejau pasakyti - per sviesi. tiesiog nebera paslapties, tamsioje tai tokia dvasia jauciama, senoves QUOTE(Sansara @ 2008 10 06, 19:07)
susiraskit ekspokorekcijos reguliavima savo fotike (EV zymejimas). ir kita karta, esant ryskiai saulei, uztatykit kokius -0.7 ar -1.0 is karto pageres reikalai.
ok bandysim. Pranasauja vel gera ora tai reikes taisyt reikala
Papildyta:
QUOTE(latoya @ 2008 10 06, 20:11)
Sveikos, na va, vakar buvo grazi diena, gaila kaunietes taip ir nesusitikom
Tai nuvaziavom i soda, truputi pafotkinau, sita man paciai patiko, laukiu kritikos, kai kas gal jau mate.
Tai nuvaziavom i soda, truputi pafotkinau, sita man paciai patiko, laukiu kritikos, kai kas gal jau mate.
Man nuotrauka atrodo niuroka. Gal siuo atveju nereiketu J/B daryt, arba sviesene J/b manyciau cia spalvos atrodytu graziai.
parodyk tos pacios nuotraukos dar tu variantus. Spalvota arba sviesiau J/b.
QUOTE(Žūžū @ 2008 10 05, 19:52)
Ka matau: nepatinka, kad netilpes seselis; kad puse veido sesely, kita puse ir desine rankyte ant isdegimo ribos (?); erdves gal kiek truksta; ir dar man lyg "griuna" vaikas atgal, ne?
Is to ka pasakei, man norisi daugiau erdves ir veidukas vietom isdeges Zuzuzskin, mazau fotosopink, daugiau fotografuok
QUOTE(mantioras @ 2008 10 06, 07:17)
Labas merginoms (ir keletui vaikinu)
As vel kaip Pilypas is kanapiu, prasysiu patarimo.
Mest abi, ar kazkuria galima deti i My Pictures?:
As vel kaip Pilypas is kanapiu, prasysiu patarimo.
Mest abi, ar kazkuria galima deti i My Pictures?:
As tai pasilikciau gal net ir abi kol kas, negaleciau pasakyt, kuri labiau patinka. Abi fainos
Del katinu merginos nieko negaliu pasakyt, nesu kaciu myletoja, neskaitant to, kad isimylejus Biteles ir Grethenn Reksus O del Biteles tai noriu pasakyt, kad ziauriai patinka jos fotografijos... Taip, galbut susipazinus 100% objektyvumas dingo, bet 99% manau isliko
Siandien galu gale prisedau susitikimo foto perziuret Kaip ten sayonara rase - visam pusmeciui? As tai jauciu tik po pusmecio aprusiuosiu visas Ir kol pora portretu nepraejo cenzuros, ikeliu visai ne mano ''stiliaus''. Pirmi bandymai, todel labai nemuskit. Pirmos dvi tiesiog, o paskutinioji pazintine ''a la auksti tie Parlamento Rumai''
QUOTE(latoya @ 2008 10 06, 21:11)
Sveikos, na va, vakar buvo grazi diena, gaila kaunietes taip ir nesusitikom
man j/b patinka, nors gal kiek tamsokas, bet toks šiltas atspalvis.
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 07, 02:36)
Taip, galbut susipazinus 100% objektyvumas dingo, bet 99% manau isliko
Siandien galu gale prisedau susitikimo foto perziuret Kaip ten sayonara rase - visam pusmeciui? As tai jauciu tik po pusmecio aprusiuosiu visas Ir kol pora portretu nepraejo cenzuros, ikeliu visai ne mano ''stiliaus''. Pirmi bandymai, todel labai nemuskit. Pirmos dvi tiesiog, o paskutinioji pazintine ''a la auksti tie Parlamento Rumai''
man regis, kad objektyvumą tu jau praradai seniai
man pirma patiko. kada spėjai užmatyt?
man antra tai tokia nelabai.
o trečia subjektyviai patinka sayonara įdomiai įlindus į kadrą gal apačios šiek tiek kirpčiau
Wyshnia, labai faina pirma man. Kaip sakė Scott Kelby fotografuokite ryškius objektus (pas jį knygoj panašios foto)
O aš su ta ekspokorekcija nesupratau (eisiu skaityt šiandien dar kartą instrukcijos). Kur ji nusistato? Turbūt kažkur per meniu ar ne? Nusistatia A arba M ir per meniu ekspokorekciją?
O aš su ta ekspokorekcija nesupratau (eisiu skaityt šiandien dar kartą instrukcijos). Kur ji nusistato? Turbūt kažkur per meniu ar ne? Nusistatia A arba M ir per meniu ekspokorekciją?
QUOTE(Loreli @ 2008 10 07, 08:48)
ekspokorekcija zymima EV raidelemis. ir gali buti koreguojama i minusa arba pliusa. kai i minusa - trumpeja ekspozicija, kai i pliusa ilgeja. jei pvz yra sauleta diena ir pas zmogu balti marskineliai, jie 100 proc isdegs fotografuojant AUTO ar netgi A,P,S jei neisikisi ir nepakoreguosi (kol nepakoreguoji, tai yra lygiai tokie pat auto nustatymai, tik tiek, kad tu pasirenki viena is nustatymu, kitas vis tiek yra parenkamas auto). M tai negalioja, ji netgi neisijungia ir yra neaktyvi, nes abu parametrai uzduodami rankomis
siaip pas mane su kitinuku beveik 90 proc stovi -0.7 (tik patalpose 0 susigrazinu), o 50tukas maziau nei -1.0 lauke beveik irgi nebuna.
be ekspokorekcijos, as kaip be ranku (svelniai tariant). kol jos nebuvau ismokus koreguot: degdavo viskas, nuotraukos budavo pilkos, be sodrumo, su klaikiu kontrastu... atrodo paprastas dalykas, bet laaaabai naudingas, net galeciau sakyti, vienas is naudingiausiu fotoaparate (na jei M nepraktikuoji aisku )
QUOTE(Sansara @ 2008 10 07, 10:18)
Viktorija09, niu tikrai geriau, daug geriau spalvos - per daug neprikibsi.
maniau, kad pakoregavus spalvas bus geriau, bet dabar supratau, kad geriau nelist prie ju , o man taip patinka svelniu spalvu arba jb, bet ...
o kaip del sujudinimu??? kokius nustatymus reikejo naudot?
QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 07, 09:32)
o kaip del sujudinimu??? kokius nustatymus reikejo naudot?
didinti ISO,
atverti labiau diafragma. jei jau ir tai nepadeda, blykste tada belieka.
QUOTE(Sansara @ 2008 10 07, 10:35)
didinti ISO,
as ISO berods iki 800 buvau padidinus
bet turbut labai jaudinausi, tai rankos drebejo
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 07, 02:36)
Pirmos dvi tiesiog, o paskutinioji pazintine ''a la auksti tie Parlamento Rumai''
1.
2.
3.
1.
2.
3.
1. Belaidis bendravimo būdas
2. Fainas dangus. Tam žibinte (kairėj) dar galėtų kas nors atsispindėti
3. Pgl mane, palei rūmus klaidžioja bitėmaja Net pasistiebus. Tikrai aukšti rūmai Gerai žiūrisi
O jau koks rūkas šnd Apvažinėjau apylinkes, išbraidžiau pievas, su moterėle tokia, belaukiančia priduoti pieną, šnektelėjau. Bet taip ir neprašviesėjo, saulė neišlindo. Susikelsiu fotkes, eisiu nagrinėtis, ar kas nors gavosi